Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MarzenaH
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarzenaH » 13.06.2016 13:37

:) My własnie sie wybieramy z dziecmi (9, 11) do Satrigrad - Paklenica. Wyjezdzamy 9-go lipca w sobote wieczorem. Może ktoś poleci fajne miejscóweczki na plażing? :)
dorota0506
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota0506 » 13.06.2016 13:40

Witam, w zeszłym roku byliśmy w Starigrad Paklenica, było super. Korzystalismy z plaży niedaleko Mariny, w sumie to beton i kamyki ale nie narzekaliśmy
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.06.2016 13:46

unholyone napisał(a):Witam, planujemy wstępnie wyjazd w tym roku do Chorwacji. Pierwszy raz w ogóle i pierwszy raz bez rezerwacji. Mąż ma urlop od 9 do końca lipca, więc pewnie jakoś w tym terminie byśmy się zebrali. Rodzinka 2+2 i z tego co czytam lepiej jechać bez psa. Choć to mikro york - 1,30 kg. to i tak może być problem :D
Myśleliśmy o Środkowej Dalmacji, coś ustronnego. Ale już widzę, że może być problem w tym roku.
Bardzo podoba nam się Brela, ale coś czuję, że tam to pewnie nic nie znajdziemy.
Znajomi w tym tygodniu na czuja jadą do Podgory. Rozeznają się i być może to da nam obraz wolnych apartamentów w tych rejonach :)

Czym wcześniej, tym lepiej. Ok 9-10 lipca nie powinno być jeszcze tłumów a tym samym szanse na znalezienie noclegów są większe. Psa nie polecam - nawet takiego małego. Breli też nie polecam, podobnie zresztą jak Makarskiej czy Baśki na Krk. Najczęściej są to jedyne miejscowości znane tym, co do Chorwacji jadą pierwszy raz i przez to najbardziej oblegane. Urokliwych miejsc a mniej znanych niż wymienione jest naprawdę wiele.

dorota0506 napisał(a):polecam, Starigrad- Paklenica, piękna, mała miejscowość

Kwestia gustu. Każdy na tym forum mógły zapewne polecić inną miejscowość, która akurat jemu przypadła do gustu lub ma do niej sentyment z jakiegoś powodu.
Starigrad Paklenica to na pewno dogodna baza wypadowa dla tych, którzy lubią pochodzić po górach.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 13.06.2016 19:59

unholyone napisał(a):Witam, planujemy wstępnie wyjazd w tym roku do Chorwacji. Pierwszy raz w ogóle i pierwszy raz bez rezerwacji. Mąż ma urlop od 9 do końca lipca, więc pewnie jakoś w tym terminie byśmy się zebrali. Rodzinka 2+2 i z tego co czytam lepiej jechać bez psa. Choć to mikro york - 1,30 kg. to i tak może być problem :D
Myśleliśmy o Środkowej Dalmacji, coś ustronnego. Ale już widzę, że może być problem w tym roku.
Bardzo podoba nam się Brela, ale coś czuję, że tam to pewnie nic nie znajdziemy.
Znajomi w tym tygodniu na czuja jadą do Podgory. Rozeznają się i być może to da nam obraz wolnych apartamentów w tych rejonach :)

Czerwiec to nie lipiec i może być problem, ale kto wie. W Breli jest agencja i w razie czego można skorzystać z ich usług.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Szukaj na tej stronie, może znajdziesz coś wolnego w tym terminie.
Podaj ile osób dorosłych, ile dzieci i w jakim są wieku.
Na ile dni chcecie przyjechać.
Zapytaj o termin od 9.07.2016 do końca miesiąca.

Ja pisałem po Chorwacku używając translatora
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.06.2016 20:34

MarzenaH napisał(a)::) My własnie sie wybieramy z dziecmi (9, 11) do Satrigrad - Paklenica. Wyjezdzamy 9-go lipca w sobote wieczorem. Może ktoś poleci fajne miejscóweczki na plażing? :)
Moja relacja, wprawdzie z 2010, ale plaże raczej się nie zmieniły...
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 13.06.2016 21:52

Ja 2 razy byłam w ciemno. Pierwszy od ok. 10 sierpnia i pierwsza noc w aucie:-) może ze wzg na porę że byliśmy ok 19 na miejscu. Z rana szukanie i jakoś się udało na połowę terminu, a na drugą część urlopu był już inny apartament. W zeszłym roku byłam pod koniec sierpnia, miasteczko w którym byłam 2 lata temu w połowie puste, kwatera u tych samych ludzi bez problemu od ręki na cały pobyt i jeszcze ostatnia noc gratis:-). W tym roku żeby się nie stresować zarezerwowałam i mogę jechać spokojnie. A jeśli chodzi o psa, jak taki mały nie widzę problemu żeby zabrać. Mój spaniel już 3 raz będzie ze mną jechał :-)
sqty3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqty3 » 14.06.2016 22:58

My już zadecydowaliśmy, jedziemy w ciemno z naszą bulwą :) zamierzamy zajechać do Cro w godzinach rannych 9 lipca. Tylko jeszcze nie mamy upatrzonego regionu. Czy na pierwszy raz w Chorwacji i to w ciemno okolice Splitu i Makarskiej będą lepsze od Istrii ?
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 15.06.2016 09:22

sqty3 napisał(a):My już zadecydowaliśmy, jedziemy w ciemno z naszą bulwą :) zamierzamy zajechać do Cro w godzinach rannych 9 lipca. Tylko jeszcze nie mamy upatrzonego regionu. Czy na pierwszy raz w Chorwacji i to w ciemno okolice Splitu i Makarskiej będą lepsze od Istrii ?

wszystko ok, tyle , ze wszyscy jada w przewaznie z piatku na sobote - i jest masakra na drogach. Nie polecam kiedys jechalismy tak 22 godziny. Wszystkie dni oprocz soboty ! Zdecydowanie Makarska Riviera jest piekniejsza, ale to duzo dalej , proponuje zatrzymac sie na 2 dni gdzies blizej np Plitvice, a potem jechac dalej.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 15.06.2016 09:31

Ja tam lipiec/sierpień jadąc z dziećmi czy psem nie jechałabym, w ciemno.
Z informacji od 2 niezależnych gospodarzy mam info, że w tym roku jest wyjątkowe obłożenie u nich.
Mają apartamenty z basenami między Omiszem a Makarską.
Pewnie ten szał to ze względu na atak iw krajach arabskich :)
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 15.06.2016 11:00

ewula91 napisał(a):
North Slav napisał(a):To jest pytanie zapętlone czasowo - gdzie w Podgorze zostawicie, jak już tam będziecie ;)

Pytanie może trochę śmieszne, ale w zeszłym roku zaparkowałem w Makarskiej trochę ''po polsku'', przy chodniku i pani mnie ostrzegła, że za takie coś to dźwig auta odholowuje od zeszłego roku właśnie... 1000 kun kary bodajże, czy też więcej. Podgora to co prawda nie Makarska, ale no ;)
Chodzi mi oczywiście o tymczasowe parkowanie na czas szukania apartmanu - bez tej wiedzy przeżyję i sobie poradzę, ale jak można mieć takie info przed wyjazdem to tylko komfort ;)

Jesteśmy na miejscu, ufff ;)
Po kolei: zjechaliśmy do Podgory tym drugim zjazdem, na ul. Tina Ujevica i jechaliśmy w stronę morza. Przy jednym domku stał starszy facet i zaczął coś na nas wołać więc się go pytamy czy ma wolny pokój. Powiedział, że ma i powiedział żebyśmy sobie zostawili auto na placyku obok, czyli tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Facet był z tego apartamentu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i dokładnie ten pokój na wprost, z zadaszonym tarasem i szybami po prawej stronie (patrząc na zdjęcie) nam zaproponował. Za 30 euro. Schody już mi się nie podobały a co dopiero pokój... ;p masakra. Nawet za 20 bym nie została.
Powiedział, że mamy sobie pooglądać w innych miejscach ale za mniej niż 30 euro w takiej okolicy nie znajdziemy. Przy wychodzeniu sąsiadce z domu obok też powiedział, że trzydzieści, chyba żeby nam taniej nie dała ;p
Auto zostawiliśmy na tym właśnie placyku i poszliśmy do centrum.
Drugi nocleg już wzięliśmy, o tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link pokój z balkonem ostatni na samej górze. Przemili właściciele, pokój bardzo dobrze wyposażony (jest piekarnik :D do tego masa zbędnych nam rzeczy typu pralka, mikrofala, stosy talerzy itp). Właściwie to małe mieszkanko z jednym pokojem z podwójnym łóżkiem, drugim pokoikiem z rozkładanym tapczanem i z kuchnią/salonem również z rozkładanym tapczanem, no i oczywiście łazienka. Właścicielka powiedziała, że generalnie sprzedaje za 30 euro za noc, ale skoro chcemy na 11 noclegów to sprzeda nam całość za 300 euro. Więc wychodzi po 27 z groszami. Nie chciało nam się szukać dalej a ten nam się bardzo podoba. Do tego mamy parking zamykany na klucz z tym, że na ulicy obok, za innym apartamentem więc kawałeczek musimy podejść no i nie mamy widoku na samochód.
Z tego co wiem, to obok jest pokój na 6 osób i też wolny. Nie wiem jak piętro niżej to wygląda, na pewno jeden pokój jest zajęty. W razie czego mogę zapytać.
Ogólnie w Podgorze jest w miarę spokojnie. Spotkaliśmy trochę ludzi siedzących po knajpach (ok 18:00) ale na plażach już można ich było policzyć na palcach jednej ręki. Pokoje też się wydają puste więc myślę, że nie będzie większego problemu ze znalezieniem :)
Nam tylko brakuje wytrwałości i cierpliwości :p

Możesz podać namiary na ten apartament bądz spytać o dostępność w terminie 05-15.09. 2 dorosłych i dwoje dzieci w wieku 1 i 3 lata. Dziekuje z góry
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 15.06.2016 15:50

Pivko napisał(a):Możesz podać namiary na ten apartament bądz spytać o dostępność w terminie 05-15.09. 2 dorosłych i dwoje dzieci w wieku 1 i 3 lata. Dziekuje z góry

Wyslalam namiary na priv :)
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 15.06.2016 16:17

We wrześniu śmiało jechać w ciemno, nawet pod koniec sierpnia. W tamtym roku byliśmy w Podgorze 20 sierpnia i dla 4 osób było sporo wolnych miejsc, nawet w obleganym Ćakije. My szukaliśmy apartamenty dla 4+4 i zajęło to mi około 1 godziny.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 16.06.2016 07:26

podpowiedzta jak tam w ciemno na Istrii we wrześniu (początek), powiedzmy Umag i okolice; oczywiście chodzi mi o sytuację z poprzedniego roku w analogicznym okresie, bo dawno mnie tam nie widzieli...
justyna_klb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna_klb » 16.06.2016 11:26

Hej witam wszystkich forumowiczów ;)
Wybieramy się w 4 osoby na wyspę Krk i cały czas się zastanawiamy czy wyjazd "w ciemno" to dobry pomysł. Jedziemy w terminie 18 lipca (poniedzialek - już na miejscu ok południa) na tydzień czyli do 24-25 lipca. Z tego co wyczytałam chyba najbardziej pasuje nam Baśka, (4 młode osoby potrzebujemy trochę zabawy wieczorem ;) ) moje pytanie do was, z tego co widzę dużo z was już tak jeździło...
Czy wyjazd w lipcu 'w ciemno' ma racje bytu? Wyszukałam oferty w internecie i w Baśce życzą sobie min 90E/noc czy to jest normalna kwota? Znalazłam kilka fajnych kwater we Vrbnik'u ale jest to chyba dosyć mała mieścina... Czy są tam jakieś atrakcje wieczorne? Jakiś pub z muzyką lub coś?
Może możecie polecić jakąś inna miejscowość na wyspie, która leży nad morzem i gwarantuje atrakcje wieczorne dla młodych ;) i dostęp do plaży w dzień (żeby zregenerować siły)
Zaznaczam, że jest to nasz pierwszy wyjazd dlatego proszę o wyrozumiałość ;) :D
Pozdrawiam ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2016 12:01

Jak pierwszy to wypada kilka słów powiedzieć:

absolutnie nie radzę w tym czasie pojechać na wyspę Krk w ciemno :!:
Baśka jest totalnie oblężona i naprawdę ciężko jest coś znaleźć w dobrej cenie :!:
Poza tym nikt tam nie stoi z tabliczkami, że oferuje noclegi, trzeba iść do agencji turystycznych lub pukać od drzwi do drzwi :roll:
Ceny są takie, jak się dowiedziałaś :roll:

Vrbnik to nie mieścina, to jest wioska, bardzo ładna :D
Życia nocnego brak,
za to żeby z plaż dostać się do centrum miejscowości trzeba ostro drałować pod górę :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 318
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone