maciejkaa2-3 napisał(a):Czy wie ktoś może jak mam zapytać po chorwacku o której godzinie będzie można wejść do pokoju. Pani u której mamy rezerwacje porozumiewa się tylko w swoim języku, a obawiam się że jak napisze po polsku i przetłumaczę po chorwacku na tłumaczu google to jakieś głupoty jej wyślę.
Janusz Bajcer napisał(a):maciejkaa2-3 napisał(a):Czy wie ktoś może jak mam zapytać po chorwacku o której godzinie będzie można wejść do pokoju. Pani u której mamy rezerwacje porozumiewa się tylko w swoim języku, a obawiam się że jak napisze po polsku i przetłumaczę po chorwacku na tłumaczu google to jakieś głupoty jej wyślę.
prosby-o-pomoc-tlumaczeniu-t9502-3750.html#p1732004
North Slav napisał(a):To jest pytanie zapętlone czasowo - gdzie w Podgorze zostawicie, jak już tam będziecie
Pytanie może trochę śmieszne, ale w zeszłym roku zaparkowałem w Makarskiej trochę ''po polsku'', przy chodniku i pani mnie ostrzegła, że za takie coś to dźwig auta odholowuje od zeszłego roku właśnie... 1000 kun kary bodajże, czy też więcej. Podgora to co prawda nie Makarska, ale no
Chodzi mi oczywiście o tymczasowe parkowanie na czas szukania apartmanu - bez tej wiedzy przeżyję i sobie poradzę, ale jak można mieć takie info przed wyjazdem to tylko komfort
Janusz Bajcer napisał(a):zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
ewula91 napisał(a):Drugi nocleg już wzięliśmy, o tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link pokój z balkonem ostatni na samej górze. Przemili właściciele, pokój bardzo dobrze wyposażony (jest piekarnik do tego masa zbędnych nam rzeczy typu pralka, mikrofala, stosy talerzy itp). Właściwie to małe mieszkanko z jednym pokojem z podwójnym łóżkiem, drugim pokoikiem z rozkładanym tapczanem i z kuchnią/salonem również z rozkładanym tapczanem, no i oczywiście łazienka. Właścicielka powiedziała, że generalnie sprzedaje za 30 euro za noc, ale skoro chcemy na 11 noclegów to sprzeda nam całość za 300 euro. Więc wychodzi po 27 z groszami.
ewula91 napisał(a):Ogólnie w Podgorze jest w miarę spokojnie. Spotkaliśmy trochę ludzi siedzących po knajpach (ok 18:00) ale na plażach już można ich było policzyć na palcach jednej ręki. Pokoje też się wydają puste więc myślę, że nie będzie większego problemu ze znalezieniem
Nam tylko brakuje wytrwałości i cierpliwości :p
ewula91 napisał(a):North Slav napisał(a):To jest pytanie zapętlone czasowo - gdzie w Podgorze zostawicie, jak już tam będziecie
Pytanie może trochę śmieszne, ale w zeszłym roku zaparkowałem w Makarskiej trochę ''po polsku'', przy chodniku i pani mnie ostrzegła, że za takie coś to dźwig auta odholowuje od zeszłego roku właśnie... 1000 kun kary bodajże, czy też więcej. Podgora to co prawda nie Makarska, ale no
Chodzi mi oczywiście o tymczasowe parkowanie na czas szukania apartmanu - bez tej wiedzy przeżyję i sobie poradzę, ale jak można mieć takie info przed wyjazdem to tylko komfort
Jesteśmy na miejscu, ufff
Po kolei: zjechaliśmy do Podgory tym drugim zjazdem, na ul. Tina Ujevica i jechaliśmy w stronę morza. Przy jednym domku stał starszy facet i zaczął coś na nas wołać więc się go pytamy czy ma wolny pokój. Powiedział, że ma i powiedział żebyśmy sobie zostawili auto na placyku obok, czyli tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Facet był z tego apartamentu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i dokładnie ten pokój na wprost, z zadaszonym tarasem i szybami po prawej stronie (patrząc na zdjęcie) nam zaproponował. Za 30 euro. Schody już mi się nie podobały a co dopiero pokój... ;p masakra. Nawet za 20 bym nie została.
Powiedział, że mamy sobie pooglądać w innych miejscach ale za mniej niż 30 euro w takiej okolicy nie znajdziemy. Przy wychodzeniu sąsiadce z domu obok też powiedział, że trzydzieści, chyba żeby nam taniej nie dała ;p
Auto zostawiliśmy na tym właśnie placyku i poszliśmy do centrum.
Drugi nocleg już wzięliśmy, o tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link pokój z balkonem ostatni na samej górze. Przemili właściciele, pokój bardzo dobrze wyposażony (jest piekarnik do tego masa zbędnych nam rzeczy typu pralka, mikrofala, stosy talerzy itp). Właściwie to małe mieszkanko z jednym pokojem z podwójnym łóżkiem, drugim pokoikiem z rozkładanym tapczanem i z kuchnią/salonem również z rozkładanym tapczanem, no i oczywiście łazienka. Właścicielka powiedziała, że generalnie sprzedaje za 30 euro za noc, ale skoro chcemy na 11 noclegów to sprzeda nam całość za 300 euro. Więc wychodzi po 27 z groszami. Nie chciało nam się szukać dalej a ten nam się bardzo podoba. Do tego mamy parking zamykany na klucz z tym, że na ulicy obok, za innym apartamentem więc kawałeczek musimy podejść no i nie mamy widoku na samochód.
Z tego co wiem, to obok jest pokój na 6 osób i też wolny. Nie wiem jak piętro niżej to wygląda, na pewno jeden pokój jest zajęty. W razie czego mogę zapytać.
Ogólnie w Podgorze jest w miarę spokojnie. Spotkaliśmy trochę ludzi siedzących po knajpach (ok 18:00) ale na plażach już można ich było policzyć na palcach jednej ręki. Pokoje też się wydają puste więc myślę, że nie będzie większego problemu ze znalezieniem
Nam tylko brakuje wytrwałości i cierpliwości :p
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje