Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sqty3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqty3 » 31.05.2016 14:18

greenrs napisał(a):
sqty3 napisał(a):Witajcie :)

Które miasto polecacie w Istri dla młodej pary :P z małym psem. jesteśmy nastawieni na wypoczynek nad brzegiem morza oraz zwiedzanie. Jedziemy samochodem w ciemno w terminie 9.07-19.07.2016 mam nadzieję, uda nam się coś znaleźć :/ Jakieś dobre rady ??

Zabranie psa mocno ograniczy Wam możliwości znalezienia kwatery. Ten termin to już początek wysokiego sezonu a wszystko na to wskazuje, że w tym roku Chorwację odwiedzi rekordowa ilość turystów. W trakcie poszukiwań noclegu w przypadku moich poprzednich wyjazdów do Chorwacji (zawsze w ciemno) często spotykałem się z pytaniem "czy jest pies?". Na szczęście nie mamy psa ale inni, którzy szukali noclegu zawsze spotykali się z odmową w przypadku posiadania nawet małego pieska.

Czyli radzisz zarezerwować coś wcześniej _
Adam18
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam18 » 02.06.2016 20:47

Janusz Bajcer napisał(a):
alycja napisał(a):Ja jadę do super apatramentu (oczywiście super pojęcie względne) od plaży 2 kroki w Tucepi za 4 osobowa rodzine. 2 sypialnie, 2 łazienki, 2 balkony z klimą płacę w tym roku 50 euro.

W jakim terminie :?:

Witam :hut:
A może w tym apartamencie na początek sierpnia coś było bylo wolnego???(1.08-12.08) :D jak można to proszę o namiary (ja z rodzinka czyli 2+2 lub 3+2-wtedy by starsza córka się zagrała) . :roll: :papa:
Z góry dziękuję i pozdrawiam :D :hut:
Ostatnio edytowano 03.06.2016 09:44 przez Adam18, łącznie edytowano 1 raz
arturnowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturnowy » 02.06.2016 22:37

wierzę na słowo...
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 05.06.2016 17:30

My dziś dotarliśmy do Plitwic, w ciemno i trochę się załamaliśmy. Liczyliśmy na nocleg za max 30 euro w miarę blisko wejścia do parku (choć wiedziałam, że im bliżej tym drożej). Na dzień dobry na Rastovacka życzyli sobie 55 euro za dobę za pokój 2 osobowy. Następny domek 50, kolejne albo nie miały nic wolnego albo też po 50. Wróciliśmy się do Seliste Dreznicko i udało nam się załatwić nocleg ale tylko na jedną noc (chcieliśmy dwie). Właściciele wynajmują tylko przez booking a na jutro ten pokój jest zarezerwowany. Zgodzili się jednak na dziś a podana cena to 280 kun lub w przeliczeniu na euro 37 e. I to jest cena po obniżce bo wg cennika dla wynajmujących przez booking sprzedają za 340 kun (pokój jest 3-osobowy). Jesteśmy z niego zadowoleni bo pokój bardzo ładny, czysty i posiada dobre wyposażenie (ale bez żadnego pieca, czy palników- na tym nam też nie zależało na ten jeden dzień), no i w porównaniu do tych wołanych 55 euro... :O ale już się boimy co będzie dalej ;/ mieliśmy w planach dziś nocleg, jutro cały dzień na spokojnie Plitwice, znów nocleg i z rana wyjazd do Podgory, po drodze zwiedzając. Dojazd na popołudnie i szukanie noclegu. Tymczasem musimy jutro z zegarkiem w ręku zwiedzać jeziorka no i już się stresujemy jakie i za ile noclegi będą w Podgorze... :(
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 05.06.2016 17:39

Zawsze przy Plitvicach było dużo drożej. Spokojnie to dopiero czerwiec. Sezonu w Podgorze jeszcze nie ma to i ceny będą niższe.
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 05.06.2016 17:53

ewula91 napisał(a):My dziś dotarliśmy do Plitwic, w ciemno i trochę się załamaliśmy. Liczyliśmy na nocleg za max 30 euro w miarę blisko wejścia do parku (choć wiedziałam, że im bliżej tym drożej). Na dzień dobry na Rastovacka życzyli sobie 55 euro za dobę za pokój 2 osobowy. Następny domek 50, kolejne albo nie miały nic wolnego albo też po 50. Wróciliśmy się do Seliste Dreznicko i udało nam się załatwić nocleg ale tylko na jedną noc (chcieliśmy dwie). Właściciele wynajmują tylko przez booking a na jutro ten pokój jest zarezerwowany. Zgodzili się jednak na dziś a podana cena to 280 kun lub w przeliczeniu na euro 37 e. I to jest cena po obniżce bo wg cennika dla wynajmujących przez booking sprzedają za 340 kun (pokój jest 3-osobowy). Jesteśmy z niego zadowoleni bo pokój bardzo ładny, czysty i posiada dobre wyposażenie (ale bez żadnego pieca, czy palników- na tym nam też nie zależało na ten jeden dzień), no i w porównaniu do tych wołanych 55 euro... :O ale już się boimy co będzie dalej ;/ mieliśmy w planach dziś nocleg, jutro cały dzień na spokojnie Plitwice, znów nocleg i z rana wyjazd do Podgory, po drodze zwiedzając. Dojazd na popołudnie i szukanie noclegu. Tymczasem musimy jutro z zegarkiem w ręku zwiedzać jeziorka no i już się stresujemy jakie i za ile noclegi będą w Podgorze... :(

Ewula, dajcie koniecznie znać, za ile znaleźliście w Podgorze - też tam prawdopodobnie wyląduję w tym roku (w ciemno).
I gdzie auto zostawiliście? :D

Pozdrawiam
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 05.06.2016 18:24

Ech ja zawsze panikuję. Dziękuję za uspokajanie mnie ;) mam nadzieję, ze rzeczywiscie bedzie lepiej.

North Slav dam znac ale jeszcze mi powiedz o co chodzi z samochodem? :D o zostawienie przy jeziorkach czy w Podgorze?
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 05.06.2016 22:19

To jest pytanie zapętlone czasowo - gdzie w Podgorze zostawicie, jak już tam będziecie ;)

Pytanie może trochę śmieszne, ale w zeszłym roku zaparkowałem w Makarskiej trochę ''po polsku'', przy chodniku i pani mnie ostrzegła, że za takie coś to dźwig auta odholowuje od zeszłego roku właśnie... 1000 kun kary bodajże, czy też więcej. Podgora to co prawda nie Makarska, ale no ;)
Chodzi mi oczywiście o tymczasowe parkowanie na czas szukania apartmanu - bez tej wiedzy przeżyję i sobie poradzę, ale jak można mieć takie info przed wyjazdem to tylko komfort ;)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.06.2016 22:44

Ja zostawiłem auto na parkingu blisko mariny u wylotu ul. Rudera Boškowića: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
mikusia6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikusia6 » 06.06.2016 09:51

Cześć wszystkim :) też w tym roku planuje wyjazd (09.07.-17.07)- myślałam o Makarskiej lub okolice - zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno ale czy w tym roku watro ryzykować? Przeglądając oferty na różnych stronach widzę, że ceny poszły w górę o ok. 1/5. Poradźcie :))
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 06.06.2016 10:03

mikusia6 napisał(a):Cześć wszystkim :) też w tym roku planuje wyjazd (09.07.-17.07)- myślałam o Makarskiej lub okolice - zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno ale czy w tym roku watro ryzykować? Przeglądając oferty na różnych stronach widzę, że ceny poszły w górę o ok. 1/5. Poradźcie :))

Powodzenia :D
mikusia6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikusia6 » 06.06.2016 12:36

Tak też myślałam :) w takim razie trzeba się szybko za czymś rozglądać i zamawiać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2016 12:38

mikusia6 napisał(a):Tak też myślałam :) w takim razie trzeba się szybko za czymś rozglądać i zamawiać.

Trzeba na prawdę szybko :idea:
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 06.06.2016 13:17

Janusz Bajcer napisał(a):
mikusia6 napisał(a):Tak też myślałam :) w takim razie trzeba się szybko za czymś rozglądać i zamawiać.

Trzeba na prawdę szybko :idea:

Moderatorze, naprawdę pisze się razem :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2016 13:21

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink:

:papa: :papa: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 316
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone