Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 20.05.2016 13:56

Nie, nie za osobę, szukałam ofert dla 2+2+pies. Chciałam jedynie udowodnić, że można znaleźć ofertę za 50 euro blisko morza i w porządnych warunkach. Jak wspomniałam wybraliśmy inną opcję, równie atrakcyjną jeżeli chodzi o położenie, jednak jest tam więcej miejsca, bo tutaj jak widać jest app. 2+1. Co do miejscowości, to zgodzę się, że jest inna (ja i moja rodzina preferujemy jak największy spokój), jednak jak napisała Alicja i w Tucepi da radę.
Dodam jeszcze, ze z tego co widzę są jeszcze miejsca, wiec droga wolna, komu się podoba to może korzystać :) O Prizbie na forum jest dużo informacji.
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 23.05.2016 14:17

02-14.07.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 23.05.2016 20:22

Czy w Orebicu znajdę coś w ciemno 10 lipca?
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 23.05.2016 21:17

byłem 3 x w ciemno ale na lądzie a Orebić to już prawie jak wyspa i dlatego się obawiam czy tam coś znajdę
w necie jest pełno wolnych ale te tańsze coś podejrzane a ponad 100 euro za 4 osoby to trochę dużo...
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 24.05.2016 10:37

Dżejan napisał(a):Czy w Orebicu znajdę coś w ciemno 10 lipca?

W prawdzie parę lat temu (6) ale byłem w podobnym terminie w ciemno w Orebic. W Zuljanie oglądałem jedną kwaterę ale nie przypadła żonie do gustu. Na wjeździe do Orebica była taka nieduża budka - agencja turystyczna. Miły starszy pan wykonał parę telefonów i podał mi adres wolnego apartamentu. Gospodarze bardzo mili, cena 40 euro za 3 osoby na dzień. Lokalizacja trochę oddalona od plaży ale w ogóle mi to nie przeszkadzało.
Taka cena to już teraz chyba nierealna. Parę lat mnie tam nie było, przeglądając internet nie mam nadziei na poszukanie apartamentu w podobnej cenie.
Pzdr
Piotrek_DW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_DW » 25.05.2016 21:48

Dorzucę ceny z Makarskiej 2016. Wracam tam ponownie po 2-latach :) . Zdrożało, ale to analogiczne do czasu jaki upłynął. Kwatera jakiej szukałem to A+2. Standard super bo mieszkała tam moi znajomi i widziałem te lokum. Do morza wcale nie jest tak blisko. Ceny są na poziomie 35e-50e. Udało mi się za 10 dni utargować 375e praktycznie w środku lipca. Początkowo full obłożenie, potem ktoś tam zrezygnował i po ponad tygodniu właścicielka sama się odezwała do mnie i zaklepałem.
Heike
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heike » 25.05.2016 22:22

alycja napisał(a):02-14.07.

Czy możesz się podzielić namiarem na te apartamenty?

Pozdrawiam :-)
kasiekk13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiekk13 » 29.05.2016 20:22

Witam
I ja dołączam. Wybieramy się do Chorwacji po raz pierwszy , urlop w sierpniu ,inaczej się nie da, więc chcemy tak ok 6 wyruszyć. No właśnie i sama nie wiem,od wczoraj szukam, oglądam różne kwatery i czytam Was tu i raz myślę jechać w ciemno,a raz klepać już, nie umiem się zdecydować. Łatwo nie będzie pewnie na miejscu, interesują mnie Baska Voda, Brela i tamte rejony dla 2 plus dziesięciolatka. Co myślicie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2016 20:24

kasiekk13 napisał(a):Witam
I ja dołączam. Wybieramy się do Chorwacji po raz pierwszy , urlop w sierpniu ,inaczej się nie da, więc chcemy tak ok 6 wyruszyć. No właśnie i sama nie wiem,od wczoraj szukam, oglądam różne kwatery i czytam Was tu i raz myślę jechać w ciemno,a raz klepać już, nie umiem się zdecydować. Łatwo nie będzie pewnie na miejscu, interesują mnie Baska Voda, Brela i tamte rejony dla 2 plus dziesięciolatka. Co myślicie?

W tym terminie i w tych miejscach - łatwo nie będzie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.05.2016 20:27

jak masz obawy to rezerwuj, choć pewnie dużo tego co w necie nie zostało wolnego; sierpień w ciemno może być ciężko, do tego BV lub Brela; nie mówię, że nie możliwe, ale ja dla 2ki zawsze znajdowałem z opcja że jak się nie uda to biorę Makarską app lub camping
arturnowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturnowy » 29.05.2016 22:05

Jizasss...
Proszę nie straszyć...
Wyjeżdżam 26 czerwca, w planie wybrzeże od Sibenika po Makarską - gdzie będzie ciekawa lokalizacja tam się zahaczę. W budżecie przewidziane 50 - 60 E (po podpowiedziach znajomych, którzy już Tam byli) za noc (2+2).
We wcześniejszych postach padają stwierdzenia o znacznie wyższym bezpieczeństwie w CR niż w innych wakacyjnych kierunkach i stąd ryzyko wyższych cen i większego obłożenia... To ja trochę liczę, trochę się tego obawiam - na "imigrantów", którzy znaleźli sobie nową drogę do bogatej Europy...
Ale jadę :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2016 22:12

arturnowy napisał(a):Jizasss...
Proszę nie straszyć...
Wyjeżdżam 26 czerwca, w planie wybrzeże od Sibenika po Makarską - gdzie będzie ciekawa lokalizacja tam się zahaczę. W budżecie przewidziane 50 - 60 E (po podpowiedziach znajomych, którzy już Tam byli) za noc (2+2).
We wcześniejszych postach padają stwierdzenia o znacznie wyższym bezpieczeństwie w CR niż w innych wakacyjnych kierunkach i stąd ryzyko wyższych cen i większego obłożenia... To ja trochę liczę, trochę się tego obawiam - na "imigrantów", którzy znaleźli sobie nową drogę do bogatej Europy...
Ale jadę :papa:

26 czerwca to jeszcze nie pełny sezon, więc w ciemno można.
"Imigrantów" nad Jadranem nie ma :idea:
sqty3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqty3 » 31.05.2016 12:19

Witajcie :)

Które miasto polecacie w Istri dla młodej pary :P z małym psem. jesteśmy nastawieni na wypoczynek nad brzegiem morza oraz zwiedzanie. Jedziemy samochodem w ciemno w terminie 9.07-19.07.2016 mam nadzieję, uda nam się coś znaleźć :/ Jakieś dobre rady ??
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 31.05.2016 12:35

sqty3 napisał(a):Witajcie :)

Które miasto polecacie w Istri dla młodej pary :P z małym psem. jesteśmy nastawieni na wypoczynek nad brzegiem morza oraz zwiedzanie. Jedziemy samochodem w ciemno w terminie 9.07-19.07.2016 mam nadzieję, uda nam się coś znaleźć :/ Jakieś dobre rady ??

Zabranie psa mocno ograniczy Wam możliwości znalezienia kwatery. Ten termin to już początek wysokiego sezonu a wszystko na to wskazuje, że w tym roku Chorwację odwiedzi rekordowa ilość turystów. W trakcie poszukiwań noclegu w przypadku moich poprzednich wyjazdów do Chorwacji (zawsze w ciemno) często spotykałem się z pytaniem "czy jest pies?". Na szczęście nie mamy psa ale inni, którzy szukali noclegu zawsze spotykali się z odmową w przypadku posiadania nawet małego pieska.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 31.05.2016 12:57

sqty3 napisał(a): z małym psem

Można poczytać:
wakacje-w-chorwacji-z-psem-t35312.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 315
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone