Liczyć na obniżki cen apartamentów, czy jechać w ciemno?
napisał(a) Natko_ » 30.03.2016 23:07
Rozwinę pytanie
Mam na oku apartamenty (2, a nawet 3) w cenie wg mnie bardzo rozsądniej, w lokalizacji bardzo dobrej.
Jako, ze to już 8 wyjazd do CRO, to wiem, czego i gdzie szukam.
I mam dylemat taki, że stały bywalec Drasnic, nasz znajomy dalszy, namawia mi męża na to, żeby się wstrzymać z rezerwacją apartamentów, bo w "jego" Drasnicach właściciele w lipcu obniżają ceny kwater i te, które teraz są wystawione po 80-100 euro, można wytargować za 50-60....
Moim zdaniem to mało realne i w zasadzie to chyba zamiast liczyć na takie cuda, to nastawić się po prostu na wyjazd w ciemno, nie?
I tu "konflikt interesów" - mąż przeciwny wyjazdowi zupełnie w ciemno, za to skłonny wierzyć znajomemu
Niestety nie przyjmuje do wiadomości, że skoro przez 7 lat to JA szukałam kwater i ja spędzałam dłuuugie godziny na forum, na bankach kwater, na rozsyłaniu maili do właścicieli i turystów, który w wyszukiwanych kwaterach byli, to chyba mogę mieć rację, nie?
I szanując jego sprzeciw dla wyjazdu w ciemno (szanując, co nie znaczy popierając - ja tam bym się już tego "ciemno" nie bała
nawet z 3 dzieci na pokładzie), jak mu wytłumaczyć, że względnie bezpieczniej zarezerwować coś z tego, co znalazłam (zostało po 1 wolnym terminie)?
A może zwyczajnie się czepiam? I to znajomy ma rację?
Nie muszę chyba dodawać, że póki nie mam klepniętego terminu konkretnego i miejsca, to nie umiem się zacząć cieszyć planami wakacyjnymi? Nie mam wtedy licznika DDW, nie jestem w kalendarzu wyjazdowym