Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 29.03.2016 11:54

Hej. No to mamy zagwozdke czy rezerwować czy jechać w ciemno , byłem kilka razy i tylko raz zarezerwowalem i to był błąd ogromny. Ale teraz w tym roku to już sam nie wiem co robić :? Do BG też pojechałem bez rezerwacji i było spoko, ale teraz z cro to mam dylemat. Miłego dnia :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2016 13:11

Blums napisał(a):Hej. No to mamy zagwozdke czy rezerwować czy jechać w ciemno , byłem kilka razy i tylko raz zarezerwowalem i to był błąd ogromny. Ale teraz w tym roku to już sam nie wiem co robić :? Do BG też pojechałem bez rezerwacji i było spoko, ale teraz z cro to mam dylemat. Miłego dnia :D

Wszystko zależy od terminu wyjazdu i ewentualnie od miejsca pobytu.
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 29.03.2016 13:27

Malarska , Tucepi ,Vodice nie wiem jeszcze gdzie za bardzo ;) a wyjazd raczei końcem lipca. Nigdy nie było żadnego problemu ale teraz ? Jak patrzę na booking to szału nie ma z miejscami.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2016 13:30

No to masz dwa wyjście - szukać mozolnie i rezerwować - lub jechać tak jak zawsze :wink:
Natko_
Croentuzjasta
Liczyć na obniżki cen apartamentów, czy jechać w ciemno?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 30.03.2016 23:07

Rozwinę pytanie :)

Mam na oku apartamenty (2, a nawet 3) w cenie wg mnie bardzo rozsądniej, w lokalizacji bardzo dobrej.
Jako, ze to już 8 wyjazd do CRO, to wiem, czego i gdzie szukam.

I mam dylemat taki, że stały bywalec Drasnic, nasz znajomy dalszy, namawia mi męża na to, żeby się wstrzymać z rezerwacją apartamentów, bo w "jego" Drasnicach właściciele w lipcu obniżają ceny kwater i te, które teraz są wystawione po 80-100 euro, można wytargować za 50-60....

Moim zdaniem to mało realne i w zasadzie to chyba zamiast liczyć na takie cuda, to nastawić się po prostu na wyjazd w ciemno, nie?

I tu "konflikt interesów" - mąż przeciwny wyjazdowi zupełnie w ciemno, za to skłonny wierzyć znajomemu :roll:
Niestety nie przyjmuje do wiadomości, że skoro przez 7 lat to JA szukałam kwater i ja spędzałam dłuuugie godziny na forum, na bankach kwater, na rozsyłaniu maili do właścicieli i turystów, który w wyszukiwanych kwaterach byli, to chyba mogę mieć rację, nie?
I szanując jego sprzeciw dla wyjazdu w ciemno (szanując, co nie znaczy popierając - ja tam bym się już tego "ciemno" nie bała ;) nawet z 3 dzieci na pokładzie), jak mu wytłumaczyć, że względnie bezpieczniej zarezerwować coś z tego, co znalazłam (zostało po 1 wolnym terminie)?

A może zwyczajnie się czepiam? I to znajomy ma rację? ;)

Nie muszę chyba dodawać, że póki nie mam klepniętego terminu konkretnego i miejsca, to nie umiem się zacząć cieszyć planami wakacyjnymi? Nie mam wtedy licznika DDW, nie jestem w kalendarzu wyjazdowym :P
Użytkownik usunięty
Re: Liczyć na obniżki cen apartamentów, czy jechać w ciemno?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2016 23:19

Nic z tego nie rozumiem :roll:

Wydedukowałem, że
mąż przeciwny do tej pory wyjazdom w ciemno chce teraz pojechać w ciemno. :roll:
Ty jako zwolenniczka wyjazdów w ciemno jesteś teraz za wcześniejsza rezerwacją. :roll:

Za skomplikowane :roll:
Wyjaśnijcie to w rodzinie i nie mieszajcie do tego innych osób :D
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 31.03.2016 00:28

Nie nie - maz dalej przeciwnikiem "w ciemno", a za namowami znajomka chce ryzykowac i czekac do lipca z rezerwacja kwatery na sierpien :/
Znajac go wiem, ze jak w lipcu nie znajdziemy nic odpowiedniego, to zwyczajnie nie pojedziemy :evil:

I szukam argumentow, ze albo klepne teraz to, co sie nam podoba (nie sa to Drasnice, ktore zachwala znajomek), albo mu "udowodnie" ze potem trzeba bedzie w ciemno, czemu jest przeciwny.

Ja - poza frajda z odliczania i mozliwoscia wczesniejszego planowania szczegolow - nie mam nic przeciwko jezdzie w ciemno.

Jest sens czekac? Sa takie "zwyczaje" wsrod wynajmujacych, ze obnizaja ceny o 40%? Nie spotkalam sie z tym, ale moze jednak znajomy ma racje, a nie ja?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2016 06:33

Natko_ napisał(a):Sa takie "zwyczaje" wsrod wynajmujacych, ze obnizaja ceny o 40%? Nie spotkalam sie z tym, ale moze jednak znajomy ma racje, a nie ja?

Ja byłem na kwaterach tylko trzy razy - ale nie Spotkałem się z sytuacją aby ceny kwater w sezonie były obniżane i to aż o 40 %
Nie znalazłem na forum żadnej informacji aby tak było.
Rezerwacja w lipcu na sierpień możliwa, ale trafić co ekstra to chyba tylko przy rezygnacji kogoś kto wcześniej rezerwował.

Jakie jest to Wasze miejsce gdzie ma być klepnięcie :?:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 31.03.2016 07:17

Natko_ napisał(a):I mam dylemat taki, że stały bywalec Drasnic, nasz znajomy dalszy, namawia mi męża na to, żeby się wstrzymać z rezerwacją apartamentów, bo w "jego" Drasnicach właściciele w lipcu obniżają ceny kwater i te, które teraz są wystawione po 80-100 euro, można wytargować za 50-60....

Moim zdaniem to mało realne i w zasadzie to chyba zamiast liczyć na takie cuda, to nastawić się po prostu na wyjazd w ciemno, nie?

nie twierdzę, że tak nie jest, ale najpierw przeanalizowałbym wiarygodność tego znajomego, różnie z tym bywa oraz sprawdziłbym ceny app. w Drasnicach
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.03.2016 08:10

Natko_ napisał(a):
I mam dylemat taki, że stały bywalec Drasnic, nasz znajomy dalszy, namawia mi męża na to, żeby się wstrzymać z rezerwacją apartamentów, bo w "jego" Drasnicach właściciele w lipcu obniżają ceny kwater i te, które teraz są wystawione po 80-100 euro, można wytargować za 50-60....

Skoro to "jego" miejsce to powinien mieć @ do właścicieli czy nr telefonu.
Jedno pytanie powinno wyjaśnić wątpliwości.

Albo to opowieść z gatunku "szwagier widział", albo apartman z gatunku "d.....nie urywa, jadrana nie widać"...
Przy normalnym standardzie i lokalizacji, taki zjazd z ceny (w sierpniu) wydaje się mało realny.
No chyba, że mówimy o terminie od.....31 sierpnia. :wink:
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 31.03.2016 08:21

No kolega jeździ do Drasnic w różne miejsca - od kilku lat. Jakieś namiary ma, ale "te jego" to pozajmowane.
Dla mnie to trochę na zasadzie, że mało widział, mało wie, bo mnie tam akurat Drasnice ani ziębią ani grzeją ;)

Ceny pooglądałam i właśnie poniżej 75-80 euro z w miarę wygodną lokalizacją, to nie ma co szukać, a bliżej morza coraz wyższe ceny. I mam na myśli termin max. od 23.08, lepiej koło 20.

A sama znalazłam fajną miejscówkę w Małej Dubie, 20m od plaży, klima, miejsca dla naszej 5 dosyć, cena bardzo ok, bo skromne 55 euro - jak na lokalizację i wystrój apartmana bardzo dobra. Znalazłam ludzi, którzy tam byli i wiem, że wpadki nie będzie.
Mam podobną w Bilo - cenowo, lokalizacyjnie, standardem. I w Zaostrogu, ale to ostatnie to "za duże" centrum już dla nas - my takie pipidówki właśnie wolimy :)

Ja się w ciemno jechać nie boję, jedyny minus - dla mnie - to brak komfortu psychicznego przedwyjazdowego - uwieeeelbiam planować przed wszystko, wycieczki, spacery, "must have" i takie tam. No i DDW z konkretną lokalizacją lepiej się odlicza ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2016 08:30

Natko_ napisał(a):A sama znalazłam fajną miejscówkę w Małej Dubie, 20m od plaży, klima, miejsca dla naszej 5 dosyć, cena bardzo ok, bo skromne 55 euro -

Cena 55 euro - kwatera na ile osób :idea:
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 31.03.2016 08:41

W Małej Dubie na 2+3, czyli dla nas ideał.
Jest sypialnia z 3 miejscami (podwójne i pojedyncze) oraz salon z aneksem kuchennym. W salonie rozkładana kanapa. Taras duży, wprawdzie bez widoku na morze, ale przy tej odległości od morza, to nie jest niezbędne ;) Z obejścia morze widać w każdym bądź razie :D
Cena apartmana do 20.08 jest 60 euro, ale wolny jest dopiero od 23.08. Reszta zajęta od 25.06... Mało tego, od 1.09 cena spada do 45 euro, a my byśmy zahaczyli jeszcze ze dwa czy trzy dni września ;)
Pozostałe na 2+2, ale już jestem po zapytaniach i z piątą trzylatką nas przyjmą, nawet ktoś o dostawce wspomniał, więc łóżeczka turystycznego byśmy nie targali z PL... Ceny 50 i 57 euro, więc też bardzo dobry wariant w stosunku cena do jakości (wszystkie apartamenty mają w miarę nowoczesne wyposażenie, czysto, skromnie, bez fajerwerków).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2016 08:43

Powyższe ceny na 100 % nie zmienią się o 40 %.
Otwieraj baniak domowego wina .... :wink: i rezerwujcie. :idea:
Agu_Ro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agu_Ro » 31.03.2016 08:49

Podzielam zdanie p.Janusza :) Wiadomo, że ceny spadają im bliżej końca sezonu czyli np we wrześniu, ale nie ma co liczyć na cud i obniżkę ceny o 40% :)
Szczególnie, że turystów mnóstwo, więc nikt z wynajmujących nie chce być stratny, a za to każdy chce jeszcze zarobić przed zimą :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 309
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone