Bunio napisał(a):Dwa lata temu miałem taką sytuację że zarezerwowałem dwa apartamenty i z jednego z przyczyn osobistych druga rodzina musiała zrezygnowac.Pomimo że rezerwacja była odwołana już w kwietniu a pobyt miał byc w sierpniu,właściciele nie oddali zaliczki a sam oczywiście byłem w zarezerwowanym apartamencie.
krakuscity napisał(a):Majkel_cro - gdybyś miał możliwość przesunięcia urlopu o miesiąc na wrzesień to wtedy z małymi dziećmi śmiało możesz jechać w ciemno do Primosten . W ubiegłym roku z początkiem września było tam sporo wolnych kwater. W sierpniu nie bywam w Chorwacji więc się nie wypowiadam.
Majkel_cro napisał(a):A zdarzyło Wam się odwoływać rezerwację i prosić gospodarza o zwrot depozytu? ciekawe czy idą na rękę
heca7 napisał(a):Bunio napisał(a):Dwa lata temu miałem taką sytuację że zarezerwowałem dwa apartamenty i z jednego z przyczyn osobistych druga rodzina musiała zrezygnowac.Pomimo że rezerwacja była odwołana już w kwietniu a pobyt miał byc w sierpniu,właściciele nie oddali zaliczki a sam oczywiście byłem w zarezerwowanym apartamencie.
Rezerwowanie dla siebie i znajomych na raz to temat na oddzielny wątek Może długo tu nie jestem ale co roku pojawiają się przed wakacjami wpisy- odstąpię rezerwację, znajomi się wycofali itd. Oni rezygnują a ty człowieku zamawiałeś to dzwoń, pisz, kajaj się, proś o zwrot kasy. Albo szukaj mniejszej kwatery jeśli wpadliście na karkołomny pomysł zamieszkania w jednym apartamencie
Jeśli zarezerwujesz dla siebie i będzie tak sobie to tylko do siebie możesz mieć pretensję. A nie wyobrażam sobie 2 tygodni ze znajomymi, których się namówiło i im też się nie podoba
Warto przemyśleć tą kwestię zanim zaproponuje się znajomym wspólny wypad.
Majkel_cro napisał(a):A zdarzyło Wam się odwoływać rezerwację i prosić gospodarza o zwrot depozytu? ciekawe czy idą na rękę
karolinka82 napisał(a):Witam was wszystkich . Jestem pierwszy raz na forum. Jedziemy z mężem i dwójką dzieci do Tucepei na RIWIERZE Malarskiej i moje pytanie czy kolo 13.08.2016 z pod Zielonej Góry ktoś wybiera się w tamte strony?Można by było się spotkać zawsze to raźniej jechać. Proszę powiedzcie która droga jechać -czy przez Czechy czy może Niemcy i Austrię? Jakie wrażenia po tamtym regionie i po samym Tucepei macie?pozdrawiam
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje