Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2010 10:31

jotusia napisał(a):no raczej maksymalnie 30 euro za apartament za dobę

30 euro to może być trochę mało, zależy także od popularności danej miejscowości i od tego czy leży blisko morza...o kwaterę z kuchnią, łazienką i balkonem z widokiem na morze może być w tej cenie ciężko ale nie niemożliwe...negocjujcie cenę jeżeli zauważycie, że u właściciela obłożenie nie jest za duże...nie mówcie od razu, że szukacie ceny za tyle bo skory do rozmów może nie być, spokojnie zapytajcie o cenę, obejrzyjcie kwaterkę i targujcie się mówiąc, że gdzieś tam mieliście lepsze warunki w podobnej cenie...
Skuteczność negocjacji jest bardziej realna przy pobycie minimum 10 dni, na 4 doby na pewno nikt nie będzie spuszczał...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.06.2010 16:52

Jeśli chorwat wynajmuje to niech targuje żona z lekko rozchyloną bluzką uwydatniającą biust. Jeśli chorwatka to mąż niech licytuje i pamięta, że trzeba do gospodyni wdzięczyć się i szczerzyć zęby.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2010 17:46

darek1 napisał(a):Jeśli chorwat wynajmuje to niech targuje żona z lekko rozchyloną bluzką uwydatniającą biust. Jeśli chorwatka to mąż niech licytuje i pamięta, że trzeba do gospodyni wdzięczyć się i szczerzyć zęby.

Ech Darek...Ty jak zwykle grzeszne myśli masz... :lool:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 16.06.2010 17:47

darek1 napisał(a):że trzeba do gospodyni wdzięczyć się i szczerzyć zęby.

Uważaj aby w Twoim przypadku nie przyniosło to odwrotnego skutku :lol:
lukman
Croentuzjasta
I ZrobiŁ SiĘ Problem

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 18.06.2010 10:14

MIAŁEM ZAPLANOWANY URLOP OD 20.07.2010R ALE MUSIAŁEM ZMIENIĆ PRACĘ I MOGE TERAZ JECHAĆ OD 2.07-15.07 I W ZWIĄZKU Z TYM CHCIAŁEM SIĘ PORADZIĆ NA FORUM CZY BĘDĘ MIAŁ PROBLEMY ZE ZNALEZIENIEM KWATERKI,NADMIENIAM ŻE JADE Z DZIECKIEM 6 LAT
PROSZĘ O PORADY .
Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI :(
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 19.06.2010 11:13

W 2007 r byliśmy w ciemno na wyspie Krk.. i całkiem sie udało. nie wspominając o tym, że cena w stosunku do tego co w internecie oferowały stony pośredników była niższa.

W tym roku 02.07. - 12.07 wybieramy się z małżonką i już 1,5 roczną córcią wstępnie na wyspę Hvar..
czy był ktoś w tym okresie na tej wsypie w ciemno.
Jak z kwaterami??
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 20.06.2010 19:38

od 8 lat co roku jadę w ciemno na miesiąc tzn cały lipiec na kilka miejsc
w tym roku korcula,dubrovnik a póżniej sie zobaczy.nigdy nie miałem problemu z noclegiem.oto kilka moich zasad: zaczynam szukanie najpóżniej o 12.00 tak by mieć dużo czsu do wieczora jak zaczynacie o 20.00 to jest trochę przerąbane,nie zniechęcam się po kilku nieospowiadających mi miejscach tzn nie biorę pierwszego lepszego lokum lecz sprawdzam dalej,
nie latam z bagażami tylko na pusto,najpierw pytam o nocleg na 5 dni a dopiero po ustaleniu ceny przedłużam do 7 lub 10 noclegów i wtedy się targuję jak do tej pory zawsze z dobrym skutkiem,pamiętajcie o jednym oni chcą sprzedać a my kupić,ale nie liczcie na 50% rabatu tak dobrze to nie jest lecz w porównaniu z rezerwacją u pośrednika to jakiś 20% można być do przodu.pozdrawiam
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 21.06.2010 08:12

A orientujecie sie ile mniej więcej może kosztowac apartament dla trzech osób, w tym 6cio letnie dziecko? Jedziemy we wrześniu i nie wiem jakich cen można sie spodziewac. Apartament to oczywiście pokój z kuchnią i łazienką, normalne przyzwoite warunki, blisko plaży. Tak pogladowo tylko chciałam wiedzieć...
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 21.06.2010 17:45

wrzesień to spoko czas.. jeśli jedziesz do Cro to masz w czym wybierać bo sezon już nieco sie uspokoił. i ceny średnio 20%niższe niż w sezonie.
Jeśli chodzi o szczegóły sprawdź pierwszy lepszy apartament i msz ceny od lipca do sierpnia i kolejno od września etc.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2010 07:40

Cen nie ma co sprawdzać w necie bo są zawyżone od tych, które można wynegocjować będąc na miejscu. 30 euro to według mnie cena maksymalna jaką można dać we wrześniu za apartament 3 osobowy o przyzwoitych warunkach. Bez szału ale kuchnia, łazienka i balkon w willi blisko od plaży.
W necie ceny są podane nawet 10 euro więcej, na miejscu sporo wytargujesz.
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 22.06.2010 08:56

Dzięki za odpowiedż, widze że bez stresu można zacząć planowac wakacje, oby pogoda dopisała.... :D
ani5500
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ani5500 » 23.06.2010 13:02

Właśnie wróciliśmy z Chorwacji, wyjazd "w ciemno", Primosten. W pierwszym miejscu chcieli 30 euro za 2 osoby za pokój, w następnym też tyle, za 3cim razem znaleźliśmy apartament - po negocjacjach 14 euro od osoby ale apartament bez klimy ( spokojnie dało się bez niej wytrzymać :wink: ) Z włączoną klimatyzacją byłoby tam po 1 euro więcej od osoby. Więcej nie szukaliśmy , tam się nam podobało: dwie-trzy minutki od plaży :D no i przez zmęczenie nie chciało nam się więcej szukać...
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 24.06.2010 05:04

Jeszcze mi sie nasuwa takie pytanko...piszemy o cenach posługując się euro, czy płacić mam rzeczywiście euro, czy w kunach. Nie wiem czy zabierać ze sobą euro na kwaterkę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2010 06:18

dagmara2003 napisał(a):Jeszcze mi sie nasuwa takie pytanko...piszemy o cenach posługując się euro, czy płacić mam rzeczywiście euro, czy w kunach. Nie wiem czy zabierać ze sobą euro na kwaterkę.

Tylko euro...
Seba51a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seba51a » 24.06.2010 10:11

Czytając i analizując ten post mam dwa pytania.
1). Jakie okolice mam wybierać w "najgorszym sezonie" :D (18-31 lipiec) jadąc w ciemno?
2). Jakie ceny mam przyjąć w tym okresie jadąc w 4 osoby (w tym dwoje dzieci do lat 6) - oczywiście mam tu na myśli ceny za apartamenty?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone