Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
camelbek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camelbek1 » 15.08.2015 23:18

Potwierdzam, można znaleźć apartament w ciemno:) Przyjechałem w piątek popołdniu do Baska Voda i ledwo co wjechałem do miasta, a tu pełno osób z karteczkami free apartman. Można było przebierać w kwaterach, ceny różne. Po rekonensansie uznaliśmy, że jest to miasteczko zbyt gwarne...udaliśmy się do Breli i po paru minutach znaleźliśmy kwaterkę.
Bunio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 15.08.2015 23:47

W ciemno zawsze można coś znaleźc,kwestia tylko za ile? gdzie? i kiedy?I to jest właśnie podstawowe pytanie.Każdy szuka czegoś innego,co mu odpowiada lub jakie realia chce zastac na miejscu.
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 16.08.2015 07:32

W Makarskiej i w Podgorze stało kilka osób z kartkami. Dużo jednak mniej niż w poprzednich latach. Nie wiem czy nie jest to powodem zakazu, bo w Makarskiej sporo znaków zakazujących stania naganiaczy. Pierwszy raz je widziałem.
mbloy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mbloy » 16.08.2015 08:03

Oczywiście można szukać i rezerwować w zimie jak da się tak daleko planować a inna kwestia czy się przez pół roku coś nie zmieni. Zmieni pracę i brak urlopu. Wcale tu nie chodzi o 10 euro a z kwaterami problemu nie ma. Nawet nie ma co brać pierwszej lepszej.
ewaewaen
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaewaen » 16.08.2015 08:48

Jesteśmy w Makarskiej na Ul Splitskiej ok. 500 metrów od morza, a są wolne kwatery bliżej morza i widzieliśmy tam "łowców".
My jechaliśmy w ciemno dlatego że mąż nigdy nie wie kiedy ma urlop
i to jest niezależne od nas.
Następnym razem jeśli pojadę do Chorwacji to też w ciemno bo wolnych kwater jest mnóstwo!!!! Nic tylko wybierać.
Dzis jest nasz 3 dzień pobytu. :)
michalagata
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalagata » 16.08.2015 14:05

W Punat na Krk przy wjeździe do miasta dwie osoby z tabliczkami, dodatkowo dzisiaj pojawiło się dużo tabliczek przy samych apartamentach, my mieliśmy już zrobioną rezerwacje więc się nie martwiliśmy, ale jak ktoś będzie w okolicy szukał to jest w czym wybierać.
Danqcd
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danqcd » 16.08.2015 18:40

Właśnie przyjechałem do Primosten.
Po drodze w Grebasticy widziałem dużo ludzi z kartkami.
W Zaboric też coś mi mignęło.
Na wlocie do Primosten stały 2 czy 3 osoby.
Ja przyjechałem w ciemno, ale miałem kontakt na znajomą Chorwatkę, która nam pomogła.
Po kilku telefonach mieliśmy wybór kilku kwater na różne czasookresy i o różnym standardzie.
Ceny wprawdzie trzymają się nieźle (20 E/os) i nie chcą negocjować, ale znaleźć coś można.
Myślę, że z każdym dniem będzie już łatwiej.
Zaczynam urlop i pozdrawiam :)

Jarek
mar_g
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar_g » 16.08.2015 20:28

jest może ktoś na Istri lub Krk? można złapać kwatery w ciemno? jedziemy pierwszy raz do Cro w składzie 2+2. we wtorek mam zamiar dojechać po południu i nie wiem czy szukać czy łapać przez booking.com. jeśli są wolne to jakie są orientacyjne ceny. nie musi być w pierwszej linii brzegowej.

pozdrawiam

mariusz
klajdla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) klajdla » 17.08.2015 19:10

Witam,
planujemy wraz ze swiezo upieczonym mezem wyjazd do Chorwacji. Chcielibysmy pojechac w rejon Breli, od srody albo od czwartku (19/20 sierpnia). Czy jest szansa na znalezienie czegos w ciemno tak w okolicach 60 euro, ale nie bedzie to standart PRL? To nasza podroz poslubna, wiec w zasadzie im lepsze warunki tym lepsze :)

Czy jest ktos w tym momencie w tym rejonie i orientuje sie jak wyglada sytuacja? Albo macie moze namiary na jakies kwatery?

Z gory dzieki
rock_is
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rock_is » 17.08.2015 19:18

Srima, dziś 1h szukania, znaleźliśmy apartament dla 4 osób (dwie niezależne sypialnie, małą kuchnia, łazienka) 250m od plaży 55euro.

Można śmiało przyjeżdżać w ciemno.
adresik84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adresik84 » 17.08.2015 19:34

podstrana wlasnie wrocilem 2 tygodniowy wyjazd w ciemno. Nocleg 55 euro za apartament 1 pokoj + drugi z aneksem. Dla wybierajacych sie w ciemno do podstrany podpowiedz w srodku miejscowosci siedzi gosc z kartka Apartmani i kazdemu cos znajdzie jest bardzo obrotny i ogoarnia chyba wszystkie apartamenty w tej miejscowosci. Nam znalazl i wakacje w pelni udane :) ja by ktos chcial namiary na nasz apartament to pisac.
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 17.08.2015 20:04

klajdla napisał(a):Witam,
planujemy wraz ze swiezo upieczonym mezem wyjazd do Chorwacji. Chcielibysmy pojechac w rejon Breli, od srody albo od czwartku (19/20 sierpnia). Czy jest szansa na znalezienie czegos w ciemno tak w okolicach 60 euro, ale nie bedzie to standart PRL? To nasza podroz poslubna, wiec w zasadzie im lepsze warunki tym lepsze :)

Czy jest ktos w tym momencie w tym rejonie i orientuje sie jak wyglada sytuacja? Albo macie moze namiary na jakies kwatery?

Z gory dzieki

Z apartamentem nie bedzie problemu, ale tuz przed wyjazdem sprawdz pogode, bo to tylko Chorwacja i mozecie sobie zepsuc pierwszy malzenski wypad
VonJa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) VonJa » 17.08.2015 20:26

klajdla napisał(a):
Witam,

Z gory dzieki

dokładnie rok temu byliśmy 2+1 w Stanici -pierwsza wioska za Omiś..... jazda w ciemno ... znaleźliśmy apartament ( klima, kuchnia +2 lodówki , naprawdę bystre wi-fi, 2 balkony, parking, łazienka, 150m do "kameralnej" plaży lub 300m do jeszcze lepszej z prysznicami - koszt 45"ojro"/ doba. A byliśmy w Breli i Makarskiej szukać noclegów to nikt z 50euro nie schodził z a norę (a startowali od 60).
znajdziecie ...ale łatwiej znajdziecie w wiosce obok samej Breli
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 17.08.2015 21:50

Spokojnie można znaleźć miejsce dla siebie.
Aktualnie jestem w miejscowości Brist .
Jest zarąbiście :D
Dom nad samym morzem tzw pierwsza linia, 2 pokoje sypialne, klima itd.
Cena 70 EUR.
Pozdrav.
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 18.08.2015 09:04

Fanka napisał(a):
Danqcd napisał(a):Do nikola29:

Ja byłem w Breli w zeszłym roku. Pojechałem, jak zawsze, w ciemno.
Na miejscu byłem około południa i zacząłem szukać.
W ciągu pół godziny obejrzałem chyba ze cztery wolne kwatery w różnych cenach i o różnym standardzie.
Zdecydowałem się na lokum ok 250 m od wody, dość daleko (4km) od centrum (na tym mi bardzo zależało, bo lubię spokój). Była klima, wi-fi, widok z balkonu wprost na morze, parking, ładna łazienka, wyposażona kuchnia, wino do kupienia u sąsiada, oliwa u właściciela :)
Może nie uwierzycie, ale płaciłem za to 30 E/dobę ZA APART, a nie od osoby :)
I była to oferta gospodarza, a nie efekt targowania :)

Ofert było zdecydowanie więcej ale już nie szukałem...
Byłem właśnie od 15 sierpnia do 1 września.
Całość za 2 osoby i psa kosztowała mnie ok. 4,5 tys. wliczając przejazd, knajpy, apart, wszelkie zakupy, wycieczki itp.

Podsumowując - da się za 3 tys spoko przeżyć.
Życzę udanego urlopu i pozdrawiam

Jarek

250 metrów od morza w stromej Breli i wszystko jasne :mrgreen:

Prawie wszystkie oferty w ciemno ze szczytu, które ludziom udało się wynająć i tu opisują to odrzuty z eksportu. Albo daleko, albo ruina, albo nie ma klimy, albo nie ma vifi, ktoś śpi na podłodze na dmuchanym materacu. Czasami wszystko razem. Ja bym tych apartamentów za darmo nie wzięła. Sorry ,że taki brutal, ale trzeba zweryfikować jakoś te "niezłe oferty" i wprowadzić trochę rzeczywistości.

Dawno tu nie zaglądałem, wracam i co widzę? Mój apartman dla niektórych nawet z dopłatą by się nie nadawał. Wraz z wujkiem google wyliczyłem jakieś 97m od furtki do okolic morza, zaokrąglając w górę od drzwi apartmana to jakieś 110m do samej wody, czyli wg niektórych odpada całkowicie, mimo że około połowa tego dystansu w cieniu drzew. Dodatkowo do niektórych nie dociera, że dla rodziny 2+3 ciężko w ogóle coś znaleźć w rozsądnej cenie - niestety w kasę nie opływam i liczę każdą złotówkę. A temat znalezienia lokum dla mojej rodziny w Polsce też był nie lada problemem. Pamiętam w okolicach Ustki - bodajże Lędowo - megadaleko do plaży, że trzeba było dojeżdżać rowerem, apartament spory i każdy miał własne wyro, ino że cena była grubo, gruubo powyżej 200zł/doba, a daleko wszędzie. Generalnie dominującym modelem są apartamenty 2+1, 2+2 i w Cro jest podobnie, a coś idealnie dla 2+3 w pierwszej linii to właśnie znalazłem na booking.com Vukić w 2giej połowie września ponad 60EUR/doba. Nie stać mnie - póki co jedno z nas śpi na materacu.
Jeśli dodatkowo dla kogoś dostęp do netu jest wyznacznikiem dobrego apartmana, to fakt ciężko znaleźć cokolwiek. Ja za 10 kun dziennie kupiłem córce 1GB dziennie i łaziła z tym wszędzie, więc wujka googla mieliśmy jak na zawołanie.

A temat podobno o tym, czy możliwe w ciemno, czy nie. Odp. możliwe - reszta to kwestia przygotowań i wymagań.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 298
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone