Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.08.2015 22:01

dorato1 napisał(a):Przecież osoby piszące o kwaterze np za Jadranką itp nie pytają forumowiczów czy dobrze zrobiły wybierając właśnie taką lokalizację. Dzielą się tymi informacjami dobrowolnie. A niektórzy komentują te wybory i w moich oczach tak jakby usiłowali przekonać tych, że zrobili źle. A tak w ogóle do czego służy to forum?

Zdziwiłbyś się ...przeczytaj 290 str. , były tu różne cuda ....wianki....

P.S. Dla tego też nie napiszę , czytaj wątek ze zrozumieniem , bo ja nie z tych :) ..... ale tu pisali takie kfiatki że nie wiem czasami co myśleć.
araya77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) araya77 » 14.08.2015 22:19

Dajcie jej spokój. Ona nie zabrania nikomu wynajmować kwater dalej niż 50 m od morza. Ona mówi ,ze to totalna kicha , bo raz miała apartman 10 m od morza i myśli ,ze to już szczyt szczęścia i lansu a wszyscy ,którzy mieli ponad to to juz tacy dziwni nieszczęśliwi ludzie co to znad Bałtyku przyjechali i wydaje sie im ,ze Pana Boga za nogi złapali. Ci co mieli ok 250m do morza to juz żenada , no bo w Cro? 250m ? . za Jadranką?. Żal mi cie , i twoich bliskich. I nie wypowiadaj sie o czymś czego nie doświadczyłaś.
Obrotny człowiek znajdzie apartman i w najwyższym sezonie . Może nie będzie tam złotych klamek i sedesów , ludzi tolerujących twoje grymasy i 10 m do morza , jednak pewnie będa i tak lepsze warunki niż w Polsce za te same porównywalnie pieniądze.
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 14.08.2015 22:25

:D :papa:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 14.08.2015 22:26

A kto pisał,że źle zrobili ?
Ja napisałam tylko,że ze względu na upał oczywiście, kwatery oddalone od wody cieszą się mniejszym wzięciem i nie są one poszukiwane tak bardzo jak te bliżej morza. To chyba jest oczywiste. Miałam okazje w tym roku widzieć z mozołem zdobywających nie takie wielkie górki i naprawdę nie byli to szczęśliwi ludzie, a spoceni i zmęczeni, do tego rozdrażnieni z gorąca. Duchota i upał powoduje, że te nawet 100 metrów pod górę jest męczącym spacerkiem. Nie mówiąc o kilkakrotnym pokonywaniu tego w te i z powrotem. W 35 stopniach te odległości trzeba pomnożyć przez współczynnik piekarniczy ;)
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 14.08.2015 22:36

Szukając odpowiedzi na tytuł wątku Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - można jednak odpowiedzieć -możliwe :)
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 14.08.2015 23:08

Mozliwe ale w tym roku my Polacy zbieraliśmy ochlapy Chorwatom troszkę poprzestawialo się w tym roku w glowkach dla nich liczy się tylko euro W tym roku moim zdaniem porazka
mbloy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mbloy » 15.08.2015 11:35

Przyjechałem. Kwatera moment i może za szybko wziąłem bo mogłem bliżej restauracji znaleźć
Nad samym morzem 70 euro za pokój dla 4 osob. Klima gratis 40 godzin i każde następne 40 kosztuje 10 euro. Leżaki u gospodarza do przerzucenia przez płot. Drugi raz jestem w połowie sierpnia i się udalo. Myślę że problemu nie ma tylko pozostaje kwestia wyboru bo jest mniejszy. Jestem w Podstrana i kolejna rzecz to wino. Gdzie to kupić na kilogramy?. Znacie jakieś lokalizację?
tmarcu88
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmarcu88 » 15.08.2015 12:34

Witam, jestem nowicjusze jeżeli chodzi o wyjazdy do Chorwacji. Od początku.
Planuję wraz z żoną wyjazd do Chorwacji a dokładnie na wyspę MURTER. Chcemy pojechać w tzw "w ciemno" wyjazd planujemy na 24.08. Chciałbym zapytać o parę rzeczy:
1. Czy w tym terminie są jakieś problemy z wynajęciem apartamentu na miejscu ???
2. Jaki jest koszt apartamentu jeżeli nie mam wcześniejszej rezerwacji, czy jest duża różnica ????
3. Jak się przygotować do takiego wyjazdu ???
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 15.08.2015 13:19

Minęły prawie wakacje a ja jeszcze nie byłem w Cro... Jest szansa we wrześniu. Jak widzicie pobyt od początku września na Otok Krk lub gdzieś na Istrii :?: Nie napatoczymy się na jesienną pogodę :?: Domyślam się, że z kwaterami nie będzie problemu :roll: Proszę o info od osób które były w tym terminie i rejonie :papa:
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 15.08.2015 14:45

tmarcu88 napisał(a):Witam, jestem nowicjusze jeżeli chodzi o wyjazdy do Chorwacji. Od początku.
Planuję wraz z żoną wyjazd do Chorwacji a dokładnie na wyspę MURTER. Chcemy pojechać w tzw "w ciemno" wyjazd planujemy na 24.08. Chciałbym zapytać o parę rzeczy:
1. Czy w tym terminie są jakieś problemy z wynajęciem apartamentu na miejscu ???
2. Jaki jest koszt apartamentu jeżeli nie mam wcześniejszej rezerwacji, czy jest duża różnica ????
3. Jak się przygotować do takiego wyjazdu ???

1. Nie nie będzie problemu ze znalezieniem. Można wrecz grymasić.
2. ok 15e za osobę/ doba - wystarczy na coś fajnego powyzej 20 e/ osoba to juz drozyzna :P
3. Czytac forum :). Pozaty kupić winiety, zatankować samochód i ku przygodzie :)
tmarcu88
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmarcu88 » 15.08.2015 15:38

Kobal66 dzięki za pomoc
ewaewaen
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaewaen » 15.08.2015 20:38

Witam!
Od wczoraj- piatek rano 10.00 dojechaliśmy do Makarska W CIEMNO, na samym wjezdzie do Makarskiej stali chłopacy z kartką "SOBE/ APARTMANI", bez problemu się dogadaliśmy, więc można powiedzieć że w szczycie sezonu kwaterę znalezliśmy w 2 minuty!!! Cena za 3 osoby 45 EURO, pokój, kuchnia, balkon łazienka, kwatera ok, jezdzac po Makarskiej i Baśka Voda w sobotę widzieliśmy co najmniej 20 osób polujących na przybyszy takich jak my :) trak więc znalezienie tu kwatery bez rezerwacji to najmniejszy problem!!! Jesteśmy zadowoleni :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2015 22:13

ewaewaen napisał(a):Witam!
Od wczoraj- piatek rano 10.00 dojechaliśmy do Makarska W CIEMNO, na samym wjezdzie do Makarskiej stali chłopacy z kartką "SOBE/ APARTMANI", bez problemu się dogadaliśmy, więc można powiedzieć że w szczycie sezonu kwaterę znalezliśmy w 2 minuty!!! Cena za 3 osoby 45 EURO, pokój, kuchnia, balkon łazienka, kwatera ok,

Możesz zdradzić lokalizację tej kwatery w Makarskiej :?:
tanhayi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tanhayi » 15.08.2015 22:21

mbloy napisał(a):Przyjechałem. Kwatera moment i może za szybko wziąłem bo mogłem bliżej restauracji znaleźć
Nad samym morzem 70 euro za pokój dla 4 osob. Klima gratis 40 godzin i każde następne 40 kosztuje 10 euro. Leżaki u gospodarza do przerzucenia przez płot. Drugi raz jestem w połowie sierpnia i się udalo. Myślę że problemu nie ma tylko pozostaje kwestia wyboru bo jest mniejszy. Jestem w Podstrana i kolejna rzecz to wino. Gdzie to kupić na kilogramy?. Znacie jakieś lokalizację?

Really? Mamy 100 metrów do morza, rezerwowaliśmy w czerwcu. 80€ za nocleg. Łazienka, pokój, kuchnia, 2 sypialnie(2, 2+1 - gdzie te jeden to łóżko piętrowe dla dziecka, a rodzice pod nim). Klima za darmo, dom dopiero co wybudowany. Sklep 100 metrów, restauracja 150-300. Nie wiem czy warto dla tych 10€ jechać w ciemno. Wiadomo, wszystko ma swoje plusy i minusy. Z dzieckiem też inaczej.
alewe77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alewe77 » 15.08.2015 23:01

Jestem trzeci raz w Chorwacji i jakoś nigdy nie odważyłam się jechać w ciemno. W tym roku zarezerwowałam wyjątkowo pózno-bo miesiąc przed wyjazdem. Jeżdżąc dziś trochę od Baski do Zaostrogu w Tucepi, samej Makarskiej i u mnie w Promajna widziałam jednego -dwóch naganiaczy na miasto. W Tucepi było trochę kartek z wolnymi apartamentami w samym centrum, więc jak ktoś się uprze to znajdzie pewnie. Ja jednak wolę przejrzeć te ileś-dziesiąt apartamentów i coś wybrać. Szukając po mieście nigdy nie wiem czy dwie ulice dalej nie ma czegoś lepszego i tańszego. Wolę mieć wybór. Uważam,że to najlepsze rozwiązanie dla osób w dziećmi- jadącymi pierwszy raz (i w ogóle z dziećmi) . Najlepiej chyba szukać czegoś nawet zimą - wtedy to znajduje się najlepsze apartamenty za najlepsze pieniądze. Ja mam w tej chwili wille z basenem za 85 euro za 4 osoby i znalazłam ją tylko dlatego,że ktoś zrezygnował :). Ogólnie Chorwacja jest wielka i zawsze coś tam się w "ciemno" znajdzie-pytanie czy to "coś" to właśnie to czego szukamy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 297
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone