Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 12.08.2015 09:13

Witam mam małe pytanko , przeglądam strony internetowe z kwaterami i spotykam się z informacją "cena na żądanie " co mam przez to rozumieć ?
jarod
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarod » 12.08.2015 09:19

Że jak wyślesz pytanie to dostaniesz ofertę z ceną.
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 12.08.2015 11:09

Dzięki
pinkakoladka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinkakoladka » 12.08.2015 17:31

Wyjazd w ciemno --> apartament 2+2, kuchnia, łazienka, taras z widokiem na morze - 70 euro. Apartament całkiem ładny, nowy, niestety bez wifi i klimy. Miejscowość: Rogoznica. W Primostem pokazywano nam dwa apartamenty, jeden blisko morza 65 euro, drugi dalej, nad ulicą 20 euro/osoba, jednak oba były dość stare i brzydkie, więc pojechaliśmy dalej.
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 12.08.2015 18:13

Właśnie wróciłem z mojego drugiego wyjazdu do Cro. Oba były wyjazdami w ciemno, jedynymi jak do tej pory w moim życiu wyjazdami w ciemno gdziekolwiek.

Na podstawie rozpoznania bojem komandosem z googla tym razem pojechałem do malowniczej wioski Vrsi niedaleko Ninu. Dojechałem tam 2 sierpnia na godzinę ok. 11:30. Rozejrzeliśmy się po okolicy i stwierdziliśmy, że jest to piękne i malownicze miejsce, plaża nam się podoba i ogólnie jest fajnie.

Apartament w pierwszym rzędzie zaraz obok miejsca, gdzie zaparkowaliśmy zarezerwowany.

Decyzja - wjeżdżamy lekko w głąb i rozglądamy się dalej. Kolejne apartmani i starszy pan powiedział, że nie mają nic dla rodziny 2+3, ale kazał nam usiąść w cieniu pod drzewkiem i zaczekać. Ja podziękowałem z siadania po podróży, dzieciaki siadły. Tymczasem pan starszy z zaskakującą na pana starszego gracją dygnął przez murek i polazł do sąsiada. Rozegrała się ciekawa scenka - po chwili pojawił się sąsiad, zaraz kolejny i starszyzna zaczęła obrady ;) potem dzwonienie i znowu obrady. Po jakimś czasie wrócił, ten u którego odpoczywaliśmy i oznajmił, że zaraz przybędzie ktoś, kto nas zaprowadzi do apartmana. Ja do auta, rodzina na ulicę. Z relacji żony: przybyło dwóch - jeden pieszo, drugi autem; odbyło się pomiędzy nimi coś na kształt kłótni (pewnie o klienta) i ten z auta do nas zamachał. My do maszyny i za nim.

Starsze małżeństwo pokazało nam ładny apartman z łazienką, kuchnią full wypas, dwiema sypialniami z podwójnym łóżkiem, klimą i balkonem z widokiem na morze. Z balkonu wieczorami oglądało się piękne niebo i samoloty latające do/z Zadaru :) A w ciągu dnia można było posiedzieć w cieniu figowca - dla mnie miejsce lepsze od klimy w pokoju.
Gospodarz rzucił cenę 60EUR, ja próbowałem stargować na 55, ale oni zrozumieli 50 :D. Gospodyni do gospodarza, żeby nam puścił, bom chłop młody z trójką dzieci i w ogóle. Gospodarz, że musi zapłacić podatek, a ona dalej żeby puścił i stanęło 50EUR/doba 100m do plaży po pół godzinie szukania :D W zasadzie to chyba sami ze sobą się targowali, bo ja nie miałem w tym wielkiego udziału. W jednej z sypialni na podłogę rzuciliśmy dmuchany materac i każdy nocleg miał zapewniony.
Jedyną wadą dla nastoletniej córy był brak internetu na kwaterze, ale odrzekłem, że za to co opuścili będzie i internet. Na Poście kupiłem lokalnego SIMa pre-paid i wszyscy byli megaszczęśliwi z kwatery.

Można powiedzieć, że miałem farta, bo znalazłem miejsce w wysokim sezonie. Kwatera zwolniła się bo klientowi dziecko zachorowało. Dostałem tylko 8 dni, ale gospodarz oferował, że na kolejne może coś poszukać (chcieliśmy na 10). Niemniej jednak jadąc w ciemno właśnie na takiego farta się liczy.

I był to chyba niestety bądź stety mój ostatni wyjazd w ciemno, bo już wstępnie poprosiłem o wpisanie mnie w kajecik, bo tylko tak sprawdzone kwatery można rezerwować.
smolis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smolis » 12.08.2015 19:08

smolis napisał(a):Witam,
Jedziemy już 6 raz na Chorwację, ale pierwszy raz 'w ciemno'.
Tym razem jest to spontan (akurat tak wyszły plany urlopowe) i jedziemy od 6 sierpnia do 11 sierpnia (5 noclegów).
Nie mam żadnej miejscowości wybranej, jest na 5 dorosłych oraz dziecko 2 letnie.
Czy polecacie jakąś miejscowość w miarę "bezpieczną" a może, komuś zwolnił się apartament?

dorato1: czy masz proszę może kontakty do tych agencji ? w sumie będziemy szukać podobnego apartamentu jaki Ci sie udało znaleźć:)

Dziekuje.

Udało się, byliśmy na 5 dni w Chorwacji. Apartament znaleźliśmy 1 dzień przed wyjazdem dzięki ogłoszeniom na chorwackiej stronie z masą prywatnych anonsów. 3 pokojowy, nowy, klimatyzacji, WiFi i 5-7 minut od plaży. Urokliwy rejon, na samym początku Chorwacji, kameralnie no i brak polskich oraz czeskich rejestracji. Chyba tak trzeba szukać - pod latarnią najciemniej:))
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 12.08.2015 21:44

Ale, że na 5 dni...?? 8O

A możesz na PW namiar na tą stronkę dać?
mbloy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mbloy » 13.08.2015 07:49

Też bardzo proszę. Ślę e-maile ale z marnym skutkiem a dzisiaj wyjazd :)
styczniowarezerwacja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) styczniowarezerwacja » 13.08.2015 08:11

...ale kazał nam usiąść w cieniu pod drzewkiem i zaczekać. Ja podziękowałem z siadania po podróży, dzieciaki siadły. Tymczasem pan starszy z zaskakującą na pana starszego gracją dygnął przez murek i polazł do sąsiada. Rozegrała się ciekawa scenka - po chwili pojawił się sąsiad, zaraz kolejny i starszyzna zaczęła obrady ;) potem dzwonienie i znowu obrady. Po jakimś czasie wrócił, ten u którego odpoczywaliśmy i oznajmił, że zaraz przybędzie ktoś, kto nas zaprowadzi do apartmana.

Ha ha .. scena prawie jak u nas dwa lata temu. Tylko nas podejmowała starsza pani. Usadziła nas w cieniu, dała chłodne picie, pogawędziła i zaczęła dzwonić po sąsiadach i znajomych.Zaskoczyło mnie to że poświeciła nam tyle czasu... Pewnie się dzielą kasa jak jedni drugim podeślą letników. Ale niech się dzielą. Ważne że chcą pomóc a nie tak jak u nas "nie mam wolnych miejsc" i cześć. A nawet oburzenie że pytasz czy o czymś nie wiedzą.
nikola29
Autostopowicz
Tydzien w breli

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikola29 » 13.08.2015 11:58

Witam,

Na wstepnie przepraszam za zasmiecanie forum, jak tylko dostaniemy odpowiedz post pojdzie do kosza:)
Mamy maly problem, zaplanowalismy na ta niedziele 16.08 wyjazd z poludnia polski (wroclaw) do Breli- 4os. - my + 2 znajomych, ze wzgledu na nieprzewidziane wydatki zostalo nam 3000zl na 2os na caly wyjazd (7nocy, paliwo, reszta). Czy jest tu ktos kto ostatnio byl w tym rejonie badz w zeszlym roku i powie mi czy za ta kwote da sie tam przetrwac, na paliwo liczymy z tego jakies 750zl z winietami. Chcielibysmy czesciowo jadac na miescie, a przede wszystkim cos samemu przygotowywac. Jedziemy w ciemno, orientuje sie ktos jak jest ze znalezieniem noclegu w tej miejscowosci ? Mozecie cos nam polecic ? I czy w ogole warto jechac z taka kwota ? Naczytalismy sie tu troche, ale przedzialy sa rozne...zalezne od terminu etc...
Pomozcie nam podjac szybka decyzje:)
Bardzo dziekujemy, bylby to nasz pierwszy raz w chorwacji:)
Arek
Koneser
Re: Tydzien w breli

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 13.08.2015 12:08

Karotka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karotka » 13.08.2015 12:35

Zakładając że znajdziecie nocleg za 60 euro, czyli 30 od pary, to wyjazd wykonalny! Ale nie wiem jak z noclegami w Breli, czy to musi być Brela? Bo jak w ciemno się jedzie to najlepiej nie nastawiać się konkretnie na daną miejscowość, raczej rejon. Ale my nigdy problemu ze znalezieniem noclegów w ciemno nie mielismy - można powiedzieć że same nas znajdowały ;-) albo bardzo pomocne są informacje turystyczne, mają dane na temat noclegów i chętnie pomagają. Weźcie z Polski napoje, wodę, soki i co tam pijecie, to pozwoli Wam też na oszczędności. Jak macie lodowke turystyczna to jedzenia tez trochę weźcie, przynajmniej na śniadania. A jaka trasa planujecie jechać?
nikola29
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikola29 » 13.08.2015 12:43

Dzieki za pomocna odpowiedz☺ co do trasy to na pewno chcemy ominac slowenie ale dokladnie nie wytyczylismy. Dzien wczesniej planujemy usiasc i porownac rozne trasy objazdu z nawigacja. Jakos szczegolnie nie nastawiamy sie na brele. To jest pierwsze miejsce gdzie zaczniemy szukac i mam nadzieje znajdziemy nocleg. Jesli nie to gdzies w tym rejonie. Moze polecisz nam inna miejscowosc z piekna plaza i urokliwymi widokami- na tym glownie by nam zalezalo:)
Karotka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karotka » 13.08.2015 12:52

Ja jeżdżę z małymi dziećmi, wiec mam inne kryteria, poza tym lubie "zadupia" :-P uwielbiamy Grgurici k. Slano i Žuljana na Peljescu. Bez dzieci była Baska Voda i Orebic. Myślę że Makarska Riwiera na pierwszy raz jest super, jeśli podobają wam się zdjęcia w necie, to na żywo jest lepiej :-) Orebic tez jest ekstra, ale dalej, nie ma więc sensu więcej dokładać do podróży jak budżet okrojony.
pop76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pop76 » 13.08.2015 12:55

Od kilku dni przybywa tabliczek z wolnymi apartmanami przy ulicy Kamena w Tucepi Dziś rano widziałem cztery, więc nie ma co panikować - fakt że przy głównej, ale przynajmniej coś jest. W pierwszym rzedzie przy morzu wczoraj widzieliśmy dwa trzy potykacze. Jak ktoś jest obrotny, to znajdzie. Myśmy ulegli forumowej panice i wzięliśmy pierwszy lepszy bez klimy. Za rok jedziemy w ciemno i nie będę sugerowac się wątkiem. Aha w lokalnej gazecie podają, że w tym roku jest 10% więcej turystów i spadła ich liczba jedynie w Zivogosce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 294
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone