Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 10.08.2015 19:49

impresso napisał(a):Zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno w terminie od 24.08 na 10 dni lub od 31.08, jakie szanse na sensowne kwatery blisko plaży dla 2+2, w tych terminach? Generalnie mogę wyjechać każdego dnia między 23.08 - 30.08, region który rozważam to Makarska.

Rok temu byłem w Promajna tj. tuz przed Makarska, wyjazd ostatni weekend sierpnia tj. 29 albo 30sty, w sobote rano zajechalem to szukajac kwater byly na pewno dwie przy samej promenadzie tj. kwatera duza z kilkoma apartamentami, droga jakas 6-9 metrow i zejscie z 3metry w dol schodkami do plazy przy promenadzie - mam tu na mysli plaze w centrum gdzie jest bar, restauracja, lody i kible. Nie wiem ile sobie wolali ale na pewno nie mniej jak 50siac, mowa o 2 doroslych osobach.
Szukalem kwatery dla dwoch i bylo sporo, od najtanszych dziur po bardzo dobre nowoczesne kwatery.
Promajna nie najgorsza ale wolał bym cos wiekszego jak Baska Voda, wiecej chyba fajnych miejsc, choc od Baski a moze i dalej mozna przejsc do samej makarskiej, kawal drogi ale noca po skarpach przed makarska super :)
daku
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daku » 11.08.2015 09:45

impresso napisał(a):Zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno w terminie od 24.08 na 10 dni lub od 31.08, jakie szanse na sensowne kwatery blisko plaży dla 2+2, w tych terminach? Generalnie mogę wyjechać każdego dnia między 23.08 - 30.08, region który rozważam to Makarska.

Poszukaj czegoś na airbnb.com - przynajmniej na pierwszą noc.
Ja zrobiłem ten błąd, że jechałem w ciemno.
Po 18h w samochodzie jednak człowiek myśli bardzo prosto:
1.przerzucić rzeczy z samochodu do apartamentu
2.wziąć prysznic
3.otworzyć piwo
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 11.08.2015 10:00

Wróciliśmy z Podgory i naprawdę smutno się patrzyło na odważnych, którzy przyjechali w ciemno. W ubiegłą niedzielę o 8 rano spotkaliśmy Czechów, którzy objechali całą miejscowość i nic nie znaleźli, ostatecznie odjechali zastanawiając się, czy znajdą coś w Gradac...
I to nie jedyny przypadek, bo wielu turystów chodziło od drzwi do drzwi, z marnym skutkiem.
impresso
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) impresso » 11.08.2015 11:07

figusek napisał(a):Wróciliśmy z Podgory i naprawdę smutno się patrzyło na odważnych, którzy przyjechali w ciemno. W ubiegłą niedzielę o 8 rano spotkaliśmy Czechów, którzy objechali całą miejscowość i nic nie znaleźli, ostatecznie odjechali zastanawiając się, czy znajdą coś w Gradac...
I to nie jedyny przypadek, bo wielu turystów chodziło od drzwi do drzwi, z marnym skutkiem.

Tak myślałem, w tej chwili z pewnością nie pojechałbym w ciemno. Pamiętam moje szukanie kwatery na wyspie Rab kilka lat temu na początku sierpnia - skończyło się jedną nocą w aucie, ale wtedy nie było jeszcze dzieciaków :D Myślę, że jak pojadę 30.08 to w ciemno, natomiast od 23.08 to trochę ryzyko czytając ilu turystów w Chorwacji.
koli88
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koli88 » 11.08.2015 14:03

Kurczę troche mnie przestraszyliście że na miejscu nic nie znajdę... To gdzie w miarę tanio szukać noclegów? Nie muszą być nie wiadomo jakie hotele, wystarczy łóżko internet i klima :) jak ktoś ma namiary na jakieś sprawdzone to bardzo bym prosiła. Chcemy jechać w rejony Dalmacji środkowej i południowej.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 11.08.2015 14:37

impresso napisał(a):
figusek napisał(a):Wróciliśmy z Podgory i naprawdę smutno się patrzyło na odważnych, którzy przyjechali w ciemno. W ubiegłą niedzielę o 8 rano spotkaliśmy Czechów, którzy objechali całą miejscowość i nic nie znaleźli, ostatecznie odjechali zastanawiając się, czy znajdą coś w Gradac...

Tak myślałem, w tej chwili z pewnością nie pojechałbym w ciemno. Pamiętam moje szukanie kwatery na wyspie Rab kilka lat temu na początku sierpnia - skończyło się jedną nocą w aucie, ale wtedy nie było jeszcze dzieciaków :D Myślę, że jak pojadę 30.08 to w ciemno, natomiast od 23.08 to trochę ryzyko czytając ilu turystów w Chorwacji.

Z pewnością wyjechałabym w późniejszym terminie, jeśli macie taką możliwość. Przed wyjazdem czytałam opinie kilku osób, że turystów w tym roku jest mniej, natomiast przez 2 weekendy w tv ciągle mówili o rekordach i pokazywali korki w Lučko. Poza tym tłumy w miejscowościach, które odwiedzaliśmy mówią same za siebie, no ale ile ludzi, tyle opinii :-)
panpawel77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) panpawel77 » 11.08.2015 16:16

W tym roku miałem w ogóle nie jechać.... odwołałem super miejscówkę z początku sierpnia. Wczoraj rano padł pomysł, żeby chociaż na tydzień od 15.08.... i napisałem około 18 zapytań. Do wieczora 10 odpowiedzi i dwie wolne - do wyboru Brela i Stanici. Padło na Brelę 2+1 za 55 euro. Więc gdzieś te wolne apartamenty są - kwestia tylko czy ryzykować i jechać w ciemno czy pisać, pytać i rezerwować... Nie wiem, może miałem farta. Gdyby ktoś chciał to wiem gdzie jest od 15.08 wolne miejsce w Stanici dla 2+2 - tylko, że nad jadranką.
Crolove1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crolove1 » 11.08.2015 16:18

Jak wysyłałam maile z zapytaniem o pierwsze 2 tygodnie sierpnia było ciężko coś znaleźć, ale odpisywali często, że mają wolne po 15/20 sierpnia.
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 11.08.2015 18:00

O ile nikt nie zmysla, to faktycznie hardkorowo moze byc teraz z jazda w ciemno, szczegolnie jak na taki pomysl wpadnie ktos nie obrotny :lol:
wit659
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wit659 » 11.08.2015 18:38

Witam mam plany wyjazdu w ciemno na cro 15.08 albo dzień później, który dzień lepsze na szukanie kwater niedziela czy poniedziałek? Z tego co czytam to dół Chorwacji jest oblężony a jak wygląda sytuacja wyżej czyli okolice Zadaru? Jest ktoś w tych okolicach są wolne apartamenty??
robert70
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert70 » 11.08.2015 18:51

Na Istrii obecnie bardzo ciężko z kwaterami, albo słaba jakość, albo ceny z kosmosu ja szukałem 2 dni zanim trafiłem na coś przyzwoitego
syla73
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) syla73 » 11.08.2015 19:29

piszę na bieżąco z chorwacji , dzisiaj dotarliśmy do Pakostane w ciemno, jedna z miejscowych zaraz się nami zainteresowała i zaproponował kwatere (2+1) na 2 pietrze bez klimy za 65 euro, powiedzieliśmy ze się zastanowimy i poszliśmy do agencji, w agencji przedstawili nam 2 propozycje - jedna tą co oberzeliśmy i druga samodzielny domek z klimą wifi, basenem, tv sat i tarasem z widokiem na morze za 80 euro, zdecydowaliśmy się na to bo wiedziałam z doświadczenia cromaniaków że będzie ciężko, a jechać dalej nam sie nie chciało, wiem że to drogo, ale liczyłam się z tym że w szczycie sezonu nic taniej nie dostanę, miałam namiar od 15.08 za 50 euro ale też bez klimy, taż że nie jest lekko, ale za to teraz piwko na tarasie, wiaterek zawiewa, jest przyjemnie... :D
karolina031
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolina031 » 11.08.2015 22:55

Witam!
Także odradzam wyjazd w ciemno! Wróciłam niedawno i powiem szczerze, że turystów jest bardzo dużo, zwłaszcza od piątku do niedzieli , bo ze względu na upały oprócz turystów, Chorwaci zjeżdżają nad Jadran dla "ochłody". Nocowaliśmy z męzem w super apartamencie w okolicy Omis (namiary na priv), cieszyłam się , ze nie mieszkamy na co dzień w kurorcie (Baśka Voda, Omis,) tylko w pobliżu właśnie ze względu na całodobowy zgiełk i tłumy. Oczywiście można cos znaleźć jeśli człowiek się zaweźmie ale na wakacjach nie chodzi chyba o to, żeby się denerwować i szukac w 40-kilku stopniowym upale kwatery a spokojnie wypocząć , w optymalnych dla nas warunkach i za rozsądna cenę. :-)
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 11.08.2015 23:59

Od 22-23 sierpnia jest pełno wolnych miejsc, takie odpowiedzi dostawałem na maila (środkowa i południowa Dalmacja)
Valdi1102
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Valdi1102 » 12.08.2015 08:57

Witam, przyjechaliśmy w niedzielę i tak jak w poprzednich latach przy drodze pełno osób z karteczkami "sobe", tak w tym roku od Makarskiej po Igrane , może jedna osoba, poza tym w samym Igrane, po rozmowie w biurze turystycznym brak wolnych miejsc, jestem w Chorwacji ósmy raz i ten jest najbardziej oblegany, wczoraj np. w Tucepi bez szans na znalezienie wolnego miejsca parkingowego , to samo w Makarskiej , liczę że tak jak mówią tubylcy po 15 sierpnia się rozluźni :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 293
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone