Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daku
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daku » 08.08.2015 10:33

walp napisał(a):
daku napisał(a):Witam, czy będzie ciężko o nocleg w ciemno na wyspie Cres? Jadę tam 13 sierpnia.

Cześć Dawid.

Niestety, pozostają tylko porady uniwersalne, czyli "albo nic nie znajdziesz albo będziesz miał szczęście". :oczko_usmiech:

Powodzenia. :wink:

W razie problemów biorę ze sobą namiot. Z kempingami też jest taki problem czy raczej zawsze są wolne miejsca?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.08.2015 11:04

daku napisał(a):Z kempingami też jest taki problem ?

Nie ma .......

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

........ale we wrześniu . :wink:

Prócz 2-3 kamperów , cały kamp tylko nasz .........Istria 2009 wrzesień.
W sezonie tam ludż na ludziu.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 08.08.2015 11:38

daku napisał(a):
walp napisał(a):
daku napisał(a):Witam, czy będzie ciężko o nocleg w ciemno na wyspie Cres? Jadę tam 13 sierpnia.

Cześć Dawid.

Niestety, pozostają tylko porady uniwersalne, czyli "albo nic nie znajdziesz albo będziesz miał szczęście". :oczko_usmiech:

Powodzenia. :wink:

W razie problemów biorę ze sobą namiot. Z kempingami też jest taki problem czy raczej zawsze są wolne miejsca?

Musi się ktoś wypowiedzieć konkretnie o tej wyspie. Ja mogę tylko o Hvarze i kampingu niedaleko zatoki Pribinja. Widziałam sporo namiotów, ale raczej dało radę miejsce w sierpniu znaleźć. Możesz zawsze napisać maila na kampingi i się zapytać.
Azmadan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Azmadan » 08.08.2015 12:29

Jesteśmy w Mandre od 02.08... tez w ciemno 2+1 dostaliśmy za 55 EUR przy plaży ale bez klimy
Dziś dojechał do nas 2 os. I mamy 4+1 za 70 EUR, w tym samym budynku tez bez klimy.
miejsc na cały tydzień jak na lekarstwo za a4 wołają 85 EUR z klima ale znikają szybko
W małych miejscowościach jest lepiej. W stronę Metajny więcej wolnego
pop76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pop76 » 08.08.2015 21:55

Witam.
Jestem teraz w Tucepi od 4 sierpnia. Nocleg znaleźliśmy przy drodze Jadranka – znając sytuację z forum, wzięliśmy od razu, chociaż jest bez Klimy i jest bardzo gorąco. Przejeżdżając była tabliczka wole pokoje (zresztą nadal jest). Pobyt 11 dni za 50 E do morza 100m. Wczoraj byliśmy w Makarskiej na wycieczce po drodze widzieliśmy ze 2 osoby z kartkami, a w Tucepi było kilka czyli coś jest. W tamtym roku jak wracaliśmy z Orebica, to chcieliśmy zatrzymać się na Makarskiej Riwierze na dwa dni, ale nigdzie nie było ani jednego miejsca. W agencjach wisiały kartki – brak wolnych pokoi. W tym roku były obawy o jazdę w ciemno, ale raz się żyje. Zawsze jeździmy w terminie pod koniec lipca – początek sierpnia ze względu na pracę i nie mamy możliwości rezerwacji, bo do ostatniego dnia nie wiemy, kiedy wyjedziemy. Z roku na rok jest coraz gorzej – ale zawsze znajdujemy w pierwszym strzale. Raczej nie polecamy jazdy w ciemno – trzeba mieć szczęście i być obrotnym.
irreversible
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) irreversible » 09.08.2015 18:37

Baska Voda tez full. Pisalam w innym temacie, ze widzialam tylko 2 osoby z kartkami ale wjezdzalam około godz 18.
mkalak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkalak » 09.08.2015 19:57

Jednak i my nie decydujemy się na jazdę w ciemno.Znaleźliśmy coś w Rogoznicy pisząc po ludziach otrzymywaliśmy odpowiedzi od tych z mniejszych miejscowości.Na 10 zapytań o wolne apartamenty(2os) otrzymaliśmy połowę maili z czymś wolnym.Ceny różne od 30 wzwyż z klimą lub bez.My znaleźliśmy za 50 EUR z klimą i widokiem 200m od plaży.Dzwoniłem do znajomego który aktualnie przebywa w CRO i on sam był zdziwiony ilością ludzi więc chyba coś jest na rzeczy.
Gyloosh
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gyloosh » 09.08.2015 20:09

Witam Wszystkich, mój pierwszy post.
Dzisiaj przyjechaliśmy o godzinie 9:00 do Omis (4+2 na 7 dni). Po kilku godzinach bezskutecznego chodzenia od drzwi do drzwi, skorzystaliśmy z usług miejscowej "agencji" w postaci chłopaka i dziewczyny na skuterkach, którzy stoją pod campem i twierdzą że "każdemu znajdą, choćby budę do spania". Po obejrzeniu jednego apartamentu na szczycie szklanej góry, a drugiego w centrum blokowiska, postanowiliśmy powrócić do metody szukania na własną rękę. Potem wizyta w informacji w centrum, gdzie pani obdzwoniła cały notes i także niczego nie znalazła. Wobec tego stwierdziliśmy że jedziemy na prowincje bo tam będzie łatwiej. W trzeciej wiosce na południe od Omis kolejna przydrożna "agencja" w postaci chłopaka i dziewczyny pokazała nam kwaterę od której wolałbym spanie w samochodzie. Zdesperowani zdecydowaliśmy zamienić się na siedem dni w górali i skorzystać z pierwszej oferty (100EUR), tym bardziej, że standard w tej latarni morskiej był całkiem znośny. Niestety w międzyczasie ktoś zdobył ten dwutysięcznik i zajął bocianie gniazdo. Skruszeni wróciliśmy pod wejście do campu i nieśmiało spytaliśmy czy czegoś jeszcze nie mają na czarną godzinę na dnie notesu (syn już funkcjonował na zasilaniu awaryjnym, a córka miała już otępiały wygląd). Nasz łaskawca zdecydował się pokazać nam miejsce z trzema sypialniami, których umeblowanie pamięta Tito, w cenie 105EUR. Zmuszeni sytuacją przystaliśmy na tą nieludzką krzywdę i wynajęliśmy na minimalny okres 5 dni.
Po drodze na prowincje spotkaliśmy Polaków, którzy też szukali lokum od rana i jak jeden z nich stwierdził, czeka ich "noc na plaży, a poranek na bani".
Krótko: Wyjazd w ciemno? To możliwe, tylko po co?
PS. Plaża przy centrum Omis to nowy rodzaj podłoża - piasko-kamienno-petowa.
Ciągle pełni nadziei na udany urlop, pozdrawiamy.
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 09.08.2015 20:26

witajcie

w tym roku niesamowita h....., miałem zaplaconą zaliczke w Stanici okazało sie ze syf kiła i mogiła ,zrezygnowalismy z niej i pojechalismy do Omisia w ciemno kwatera była 15E za osobe czyli 60 , po nas przyszli Polacy też czworo i juz bylo 70e za noc ,co drugi Polak zawiódł sie w tym roku na cro. moje zdanie i nie tylko jest takie ze my Polacy w tym roku zbieramy ochłapy,w Omisie zero życia najlepiej jakby wszyscy już spali o 22,dla tych ludzi w tym rejonie liczy sie tylko kasa.Zobaczycie za rok bedzie jeszcze gorzej,mi własciciel rakije sprzedał za 50 hien za litr, a sąsiadom Polakom za 60- ale to nic helmutowi zanióśł za darmo wino i rakije.My Polacy zrobiliśmy grila wraz ze Słowakami i na drugi dzień już nie było żarówki przy grilu bo helmuty musza mieć spokój. :twisted:
Ostatnio edytowano 10.08.2015 17:00 przez lukman, łącznie edytowano 1 raz
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 09.08.2015 20:34

W tym rejonie wogóle ludzie nie są życzliwi był to mój 8 wyjazd i chyba ostatni,byłem wczesniej w miejscach gdzie czułem sie jako rodzina a nie jako maszynka do zarabiania kasy,polecam rejony od Splitu do Zadaru :twisted:
Ostatnio edytowano 10.08.2015 17:01 przez lukman, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 09.08.2015 21:00

Chorwacja to jednak niższa liga niż Grecja czy Hiszpania, więc trzeba przyjąć dla niej kryteria bałtyku, bułgarii czy może turcji, wtedy mozna powiedzieć jest nie źle, jednak jak ktoś drugiemu naopowiada jaka pogod,a jakie morze, jak czysto to ktoś bedac pierwszy raz faktycznie moze drastycznie zderzyc sie z panujaca na miejscu rzeczywistoscia. Pamietajcie, najwazniejsze zeby byla przygoda :mrgreen:
Jarek_Lodz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 09.08.2015 21:50

Byłem w Cro i W Hiszpanii (Estartit) i faktycznie infrastruktura jest lepsza, ale podobno tylko blisko Francji, ponieważ dla Francuzów jest tam dużo taniej, a to tylko kilka stówek kilometrów dalej od Wybrzeża Lazurowego. Dalej już nie jest tak różowo.

Cro - faktycznie nie widziałem tylu aquapqrków itp. jednak do Dubrownika dojedziesz w 12-14h (Łódź-Dubrovnik) czego nie dokonasz na trasie do Barcelony. Korki do Hiszpanii są niewyobrażalne (kilkadziesiąt kilkometrów na początku sierpnia), koszty są o wieeleee wyższe, między innymi dla tego w tym roku raczej CRO, no chyba że się pokusimy na Grecję.

Pozdrawiam
Jarek
Azmadan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Azmadan » 10.08.2015 06:56

Jak pisałem w Mandre jeszcze są wolne miejsca. Właśnie idąc po pieczywo widziałem 2 wystawione tabliczki.
daku
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daku » 10.08.2015 09:49

Jestem w miejscowości Pula - brak miejsc, trafiliśmy na camping i tu też "ludź na ludziu" :)
Udało nam się wyszarpać kawałek miejsca ze spadem :) w cenie 36 Euro.
impresso
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) impresso » 10.08.2015 13:53

Zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno w terminie od 24.08 na 10 dni lub od 31.08, jakie szanse na sensowne kwatery blisko plaży dla 2+2, w tych terminach? Generalnie mogę wyjechać każdego dnia między 23.08 - 30.08, region który rozważam to Makarska.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 292
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone