Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewasek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewasek » 07.08.2015 20:04

Witam
Szczerze nie polecam przyjazdu w ciemno. Byłam dwa razy dwa lata temu i rok temu i kwatery same nas znalazły przeszliśmy ulicami Podgory i Gradaca i się znalazło. To był lipiec. W tym roku pasmo złych przypadków przyjechaliśmy w niedzielę (najgorszy dzień narzekanie bo jak się zwolni to Chorwaci tak ja i Polacy w niedzielę odpoczywają) po małej obsuwie w czasie zajechalismy na godz 10 rano ( najgorszy czas na szukanie kwater) i nie było dosłownie nic po kilkunastu godzinach szukania naganiacz załatwił nam nocleg i odpowiedzialne szukaliśmy od nowa. Masakra. Znaleźliśmy ale musieliśmy się podzielić bardzo drogo 145e za apartament dwa pokoje daleko od morza od kąpieliska. O tym że ciasno nie wspomnę jeździmy samochodem do podgory na plażę. I upał dziś o 14 pokazywalo 39,5C a w nocy jest 30. Lubię upały ale tu nawet wieczorem nie ma czym oddychać. Zabraliśmy znajomych bo tak Chorwacja podobała nam się w poprzednich latach a pokazaliśmy ja od najgorszej strony
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.08.2015 20:47

Tak naprawdę to i tak nikt tego nie słucha.
Większość wychodzi z założenia, że mnie to nie spotka.
Dopóty, dopóki nie zaboli.
Ostatnio edytowano 07.08.2015 20:49 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 07.08.2015 20:48

ewasek napisał(a):Witam
Szczerze nie polecam przyjazdu w ciemno. Byłam dwa razy dwa lata temu i rok temu i kwatery same nas znalazły przeszliśmy ulicami Podgory i Gradaca i się znalazło. To był lipiec. W tym roku pasmo złych przypadków przyjechaliśmy w niedzielę (najgorszy dzień narzekanie bo jak się zwolni to Chorwaci tak ja i Polacy w niedzielę odpoczywają) po małej obsuwie w czasie zajechalismy na godz 10 rano ( najgorszy czas na szukanie kwater) i nie było dosłownie nic po kilkunastu godzinach szukania naganiacz załatwił nam nocleg i odpowiedzialne szukaliśmy od nowa. Masakra. Znaleźliśmy ale musieliśmy się podzielić bardzo drogo 145e za apartament dwa pokoje daleko od morza od kąpieliska. O tym że ciasno nie wspomnę jeździmy samochodem do podgory na plażę. I upał dziś o 14 pokazywalo 39,5C a w nocy jest 30. Lubię upały ale tu nawet wieczorem nie ma czym oddychać. Zabraliśmy znajomych bo tak Chorwacja podobała nam się w poprzednich latach a pokazaliśmy ja od najgorszej strony

Nie wiem, czy to jest znana sprawa, ale lipiec i sierpień to nie to samo w Chorwacji. Sierpień jest bardziej oblężony, szczególnie 2 pierwsze tygodnie sierpnia. Ma to różne przyczyny, między innymi Włosi urlopują w sierpniu. Także jeśli już koniecznie ktoś chce w ciemno w szczycie sezonu, niech omija 2 pierwsze tygodnie sierpnia.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.08.2015 20:50

ewasek napisał(a):Znaleźliśmy ale musieliśmy się podzielić bardzo drogo 145e za apartament dwa pokoje daleko od morza od kąpieliska.
8O O takich cenach jeszcze w HR nie słyszałem ......... 8O
ewasek napisał(a):Lubię upały ale tu nawet wieczorem nie ma czym oddychać. Zabraliśmy znajomych bo tak Chorwacja podobała nam się w poprzednich latach a pokazaliśmy ja od najgorszej strony

Na Rivierze Trójmiejskiej też teraz nie ma czym oddychać , wybacz mamy lato 8O , co w sierpniu o tej porze rzadko się zdarza , a w Cro to norma.......co powiesz na 40 C we wrześniu w Cro (zaliczyłem)? :oops:
Taki klimat.....
ewasek napisał(a):Zabraliśmy znajomych bo tak Chorwacja podobała nam się w poprzednich latach a pokazaliśmy ja od najgorszej strony

Nie zawsze idzie jak po maśle.......głowa do góry , skoro wam się podobało to warto im pokazać jeszcze raz. :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.08.2015 21:06

anakin napisał(a):Tak naprawdę to i tak nikt tego nie słucha.
Większość wychodzi z założenia pt.mnie to nie spotka.

Nie chce mi się ale policzyłbym wypowiedzi tych którzy mówią, że "nie warto" oraz tych, że "warto" jechać w ciemno.
Wydaje się, że większość ostatnimi czasy wyjazdu w ciemno nie polecała. W szczycie sezonu oczywiście.
Może zrobić coś co z tego wynika na początku tego wątku (to byłoby coś dla moderatorów).

Potencjalna możliwość wynajęcia apartamentu w ciemno:
Czerwiec - 99%
1-15 lipiec - 80%
16 - 31 lipiec - 50%
1 - 15 sierpień - 10%
16 - 31 sierpień - 25%
1 - 30 wrzesień - 90%

Oczywiście z tymi procentami i przedziałami czasowymi się nie będę upierał ale tak to "pi razy oko" widzę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2015 21:13

koli88 napisał(a):dzięki ale właśnie przeglądam i jest wszędzie pięknie!
Wiem że na pewno chce zahaczyć o Dubrownik więc w co celować? gdzie zrobić pierwszy postój :) bo jedziemy na około 10-14 dni i chcemy właśnie z 3 dni tu z 3 dni tu itd :) dodam ze wyjezdzamy w nastepnym tygodniu 8O

W jakim terminie planowany wyjazd :?:
Bo sezonie trzy dni tu, trzy dni tu - to macie problem z wolnymi kwaterami, no i przy trzech nocach kwatery droższe o ok 30 %
crokasia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) crokasia » 07.08.2015 22:07

Czyli Brać na początku września także lepiej rezerwować kwatery? A w jakim miejscu jest w miarę tanio i fajnie. Widzę że polecają Postirę.
Osobiście lubię widzieć co biorę.
A Mirca, macie jakieś doświadczenia?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.08.2015 22:09

crokasia napisał(a):Czyli Brać na początku września także lepiej rezerwować kwatery? A w jakim miejscu jest w miarę tanio i fajnie. Widzę że polecają Postirę.
Osobiście lubię widzieć co biorę.
A Mirca, macie jakieś doświadczenia?

klub-milosnikow-wyspy-bra-t33626.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2015 22:30

anakin napisał(a):Tak naprawdę to i tak nikt tego nie słucha.
Większość wychodzi z założenia, że mnie to nie spotka.

A jak zaboli, to ich zdaniem będzie winna Chorwacja , a nie ich naiwność :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2015 22:40

Fanka napisał(a):
Nie wiem, czy to jest znana sprawa, ale lipiec i sierpień to nie to samo w Chorwacji. Sierpień jest bardziej oblężony, szczególnie 2 pierwsze tygodnie sierpnia. Ma to różne przyczyny, między innymi Włosi urlopują w sierpniu. Także jeśli już koniecznie ktoś chce w ciemno w szczycie sezonu, niech omija 2 pierwsze tygodnie sierpnia.

W lipcu są już dzikie tłumy, może z 10% mniej ludzi niż w sierpniu 8)
Włochów, Niemców, Austriaków, Słoweńców, Czechów, Polaków, itp. :wink:
jest od groma

Może to jest jakaś granica pojemności kwater :?: :roll:
W lipcu 10% jeszcze jest wolne, a jak w sierpniu jest ludzi 10% więcej, to już prawie nic wolego nie ma 8)
daku
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daku » 07.08.2015 22:42

Witam, czy będzie ciężko o nocleg w ciemno na wyspie Cres? Jadę tam 13 sierpnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2015 22:56

daku napisał(a):Witam, czy będzie ciężko o nocleg w ciemno na wyspie Cres? Jadę tam 13 sierpnia.

No, ale to jest zarąbista wyspa. :wink:
Bardzo duża :!:
Tam możesz cały dzień szukać noclegów, przejechać 100 kilometrów i nic nie znajdziesz
albo będziesz miał szczęście 8)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.08.2015 23:07

daku napisał(a):Witam, czy będzie ciężko o nocleg w ciemno na wyspie Cres? Jadę tam 13 sierpnia.

Cześć Dawid.

Niestety, pozostają tylko porady uniwersalne, czyli "albo nic nie znajdziesz albo będziesz miał szczęście". :oczko_usmiech:

Powodzenia. :wink:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 08.08.2015 00:16

Lednice napisał(a):
Fanka napisał(a):

W lipcu są już dzikie tłumy, może z 10% mniej ludzi niż w sierpniu 8)
Włochów, Niemców, Austriaków, Słoweńców, Czechów, Polaków, itp. :wink:
jest od groma

Może to jest jakaś granica pojemności kwater :?: :roll:
W lipcu 10% jeszcze jest wolne, a jak w sierpniu jest ludzi 10% więcej, to już prawie nic wolego nie ma 8)

Nie wiem jak jest w lipcu bo mamy stały grafik urlopowy i wszystkie moje wyjazdy do Cro były na początku sierpnia. Wiem ile razy żałowałam,że nie mogę bukować w lipcu patrząc na grafiki kwater. Najgorszy do bukowania jest początek sierpnia. Najtrudniej coś znaleźć. Często było w lipcu jeszcze coś wolnego, koniec sierpnia też , a początek zero. W grudniu trzeba na początek sierpnia bukować :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.08.2015 09:01

romuald22 napisał(a):..............

Myślę, że można przyjąć taki podział procentowy. :wink:
Fanka napisał(a): W grudniu trzeba na początek sierpnia bukować :papa:

A i to nie gwarantuje sukcesu.
Ludzie wyjeżdżając już "zaliczkują" następny rok.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 291
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone