Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2010 09:55

Jedziesz do Orebicia ?
Po drodze warto zatrzymać się w Żuljanie i Trsteniku...najbardziej godne chyba uwagi miejscowości w drodze do Orebicia...są one niewielkie ale malownicze...jeżeli masz zamiar do Orebicia to mam coś co mogę polecić a przynajmniej warto tam zajrzeć...jeżeli byłbyś zainteresowany to daj znać.
leszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszel » 15.06.2010 11:14

ADAMO_16 napisał(a):Ja najpierw obczaiłem plaże i otoczenie. Nastepnie w obrębie tego miejsca pytałem o kwatere. W lipcu po 20-stym w Starimgrdzie Paklenica znalazłem kwatere po 15-20 min, zapytałem się kelnerki w restauracji i bingo, jej matka wynajmowała lokale. Jechałem ze strachem wiecie gdzie a tu same pozytywy.

Domyślam się że chodziło o miejscowość Starigrad Paklenica?
Nigdy nie byłem w Chorwacji więc mam może naiwne pytanie ale jak wygląda tam morze? bo to koniec głębokiej zatoki. Czy nie było tam jakiś negatywnych elementów z tym związanych (glony itp?).
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 15.06.2010 11:35

alessandro1977 napisał(a):Jedziesz do Orebicia ?
jeżeli masz zamiar do Orebicia to mam coś co mogę polecić a przynajmniej warto tam zajrzeć...jeżeli byłbyś zainteresowany to daj znać.

Wiesz narazie mam takie plany, co będzie na miejscu nie mam pojęcia. takie są uroki wyprawy "w ciemno" :D Plan na ten rok zakłada półwysep Peljesac. Oczywiście, że jestem zainteresowany Twoją ofertą, proszę o podesłanie na pablo2222.
Z góry dzięki.
Ostatnio edytowano 16.06.2010 08:24 przez pablo2222, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2010 12:29

Ok, poszło...
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 15.06.2010 12:47

Dzięki właśnie odebrałem.
jotusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotusia » 15.06.2010 17:24

A czy koszty w przypadku dwóch osób jadących w ciemno są dużo wyższe, niż jak jedzie się grupą? Jaki to koszt mniej więcej na osobę wychodził?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2010 17:34

To już zależy przede wszystkim od tego jaką kwaterę znajdziecie i czy nastawiacie się na żywienie tylko w lokalach czy też bierzecie jedzenie z sobą a lokal sporadycznie ( mam tu na myśli obiady, kolacje )...
Ceny apartamentów 2 - osobowych na ogół są tańsze jak wieloosobowe ale zależy też od tego jaki przedział euro przeznaczacie na kwaterę...
Znam takich co za dwójkę płacą i nawet 50 euro, ja zaś nie płacę więcej jak 40 euro za dobę...
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 15.06.2010 17:51

leszel napisał(a):

Domyślam się że chodziło o miejscowość Starigrad Paklenica?
Nigdy nie byłem w Chorwacji więc mam może naiwne pytanie ale jak wygląda tam morze? bo to koniec głębokiej zatoki. Czy nie było tam jakiś negatywnych elementów z tym związanych (glony itp?).[/quote]

Spoko, żadnych glonów i sinic. To był mój pierwszy raz w cro i miłe zaskoczenie-stoje w wodzie po szyje i dno widać a ryby wokół nóg pływaja i ocierają sie.Oczywiście Starigrad Paklenica.
Co mi cytowanie nie wyszło :cry: ale to co pisałem to prawda :D
jotusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotusia » 15.06.2010 18:40

no raczej maksymalnie 30 euro za apartament za dobę
Asinka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asinka » 15.06.2010 20:22

my też w tym roku po raz pierwszy do Chorwacji i w ciemno w dodatku... jedziemy ze znajomymi na 2 samochody = 2 rodzinki z 2-letnimi dzieciakami. Będziemy szukać aparamentu 2+2. Mam nadzieję że coś znajdziemy... w miarę szybko.

Wyjeżdzamy 14.08 do Orebicia :D

Jedziesz do Orebicia ?
Po drodze warto zatrzymać się w Żuljanie i Trsteniku...najbardziej godne chyba uwagi miejscowości w drodze do Orebicia...są one niewielkie ale malownicze...jeżeli masz zamiar do Orebicia to mam coś co mogę polecić a przynajmniej warto tam zajrzeć...jeżeli byłbyś zainteresowany to daj znać.

bardzo proszę o namiary :)
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 15.06.2010 21:34

alessandro1977 napisał(a):.. i czy nastawiacie się na żywienie tylko w lokalach czy też bierzecie jedzenie z sobą a lokal sporadycznie ( mam tu na myśli obiady, kolacje )...

No jest jeszcze opcja kupna jedzenie w miejcowych sklepach
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 15.06.2010 23:02

Śledzę ten wątek od jakiegos czasu ponieważ planujemy w tym roku jechac w ciemno we wrzesniu, chyba nie będzie problemów ze znalezieniem kwater?. Jeziemy z 6cio letnim synkiem, rok temu bylismy w maju i w hotelu, teraz chcemy spróbowac na własna rękę, częśc na Istrii , częśc w Dalmacji. Myślę że spokojnie bez stresu damy rade?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 16.06.2010 03:31

dagmara2003 napisał(a):Śledzę ten wątek od jakiegos czasu ponieważ planujemy w tym roku jechac w ciemno we wrzesniu, chyba nie będzie problemów ze znalezieniem kwater?. Jeziemy z 6cio letnim synkiem, rok temu bylismy w maju i w hotelu, teraz chcemy spróbowac na własna rękę, częśc na Istrii , częśc w Dalmacji. Myślę że spokojnie bez stresu damy rade?

We wrzesniu,spokojnie,bedziecie mogli "wybierac" w apartamentach...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.06.2010 07:14

Kolega Haweł ma rzadko rację ale w tym przypadku mówi prawdę.
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 16.06.2010 09:49

No i super!!!! :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone