Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.08.2015 22:06

BOURBON...proszę też namiar ....mnie jakoś w pierwszej połowie lipca nie udało się znaleźć apartamentu za ta cenę...i to dla 2 osób.
Ale skoro mówisz że tak jest.... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Ale myślę, że celowo wprowadzasz w błąd ....tylko po co
Ostatnio edytowano 06.08.2015 22:10 przez karin74, łącznie edytowano 2 razy
4toku
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 4toku » 06.08.2015 22:06

Bourbon napisał(a):Wróciliśmy w zeszły czwartek, byliśmy w Breli 7 dni i 5 dni w Primosten, bez żadnych problemów znaleźliśmy w Breli apartament dla dwóch rodzin (2+2) po 40EU/rodzinę, w okolicach Primosten znaleźliśmy za 55EU, ale znacznie wyższy standard, przy samej wodzie. W obu miejscach był to tzw. pierwszy strzał. W obu miejscówkach było WiFi i piękne widoki na Jadran. Bez żadnych oporów polecam jechać w ciemno, ludzi z karteczkami przy drodze mnóstwo...

Coś jakieś bajki opowiadasz , ja w Baska Voda w połowie czerwca za 4 os. zaraz przy plaży (20 m) po negocjacjach płaciłem 60 EUR za noc , a standart nie był jakiś mega.
ireth
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ireth » 07.08.2015 07:22

Cześć,
trochę mnie wystraszyliście tymi wpisami o braku miejsc. 15 sierpnia jedziemy też w ciemno do Szybenika. Pomijając fakt, że ogólnie będzie ciężko coś znaleźć lepiej jechać do samego Szybenika, czy gdzieś obok, do mniejszych miejscowości (szukamy pokoju dla 2 osób).

Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji, słyszałam do tej pory, że z miejscami nie jest źle.
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 07.08.2015 08:42

Pisałem wcześniej jaką sytuację zastałem w Rogoznicy , zero wolnych miejsc , wszystko zajęte! Jestem tu od niedzieli i spacerując po okolicy pytam właścicieli o wolne pokoje i nie udało się mi ani jednego znaleźć! Kolega ze znajomymi jest w Podgorze i zawsze w ciemno jeździł ale po tegorocznym horrorze mówił mi, że ostatni raz pojechał w ciemno i nic nie mógł znaleźć ale po całodniowym szukaniu coś na kilka nocy w końcu znalazł.
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 07.08.2015 14:48

heh
tez miałem jechac w ciemno no ale czytalem myslalem i zdecydowałem sie napisac tu i tam i... zarezerwowane w Baska Voda:D wiec 24.08 nadchodz jak najszybciej :D

tylko dylemat maly z przelaniem kasy no ale to nie w tym wątku :roll:
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 07.08.2015 15:06

ireth napisał(a):Cześć,
trochę mnie wystraszyliście tymi wpisami o braku miejsc. 15 sierpnia jedziemy też w ciemno do Szybenika. Pomijając fakt, że ogólnie będzie ciężko coś znaleźć lepiej jechać do samego Szybenika, czy gdzieś obok, do mniejszych miejscowości (szukamy pokoju dla 2 osób).

Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji, słyszałam do tej pory, że z miejscami nie jest źle.

Lepiej jedźcie do małych miejscowości i jak najdalej od głównej drogi, tam być może będzie łatwiej coś znaleźć.
mkalak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkalak » 07.08.2015 17:07

No i Bóg wie co robić...na rezerwację już trochę za późno wyjazd 15-go a i nawet jak się coś znajdzie to ciężko brać kota w worku.Jedziemy pierwszy raz,znajomy który był już 3 razy mówił że nie będzie problemu coś znaleźć a tu proszę Chorwacja oblężona.
Z waszego doświadczenia,jak myślicie coś się rozluźni w 2 połowie sierpnia?Jadąc od Szybenika w dół
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.08.2015 17:19

ireth napisał(a): Pomijając fakt, że ogólnie będzie ciężko coś znaleźć lepiej jechać do samego Szybenika, czy gdzieś obok, do mniejszych miejscowości (szukamy pokoju dla 2 osób).

Szybenik to duże miasto jak na Chorwację, a do tego nie wiadomo właściwie, czy leży nad morzem, czy nad rzeką. :wink: Praktycznie w samym mieście jest (i to dopiero od niedawna) tylko jedna sztucznie usypana plaża - Banj. Wprawdzie infrastruktury ma niezłe, ale moim zdaniem lepiej zatrzymać się poza miastem, w mniejszej miejscowości wprost nad Jadranem.
koli88
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koli88 » 07.08.2015 18:12

Hej :)
bardzo proszę nie bijcie - nie wiem czy w dobrym wątku umieszcze swoje pytanie.

Jesteśmy świeżakami i postanowiliśmy na wakacje pojechać właśnie do Chorwacji. I tutaj rodzi się moje pytanie do doświadczonych crocomaniaków :) co na początek powinniśmy zobaczyć w ktory region Chorwacji uderzyć by się w niej zakochać? :)
bardzo prosze o propozycje - jedziemy autem i bierzemy ze sobą rowery :)
Pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.08.2015 18:16

koli88 napisał(a):Hej :)

Jesteśmy świeżakami i postanowiliśmy na wakacje pojechać właśnie do Chorwacji. I tutaj rodzi się moje pytanie do doświadczonych crocomaniaków :) co na początek powinniśmy zobaczyć w ktory region Chorwacji uderzyć by się w niej zakochać? :)
Pozdrawiam

Wiesz.......
Każdy inaczej ci powie......
Jeden ....."Peljeszczak" , inny Pag , inny Istria , inny Dalmacja , inny Hvar ...itd.......

W mojej ocenie chcesz się zakochać , wal do Nasze relacje :)
koli88
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koli88 » 07.08.2015 18:22

maniust napisał(a):
koli88 napisał(a):Hej :)

Pozdrawiam

Wiesz.......
Każdy inaczej ci powie......
Jeden ....."Peljeszczak" , inny Pag , inny Istria , inny Dalmacja , inny Hvar ...itd.......

W mojej ocenie chcesz się zakochać , wal do Nasze relacje :)

dzięki ale właśnie przeglądam i jest wszędzie pięknie!
Wiem że na pewno chce zahaczyć o Dubrownik więc w co celować? gdzie zrobić pierwszy postój :) bo jedziemy na około 10-14 dni i chcemy właśnie z 3 dni tu z 3 dni tu itd :) dodam ze wyjezdzamy w nastepnym tygodniu 8O
Ostatnio edytowano 07.08.2015 18:35 przez koli88, łącznie edytowano 1 raz
crokasia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) crokasia » 07.08.2015 18:25

Początek września na Brać

Witam fanów Chorwacji!

Mam pytanie, wybieram się na początku września na Brać;
lepiej rezerwować kwatery czy bez problemu się coś znajdzie? Na jaką mniej więcej cenę mam się szykować? Interesuje mnie pokój/ apartament dla 2 osób. Proszę doradźcie:))
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.08.2015 18:47

koli88 napisał(a):Jesteśmy świeżakami i postanowiliśmy na wakacje pojechać właśnie do Chorwacji. I tutaj rodzi się moje pytanie do doświadczonych crocomaniaków :) co na początek powinniśmy zobaczyć w ktory region Chorwacji uderzyć by się w niej zakochać? :)

Polecanie komuś czegoś do zakochania czasem nie wypala w życiu.

Crocomaniacy więcej chodzą i więcej kroków robią. :wink:
Ale tutaj nagle pojawiły się - rowery.

Myślę, że w tej sytuacji któraś z wysp. Ruch mniejszy. Pętelkę można znaleźć. Ukryte zakątki poodkrywać.

Byli już tacy z rowerami w Chorwacji.
Np:
hvar-na-rowerze-2010-t37128.html
koli88
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koli88 » 07.08.2015 18:57

romuald22 napisał(a):
koli88 napisał(a):Jesteśmy świeżakami i postanowiliśmy na wakacje pojechać właśnie do Chorwacji. I tutaj rodzi się moje pytanie do doświadczonych crocomaniaków :) co na początek powinniśmy zobaczyć w ktory region Chorwacji uderzyć by się w niej zakochać? :)

Polecanie komuś czegoś do zakochania czasem nie wypala w życiu.

Crocomaniacy więcej chodzą i więcej kroków robią. :wink:
Ale tutaj nagle pojawiły się - rowery.

Myślę, że w tej sytuacji któraś z wysp. Ruch mniejszy. Pętelkę można znaleźć. Ukryte zakątki poodkrywać.

Byli już tacy z rowerami w Chorwacji.
Np:
hvar-na-rowerze-2010-t37128.html

dzięki, poczytam :)
na pewno chcę zaliczyć Dubrownik :) ok to cos wykombinujemy
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 07.08.2015 19:24

mkalak napisał(a):No i Bóg wie co robić...na rezerwację już trochę za późno wyjazd 15-go a i nawet jak się coś znajdzie to ciężko brać kota w worku.Jedziemy pierwszy raz,znajomy który był już 3 razy mówił że nie będzie problemu coś znaleźć a tu proszę Chorwacja oblężona.
Z waszego doświadczenia,jak myślicie coś się rozluźni w 2 połowie sierpnia?Jadąc od Szybenika w dół

Tez mielismy z zonką jechać w ciemno ale jednak czytałem i czytalem i zdanie zmienilismy. Namiar na kwatery wez wziąłem z forum. W ta srode napisalem tu i tam w sumie chyba w 6 miejsc z 3 dostałem info. 2ch nawet nie bralem pod uwage bo wywalili mi takie ceny ze szok :lol: W trzecie napisalem ladnie ze za drogo i pani opusciła cene :D
Dzisiaj wysłałem zaliczke i tyle wiec sam widzisz ze wystarczy tylko napisac a masz na to jeszcze cały tydzień ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 290
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone