Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2015 17:14

Czytałeś posty powyżej :?: :roll:

To poczytaj

Przez internet da się zarezerwować, to nie boli i więcej was pobyt nie będzie kosztować :wink:
No, ale wasza decyzja 8)
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 06.08.2015 17:50

igorovsky napisał(a):Witam,
wybieram się z dziewczyną oraz dwójką znajomych, w ciemno do Chorwacji, pobyt planujemy na ok. 10 dni. Na miejscu będziemy w piątek rano 14 sierpnia.
Jest to nasz pierwszy wyjazd w ciemno.
Celujemy w Primosten lub w Makarską.
Czy jesteście w stanie doradzić nam co będzie lepszym wyborem?
Najbardziej martwią nas ceny i dostępność apartamentów, czego się spodziewać po obydwu miejscowościach?

Pozdrawiam, Igor :)

Wybrałeś sobie wyjazd w ciemno w najgorszym terminie.
Jak nie będziecie zbyt wymagający i będziecie mieli ciut szczęścia to jest szansa.
Powyżej masz wpisy ludzi, którzy są na miejscu, więc nie nastawiaj się że będzie łatwo :)
Wyjazd za tydzień więc i tak nic nie zmienisz.
Powodzenia i udanego urlopu.
PS pierwszy raz jest często trudny, a dla słabszej płci ponoć ważny ;) więc nie spieprz tego, bo kobiety to pamiętliwe są :papa:
Janusz_z_wąsem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz_z_wąsem » 06.08.2015 18:10

igorovsky napisał(a):Witam,
wybieram się z dziewczyną oraz dwójką znajomych, w ciemno do Chorwacji, pobyt planujemy na ok. 10 dni. Na miejscu będziemy w piątek rano 14 sierpnia.
Jest to nasz pierwszy wyjazd w ciemno.
Celujemy w Primosten lub w Makarską.
Czy jesteście w stanie doradzić nam co będzie lepszym wyborem?
Najbardziej martwią nas ceny i dostępność apartamentów, czego się spodziewać po obydwu miejscowościach?

Pozdrawiam, Igor :)

W zeszłym roku znajomi w Makarskiej w podobnym terminie mogli conajwyżej pocałować klamkę... Nie było apartamentów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2015 18:12

W tym roku wprowadzono opłaty za całowanie klamek :roll:
igorovsky
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) igorovsky » 06.08.2015 19:21

Dzięki za odpowiedzi Panowie,
Czy mogę w takim razie prosić krótko i zwięźle, gdzie mamy większe szanse na znalezienie apartamentu?
Primosten czy Makarska?

I jeszcze, jakich cen powinniśmy się spodziewać?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.08.2015 19:38

Jeżeli już się tak upierasz to Primošten.
W przypadku niepowodzenia obok masz Rogoźnicę, Kanicę, Sevid czy Rażanj.
Wg mnie większe pole manewru niż na Riwierze.
Ceny?
Wg mnie od 70-80 ojro wzwyż.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2015 19:52

Ja bym szukał online bez decyzji, że musi to być Primosten lub Makarska :!: :roll:

Decydując się z góry na jedną lokalizację, strzelasz sobie w stopę :roll:

Po prostu trzeba usiąść przed komputerem i poświęcić kilka godzin na szukanie
w booking.com, hrs, expedia, findhotel,
do skutku :wink:

Wytypować sobie z 5 kwater i potem pokazać innym jadącym potem się zdecydować i zarezerwować 8)

Ceny jak podał anakin albo wyższe
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 06.08.2015 20:19

1 sierpnia wróciłem z Grebasticy -wolnych miejsc nie było. Nad jadranką za 80€ ludzie z Rybnika znaleźli opierunek dla 6 osób dorosłych, ale z ich relacji gospodarz dał tylko klucze i w ogóle nie chciał im nic powiedzieć co i gdzie - byli tu pierwszy raz.
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 06.08.2015 20:42

Jestem teraz w Tribunij i nie widzę wolnych kwater . Jechałem dziś do Srimy to widziałem jednego gościa co stał z karta wolne pokoje . Ale niewiem jakie to pokoje i za ile .
Bourbon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bourbon » 06.08.2015 21:01

Wróciliśmy w zeszły czwartek, byliśmy w Breli 7 dni i 5 dni w Primosten, bez żadnych problemów znaleźliśmy w Breli apartament dla dwóch rodzin (2+2) po 40EU/rodzinę, w okolicach Primosten znaleźliśmy za 55EU, ale znacznie wyższy standard, przy samej wodzie. W obu miejscach był to tzw. pierwszy strzał. W obu miejscówkach było WiFi i piękne widoki na Jadran. Bez żadnych oporów polecam jechać w ciemno, ludzi z karteczkami przy drodze mnóstwo...
mkalak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkalak » 06.08.2015 21:18

Ciekawe jak będzie przedstawiać się sytuacja w 2 połowie sierpnia.Czy nadal będzie można bez obaw jechać z zamiarem znalezienia czegoś?Czy może nie widać końca oblężenia?Okolice Primosten może być trochę dalej np.Marina
bonzik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonzik » 06.08.2015 21:28

Ja miałem jechać w ciemno, ale po wizycie tu na forum zmieniłem zdanie udało mi się coś zarezerwować nawet w nie najgorszej miejscówce przez booking.com. Pytanie do ludzi którzy rezerwowali przez tą stronkę czy trzeba dzwonić jeszcze z potwierdzeniem czy sama rezerwacja przez stronę wystarczy?
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 06.08.2015 21:33

Sorry ale jakoś trudno mi uwierzyć w to 40 euro a przy plaży 55 w sezonie może daj nam namiary chętnie skorzystam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2015 21:44

Nnoowwaa napisał(a):Sorry ale jakoś trudno mi uwierzyć w to 40 euro a przy plaży 55 w sezonie może daj nam namiary chętnie skorzystam

40 za apartament dla rodziny 2+2 w szczycie sezonu,
to jak wygrana w totolotka :roll:
jarod
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarod » 06.08.2015 21:56

Podziel się namiarem na te cuda, jadę niedługo w ciemno to chętnie skieruję tam swoje pierwsze kroki. A przy okazji uwiarygodnisz swój wpis bo jak widzisz niewielu w jego prawdziwość wierzy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 289
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone