Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 02.08.2015 15:12

A jeżeli chodzi o wyjazd w ciemno to od siedmiu lat jeżdzimy rodziną lub ze znajomymi w ciemno ,zawsze w teminie +/- 7-8.sierpnia bo tak mamy wolne i nigdy nie miałem problemów z apartamentem,zawsze wybieramy , nigdy na siłę nie bieremy :D apartamentu.( w 2014 przez lipcowe deszcze w sierpniu wynajęcie apartamentu zajeło nam 4 h), a tak różnie zazwyczaj za pierwszym razem trafiamy w 10-tkę. Jeśdzimy w rejon południwej Dalmacji , raz za namową trafiłem do Tribunji ( był to ostatni raz -generalnie porażka ) .Także jezeli ktoś jedzie na lub do Chorwacji ( panie Tadeuszu ) to polecam szukać czegoś za Splitem.
Pozdr.
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 02.08.2015 19:38

Dziś w Primośten dla 6 osób dwupoziomowy apartament, kuchnia, 3 pokoje, 2 łazienki , taras na parterze, balkon, drugi taras na piętrze. Jesteśmy w ciemno, od ok 8 byliśmy przez 15 min w 3 agencjach i w tej 3 dla tylu osób za 100 euro nam zaoferowano. Jest na ul Naputica czyli ok 50 m od plaży. Dla 3 osób nie byłoby problemu.
Pozdrawiam z c u d o w n e g o miasteczka :papa:
Ambretta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ambretta » 02.08.2015 20:08

My też planowaliśmy wyjazd w ciemno jednak ze względu na ostatnie ostrzeżenia odnoszące się do popularnych kierunków, zwykle obleganych przez turystów, w obawie przed najazdem turystów zamówiliśmy jednak nocleg wcześniej. Nie ukrywam, że miałam problem ze znalezieniem czegokolwiek w rozsądnej cenie w sierpniu. Podejrzewam, że możliwe jest znalezienie lokum na miejscu jednak nie wiem jakie ceny miejscowi zaproponują zmęczonym turystom w szczycie sezonu. W Plitvicach nie będzie problemu żeby znaleźć coś niedrogiego na 1 noc :D .
smolis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smolis » 02.08.2015 20:38

Witam,
Jedziemy już 6 raz na Chorwację, ale pierwszy raz 'w ciemno'.
Tym razem jest to spontan (akurat tak wyszły plany urlopowe) i jedziemy od 6 sierpnia do 11 sierpnia (5 noclegów).
Nie mam żadnej miejscowości wybranej, jest na 5 dorosłych oraz dziecko 2 letnie.
Czy polecacie jakąś miejscowość w miarę "bezpieczną" a może, komuś zwolnił się apartament?

dorato1: czy masz proszę może kontakty do tych agencji ? w sumie będziemy szukać podobnego apartamentu jaki Ci sie udało znaleźć:)

Dziekuje.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.08.2015 20:51

smolis napisał(a):Jedziemy już 6 raz na Chorwację, ale pierwszy raz 'w ciemno'.

smolis napisał(a):Czy polecacie jakąś miejscowość w miarę "bezpieczną" ?

Wiesz , byłem pięć razy w Cro , i jadę do Chorwacji we wrześniu po raz szósty i jakoś nie mam obaw , co do bezpieczeństwa , ........... kradzieże , rabunki , napady itp........co rozumiesz przez pojęcie w miarę "bezpieczną" ? :)
ant66
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ant66 » 02.08.2015 21:11

dorato1 napisał(a):Dziś w Primośten dla 6 osób dwupoziomowy apartament, kuchnia, 3 pokoje, 2 łazienki , taras na parterze, balkon, drugi taras na piętrze. Jesteśmy w ciemno, od ok 8 byliśmy przez 15 min w 3 agencjach i w tej 3 dla tylu osób za 100 euro nam zaoferowano. Jest na ul Naputica czyli ok 50 m od plaży. Dla 3 osób nie byłoby problemu.
Pozdrawiam z c u d o w n e g o miasteczka :papa:

Witam. Też jadę do cro od 06.08 w ciemno. Doroto jeśli masz adres tej agencji proszę podrzuć w temacie lub PW. :papa:
smolis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smolis » 02.08.2015 21:35

Heh te skroty myslowe, mowiac "bezpieczna" mialem na mysli miejscowosc gdzie srednio statystycznie latwiej bedzie znalezc nocleg w ciemno, aby nie spac w aucie:))
piotrk9008
Autostopowicz
Nocleg na ostatnią chwilę - wybrzeże lub wyspa

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrk9008 » 03.08.2015 00:02

Witajcie.

To mój pierwszy post na tym forum, więc korzystając z okazji się przedstawię mam na imię Piotr i mieszkam w okolicach Konina :papa:

Planujemy być w Chorwacji 11 sierpnia, nie chcemy za bardzo rezerwować noclegów w ciemno, może ktoś z Was coś by polecił? Najbardziej interesują nas apartamenty na wybrzeżu lub na wyspie, będzie nas 4 osoby, najlepiej dosyć blisko morza, może być z basenami ;)
Colto
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Colto » 03.08.2015 07:31

Witam wszystkich.

Wczoraj przyjechalismy w ciemno na wyspe Ciovo. Bylo nas 4 doroslych i 4 dzieci. Przeszlismy okolo 40 kwater i nic nie znalezlismy, miejscowosci po kole od Trogiru w strone Mastrinka, Arbanija, Slatine. Byla 1 kwatera przy plazy dla rodziny 2+2 i tylko na jeden tydzien. Dopiero w Okru Gurnj spotaklismy jakiegos Chorwata (wlasciciel szkoly tenisowej), ktory zadzwonil do 20 swoich kolegow i udalo sie znalezc na obrzezach Teogiru w domku jednorodzinnym z widokiem na sad mandarynkowy i morze, z klima dla 2 wyzej opisanych rodzin za 90 Euro. Do centrum Trogiru mam 1.4 km.

W tym roku mozna powiedziec, ze Chorwacja jest oblegana bardzo. Ruch na autostradzie ogromny. Jak ktos wybiera sie wieksza ekipa w ciemno, w ten region, to warto niestety to przemyslec.

Udanych wakacji dla wszystkich!

Pozdrawiam,

Mariusz
magda_edi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_edi » 03.08.2015 12:35

colto i dorato1 - proszę o przesłanie na maila danych kontaktowych ewentualnie stron internetowych Waszych kwater - w przyszłym roku wybieramy się ze znajomymi, trochę nas będzie, w tym małe dzieci, nie chcielibyśmy jechać w ciemno. Z góry dziękuję: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.08.2015 14:33

Sądząc po tłoku na makarskiej rivierze po drodze z Drvenika (z Hvaru dokładnie) aż do Breli nei wybierałbym się w tym roku w te miejsca...w ciemno.
O tej samej porze na Hvarze były luzy.
Gonzo13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzo13 » 03.08.2015 22:51

Ja ostrzegam przed wyjazdem w ciemno w tym roku, byłem kilka razy w Chorwacji, ale takiej takiego tłoku nie pamiętam. Sytuacja jeśli chodzi o kwatery jest delikatnie mówiąc trudna. Dzisiaj przejechałem od Zadaru do Trogiru i nic, byłem po drodze chyba we wszystkich miejscowościach, odwiedziłem przynajmniej z 20 agencji turystycznych i wiele kwater, wszyscy rozkładają ręce. Na rogatkach miejscowości nie ma już wesołych panów machających na widok zagranicznej tablicy rejestracyjnej i oferujących apartamenty. Wieczorem z biedą znalazłem hotel na jedną noc. Chyba we dwóch agencjach oferowano mi większe apartamenty dla 6 osób, koszt 150E. Niestety prawdopodobnie przez to, że ludzie zrezygnowali z wycieczek do Afryki, sytuacja jest bardzo trudna.
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 04.08.2015 05:57

Potwierdzam - ludzie szukają apartamentów calymi dniami i jest mega problem .
Mat1972
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mat1972 » 04.08.2015 06:11

Witam,

Od 9(10) sierpnia będę z rodziną (2+2) w okolicach Tucepi, Breli lub Orebic. Chcę zosatć około 10 dni. Uważacie, iż będzie problem ze znalezieniem kwatery ?

Pozdrawiam,
M
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.08.2015 07:17

Znajomi mieli spory problem ze znalezieniem lokum. W niedzielę znaleźli pokój w Tucepi, ale tylko na jedną noc. Wczoraj zamiast leżeć na plaży, cały dzień poszukiwali kwatery, od miejscowości do miejscowości. Dopiero przed godz. 20 znaleźli coś w Breli.
Tak więc ostrożnie z tym "w ciemno".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 285
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone