Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
katarina1984
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarina1984 » 28.07.2015 15:21

Witam,
Odkąd postanowiliśmy odwiedzić Chorwację podczytuję to forum, ale jest tu ogromnie dużo wpisów, a ja niestety nie dysponuję zbyt dużą ilością wolnego czasu, dlatego bardzo proszę jakiegoś miłego Cro_maniaka :) o wskazówki:

wybieram się na Istrię z rodziną we wrześniu (od 12 lub 19 - w zależności jak mąż dostanie urlop) na ok 10 dni.
Chcemy trochę poodpoczywać a trochę pozwiedzać. Ze względu na miejsca, które chcemy odwiedzić myślimy o kwaterze w Porecu.
Chcemy jechać do Puli, Rovinj, Labin, Motovum, Hum i do Triestu. Wiem, że to nie ten wątek, ale czy coś jeszcze polecacie? :)
Jesteśmy już prawie 100% zdecydowani na wyjazd w ciemno, chociaż trochę się boję, czy nie będzie problemu z apartamentem. Interesuje mnie taki z 2 sypialniami i kuchnią z salonikiem. Jedziemy w 3 os dorosłe i 2 maluchów (3 latka synek i 7 m-cy córka). Dlatego zależy nam bardzo na 2 sypialniach, żeby babcia, która jedzie nam trochę pomóc z dziećmi miała swoją sypialnię i prywatność). Z tego co tutaj wyczytałam rozumiem, że nie powinno być problemu?

Będę wdzięczna za rady i sugestie.

Pozdrawiam serdecznie :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.07.2015 17:43

We wrześniu to w Porecu można wybrzydzać i przebierać w kwaterach.
Co jeszcze ...hhmmm i tak masz napięty plan. :wink:
........ale blisko do Wenecji.

Ja miałem być w tym roku od 12.09 w Rovinji po raz drugi , ale zmieniłem plany na moje ukochane Tucepi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2015 17:53

katarina1984 napisał(a):Chcemy jechać do Puli, Rovinj, Labin, Motovum, Hum i do Triestu. Wiem, że to nie ten wątek, ale czy coś jeszcze polecacie? :)

We wrześniu jest duża podaż kwater, a popyt się gwałtownie zmniejsza :wink:

Ambitny plan, ja bym skreślił Labin i wpisał na to miejsce słoweński Piran :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.07.2015 18:50

Ja bym dodała Grožnjan (np. zamiast Labina), można zajrzeć przy okazji wizyty w pobliskim Motovunie. Bardziej mi się podobał.
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 28.07.2015 20:02

Zlitujcie się i wybierzcie inne kierunki niż Cro. Tam też żyją ludzie i tam też jest morze.

Po podwyżkach w 2014 r. niech Bracia Chorwaci zakrztuszą się własnymi cenami.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2015 20:08

para-35-38 napisał(a):Zlitujcie się i wybierzcie inne kierunki niż Cro. Tam też żyją ludzie i tam też jest morze.

Możesz łaskawie przestać trollować na forum :?: :roll:
W ciągu 5 minut naprodukowane mnóstwo bezsensownych wypowiedzi :roll:
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 28.07.2015 20:10

katarina1984 napisał(a):Witam,
Odkąd postanowiliśmy odwiedzić Chorwację podczytuję to forum, ale jest tu ogromnie dużo wpisów, a ja niestety nie dysponuję zbyt dużą ilością wolnego czasu, dlatego bardzo proszę jakiegoś miłego Cro_maniaka :) o wskazówki:

wybieram się na Istrię z rodziną we wrześniu (od 12 lub 19 - w zależności jak mąż dostanie urlop) na ok 10 dni.
Chcemy trochę poodpoczywać a trochę pozwiedzać. Ze względu na miejsca, które chcemy odwiedzić myślimy o kwaterze w Porecu.
Chcemy jechać do Puli, Rovinj, Labin, Motovum, Hum i do Triestu. Wiem, że to nie ten wątek, ale czy coś jeszcze polecacie? :)
Jesteśmy już prawie 100% zdecydowani na wyjazd w ciemno, chociaż trochę się boję, czy nie będzie problemu z apartamentem. Interesuje mnie taki z 2 sypialniami i kuchnią z salonikiem. Jedziemy w 3 os dorosłe i 2 maluchów (3 latka synek i 7 m-cy córka). Dlatego zależy nam bardzo na 2 sypialniach, żeby babcia, która jedzie nam trochę pomóc z dziećmi miała swoją sypialnię i prywatność). Z tego co tutaj wyczytałam rozumiem, że nie powinno być problemu?

Będę wdzięczna za rady i sugestie.

Pozdrawiam serdecznie :)

We wrześniu to lepiej na południe Dalmacji jechać. Pogoda pewniejsza. My z dwulatką jedziemy do Breli na początku września.
katarina1984
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarina1984 » 28.07.2015 20:46

Dziękuję wszystkim bardzo za odpowiedzi i wskazówki. Kolejne mile widziane :)

Wenecja to już niestety przy maluchach za daleko, ale chyba włączymy do programu Piran... wygląda pięknie:)
Nie zależy mi na upałach... wystarczy że będzie w miarę ciepło i nie będzie padać :) Lubimy zwiedzać podczas urlopu, więc niższe temperatury mile widziane. A dzieci też nie najlepiej znoszą upały. 20 stopni mi w pełni wystarczy :)
darkeldo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkeldo » 28.07.2015 21:15

Baska Voda, poczatek sierpnia w 3osoby. Realne w ciemno
?:-)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.07.2015 22:15

darkeldo napisał(a):Baska Voda, poczatek sierpnia w 3osoby. Realne w ciemno
?:-)

..to zależy ile przeznaczasz na apartman ...w sobotę od rana coś znajdziesz :wink:
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 28.07.2015 22:33

para-35-38 napisał(a):Zlitujcie się i wybierzcie inne kierunki niż Cro. Tam też żyją ludzie i tam też jest morze.

Hej, a może podasz jakieś inne kierunki też się chętnie zapoznam się z takowymi :?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.07.2015 22:53

dorato1 napisał(a):Hej, a może podasz jakieś inne kierunki też się chętnie zapoznam się z takowymi :?

Daj spokój Dorcia :mrgreen: ta "parka" ma tylko jeden problem search.php?author_id=29737&sr=posts , niech jedzie do Koziej Wólki , tam tanio będzie.
katarina1984
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarina1984 » 30.07.2015 13:55

Witajcie,

orientuje się ktoś może w jakiej cenie są apartamenty w Poracu w 2 połowie września (z 2 sypialniami)? Zmieszczę się w 50 eur za noc?
Jeśli jakaś dobra chorwacka dusza napisze mi jeszcze:
1. czy zabrać kuny czy euro?
2. zależy mi na spokoju (jadę z 2 małych dzieci, więc imprezy mnie nie interesują) w związku z tym szukać od razu gdzieś na uboczu, czy w 2 poł. września jest już na tyle po sezonie, że bliżej centrum i plaży też znajdę?
3. po angielsku lub polsku nie ma problemu się dogadać?
4. coś jeszcze... nie wiem - może napiszecie na co powinnam zwracać uwagę.

To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji a im więcej czytam i oglądam tym bardziej już chcę tam być :) Dotychczas tylko przejeżdżałam przez Chorwację wracając z Czarnogóry i widoki mnie zachwyciły :)

Z góry dziękuję za cenne rady doświadczonych forumowiczów
pozdrawiam
DRZEW6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DRZEW6 » 30.07.2015 15:55

katarina1984
Zabierz euro ,wymień w banku w Chorwacji na kuny .
Dostępność apartamentów w tym okresie jest bardzo duża.
Dogadasz się w każdym języku bo Chorwaci chcą się dogadywać z turystami
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.07.2015 17:24

katarina1984 napisał(a):Witajcie,

orientuje się ktoś może w jakiej cenie są apartamenty w Poracu w 2 połowie września (z 2 sypialniami)? Zmieszczę się w 50 eur za noc?
Jeśli jakaś dobra chorwacka dusza napisze mi jeszcze:
1. czy zabrać kuny czy euro?
2. zależy mi na spokoju (jadę z 2 małych dzieci, więc imprezy mnie nie interesują) w związku z tym szukać od razu gdzieś na uboczu, czy w 2 poł. września jest już na tyle po sezonie, że bliżej centrum i plaży też znajdę?
3. po angielsku lub polsku nie ma problemu się dogadać?
4. coś jeszcze... nie wiem - może napiszecie na co powinnam zwracać uwagę.

To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji a im więcej czytam i oglądam tym bardziej już chcę tam być :) Dotychczas tylko przejeżdżałam przez Chorwację wracając z Czarnogóry i widoki mnie zachwyciły :)

Z góry dziękuję za cenne rady doświadczonych forumowiczów
pozdrawiam

Ja mam (mój gospodarz chyba za stary i nie ogarnia esemesów nawet po HR ) lub znajdę za 15 Euro od łba w TUCEPI , tak więc za 50 apartament w Porecu to spoko znajdziesz.

1.ściana
2.pustawo
3.język migowy jest językiem międzynarodowym (ja trochę po polsku , trochę po hrvatsku i na migi )
4.wszystko jest na forum

Miłego wypoczynku w Cro :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 283
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone