Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 26.07.2015 19:33

Krzysiek88 napisał(a)::lol: Jak żona naciska zza szyby, ze jest zmeczona i zeby brac co popadnie to niestety znak, że ślub tych małżonków to była pomyłka i należy tylko współczuć :twisted:

Jeżeli ktos szuka mega luksusów i rezerwuje wczesniej apartament za 50-60 euro i wzwyż to raczej mała szansa na wtope, ale jezeli ktos tylko chce spac i szuka czystosci glownie to niestety ale rezerwujac cos wczesniej w przedziale 15-50 euro moze trafic na MEGA luksus ale i NA MEGA syf, co w Chorwacji jest bardzo czesto spotykane, wiec jak ktos jedzie poleżeć na plazy a do kwatery wpadac sie tylko przespac i upichcic ewentualnie cos w aneksie to jazda w ciemno jest jak najbardziej na miejscu, wtedy zajezdzamy i widzimy co jest grane.

Na prawde ludzie za sloganami:

- 100 metrów do plaży
- aneks kuchenny
- widok na morze

mogą czaić się najróżniejsze rzeczy i umiejętnie zrobione zdjęcia tego nie pokarzą,
a może się okazać, że kwatera jest w podpiwniczeniu, widok na morze jest ale po wyjściu na dach budynku itp.

yyyy za 50/60 Euro to juz sa mega luksusy? i to za cala rodzine? bo jak dla mnie to w tej cenie sa normalnie wyposazone pokoje z nowymi sprzetami i klima dla 2 osob ewentualnie 2+1 na Makarskiej Riwierze (Makarska, Brela, Tucepi, Baska), pisze o sytuacjach normalnych a nie o specjalnych wypadkach
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 26.07.2015 19:34

majeczka napisał(a)::D negując poprzednie posty, a wracając do tematu, "Wyjazd w ciemno, jest możliwy", mnóstwo oczekujących w tym sezonie z kartką APARTMAN, stoi przy drodze kolejnych mijanych miejscowości np. na Rivierze Makarskiej, jak zawsze...

Fakt zmęczenia, wyboru apartamentu, gorąca pozostawiam jednak własnemu rozsądkowi...

a Jednorożec też był?
misiek153
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiek153 » 27.07.2015 12:45

Witajcie,

mam do Was pytanko. Dostałem nieplanowany urlop na obecny tydzień i pomyślałem o wyjeździe na 3-4 dni na Chorwację do Rijeki lub Puli. Niestety musiałbym jechać "w ciemno".
Myślicie, że przy tegorocznym "oblężeniu" Chorwacji, jest szansa znaleźć jakąś kwaterę dla dwóch osób?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.07.2015 12:56

misiek153 napisał(a):Witajcie,

mam do Was pytanko. Dostałem nieplanowany urlop na obecny tydzień i pomyślałem o wyjeździe na 3-4 dni na Chorwację do Rijeki lub Puli. Niestety musiałbym jechać "w ciemno".
Myślicie, że przy tegorocznym "oblężeniu" Chorwacji, jest szansa znaleźć jakąś kwaterę dla dwóch osób?
Myślę że w dwie osoby to ci będzie ciężko dokonać oblężenia na Chorwację , do tego potrzeba wojska. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2015 13:06

Oblężenie Rijeki lub Puli :?: :roll:

To tak jak pojechać na wczasy do centrum Szczecina 8) :D
misiek153
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiek153 » 27.07.2015 15:02

Oj czepiacie się szczegółów :P
Chodzi mi o wyjazd w miarę blisko, żeby chociaż na chwilę wyrwać się z miasta.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.07.2015 15:22

misiek153 napisał(a):Oj czepiacie się szczegółów :P
Chodzi mi o wyjazd w miarę blisko, żeby chociaż na chwilę wyrwać się z miasta.

Tu się raczej nikt nie czepia :wink: , tylko myślę że Pula i Rijeka to nie jest dobry pomysł na pobyt w Cro.
Do Puli to się jedzie zwiedzać , a do Rijeki .....hhhmmm , nie byłem ale stocznie i porty jakoś mnie nie pociągają , mam je na co dzień , to się na nie na "paczę" .
I jak chcesz się wyrwać z miasta to poszukaj jakieś mniejszej miejscowości w Cro , tych jest pełno , niekoniecznie takich z zabitymi dechami , ale miejsce dobre na wypad do zwiedzania i plażowania.
A jak już jedziesz w ciemno , to ja był pojechał na Zadar , zjechał na Jadrankę i stąd zaczął poszukiwania.

.....a po zeszłorocznej Cro samolotem :? , w tym roku znów jadę do Chorwacji w ciemno. :)
Dla mnie Cro było raz samolotem i nigdy więcej!
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 27.07.2015 20:37

jak Państwo widzą noclegi szukane "w ciemno" w miejscowości Zadar? były problemy ze znalezieniem?
simonk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonk » 27.07.2015 21:26

Byłem w 2010 w Tucepi z żoną i 11 miesięczna córką od początku września. Pojechaliśmy w ciemno, ale dla zachowania większego buforu na szukanie kwater nocowaliśmy w Karlovacu i pojawiliśmy sie o 7 rano w Tucepi. po 1 godzinie mieliśmy kwaterę, a dobrze z auta nie wysiadłem a już gostek na skuterku do szyby pukał.

Kwaterka przy samym deptaku.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.07.2015 21:41

W Tucepi we wrześniu to apartament sam cię znajdzie.

Miałem podobnie w 2011 , ledwo z auta zaparkowanego wysiadłem, a już jakiś Chorwat leciał na łeb na szyję że ma cudowny apartament ........i fakt miał , wzięliśmy od razu.
Szukanie apartamentu zajęło nam 3 sek. , tyle trwało otworzenie drzwi samochodu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2015 21:46

kasssia1402 napisał(a):jak Państwo widzą noclegi szukane "w ciemno" w miejscowości Zadar? były problemy ze znalezieniem?

Zadar to jest całkiem spore miasto, a nie miejscowość wypoczynkowa 8)

Turyści szukają kwater poza miastem, np. w Petrcane :roll:
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 27.07.2015 21:57

miasto to samo co miejscowość.
dziekuje za odpowiedź, dodaliście otuchy:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2015 22:07

Czyli interesujesz się wczasami w 50 000 mieście :?:

Różnie w ciemno bywa, na pewno w sezonie jest to ryzyko 8)
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 27.07.2015 22:19

tak, interesuję się wczasami w 82 tys miescie. Jednakże...nie o tym było moje zapytanie. Pozdrav
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 27.07.2015 22:23

w tzm miescie czyli w zadarze i okolicach
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 282
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone