Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartek77
Autostopowicz
Baska Krk - prośba o pomoc

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek77 » 16.07.2015 15:38

Witam. Wybieram się pierwszy raz do Chorwacji. Jadę z dzieckiem, wybór padł na Baskę. Proszę o informację czy jest sens jechania w ciemno, jeśli tak to gdzie na miejscu szukać pokoi i przede wszystkim jaka jest cena wstępu do Aqua-Gun. Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi i proszę nie odpowiadać "poszukaj na forum , w google" itp- szukałem, nie znalazłem i dlatego pytam :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Baska Krk - prośba o pomoc

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2015 18:22

Bartek77 napisał(a):Witam. Wybieram się pierwszy raz do Chorwacji. Jadę z dzieckiem, wybór padł na Baskę. Proszę o informację czy jest sens jechania w ciemno,

Jeśli we wrześniu , to tak - w lipcu lub w sierpniu - może być problem ze znalezieniem dobrej kwatery.
jarod
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarod » 16.07.2015 18:34

kcichon napisał(a):Witam
Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji z dwójką maluchów na początku sierpnia. Ktoś się orientuje jak ze znalezieniem noclegów na miejscu w okolicach Pakostane? Bo na wyspę Rab w rejon Lopar pewnie nie ma co jechać w ciemno?

Byłem w zeszłym roku w Pakostane od 25.08 - ludzi pełno- karteczki i naganiacze pojawili się dopiero na początku września. Byliśmy zadowoleni że mieliśmy rezerwację choć też był plan wyjazdu w ciemno - bo koniec sezonu itd. Na początku sierpnia nigdy bym nie zaryzykował tym bardziej z dziećmi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2015 21:39

Bartek77 napisał(a):Witam. Wybieram się pierwszy raz do Chorwacji. Jadę z dzieckiem, wybór padł na Baskę. Proszę o informację czy jest sens jechania w ciemno, jeśli tak to gdzie na miejscu szukać pokoi i przede wszystkim jaka jest cena wstępu do Aqua-Gun. Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi i proszę nie odpowiadać "poszukaj na forum , w google" itp- szukałem, nie znalazłem i dlatego pytam :)

Nie ma najmniejszego sensu jazda na wyspe Krk w ciemno w lipcu i sierpniu 8)

Nikt tu nie stoi z tabliczkami i oferuje kwatery, a w Basce jest najwiekszy tlok

Zarezerwujcie przezinternet, szkoda wakacji :roll:

Pozdro z Punatu :D
carolbe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carolbe » 17.07.2015 15:28

Lednice napisał(a):Nie ma najmniejszego sensu jazda na wyspe Krk w ciemno w lipcu i sierpniu 8)

Nikt tu nie stoi z tabliczkami i oferuje kwatery, a w Basce jest najwiekszy tlok

Zarezerwujcie przezinternet, szkoda wakacji :roll:

Pozdro z Punatu :D

Ja jak pisałem wyżej wczoraj zajechałem w ciemno i znalazłem szybko. 65 euro 200m od plaży. Cena wydaje mi się dobra jak wcześniej oglądałem zdjęcia apartamentów po 50 euro... Po zdjęciach patrząc było dużo gorzej.

Na ulicach ludzie nie stoją ale wystawiają też tabliczki, że są apartamenty wolne... Ja właśnie tak znalazłem stała przed domem tabliczka pisało, że wolne zadzwoniłem i powiedzieli że o 11 mogę przyjść bo o 10 wychodzą poprzedni goście posprzątają i wszystko :)

Co prawda nie namawiam, bo zapewne nie raz stała tabliczka wolne apartamenty, bo po prostu się komuś schować nie chciało.

EDIT:

Ok w ciągu minuty zmieniłem zdanie. Dziewczyna teraz wróciła i ją rodacy pytali bo już od godziny chodzą i nic nie mogą znaleźć... :P Więc chyba po prostu miałem szczęście
ewasek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewasek » 17.07.2015 22:59

Piszcie kochani jak tam wygląda sytuacja z noclegami
Wybieramy się większą ekipą na początku sierpnia i liczymy że znajdziemy lokum przynajmniej w jednej miejscowości jakoś niedaleko od siebie (szukać będziemy od Podgory do Gradaca) może ktoś jest teraz tam i szukał w ciemno
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2015 08:30

carolbe napisał(a):
EDIT:

Ok w ciągu minuty zmieniłem zdanie. Dziewczyna teraz wróciła i ją rodacy pytali bo już od godziny chodzą i nic nie mogą znaleźć... :P Więc chyba po prostu miałem szczęście

Miales szczescie :P

Ja nie widzialem nikogo szukajacego w ciemno kwatery na wyspie Krk
Ceny w internecie sa takie sama, a zaoszczedzi sie czas i nerwy ( szczegolnie to drugie :wink: )

Ludzi w Basce jest tyle samo co 2 lata temu, czyli dziki tlum 8)
Prosze miec na uwadze to, ze teraz, w drugiej polowie lipca i sierpniu, zaczyna sie szczyt szczytow sezonu, bo dopiero teraz wiekszosc dzieci w Niemczech zaczyna ferie, a do tego zwyczajem Wlochow jest ruszac na wakacje
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 18.07.2015 15:02

carolbe napisał(a):
romuald22 napisał(a):
carolbe napisał(a):... A że zostały tylko 2 dni to ja będę na miejscu zanim doszedłby przelew z zaliczką ;)

A więc już sam sobie dałeś odpowiedź.
Jedziesz w ciemno i raczej nikt tu Ci w niczym nie pomoże.

Chodziło mi o to, że na pewno wiele osób jeździ w ciemno w sezonie i wie czy jest problem coś znaleźć. Może mimo sezonu jest sporo wolnych pokoi? Po prostu chciałem się zorientować w temacie. Albo gdybym nie znalazł w Baśce to może ktoś poleci jakąś inną miejscowość z jakąś fajną plażą.

Przecież nie oczekiwałem, że ktoś mi poda adres i powie, że tam powinny być wolne pokoje...

Od wtorku jesteśmy w Drasnicach trzeci rok z rzędu. Jak zwykle w ciemno. Znalezienie apartamentu zajęło mi godzinę z tym, że oglądaliśmy jeszcze dwa w Igrane jednak zrezygnowaliśmy w tej miejscowości finalnie.
Jak co roku płacę 50 E za 2+2. Do morza dorzucam klapkiem. Jest klima i wszystko co ma być. W Podgorze i Makarskiej podobnie - dużo wolnych apartamentów, poza tym jest też rotacja i każdego dnia coś nowego się zwalnia...jechać, pytać, szukać i będzie dobrze.
wisieneczka123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisieneczka123 » 20.07.2015 17:49

Witam, kochani proszę o informacje jak tam sytuacja w Chorwacji, głównie chodzi o noclegi, tłumy itp. Interesuje mnie przede wszystkim rejon Zadaru (Bibinje, Pakostane, Primosten, Rogoźnica itp.) oraz ogólnie możecie napisać jak sytuacja na chorwackiej ziemi, z góry serdeczne dziękuję :wink:
cabaniarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cabaniarz » 20.07.2015 18:18

A jak sytuacja z kwaterami w okolicach Omisia? Na miejscu będziemy 31lipca :D
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 20.07.2015 23:36

malyukp napisał(a):Wróciłem z Makarskiej, problem z noclegiem był ale taki na co się zdecydować bo ofert bez liku. Nad morzem, bliżej centrum, do wyboru do koloru. . Pozdrawiam
podasz namiar na kwaterke? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 21.07.2015 09:41

Wróciłem z Vodic - 11 osób i 2 psy, znalezienie noclegu zajęło nam jakieś 3h :)
Ale po zwiększonym ruchu na plaży widać, że sezon zaczął się z grubej rury.
Pozdrav
Mała_Mi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała_Mi » 21.07.2015 11:04

Moi drodzy, po dalszym wertowaniu wątków zawęziliśmy nasz wybór do Peljesaca lub Korculi. I tu i tu rozglądamy się za małymi miejscowościami (Na razie wpadły nam w oko Żuljana lub Loviste na półwyspie).

Czy myślicie że byłoby realistyczne znaleźć tam coś we wrześniu? Czy ktoś może był w ubiegłym roku lub już w tym i może podpowiedzieć jak się kształtują średnie ceny za dwuosobowy apartman w miarę blisko plaży? I jakie ma się możliwości negocjacji na wyspie? Tam jednak zawsze jest ograniczony wybór noclegów...
czaja04
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czaja04 » 21.07.2015 12:32

Drodzy forumowicze,
W sobotę wyjezdżamy po raz 1 do Chorwacji autem w 4 osoby.
Proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytanie:
Czy jechać w ciemno w takim okresie? tj. 26.07-31.07
Chcielibyśmy pojechać w okolice Makarskiej lub nawet dalej na Południe-Dubrownik.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 21.07.2015 12:38

Jechać, na pewno znajdziecie coś dla 4 osób :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 278
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone