Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
histe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) histe » 13.07.2015 13:38

Nawet bedąc 2 dni przed wyjazdem można w necie znaleźć kilkanaście adresów/maili/telefonów z noclegami w okolicy ktora Was interesuje.....spisać dokładnie je wszystkie. Można próbować wysłać maile tu i tam czasami odpowiedz przychodzi w ciągu godziny, kilku godzin, kolejny mail i rezerwacja już jest załatwiona ( nie trzeba przelewać zadatku) Jak nie mail to telefon i sprawa jasna, jest wolne, albo nie. Jazda w kompletne ciemno w środku sezonu to nieciekawa sprawa.
Ale z drugiej strony przejeżdzając przedwczoraj przez dużą część chorwackiego wybrzeża przy drogach stało mnóstwo osób z karteczkami apartamenty/sobe- oczywiście otwarta w takim układzie jest kwestia, jakiej klasy są to noclegi, gdzie i za ile...Wasz wybór
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.07.2015 13:47

carolbe napisał(a):Chodziło mi o to, że na pewno wiele osób jeździ w ciemno w sezonie i wie czy jest problem coś znaleźć. Może mimo sezonu jest sporo wolnych pokoi? Po prostu chciałem się zorientować w temacie.

Nie znam statystyk ale wyczuwam, że większość osób z forum (szczególnie tych "starszych" forumowo) nie jeździ w ciemno.
Dlatego nie liczyłbym na pomoc w tym względzie.
Ale może..?
Powodzenia życzę. :)
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 13.07.2015 15:01

marcintasak napisał(a):Witam wszystkich,
Planujemy z żoną (2 osoby) pojechać w okolice Promajny, może ktoś podpowie jakiś miły- ekonomiczny :) kontakt tel. lub @.
Wyjazd z PL 17.07.2015- 30.07.2015.
Pozdrawiam

Byłem w ciemno rok temu w Promajna końcem sierpnia tj. ostatni weekend i potem już wrzesień, apartamenty dwójki po 30 euro (czyli 15 euro na łeba). Tu byłem: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pokój spoko, lazienka tez, mi wiecej nie trzeba :) Lodowka w pokoju i klima, tv. Balkon miałem z widokiem na morze - troche palma zaslaniala, przy balkonie kuchnia taka 1,5m na 1,5m, dla mnie w sam raz, kuchenka i bardzo duzo sztućców, na balkonie stolik i dwa krzesła. duzy parking, do morza z 300 metrów lekko w dól asfaltem, ale to jest w centrum promenady i tak chodzilismy z 400-500 metrów na koniec promenady na nasza miejscowke.

Co do reszty pytań CZY JECHAC W CIEMNO, nikt wam tu nie pobłogosławi waszej decyzji :mrgreen: Najważniejsza przygoda, jak jest urlop i pieniądze to trzeba jechać : ) Chyba ze sie jest delikatnym i musi byc 5 gwiazdek z widokiem na żwirową plaże to nie jechać :lol:
carolbe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carolbe » 13.07.2015 19:50

Janusz Bajcer napisał(a):Jedziesz za dwa dni pierwszy raz do Chorwacji :idea: :idea:

Wybacz błąd ;) Zarezerwowałem apartament na internecie, była możliwość bez przedpłaty i podawania danych karty kredytowej. Jutro będę dzwonił żeby się upewnić czy wszystko jest ok gdyż nie bardzo wierzę w te wszystkie strony oferujące rezerwację.

Np. na jednej stronie znalazłem wolny apartament a na innej ten sam był już zarezerwowany na innej stronie :P

Dzięki za pomoc :)
marcintasak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcintasak » 13.07.2015 21:13

Witam wszystkich,
Planujemy z żoną (2 osoby) pojechać w okolice Promajny, może ktoś podpowie jakiś miły- ekonomiczny :) kontakt tel. lub @.
Wyjazd z PL 17.07.2015- 30.07.2015. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
Zioło
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zioło » 14.07.2015 07:16

W zeszłym roku przyjechaliśmy do Podgory 25 lipca w 7 osób w ciemno. Miejscowy znajomy Chorwat chwalący się że ma 50 apartamentów "na telefon" na nasze oczekiwania popukał się wymownie w głowę i nic nie znalazł. Sami znaleźliśmy w ciągu 2 godzin piękne mieszkanie, nawet większe niż chcieliśmy w cenie 50 € na rodzinę. W tym roku przyjechaliśmy w piątek 10 lipca (wciąż jestem, właśnie piję kawę na tarasie ☕) i w ciągu godziny widzieliśmy 4 apartamenty , wybrany ten ostatni z pięknym widokiem na morze... Z tym że jesteśmy tylko w 4 osoby więc może dlatego było łatwiej. Ale sami Chorwaci mówią że ruch jest mniejszy niż przed rokiem
Kacper18
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper18 » 14.07.2015 13:10

mamy zamiar jechać do chorwacji pierwszy raz , poszukujemy noclegu dla 3 osoby, jakieś wytyczne co do trasy i koszt. Prosze o porade
rstrzecha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rstrzecha » 14.07.2015 13:56

Kacper18 napisał(a):mamy zamiar jechać do chorwacji pierwszy raz , poszukujemy noclegu dla 3 osoby, jakieś wytyczne co do trasy i koszt. Prosze o porade

Trochę ryzykowne pytanie w tym wątku. Zaraz pewnie odezwie się jakiś mod z upomnieniem.

Co do możliwych tras z różnych miejsc Polski w różne miejsca Chorwacji, to istnieje osobny potężny wątek pt. "Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry".

Analogicznie jest z kosztami, zakwaterowaniem itd.
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 14.07.2015 17:25

carolbe napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jedziesz za dwa dni pierwszy raz do Chorwacji :idea: :idea:

Np. na jednej stronie znalazłem wolny apartament a na innej ten sam był już zarezerwowany na innej stronie :P

To nie jest dziwne. W 1 miejscówce mamy np 5 apartamentów, z czego 2 jest umowa np z portalem booking i jeśli portal zapełni pokoje na ktorą ma umowę to juz na ich stronie nie beda dostępne, ale pozostałe w wolnym wynajmie czy u innego pośrednika jeszcze moga byc dostepne.
... przynajmniej ja to tak rozumiem (?)
cabaniarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cabaniarz » 14.07.2015 18:08

W tym roku znowu w ciemno, w 2011 była Grebastica i było super. Na początku był stres, ale przeżyliśmy. Wtedy zaczynaliśmy poszukiwania od Primosten, gdzie bardzo nam się podobało, ale niestety los zadecydował inaczej. I to też jest fajne. Do końca nie wiadomo gdzie wylądujemy. Teraz chcemy jechać trochę dalej, okolice Omisia. Zobaczymy co będzie :wink: Ale jakby ktoś, coś to proszę o namiar :D Najważniejsze - pozytywne nastawienie, ale mi łatwo mówić - córy już po 16lat :D
tomaszc_r4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 14.07.2015 20:32

Decyzja podjęta 11.07, że jedziemy i ruszamy za 2 dni - 16.07 jest to 9 wyjazd w tym 2 w ciemno. Pierwszy wyjazd w ciemno trochę stresogenny początek i wzięte pierwsze co wpadło w ręce. Teraz mam nadzieje panować nad emocjami i wybrać tak , żeby wszystkim pasowało (klima, internet itd...). Moim minusem jest to, że miejsce mamy określone (7 raz Ciovo) - jestem optymistycznie nastawiony na znalezienie fajnego lokum.
carolbe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carolbe » 16.07.2015 10:30

No i zajechałem w ciemno na Baske bo z rezerwacji nic nie wypaliło. Jak jest z dostępnością nie wiem, bo poszedłem zapytać do jednego i było zajęte a w drugim mam apartament z balkonem (co prawda z widokiem na budynki ;) ) 200m od plaży za 65 euro doba. Może akurat miałem szczęście, że trafiłem a może jest dużo dostępnych. Zaoferowali mi ten i wziąłem, bo nie chciało mi się szukać po całej nocy jazdy :)
Pontek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pontek » 16.07.2015 12:36

Cześć.
W tym roku wybieramy się po raz pierwszy w rejon Istrii. Mam pytanie. W jakiej miejscowości najszybciej znajdziemy kwaterę w "ciemno"? Na miejscu chcemy wyć 27 lipca rano (2 osoby dorosłe i dziecko 12 lat). Nie mam zielonego pojęcie jak tam jest z dostępnością kwater. Dwa lata temu byliśmy w Primosten i tam nie było problemu i kwaterę znalazłem po godzinie poszukiwań. Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie. Każda sugestia będzie dla mnie cenna.

Pozdrawiam
kcichon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kcichon » 16.07.2015 13:44

Witam
Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji z dwójką maluchów na początku sierpnia. Ktoś się orientuje jak ze znalezieniem noclegów na miejscu w okolicach Pakostane? Bo na wyspę Rab w rejon Lopar pewnie nie ma co jechać w ciemno?
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 16.07.2015 14:39

Mój kolega na Rab był dwa razy, za każdym razem w ciemno. Może miał dużo szczęścia, ale chyba pójdę w jego ślady :) Najwyżej po prostu wrócimy na ląd :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 277
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone