Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wisieneczka123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisieneczka123 » 24.06.2015 22:28

Witam. Bardzo serdecznie zwracam się o pomoc i ogólne rozeznanie. Mieliśmy przerwę 2 lata w wyjazdach do Chorwacji, wcześniej byliśmy 3 razy( za każdym razem koniec czerwca/początek lipca Baśka Voda w ciemno, bez problemu) pewnie dużo się od tego czasu pozmieniało, dlatego piszę do Was wszystkich. W tym roku planujemy znowu wypad do Chorwacji, nie wiem czy stety czy niestety, ale początek sierpnia (okolice 1-10 sierpień) bądź druga połowa sierpnia( okolice 15 sierpnia). W grę wchodzi minimum tydzień bądź 10 dni max. Liczba osób to 3-4, dorośli oczywiście. Chcemy teraz zmienić region, troche bliżej na północ np. Crikvenica, Baśka, Krk, Senj itp. Troche sie tu dzisiaj naczytałem i ogólnie szukałem kwater w internecie no i tak trochę się poddenerwowałem. Czy jest w ogóle realny wyjazd w ciemno w tamte rejony w tym okresie? Nie ukrywam ,że w ciemno to najlepsza opcja dla nas, wiem,że to środek sezonu itp, dlatego zwracam się do Was z prośbą uprzejmie. Czy da radę pojechać i coś znaleźć w tych rejonach? Może polecacie jakieś inne miejscowości bądź regiony (Dalmacja odpada raczej,bo już obeznana i troche daleko). Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Mile widziane rady i sugestie na priv.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2015 22:33

Ja bym w życiu nie pojechałam w te rejony ( Crikvenica, wyspa Krk ),
w ciemno, w szczycie sezonu 8)

Po prostu za duży popyt, za mała podaż

Chyba, że cena nie gra roli i zapłacicie każdą za nocleg :wink:
wisieneczka123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisieneczka123 » 24.06.2015 22:41

W takim razie piszę czy mógłby ktoś doradzić w jakie rejony można pojechać w takim okresie w rozsądnej cenie? Mówię tu do 60 paru euro za 3-4 osoby. Naprawdę mi zależy na wyjeździe, szkoda,że taki termin się trafił,ale nic z tym nie zrobię i po prostu postanowiłem się udzielić tutaj. Wszystkie porady mile widziane.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.06.2015 22:56

Moim zdaniem Krk w ciemno odpada w tym terminie. W sierpniu masowo na urlop wyjeżdżają Włosi a dla nich te rejony, a także Istria, to bliska i tania baza wypadowa. W sierpniu zresztą wszędzie może być kicha. Jeśli chcesz blisko, to największe szanse na znalezienie noclegu mogą być na Pagu lub gdzieś w rejonie Kvarneru.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2015 23:14

W sierpniu jest problem :?

W tej sytuacji ja bym skorzystał z wyszukiwarek noclegów online, wpisać do google
np. chorwacja online noclegi
I zarezerwował przez internet :!:
Na pewno jest to lepsze wyjście niż wysyłanie teraz setek maili bezpośrednio do właścicieli kwater i denerwowanie się, że nie ma pozytywnych odpowiedzi albo cena za wysoka :roll:
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 24.06.2015 23:48

tylko, że wtedy bierzesz z pocałowaniem ręki co jest, a nie to co sobie wybierzesz[/quote]

Tak ok.. bierze..lecz taką decyzję podjął nie rezerwując apartamentu jesienią. W tej chwili i tak mniejsza możliwość wyboru, a ceny bywają niższe na miejscu niż przy rezerwacji przez agencje .
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Biograd na moru

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2015 00:18

olko73 napisał(a):Czy jadąc w ciemno od 11-18.07.2015 do miejscowości Biograd na Moru dostanę apartament cztero osobowy do 50 euro ?

odstapie-rezerwacje-biograd-na-moru-t48254.html
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.06.2015 08:21

artwro napisał(a):Jak na moje oko, to trzeba około 50 euro za dobę, taniej raczej się nie da. Ale i tak wszystko zależy jaka miejscówka i jak daleko od morja. My płacimy za taki zestaw (ale nasz młody ma już 12 lat) 40 euro od 10 sierpnia w Sukosanie. Nad samym morzem, ale do plaż kawałek... No, ale zaklepane w styczniu tego roku.

Ceny w Sukosanie mogą się znacznie różnić od tych na Makarskiej Riwierze, a szczególnie w Breli i okolicach. Riwiera Zadarska jest po prostu tańsza, aczkolwiek nie przeczę, że mogą się znaleźć wyjątki i to w obie strony.
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 25.06.2015 09:27

W sierpniu na Pagu też kicha- przynajmniej na początku :?
trakul
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trakul » 25.06.2015 09:51

Czy okres 10-20 sierpnia na "pierwszy raz" do Chorwacji to dobry pomysł?

Z postów wynika, że może być problem ze znalezieniem kwatery
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 25.06.2015 10:01

trakul napisał(a):Czy okres 10-20 sierpnia na "pierwszy raz" do Chorwacji to dobry pomysł?

Kilka lat wcześniej zawsze jeździliśmy w ciemno i zawsze w sierpniu. Nie mieliśmy problemu ze znalezieniem kwatery, ale też nie nastawialiśmy się, ze ją znajdziemy w ciągu pół godziny ;-) Nie wiem od czego to zależy, może trochę od szczęścia....
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 25.06.2015 10:10

trakul napisał(a):Czy okres 10-20 sierpnia na "pierwszy raz" do Chorwacji to dobry pomysł?

Sierpień to wysoki sezon, nikt Ci tutaj nie napisze, że na 100% znajdziesz kwaterę wg swoich upodobań co do miejscowości, standardu apartmanu itp jadąc w ciemno.
Nie jest to niemożliwe, ale być może przez wzgląd na datę będziesz musiał uzbroić się w odrobinę cierpliwości przy poszukiwaniach :)
Maciej217
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej217 » 25.06.2015 15:41

Witam, mam kilka pytań, ponieważ też miałem dwuletnią przerwę w wakacje do CRO. Wcześniej byłem w Vodicach i Primosten - zawsze wyjazdy w ciemno, w sezonie. Teraz zamierzamy jechać w czwórkę do Porec, także w ciemno ale od 1 września, czy ktoś ma jakieś namiary na noclegi, lub ma informację czy są biura oferujące na miejscu apartamentu - tak jak było to w Primosten i Vodicach. Obecnie piszę z jednym z biur, ale poodają ceny jak dla mnie kosmiczne, nie wiem czy ceny tak podskoczyły, czy mają taką marżę. W Vodicach płaciliśmy 12 euro za noc w Primosten 16 - w sezonie w dobrych lokalizacjach. Czy w Poreciu takie ceny są obecnie osiągalne ? Jeśli miałby ktoś jakieś ciekawe opinie o Poreciu - to może się podzielić będę wdzięczny - jedziemy z maluchem 14 miesięcznym stąd bliższa lokalizacja. Z góry dzięki ...
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 25.06.2015 18:53

Wyjazd "w ciemno" to jak wakacje z Teściową. Niby można, ale po co? ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.06.2015 19:15

Rafal G-ce napisał(a):Wyjazd "w ciemno" to jak wakacje z Teściową. Niby można, ale po co? ;)

Wyjeżdżając w ciemno masz wybór, z teściową... niekoniecznie.
Pierwsza opcja dla mnie do przyjęcia, druga absolutnie.
I nie siej wrogiej propagandy, sama przez lata jeździłam w ciemno z dziećmi i nigdy nie koczowałam na parkingu czy na plaży, wszystko zależy od organizacji.
Jeśli wiesz, gdzie chcesz jechać i na co Cię stać - żaden problem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 272
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone