Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gloriosa1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gloriosa1 » 12.05.2010 13:01

dzięki bardzo za podpowiedzi właśnie się wczytuję
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 05.06.2010 11:09

Potrzebuję Waszej rady. Czy na Istrię można wybrać się we wrześiu w ciemno?

Wiem już że dalmacja- no problem:) A jak to jest z istrią? Chodzi mi o wschodnią stronę:)

Ciągle nie potrafimy się zdecydować na konkretne miejsce i chcielibyśmy sobie obejrzeć miejscowości od Lovran po Medulin :) Może już po drodze nam to wpadnie w oko. Tak się tylko zastanawiam czy da się znależć coś w wiosce zabitej dechami :D Czy tam też właściciele siedzą przed domami :) itd? Jak to wyglada?
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 05.06.2010 11:25

martabartek .. Hej,wrzesień to już taki posezonowy jest i wydaje mi się że problemu nie powinno byc(tak na forum wyczytałam :D ) :wink: aczkolwiek ja jeszcze laikiem jestem, bo to moja pierwsza wyprawa do Chorwacji będzie :wink: (wrzesień) :D
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 05.06.2010 12:09

dopiero druga połowa września jest posezonowa Jestem ciekawa czy Istria rządzi się tymi samymi prawami co Dalmacja:)

Bo jakoś mało jest polecanych kwater we wschodniej części półwyspu
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 05.06.2010 20:43

W ubiegłym roku pojechaliśmy w ciemno. 5 osób. Było to 26 lipca. Chorwaci mówią, że ten termin to "szpica" sezonu. Dojechaliśmy do Rogoznicy. Po 5 godzinach szukania kwater daliśmy za wygraną i poszliśmy do biura podróży. Tam przez przypadek udało nam się znaleźć kwaterę. Wtedy za 14 euro a normalnie ceny były po 10 euro od osoby. Tak więc juz nigdy więcej w sezonie nie pojadę w ciemno.
Pozdraw.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 06.06.2010 03:29

To ja mam odmienne doswiadczenia,przez kilka kolejnych lat jezdzilem z rodzina w ciemno w sezonie lipic,sierpien w okolice Omisia do Nemiry i zawsze cos bylo,nawet mozna bylo wybierac w apartamentach...w tym roku jade do hotelu na olaka,ale to juz z lenistwa,zeby przy garach nie stac...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 05:38

martabartek napisał(a):Potrzebuję Waszej rady. Czy na Istrię można wybrać się we wrześiu w ciemno?

Wiem już że dalmacja- no problem:) A jak to jest z istrią? Chodzi mi o wschodnią stronę:)

Z tego wątku mozna pewne wnioski wysnuć :
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=510075#510075
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 07.06.2010 09:28

W zeszłym roku byliśmy na Istrii od ok 20 sierpnia - nie było problemów ze znalezieniem apartamentu. Błędem był jedynie przyjazd w sobotę, gdyż masa kwaterek zwolniła się w niedzielę. Miejscowi mówili nam, że to weekendowi Włosi. We wrześniu na 100% jechałbym w ciemno (nawet z 2 małych dzieci).
Pozdrawiam
domi16
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi16 » 09.06.2010 20:01

My jedziemy 17.08 w ciemno i dzięki niektórym postom nie boję się jechać w ciemno. Przeraża mnie tylko droga :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.06.2010 20:11

domi16 napisał(a):My jedziemy 17.08 w ciemno i dzięki niektórym postom nie boję się jechać w ciemno. Przeraża mnie tylko droga :)

Droga też nie powinna przerażać :D
m4olo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) m4olo » 09.06.2010 20:12

A nam przy 3 apartamencie udalo znalezc sie pokoje - na początku sirpnia - lecz kolejny rok juz jechalismy do znanego miejsca i nie był to wyjazd w ciemno - tak czy owak nie ma problemu z apartamentami nawet tymi lepszymi - bez rezerwacji
jotusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotusia » 10.06.2010 10:13

Jedziemy 19 czerwca z Poznania w ciemno gdzieś na Istrię (jeszcze nie podjęliśmy decyzji gdzie). Wyjazd planujemy koło godziny 17-18, pierwszy raz jedziemy w ciemno, ale co tam, do odważnych świat należy :)
pancurski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancurski » 11.06.2010 08:19

witam
mam takie pytanie, wybieramy się ze znajomymi do Chorwacji, Istria, w drugiej połowie sierpnia.
Dwie rodziny z dwójką dzieci każde czyli 2x 2+2.
Wyjazd w ciemno.
Chcemy znaleźć dwa apartamenty obok siebie (w jednym budynku) tak by, wieczorem znajomi pilnowali naszych dzieciaków a my w tym czasie mieli dla siebie wolny wieczór a potem vice versa, oni wychodzą a my siedzimy ze swoimi i ich dzieciakami.
Czy biorąc pod uwagę te wymagania jest szansa na znalezienie w tym okresie takich apartamentów czy sobie podarować i robić wcześniej rezerwację ?
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 11.06.2010 10:14

pancurski napisał(a):witam
Czy biorąc pod uwagę te wymagania jest szansa na znalezienie w tym okresie takich apartamentów czy sobie podarować i robić wcześniej rezerwację ?

Jestem w 100% pewny, że jest szansa.
Pozdrawiam
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 11.06.2010 10:37

Wszystkie odpowiedzi w tym wątku mają charakter "ku pokrzepieniu serc". :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone