Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 19.06.2015 18:03

Martiska, wszystko zależy gdzie, w jakiej odległości od morza, jakie warunki.
Tu masz 68 stron na ten temat:
noclegi-w-chorwacji-ceny-od-2008-roku-do-dzis-t19195-1005.html
W takiej Breli w sezonie, nawet pod koniec sierpnia, to i 50E albo więcej jest ok, ale w małych mieścinkach na końcu Riwiery Makarskiej (jak Brist, Podaca) albo zaraz za Splitem może znajdziesz i za 35E. Widełki są bardzo szerokie, a im dalej od szczytu sezonu tym pole do negocjacji większe.
malyukp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyukp » 22.06.2015 22:17

Dzisiaj dostałem informacje z jakiegoś biura w makarskiej że jest jakis turniej w pilke reczna i maja 90 % zarezerwowanych miejsc czy ktos wie na ten temat? W Makarskiej będziemy w sobotę koło 11 przed południem. pozdrawiam
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 23.06.2015 09:24

Hej ! :)
W ciągu 3 dni wysłałem ze 100 maili lub więcej szukając noclego na 2+2 w płd Dalmacji.
Szukam w konkretnym terminie 23 - 30.07. Nie dostałem ani jednej pozytywnej odpowiedzi. Jeśli już to np od 25 czy 26 i za za kosmiczną kase.
Czy w tej sytuacji ma sens jechać w ciemno czy to jednak znak, żeby odpuścić Cro w tym roku?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.06.2015 09:31

Za takie rzeczy (pisanie maili) trzeba się (najpóźniej) z początkiem roku zabierać.
Może i znajdziesz, aczkolwiek na atrakcyjne ceny bym się nie nastawiał.
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 23.06.2015 09:41

No generalnie cały rok nawet nie braliśmy Cro pod uwagę na nadchodzące wakacje...
Troszkę sie sytuacja zmieniła, w związku z czym padła dcyzja "jedziemy !" ale to chyba falstart :(
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.06.2015 09:41

tomasz0309 napisał(a):Hej ! :)
W ciągu 3 dni wysłałem ze 100 maili lub więcej szukając noclego na 2+2 w płd Dalmacji.
Szukam w konkretnym terminie 23 - 30.07. Nie dostałem ani jednej pozytywnej odpowiedzi. Jeśli już to np od 25 czy 26 i za za kosmiczną kase.
Czy w tej sytuacji ma sens jechać w ciemno czy to jednak znak, żeby odpuścić Cro w tym roku?

Ja bym pojechała, bo zawsze gdzieś na ławeczce siedzi jakaś babcia czy inna ciocia i trzyma karteczkę z info :) co tam ma .... to już inna sprawa :)
A to, że nie odpisują - oni tam nie siedzą w pracy klikając w klawiaturę :) czasem raz na dwa tygodnie mejle sprawdzają :)
No i oczywiście - nie znaczy to również, że wszystkie apartmany w całej Chorwacji są zajete ;)
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 23.06.2015 09:47

Tzn na około połowę tych mailu dostałem odpowiedz w ciągu kilku godzin... Treść ani jednego mnie niestety nie usatysfakcjonowała :D
Dziś spróbuję jeszcze trochę pomęczyć.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.06.2015 09:50

tomasz0309 napisał(a):No generalnie cały rok nawet nie braliśmy Cro pod uwagę na nadchodzące wakacje...
Troszkę sie sytuacja zmieniła, w związku z czym padła dcyzja "jedziemy !" ale to chyba falstart :(

Niekoniecznie.
Jadąc Jadranką wzdłuż wybrzeża możesz znaleźć miejsce, które Ci się spodoba, a o którym nawet nie słyszałeś. :oczko_usmiech:
Niekoniecznie musi to być Makarska czy Brela.
Ja na ten przykład w życiu tam nie byłem i żyję. :mrgreen:
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 23.06.2015 10:13

Ja w zeszłym roku odwiedziłem po raz pierwszy i była to właśnie Makarena, ale było to uwarunkowane tym, że jechaliśmy autokarem. W tym roku jedziemy autem więc sytuacja jest troche korzystniejsza do jechania w ciemno.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 23.06.2015 11:00

Bea.ta napisał(a):

Ja bym pojechała, bo zawsze gdzieś na ławeczce siedzi jakaś babcia czy inna ciocia i trzyma karteczkę z info :) co tam ma .... to już inna sprawa :)
A to, że nie odpisują - oni tam nie siedzą w pracy klikając w klawiaturę :) czasem raz na dwa tygodnie mejle sprawdzają :)
No i oczywiście - nie znaczy to również, że wszystkie apartmany w całej Chorwacji są zajete ;)

dziwne, jak poszukiwałem w lutym/marcu też wysłałem z 30 maili, w prawie wszystkich przypadkach odpowiedzi przychodziły do 2-3 dni...
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 23.06.2015 11:26

Zawsze można skorzystać z biur turystycznych, coś powinni znaleźć, jak nie w tej to w innej miejscowości, ja już dwukrotnie tak się ratowałem
monia1907
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia1907 » 23.06.2015 17:16

anakin napisał(a):Za takie rzeczy (pisanie maili) trzeba się (najpóźniej) z początkiem roku zabierać.
Może i znajdziesz, aczkolwiek na atrakcyjne ceny bym się nie nastawiał.

Ee tam, nieprawda
W przedziale 20-22 maja napisałam około 80 maili z pytaniem o apartament 2+2 na 7 dni w terminie 1-15.08 w Basce lub Breli i praktycznie połowa była pozytywna, warunki różne (nasze wymgania to klima, aneks kuchenny, łazienka, parking, wifi, widok na morze), ceny różne, ale dzięki temu ,że sporo napisałam, miałam duży wybór ;)

Wszystkie odpowiedzi przychodziły od 5 minut do ok 30h od mojego zapytania
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.06.2015 19:01

Trochę nieprawda (ale na przyszłość zmobilizuje), a trochę prawda (bo nie zawsze może się udać jak Tobie).
Miesiąc przed planowanym urlopem to jednak trochę późno na znalezienie czegoś fajnego.
Im wcześniej się za to zabierzemy - tym lepiej.
Oczywiście wg mnie. :oczko_usmiech:
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 23.06.2015 22:14

Niestety jedziesz w środku sezonu w nietypowym terminie czwartek-czwartek. Zakładając standardowe obłożenie sobota-sobota blokujesz właścicielom apartament na dwa tygodnie. Jeżeli ktoś zaakceptuje Twoje warunki, to albo ma równie nietypową rezerwację w okolicy Twojego terminu, albo mało atrakcyjny apartament, który w sezonie ma wolny przez te dwa tygodnie z małymi perspektywami na rezerwacje.
gutek2525
Plażowicz
Potrzebne zakwaterowanie w terminie 08.08.15 w konf 2+2

Nieprzeczytany postnapisał(a) gutek2525 » 23.06.2015 23:01

Witam jak w temacie poszukuję noclegu najlepiej w konfiguracji 2+2 lub dwa dwu osobowe oczywiście w atrakcyjnych cenach. Chcemy pierwszy raz się tam wybrać i coraz bardziej chyba wchodzi w grę wyjazd w ciemno co o tym myślicie ;> oczywiście przywatne kwatery. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 270
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone