Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2015 16:18

Janusz Bajcer napisał(a):Główne centrum Breli przy promenadzie i porcie.

Na parterze apartamentu restauracja.

No ale końcem sierpnie może będzie już spokojniej :wink:

Jedyny plusik to schody tylko w apartamencie :smo: :lol:

Dziękuję bardzo!:) Myślę, że nam nie potrzeba ciszy i spokoju więc apartament jak najbardziej na plus, kwestia taka czy lepiej rezerwować to teraz czy jechać w ciemno i czy wtedy będzie szansa znaleźć coś podobnego w podobnej cenie od osoby czyli ok.15 euro? To w zasadzie nasz pierwszy wyjazd, ja byłam w CRO tylko raz z 12 lat temu więc nie mam pojęcia jak to wygląda.
Martiska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiska » 18.06.2015 08:17

Witam!
Wybieramy się do Chorwacji pod koniec lipca. Plan był taki żeby jechać w ciemno ale powoli zaczynam odchodzić od tego pomysłu:/ Podpowiedzcie proszę na jakich stronach najlepiej rezerwować miejsca? Interesuje mnie Makarska i okolice. Skład 2+1 lub 4+1... Czytając wasze wpisy zastanawiam się też, czy nie przełożyć wyjazdu na koniec sierpnia, ale kilka lat temu byłam w taki terminie na Hvar i wieczory były chłodne. Pomóżcie proszę.
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 18.06.2015 08:33

wtopek napisał(a):
alechandro napisał(a):
strzelec napisał(a):Jestem szczęśliwa, bo mam już zarezerwowany apartament bezpośrednio przy morzu, z prywatną plażą, basenem i leżakami na lipiec 2016 r. - tak 2016 rok. Cena? Super. 30% niższa od oferowanej na lipiec br.
i mam to, co chciałam. Rezerwowałam w maju br. To jest moja odpowiedź na pytanie, czy warto w ciemno. Pozdrawiam. Alicja

Niesamowite...co za szczęście... 8O

to moja kwatera na 2020 z upustem 80%, Chorwat płakał jak mi rezerwował :D

i leżaki...leżaki są

Obrazek

Kupowałem samochód od Niemca też płakał jak mi sprzedawał. :wink: :D
Ambretta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ambretta » 18.06.2015 08:38

Ryszard, jak Ty to robisz;). Cudo! Wysłałbyś mi jakieś na miary na to miejsce? Może następnym razem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2015 08:52

Ambretta napisał(a):Ryszard, jak Ty to robisz;). Cudo! Wysłałbyś mi jakieś na miary na to miejsce? Może następnym razem...

Ryszard cytował post wtopka.
tolek81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek81 » 18.06.2015 09:12

5.06 na wylocie z Mimice stało dwóch naganiaczy przez całą drogę Jadrańską magistralą nie widziałem nigdzie indziej owych. Ku mojemu zaskoczeniu na wlocie do Makarskiej na stacji INA ani pół naganiacza. Trochę mnie to zdziwiło ale się nie poddaliśmy. Parking i szukanie miejsca na własną rękę. Godzinka z naganiaczem czy bez wg. mnie to samo. Potem okazało się, że w Makarskiej takiej posuchy dawno nie było w tym czasie. Restauracje, pokoje dopiero przed 15 tym zaczęły się reklamować i otwierać. Pytałem znajomych, którzy zostali na dłużej w Makarskiej i potwierdzili, że w tym terminie zaczął się napływ ludzi.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.06.2015 09:51

Martiska napisał(a):Witam!
Wybieramy się do Chorwacji pod koniec lipca. Plan był taki żeby jechać w ciemno ale powoli zaczynam odchodzić od tego pomysłu:/ Podpowiedzcie proszę na jakich stronach najlepiej rezerwować miejsca? Interesuje mnie Makarska i okolice. Skład 2+1 lub 4+1... Czytając wasze wpisy zastanawiam się też, czy nie przełożyć wyjazdu na koniec sierpnia, ale kilka lat temu byłam w taki terminie na Hvar i wieczory były chłodne. Pomóżcie proszę.

Szczerze - nie wybrałabym się w ciemno na Riwierę Makarską w szczycie sezonu. Można się gorzko rozczarować zarówno brakiem miejsc jak i tłokiem. Zresztą wystarczy przeczytać wpisy w tym wątku z pierwszej połowy sierpnia. Końcówka sierpnia jest już mniej ryzykowna, jeśli nie wybierzesz najbardziej popularnych miejscowości riwiery. To po prostu najbardziej oblegany rejon Cro.

noclegi-w-chorwacji-apartamenty-i-pokoje-t17804.html#p249017
bank-kwater-f39.html

Na Hvarze byłam ostatnio 7-19 sierpnia i kilka wieczorów też było chłodnych, choć w dzień upał. Może taki urok, a nawet plus... 8)
Martiska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiska » 18.06.2015 10:07

Na najbardziej popularnych mi nie zależy. Jedziemy z dwulatkiem więc wolałabym trochę spokoju. Polecisz jakieś mniej oblegane miejscowości z plażą odpowiednią dla takiego malucha?:)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.06.2015 10:12

Martiska napisał(a):Na najbardziej popularnych mi nie zależy. Jedziemy z dwulatkiem więc wolałabym trochę spokoju. Polecisz jakieś mniej oblegane miejscowości z plażą odpowiednią dla takiego malucha?:)

Polecę przede wszystkim czytanie forum i używanie wyszukiwarki w prawym górnym rogu strony:
mala-miejscowosc-ponizej-splitu-t44637.html
riviera-makarska-mala-mila-miejscowosc-t38167.html
mala-spokojna-miejscowosc-w-pasie-sibenik-makarska-t36042.html
itd.
oraz relacje, np:
zaostrog-makarska-banja-luka-zagrzeb-z-9mczna-coreczka-t47155.html
i całą resztę:
nasze-relacje-z-podrozy-f22.html
Powodzenia. :)
Martiska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiska » 19.06.2015 13:11

No to szukam:) mam tylko taki problem, że zakwaterowanie określone jest w ilości łóżek a nie miejsc, także jak na lekarstwo jest opcji dla pary z dzieckiem i ceny jakie proponują oscylują ok. 50 euro więc tyle ile byśmy zapłacili w dwie pary:/ Być może nie powinnam patrzeć na apartamenty skoro jedziemy tylko we dwójkę z maluchem?
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 19.06.2015 13:20

50 euro za dwie pary na Makarskiej w szczycie sezonu? zapomnij

jak znajdziesz jakies 2+1 za 50 euro w fajnej okolicy to bierz i juz, ewentualnie 2 jezeli wlasciciel nie bedzie mial nic przeciwko ze dziecko spi z wami w lozku
Martiska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiska » 19.06.2015 13:27

przepraszam, zapominałam napisać o tym, że zmieniłam termin wyjazdy na koniec sierpnia;) no i wysyłając zapytania pominęłam Makarską. Powiedz mi proszę, czy to 2+1 oznacza liczbę osób, czy liczbę łóżek?
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 19.06.2015 13:43

zazwyczaj to oznacza liczbe osob, 2+1 w moim rozumieniu to dwojka z dostawka, czyli najczesciej duze lozko dwuosobowe i mozliwosc dostawki malego lozka jednoosobowego
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 19.06.2015 13:49

Myślę że zazwyczaj łóżek. Choć rozkładana kanapa w salonie czasami traktowana jest jako jedno miejsce, a czasem jako dwa, czyli 2+2. A czasem to +1 jest tylko dodatkowym łóżkiem w sypialni. Różnie bywa.
Jeśli jedziecie tylko z dwulatkiem, wystarczy chyba studio dwuosobowe i jakieś turystyczne łóżeczko dla malucha jeśli macie - wtedy zazwyczaj się go nie liczy.
Zmiana terminu bardzo rozsądna.
Patrzyłaś tutaj?:
dalmacja-srodkowa-od-primostenu-do-gradaca-t39894.html
Martiska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiska » 19.06.2015 15:31

Dzięki za namiary. Podpowiedzcie proszę jakiej ceny powinnam oczekiwć za naszą trójosobową ekipę za pobyt 10-dniowy od 22/23 sierpnia? Wiem, że to zależy od warunków ale nie zależy nie na luksusach bo nie jade tam siedzieć w pokoju. Kierunek to dalmacja środkowa lub południowa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 269
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone