Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agamro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamro » 16.06.2015 10:00

Witam,

wybieramy się na początku sierpnia, marzy nam się Rab, chcieliśmy jechać w ciemno ale po lekturze forum zaczynam wątpić czy ma to sens? Wysłałam dziesiątki maili z zapytaniem o kwatery w tym terminie i niestety nie ma miejsc. Jechać w ciemno, zmienić destynacje, rezerwować coś w innym miejscu co radzicie?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2015 11:38

agamro napisał(a):Witam,
wybieramy się na początku sierpnia, marzy nam się Rab, chcieliśmy jechać w ciemno ale po lekturze forum zaczynam wątpić czy ma to sens? Wysłałam dziesiątki maili z zapytaniem o kwatery w tym terminie i niestety nie ma miejsc. Jechać w ciemno, zmienić destynacje, rezerwować coś w innym miejscu co radzicie?

Termin w którym jedziecie to szczyt sezonu.
Wyspy mają niestety bardziej ograniczoną liczbę miejscówek niż ląd.
Ja bym próbował rezerwować coś w mniej uczęszczanych miejscach.
W "ciemno" w tym czasie to jednak pewne ryzyko. Gdzieś coś pewno znaleźlibyście. Pytanie tylko czy podobało by się wam i ile macie cierpliwości?
(Już nie wspominam o ewentualnych małych dzieciach płaczących koło nogi - ale tego nie wiem z kontekstu posta).
swirek11
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) swirek11 » 16.06.2015 15:11

Witam
Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji zamierzamy jechać w ciemno dwie rodziny 2+3 i 2+1. Myśleliśmy o okolicach Zadaru, Rogoźnicy, Tribunj , w terminie 28.06- 10.07. Czy ktoś z doświadczonych Cromaniaków mógłby powiedzieć czy będzie kłopot ze znalezieniem dwóch apartamentów lub jednego dużego w tym okresie i miejscu.
agamro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamro » 16.06.2015 15:23

romuald22 napisał(a):
agamro napisał(a):Witam,

Termin w którym jedziecie to szczyt sezonu.
Wyspy mają niestety bardziej ograniczoną liczbę miejscówek niż ląd.
Ja bym próbował rezerwować coś w mniej uczęszczanych miejscach.
W "ciemno" w tym czasie to jednak pewne ryzyko. Gdzieś coś pewno znaleźlibyście. Pytanie tylko czy podobało by się wam i ile macie cierpliwości?
(Już nie wspominam o ewentualnych małych dzieciach płaczących koło nogi - ale tego nie wiem z kontekstu posta).

Dziękuję :) Dziecko ma 9 lat. Właśnie nie chciałabym tzw. 'byleczego i bylegdzie', a testując swoją cierpliwość w przeszukiwaniu internetu wiem, że na miejscu może mi się ona wyczerpać (zmęczenie+wysoka temp.=nerwówka) a przecież mają to być wakacje. Jeszcze raz dziękuję za radę, będę szukała dalej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2015 22:15

Planujemy wyjazd do CRO 24.08-31.08. Brela/Baśka Voda, będzie problem ze znalezieniem kwater dla dwóch par na miejscu za rozsądną cenę?
Wysłałam kilka e-maili i w sumie od jednych wynajmujących dostałam ciekawą odp. dwie sypialnie cena 50 euro za noc od 4 osób, patrząc po zdjęciach warunki super, nad samym morzem. Apartament nazywa się B&B Riva, cena wydaje mi się podejrzanie niska i sama nie wiem czy rezerwować to czy jechać w ciemno i szukać na miejscu, problem w tym, że nie mamy jeszcze znalezionej drugiej pary do samochodu więc trochę mam opory przed rezerwacją.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2015 22:49

pau75 napisał(a):Wysłałam kilka e-maili i w sumie od jednych wynajmujących dostałam ciekawą odp. dwie sypialnie cena 50 euro za noc od 4 osób, patrząc po zdjęciach warunki super, nad samym morzem. Apartament nazywa się B&B Riva, cena wydaje mi się podejrzanie niska i sama nie wiem czy rezerwować to czy jechać w ciemno i szukać na miejscu,

Apartament mieści się w samym centrum Breli, na zdjęciu ze stronki widzę, że na jego parterze jest restauracja.
Cena 22 euro od osoby.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2015 23:38

Janusz Bajcer napisał(a):
pau75 napisał(a):Wysłałam kilka e-maili i w sumie od jednych wynajmujących dostałam ciekawą odp. dwie sypialnie cena 50 euro za noc od 4 osób, patrząc po zdjęciach warunki super, nad samym morzem. Apartament nazywa się B&B Riva, cena wydaje mi się podejrzanie niska i sama nie wiem czy rezerwować to czy jechać w ciemno i szukać na miejscu,

Apartament mieści się w samym centrum Breli, na zdjęciu ze stronki widzę, że na jego parterze jest restauracja.
Cena 22 euro od osoby.

Właśnie wiem, napisali mi w e-mailu, że mogą mi zaproponować dwa pokoje za 50 euro, że jest dostęp do kuchni itd. Tylko czy ta cena nie jest podejrzanie niska skoro jest to centrum i pokoje są o bardzo przyzwoitym standardzie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2015 23:43

Chyba to jest cena dwóch pokoi po 50 euro każdy :?:
A jeśli za dwa pokoje, to chyba termin wrześniowy :?:
Jak dla mnie lokalizacja tego apartamentu fatalna. :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2015 12:16

W e-mailu napisali mi, że 50euro od 4 osób - termin ost. tydzień sierpnia. Dlaczego fatalna lokalizacja?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2015 12:44

Główne centrum Breli przy promenadzie i porcie.

Brela riiva.jpg

Na parterze apartamentu restauracja.

Brela B&B.jpg

No ale końcem sierpnie może będzie już spokojniej :wink:

Jedyny plusik to schody tylko w apartamencie :smo: :lol:
Ambretta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ambretta » 17.06.2015 14:59

A czy na lądzie w ciemno idzie coś znaleźć? Chodzi mi o Brelę lub okolice. Chcialabym zmieścić się w 50 EURO za rodzinę. jedziemy w sierpniu w dwie 3-osobowe rodziny.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 17.06.2015 15:22

W cenie 50 euro ciężko będzie coś znaleźć w Breli, a do tego jeszcze w ciemno(nie ma szans).
Ambretta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ambretta » 17.06.2015 15:25

To fatalnie. Bo gdzie nie wyślę zapytania to odpowiedź brzmi "w tym termie brak" albo ceny z kosmosu.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.06.2015 16:05

Ambretta napisał(a):A czy na lądzie w ciemno idzie coś znaleźć? Chodzi mi o Brelę lub okolice. Chcialabym zmieścić się w 50 EURO za rodzinę. jedziemy w sierpniu w dwie 3-osobowe rodziny.

Spróbuj celować raczej w końcówkę Makarskiej Riwiery, tam ceny są niższe. Ale nawet tam w szczycie sezonu w ciemno bym się nie wybrała.
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 17.06.2015 16:14

Dziś zrobiłem sobie przejażdżkę wzdłuż wybrzeża od Srimy przez Vodice po Tribunij i patrząc po Apartmanii co trzeci ma tabliczkę Free więc teraz jak ktoś się wybiera to myślę że znajdzie bez problemu noclegi "w ciemno" :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 268
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone