Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.06.2015 21:36

VowoABT napisał(a):byłem kilka razy zawsze w sezonie lipiec sierpień i nigdy nie było problemu ze znalezieniem fajnego noclegu nawet dla 4 osób.

A gdzie?
Tak z ciekawości.........

Bo to dosyć istotne, nie uważasz?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.06.2015 21:43

karin74 napisał(a):A mnie sie plany pozmieniały i zamiast wyjazdu we wrześniu, to wyjazd przełom czerwca i lipca do Baśki Voda. Tak gdzieś od 27.06-11.07.
Od wczoraj wysłałam 92 emaili ( ilość sprawdzona )- kilka odpowiedzi - raczej nic ciekawego, a jak coś fajnego to cena raczej nie fajna.
Zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno, ale to jak by nie było sezonik....Fakt jedziemy w 2 osoby. Normalnie...nie wiem co robić

..to początek sezonu ..a na dwie osoby zawsze coś znajdziesz :wink:
VowoABT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) VowoABT » 11.06.2015 18:14

anakin napisał(a):
VowoABT napisał(a):byłem kilka razy zawsze w sezonie lipiec sierpień i nigdy nie było problemu ze znalezieniem fajnego noclegu nawet dla 4 osób.

A gdzie?
Tak z ciekawości.........

Bo to dosyć istotne, nie uważasz?

akurat to była Rogoznica , Gradac i Brela nie na raz ;) rok po roku
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.06.2015 21:56

mervik napisał(a):
karin74 napisał(a):A mnie sie plany pozmieniały i zamiast wyjazdu we wrześniu, to wyjazd przełom czerwca i lipca do Baśki Voda. Tak gdzieś od 27.06-11.07.
Od wczoraj wysłałam 92 emaili ( ilość sprawdzona )- kilka odpowiedzi - raczej nic ciekawego, a jak coś fajnego to cena raczej nie fajna.
Zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno, ale to jak by nie było sezonik....Fakt jedziemy w 2 osoby. Normalnie...nie wiem co robić

..to początek sezonu ..a na dwie osoby zawsze coś znajdziesz :wink:

Oj udało mi się znaleźć fajny 50 m apartament z przepięknym widokiem na morze....targowałam, targowałam i udało mi się zejść do 45 ojro z 60 ojro
To chyba nieźle, coć to przecież lipiec :-)
rafal2015
Autostopowicz
początek lipca 2015 - noclegi do 50-55euro 4osoby dorosłe

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal2015 » 11.06.2015 23:11

Cześć.
Jadę ze znajomymi po raz kolejny do Chorwacji (2 x 2osoby dorosłe).
Dwa poprzednie lata jechaliśmy w ciemno w pierwszej połowie sierpnia i szukaliśmy noclegów na miejscu.
2 lata temu bezproblemowo - u Pana "z tabliczką" stojącego przy Jadrance (50euro/dzień za 4osoby, apartament 2sypialnie + łazienka + kuchnia + jadalnia z klimą) - Podstrana
Rok temu - kilka godzin szukania od Splitu do Omisia - znaleźliśmy (pierwszy który był wolny) apartament typu sypialnia + łazienka + salon (z rozkładaną kanapą 2osobową) + kuchnia za 65euro/dzień za 4osoby - Omis

W tym roku zmieniliśmy termin wyjazdu na początek lipca - na miejscu chcemy być albo w sobotę 4.07 popołudniu, albo w niedzielę 5.07 rano, (ewentualnie jeśli zdecydujemy się na nocleg tranzytowy to na miejscu będziemy w poniedziałek)

Stąd kilka pytań:
1. który dzień lepszy na szukanie kwatery w ciemno?
2. jakie miejscowości polecacie by zmieścić się w kwocie 50-55euro za nocleg 4osób? (wiadomo - im bliżej wody tym lepiej)
3. Który rejon Cro polecacie - Dalmacja czy Istria?

Pozdrawiam
Edikol
Croentuzjasta
Re: początek lipca 2015 - noclegi do 50-55euro 4osoby dorosł

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 12.06.2015 09:30

rafal2015 napisał(a):Cześć.
Jadę ze znajomymi po raz kolejny do Chorwacji (2 x 2osoby dorosłe).
Dwa poprzednie lata jechaliśmy w ciemno w pierwszej połowie sierpnia i szukaliśmy noclegów na miejscu.
2 lata temu bezproblemowo - u Pana "z tabliczką" stojącego przy Jadrance (50euro/dzień za 4osoby, apartament 2sypialnie + łazienka + kuchnia + jadalnia z klimą) - Podstrana
Rok temu - kilka godzin szukania od Splitu do Omisia - znaleźliśmy (pierwszy który był wolny) apartament typu sypialnia + łazienka + salon (z rozkładaną kanapą 2osobową) + kuchnia za 65euro/dzień za 4osoby - Omis

W tym roku zmieniliśmy termin wyjazdu na początek lipca - na miejscu chcemy być albo w sobotę 4.07 popołudniu, albo w niedzielę 5.07 rano, (ewentualnie jeśli zdecydujemy się na nocleg tranzytowy to na miejscu będziemy w poniedziałek)

Stąd kilka pytań:
1. który dzień lepszy na szukanie kwatery w ciemno?
2. jakie miejscowości polecacie by zmieścić się w kwocie 50-55euro za nocleg 4osób? (wiadomo - im bliżej
wody tym lepiej)
3. Który rejon Cro polecacie - Dalmacja czy Istria?
Pozdrawiam

Zadajesz dobre pytania, odpowiem ci na nie z mojego doświadczenia z wyjazdów do Chorwacji.
W tym roku jadę 7 raz pod rząd, zawsze wyjazd z piątku na sobotę z powodu pracy mojej żony, przeważnie druga połowa sierpnia lub początek lipca, pierwsze 4 razy w ciemno i nie było problemów, trzy lata wstecz kwatera rezerwowana i po przyjeździe wielkie rozczarowanie, zostaliśmy na jedną noc żeby zaliczka nie poszła w błoto i trochę dnia spędziliśmy na szukanie nowej kwatery, dwa lata wstecz jechaliśmy w ciemno na dwa auta początek sierpnia totalna masakra od 10 do 17 godz. szukania kwatery która by nam pasowała pod względem położenia i ceny docelowo miało być Tucepi, przejechaliśmy Riwierę Makarską wte i s powrotem ludzie na parkingach stali i biadolili co się dzieje ceny za niektóre nory jak z kosmosu i wylądowaliśmy w Duce na kwaterze przy samym morzu za 65 euro dla 5 osób oczywiście Jadranka przed plażą ale dom na tyle odsunięty od drogi że w ogóle nie przeszkadzała
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link tu położenie.
W zeszłym roku też miał być sierpień ale z powodu problemów z samochodem był początek września, myśleliśmy że będzie lajcik z dostępnością kwater i z cenami no i pomyłka, kwater mało ceny jak w sezonie, można by powiedzieć że tania Chorwacja już się skończyła, zawsze płaciliśmy do 30 do 40 euro za dwie osoby, zawsze Riwiera Omiś lub Makarska uważam że jest tam bardzo ładnie i stosunkowo blisko do Dubrownika, Medjugorie, wodospadów Krka i inne ciekawe miejsca.
W tym roku też Tucepi kwatera rezerwowana, na miejscu zobaczymy czy trafiona, opinie polaków były dobre.
Wyjazd 10.07, tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
korek jak jest w Ptuju omijam przez Varażdin, trochę więcej kilometrów ale nie stoję w korku.
Pozdrawiam :D :D :D
rafal2015
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal2015 » 13.06.2015 12:39

Edikol - dzięki za odpowiedź.

pozdrawiam
kokotech
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokotech » 14.06.2015 11:39

edikol - wprowadzasz niepokój do mojej duszy wybieram sie pod koniec czerwca docelowo Istria, ale...
czy wyjazd w ciemno moze być teraz taki niebezpieczny ? . ostatnio bylem na Riverze Makarskiej - Zivogosce Blato 2010 i 2011 przełom lipca i sierpnia kwatery spokojnie były.
malyukp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyukp » 14.06.2015 12:13

Przyjazd 27.06 Istria na 7 nocy, docelowo Panie wybrały sobie Pule, raczej w ciemno bo plany miały być inne chyba że coś się trafi sprawdzonego to rezerwujemy, 5-6 osób 1100 km bez noclegów po drodze, na miejscu koło 9-10 rano czy ma ktoś jakieś doświadczenie z poszukiwań, pobytu w tych rejonach?? Bardzo bym był wdzięczny, może ktoś posiada jakiś namiar na kwaterkę ? Jeśli tak to poproszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
caa_yari
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) caa_yari » 14.06.2015 13:00

Wrzesien 2014 wyjazd w ciemno do Tucepi, kwatera znaleziona w drugim rzedzie zabudowy ulicy Kamena po 10 min.
Dzisiaj wrocilismy wlasnie z Tucepi. Pierwsze dwa tygodnue czerwca w Tucepi pustki. Jechalismy oczywiscie w ciemno znastawieniem gdzie chcemy mieszkac ;)
I udalo sie! Pierwsza linia, boski widok.
Znajomi pukali sie w glowe, jak mozna jechac w ciemno, do tego z malym dzieckiem.
Po przeczytaniu wielu postow na cro, wiedzielismy, ze jedziemy tylko w ciemno.
endriu33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu33 » 14.06.2015 14:34

Pewnie się powtórzę, ale zapytam:7 osób(3 dzieci) i chcemy jechać w ciemno gdzieś na Chorwację (termin 25 lipca na tydzień), gdzie proponujecie coby w miarę tanio coś znaleźć no i w miarę blisko morza-plaży?
No i żeby fajno było ;)
aglig
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglig » 15.06.2015 07:35

W tym terminie z 3 dzieci zapomnij.
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 15.06.2015 08:33

aglig napisał(a):W tym terminie z 3 dzieci zapomnij.

Nie zgodzę się z tym ze nie znajdzie kwatery. Może nie w pierwszej linii brzegowej ale znajdzie odpowiednią z pewnością i szukać nie będzie za długo. Od 2007 roku jeżdżę na wakacje do Cro zawsze w ciemno nigdy nie szukałem dłużej jak godzinę maksymalnie dwie. Gdzie jechać to zależy od tego czego się oczekuje na wakacjach Ja osobiście pojechałbym do Żivogosce Blato Mała spokojna miejscowość Cisza i skokój. Idealna na pobyt z małymi dziećmi. Do miasta stosunkowo blisko można pojechać na zakupy. To są moje kryteria doboru miejsca na wakacje każdy musi określić sam czego chce.Nie ma się co obawiać jazdy w ciemno dla mnie to same plusy (biorę to co widzę i odpowiada mi) na zdjęciach i w opisie wszystko wygląda ładnie :D
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 15.06.2015 08:48

My walimy w 11 osób, a do tego jeszcze 2 małe psy więc lekko nie będzie... ale jedziemy w ciemno :)
Tak jak napisał Dick45, jazda w ciemno ma niewątpliwe plusy takie jak zobaczenie kwatiren w wersji live!
Więc nie bać się, jechać :)
Boya
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boya » 15.06.2015 13:33

Witam,
wybieram się z rodzinką (2+2) po raz czwarty do Chorwacji na tydzień 13-19 lipca. Jednak do tej pory zawsze mieliśmy rezerwację kwatery. W tym roku wyjazd nie był planowany, w związku z czym musimy jechać w ciemno. Jak radzicie, gdzie się zatrzymać, żeby znaleźć coś niedrogiego, przypuszczam że lepiej w małych miejscowościach, czy możecie coś polecić? Nie chcemy zapuszczać się daleko na południe, bo nie jedziemy na długo. Czy w okolicach Ciovo, Trogiru możecie polecić jakąś ładną miejscowość?
Będę wdzięczna za pomoc ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 267
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone