Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
strzelec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzelec » 21.05.2015 20:00

Mam małe doświadczenie jeśli chodzi o pobyt w Chorwacji (tylko raz w 2014 r. z noclegami w Krvavicy pomiędzy Makarską a Baszka Voda i w Trogirze), ale opierając się na Waszych bardzo cennych uwagach sądzę, iż w Breli, Makarskiej i Baszka Voda to się zwiedza i spaceruje, a nocuje się, np. w Krvavicy.
Jest to miejscowość z piękną mariną, bardzo wygodnym dojściem do morza (mieszkaliśmy w odległości 700 m. od Adriatyku), sklepem spożywczym i dwoma restauracjami oraz promenadą (nie taka jak w Ustce, czy Międzyzdrojach, jeśli chodzi o nawierzchnię) z cudownymi wręcz widokami. Przede wszystkim jednak wieczorami jest tam spokój. Dla pragnących rozrywki nie potrzeba nawet środka lokomocji. Spacer wzdłuż morza jest "lekiem na całe zło". Zaznaczam, iż jest to wyłącznie moje odczucie.
Pozdrawiam gorąco. Alicja
monia1907
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia1907 » 21.05.2015 20:18

adelajda123 napisał(a):Monia1907 poproszę namiar na Brelę.Bardzo wysoko tam jest?

Wiesz co nie wiem jak bardzo wysoko, ale za główną drogą przejazdową
tu link do kwatery
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Obrazek
Ostatnio edytowano 21.05.2015 20:21 przez monia1907, łącznie edytowano 1 raz
monia1907
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia1907 » 21.05.2015 20:20

strzelec napisał(a):Mam małe doświadczenie jeśli chodzi o pobyt w Chorwacji (tylko raz w 2014 r. z noclegami w Krvavicy pomiędzy Makarską a Baszka Voda i w Trogirze), ale opierając się na Waszych bardzo cennych uwagach sądzę, iż w Breli, Makarskiej i Baszka Voda to się zwiedza i spaceruje, a nocuje się, np. w Krvavicy.
Jest to miejscowość z piękną mariną, bardzo wygodnym dojściem do morza (mieszkaliśmy w odległości 700 m. od Adriatyku), sklepem spożywczym i dwoma restauracjami oraz promenadą (nie taka jak w Ustce, czy Międzyzdrojach, jeśli chodzi o nawierzchnię) z cudownymi wręcz widokami. Przede wszystkim jednak wieczorami jest tam spokój. Dla pragnących rozrywki nie potrzeba nawet środka lokomocji. Spacer wzdłuż morza jest "lekiem na całe zło". Zaznaczam, iż jest to wyłącznie moje odczucie.
Pozdrawiam gorąco. Alicja

Racja, tylko jak się jedzie z dwójką małych dzieci to wygodniej jest mieć wszystko na miejscu i blisko plażę ;)
Jak sami dorośli to luz, można nawet wysoko brać kwatery
5 lat temu byliśmy z roczniakiem w wózku i mieszkaliśmy na zachodzie Breli i dosyć wysoko
Teraz znamy teren to i łatwiej czegoś szukać pod rodzinne wakacje
adelajda123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adelajda123 » 21.05.2015 20:25

monia1907 napisał(a):
adelajda123 napisał(a):Monia1907 poproszę namiar na Brelę.Bardzo wysoko tam jest?

tu link do kwatery

Obrazek

Dzięki :D Zaraz spojrzę.
monia1907
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia1907 » 21.05.2015 20:30

adelajda123 napisał(a):
monia1907 napisał(a):

tu link do kwatery

Obrazek

Dzięki :D Zaraz spojrzę.

Tylko oni mi napisali że na 10 dni w terminie 1-10.08 bo akurat tak lukę mają
strzelec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzelec » 21.05.2015 20:32

Zgadzam się w pełni. Dlatego na następny wyjazd do CRO wybraliśmy apartament w pierwszej linii brzegowej (jako dobra teściowa zabieram nie tylko wnuczkę- aktualnie 4 letnią, ale także synową), znajdujący się w małej miejscowości (Stanici k. Omisza). O walorach rozrywkowych Omisza chyba nie muszę mówić. Pozdrawiam. Alicja
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 22.05.2015 07:31

adelajda123 napisał(a):Bardzo wysoko tam jest?

Tak. Bardzo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2015 07:58

adelajda123 napisał(a): :D Zaraz spojrzę.

Mimo "dobrej ceny" odradzam tą lokalizację z powodu:
Udaljenost do plaže je 950 m.

To codziennie dwa kilometry marszu przy założeniu, że na plaży będziecie od 9-10 do 16-17.
Samochodem dojazd utrudniony ze względu na to że Breli mało parkingów w pobliżu morza.
adelajda123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adelajda123 » 22.05.2015 08:17

Dziękuję
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2015 10:42

No...takie atrakcyjne kwatery w tym regionie to tylko z rezerwacją.... :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.05.2015 11:01

alechandro napisał(a):No...takie atrakcyjne kwatery w tym regionie to tylko z rezerwacją.... :D

...dobre... alechandro... :lool:
MagdaG
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MagdaG » 25.05.2015 20:59

Witam. Grzebie jescze po forum i szukam info...albo nie znalazłam, albo jest i mi umknęło....
Czy jesli wyjedziemy nad ranem i w Makarskiej/ BV bedziemy w godzinach około 18/19 to czy jest szansa na bezproblemowe znalezienie kwatery?...jedziemy w ciemno z tego względu ze do przełom maja i czerwca... nie martwi mnie to ze kwatery mogą być wyzajmowane, ale to czy znajdziemy panów "naganiaczy" lub gospodarzy apartamentów. Chyba, że ktoś ma jakies dobre aktualne namiary to tez nie pogardzę. Pozdrawiam
Radoslau
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoslau » 25.05.2015 21:54

na przełomie maja i czerwca to kwatery znajdziecie z palcem w ..., no, to znaczy bez problemu ;)
MagdaG
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MagdaG » 25.05.2015 21:58

Radoslau napisał(a):na przełomie maja i czerwca to kwatery znajdziecie z palcem w ..., no, to znaczy bez problemu ;)

W to nie wątpie, że znajdziemy, Ale czy w godzinach wieczorowych;-) :?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.05.2015 22:17

MagdaG napisał(a):
Radoslau napisał(a):na przełomie maja i czerwca to kwatery znajdziecie z palcem w ..., no, to znaczy bez problemu ;)

W to nie wątpie, że znajdziemy, Ale czy w godzinach wieczorowych;-) :?

Wolnych kwater jest zapewne w tym terminie mnóstwo. Tylko ile z nich jest już przygotowanych do sezonu :?: Tu możecie mieć problem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 262
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone