Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2010 22:02

freyu napisał(a):Super, dzięki!

Nie dziękuj tylko jak mawiał Włodzimierz Ilicz: "czytać, czytać i jeszcze raz czytać" :lol:
Ten wątek nie powstał od parady - tam wszystko jest tylko trzeba troche czasu na to poświęcić :wink:
Ratan
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ratan » 20.01.2010 00:22

darek1 napisał(a):TO JEST DOBRY LINK. WSZYSTKO ZALEŻY NA ILE DNI WYNAJMUJESZ I KIEDY. JA NIE SZUKAŁEM KWATERY W STYCZNIU TYLKO BLIZEJ LATA. TRZEBA UMIEC USTALAC CENE. PISZESZ ILE DAJESZ I LICZYSZ SOBIE W PRZELICZENIU NA OSOBE. ON ZGADZA SIE LUB NIE. WYNAJMOWAŁEM ZE 3 LATA TEMU. ZAPROPONOWAŁEM MU, ŻE OSTATNI DZIEŃ GRATIS I NA TO SIE ZGODZIŁ. W WIEKSZOŚCI LUDZIE NIE POTRAFIĄ NEGOCJOWAĆ, ODWRACAJA SIE I SZUKAJA INNYCH KWATER. TROCHĘ CIERPLIWOŚCI I PODSTAW PSYCHOLOGII. ONI TEŻ SWOJE KALKULUJĄ. LEPIEJ WCZESNIEJ ZAREZERWOWAC NIZ SZUKAC LETNIKÓW. BARDZO CHETNIE ZGADZAJĄ SIE NA DŁUŻSZE POBYTY I TU NAJBARDZIEJ ZBIJA SIĘ CENĘ. NIGDY NIE PRZEPŁACIŁEM, ZAWSZE MIESZKAŁEM W GODNYCH WARUNKACH I W ZGODZIE Z GOSPODARZEM.

Co do negocjacji to troszkę trwały Panie Darku... ;-) niestety Właściciel nie chce zejść poniżej magicznych 1400 Euro za cały pobyt. Widocznie coś sobie na ebay-u upatrzył za tą kwotę :/ hehe

Najchętniej pojechałbym w "ciemno" ale żona ma obawy że nic na miejscu nie znajdziemy "fajnego" w tej cenie i strasznie suszy mi głowę o rezerwację... napiszcie mi że znajdę apartamnet z małym ogródkiem dla dziecka i tarasem dla mnie z widoczkiem na morze lub fajną zatokę około 4-go lipca i będzie ok, pokażę jej to się uspoki trochę kobitka... z tego co widzę to zdania w temacie troszkę podzielone, może pora na nowo ożywić dyskusję?? Fakt to styczeń i o wakacjach mało kto myśli ale spróbujcie się zmobilizować i napiszcie o swoich wyczynach w "ciemno" najlepiej w zeszłym sezonie ;-)

pozdrawiam wszystkich
Paweł
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 20.01.2010 08:47

Ja pisałam o swoim wyjeździe w ciemno:

tutaj

i
tu też
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.03.2010 08:58

Ratan napisał(a):
darek1 napisał(a):TO JEST DOBRY LINK. WSZYSTKO ZALEŻY NA ILE DNI WYNAJMUJESZ I KIEDY. JA NIE SZUKAŁEM KWATERY W STYCZNIU TYLKO BLIZEJ LATA. TRZEBA UMIEC USTALAC CENE. PISZESZ ILE DAJESZ I LICZYSZ SOBIE W PRZELICZENIU NA OSOBE. ON ZGADZA SIE LUB NIE. WYNAJMOWAŁEM ZE 3 LATA TEMU. ZAPROPONOWAŁEM MU, ŻE OSTATNI DZIEŃ GRATIS I NA TO SIE ZGODZIŁ. W WIEKSZOŚCI LUDZIE NIE POTRAFIĄ NEGOCJOWAĆ, ODWRACAJA SIE I SZUKAJA INNYCH KWATER. TROCHĘ CIERPLIWOŚCI I PODSTAW PSYCHOLOGII. ONI TEŻ SWOJE KALKULUJĄ. LEPIEJ WCZESNIEJ ZAREZERWOWAC NIZ SZUKAC LETNIKÓW. BARDZO CHETNIE ZGADZAJĄ SIE NA DŁUŻSZE POBYTY I TU NAJBARDZIEJ ZBIJA SIĘ CENĘ. NIGDY NIE PRZEPŁACIŁEM, ZAWSZE MIESZKAŁEM W GODNYCH WARUNKACH I W ZGODZIE Z GOSPODARZEM.

Co do negocjacji to troszkę trwały Panie Darku... ;-) niestety Właściciel nie chce zejść poniżej magicznych 1400 Euro za cały pobyt. Widocznie coś sobie na ebay-u upatrzył za tą kwotę :/ hehe

Najchętniej pojechałbym w "ciemno" ale żona ma obawy że nic na miejscu nie znajdziemy "fajnego" w tej cenie i strasznie suszy mi głowę o rezerwację... napiszcie mi że znajdę apartamnet z małym ogródkiem dla dziecka i tarasem dla mnie z widoczkiem na morze lub fajną zatokę około 4-go lipca i będzie ok, pokażę jej to się uspoki trochę kobitka... z tego co widzę to zdania w temacie troszkę podzielone, może pora na nowo ożywić dyskusję?? Fakt to styczeń i o wakacjach mało kto myśli ale spróbujcie się zmobilizować i napiszcie o swoich wyczynach w "ciemno" najlepiej w zeszłym sezonie ;-)

pozdrawiam wszystkich
Paweł

Może jest za wcześnie. Jak będzie miał do lata lepszej oferty to jeszcze kolegę pocałuje w rękę. Spokojnie, cierpliwości trochę.
REDsnake56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) REDsnake56 » 10.03.2010 11:46

Mój wyjazd w ciemno w 8 osób
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=26815
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 12.03.2010 10:32

Ja byłem w Chorwacji 7 razy i za każdym razem w ciemno i dorzucę do tego jeszcze że nigdy nie miałem wybranej konkretnej miejscowości tylko region i muszę powiedzieć że zawsze byłem zadowolony .Pierwsze co robiłem to jechaliśmy nabrzeżem i szukaliśmy ciekawej miejscowości, jak się spodobała to szukanie noclegu, jest to trochę męczące po podroży ale zawsze byliśmy zadowoleni z wyboru kwatery.
jotusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotusia » 08.04.2010 11:40

W ubiegłym roku byłam w Zatonie, co prawda z biura podróży, ale cała masa apartamentów była wolna. Pobyt mieliśmy od 23 czerwca, tydzień. Na miejscu wręcz żałowaliśmy, ze nie pojechaliśmy w ciemno, chociaż apartament mieliśmy rewelacyjny.
Pawcio&Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 08.04.2010 20:23

My w pierwszej polowie sierpnia pojechaliśmy w ciemno i w 5 minut znależliśmy apartament. Oprocz Naszego było jeszcze kilka wolnych w miejscowości. Zreszta przy drodze siedzieli "naganiacze"

pzdr
art234
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) art234 » 23.04.2010 10:55

Pierwszy raz jedziemy do Cro 3 rodziny (2+2, 2+2 i 2+1) szukamy czegoś nawet mamy już pewne typu apartamentów w Środkowej Dalmacji ale mamy wątpliwości-szczerze ja też po przeczytaniu tego watku, czy bardziej opłacalne jest w ciemno czy rezerwacja (zdaję sobię sprawę z plusów i minusów)-znajomi, którzy byli tez doradzają w ciemno - planujemy od 9 lipca do 18 lipca- nie wiem czy może termin przesunąć aby nie zaczynał sie i nie kończył weekendem, teraz rezerwację mamy 150-120 euro za dobe za 11 osób ... może jednak w ciemno ???

W razie jakiś "podpowiedzi" proszę o info mój e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 23.04.2010 11:47

art234 napisał(a): planujemy od 9 lipca do 18 lipca-(...), teraz rezerwację mamy 150-120 euro za dobe za 11 osób ... może jednak w ciemno ???

Osobiście uwazam, ze taka cena 11-13,6E/osobę jest całkiem atrakcyjna jak na środek sezonu. Jadąc w tym samym terminie w ciemno może się okazać niewiele taniej (jeśli w ogóle) i ze nie bedziecie ulokowani razem. Ale niech się inni wypowiedzą bo ja jeżdżę w ciemno ale przed sezonem.
gloriosa1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gloriosa1 » 11.05.2010 13:56

witam ja byłam w chorwacji tylko raz i to jakieś 4 lata temu.Pojechaliśmy z mężem w ciemno jedynie z namiotem pod pachą :D.Wykupiliśmy tylko przejazd autokarem w obydwie strony.Naszym punktem docelowym była Pula.Jechaliśmy z początku sierpnia byliśmy tam jakieś 6 dni.Wyruszaliśmy z Katowic około południa cała droga była bardzo długa albo mi się wydawało naszczęście jechaliśmy w nocy także całą drogę przespaliśmy i upał nie doskwierał.Gdy dojechaliśmy na miejsce wysiedliśmy z autokaru no i co teraz.... idziemy na pole namiotowe.Po drodze postanowiliśmy że popytamy po domach co mamy do stracenia.Zostawiliśmy bagaże u jednej chorwatki która sprzedawała owoce bardzo miła kobietka i poszliśmy szukać.Po może kilku minutach trafiliśmy do pewnej rodzinki no ale oni mieli tylko wolny apartament i to dość drogi a nam też zależało aby było jak najtaniej.Ale co nas zdziwiło najbardziej że gościu przyniósł reklamóweczkę a tam pełno wizytówek i zaczął wydzwaniać,prawie coś załatwił nawet chciał nas tam zawieść ale usłyszał za płotem sąsieda jak walił młotkiem no więc dawaj do niego.Zaczeliśmy się z sąsiadem dogadywać ale co najlepsze ja troszkę po angielsku,mąż po angielsku i trochę rękami i jakoś szło.Powiedział nam że chce za 2os/dobę ponad 20E a my że tyle nie mamy i poszliśmy dalej.Zaraz za nami wybiegł i uzgodniliśmy 15E 2os/dobę.Mieliśmy pokój dość duży na poddaszu i łazienkę i jakieś 5m może do morza rzut beretem jak to się mówi.Plaża była kamienista woda przecudna a pogoda jak malowana.Jedynie do miasta mieliśmy kawałek jakaś godzinka spacerkiem.Po tym wyjeździe zakochałam się w tym kraju no i w tym roku postanowiliśmy znów pojechać,ale tym razem samochodem i koniecznie chcemy zobaczyć jeziora pletvickie na to chcemy przeznaczyć 1 dzień gdzieś tam przenocować.Czytając wątki myślę że we wrześniu nie będzie z tym problemy bo wtedy chcemy się wybrać albo koniec sierpnia lub początek września zależy jak z pracą.Dalszy etap podróży to może wodospady krk i miejsce docelowe na wypoczynek ale jeszcze nie wiem dokładnie gdzie ale może Brela,Brist,Gradec,Marusici,Nemira jeszcze zobaczymy jak się to ułorzy.Nie potrafię się zdecydować które miejsce bo wszystkie piękne może coś doradzicie było by miło.Bardzo się cieszę że takie forum jest można się dużo dowiedzieć ciekawych rzeczy więc kończę i biorę się do dalszego czytania a przyznam jest tego sporo pozdrawiam wszystkich :D :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.05.2010 14:49

gloriosa1 napisał(a):Nie potrafię się zdecydować które miejsce bo wszystkie piękne może coś doradzicie było by miło.

Przejdź do działu Regiony i poczytaj np to
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=26019
albo tu
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=27283

Tu jest trochę nie w temacie...

A za Ciebie nikt nie zdecyduje.
Pzdr
mariusz 69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz 69 » 11.05.2010 15:40

Po długiej podróży znalezienie super kwatery w ciemno jest kwintesencją wyjazdu!
Jestem zwolennikiem szukania kwater na miejscu! A jest w czym wybierać!
Każdy robi to co lubi !:lol:
gloriosa1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gloriosa1 » 11.05.2010 16:18

dzięki za pomoc,tak wiem że nik za mnie nie podejmie tej decyzji gdzie pojechać decyzja należy tylko do mnie ale chodzi mi tylko o jakieś drobne podpowiedzi które mi w tym dopomogą
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.05.2010 16:22

gloriosa1 napisał(a):...chodzi mi tylko o jakieś drobne podpowiedzi które mi w tym dopomogą

O tych wszystkich miejscowościach w/w przez Ciebie jest cała masa informacji - zobacz "Relacje" no i "Regiony"...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone