Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hakuna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hakuna » 14.08.2014 18:45

Poszukuje apartamentu między Dubrownikiem a Splitem dla dwóch osób z klimą od 30.08.2014 do 13.09.2014
Dzięki za wszelkie namiary.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 15.08.2014 11:39

Ja chyba wyleczyłem się w tym roku z wyjazdów w ciemno i to z małym dzieckiem. Mam pytanie. Kiedy i gdzie najlepiej rezerwować coś na przyszły sezon?
jarod
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarod » 15.08.2014 12:11

Miałem jechać w ciemno ale pojawiła się oferta: 2 pokoje + kuchnia, klima, wifi, tv-sat, widok na korze, 30 m od plaży, na zdjęciach jednak dość ascetycznie, termin to 2 tyg na przełomie sierpnia i września. Chcą 39 euro (z opłatą klimatyczną) za 2 os dorosłe + 4 letnie dziecko. Jak myślicie brać czy jednak jechać w ciemno z nadzieją że się znajdzie coś lepszego lub taniej.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.08.2014 12:21

przełom sierpnia i września, powoli się wszędzie opróżnia, więc kwater wolnych powinno być pod dostatkiem,
choć nie napisałeś gdzie to?
ascetycznie? każdy ma swoje upodobania, i tak na wyjeździe większość spędza całe dnie po za app, więc cóż specjalnego jest potrzebne oprócz tego co wymieniłeś
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 15.08.2014 16:35

te kiero napisał(a):przełom sierpnia i września, powoli się wszędzie opróżnia, więc kwater wolnych powinno być pod dostatkiem,
choć nie napisałeś gdzie to?
ascetycznie? każdy ma swoje upodobania, i tak na wyjeździe większość spędza całe dnie po za app, więc cóż specjalnego jest potrzebne oprócz tego co wymieniłeś

Zgadza się , że większość czasu spędza się poza app...ale naprawdę czy to jest fajne jechać nad adriatyk i .... do morza za....ać z codziennie 30 min z buta ,albo i nawet samochodem
.... mieszkać w centrum miasta, bez widoku na morze
.... graniczyć z ruchliwą ulicą
.... wybierać coś na szybko ( bo trzeba gdzieś mieszkać a żona w aucie po 2 godzinach szukania już marudzi )
.... mieć świadomość przed wakacjami , że nie wiemy gdzie będziemy mieszkać
.... itp.

Po to są wakacje ? Mamy XXI wiek , telefony a nawet internet.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.08.2014 16:54

para-35-38 napisał(a):Zgadza się , że większość czasu spędza się poza app...ale naprawdę czy to jest fajne jechać nad adriatyk i .... do morza za....ać z codziennie 30 min z buta ,albo i nawet samochodem
.... wybierać coś na szybko ( bo trzeba gdzieś mieszkać a żona w aucie po 2 godzinach szukania już marudzi )
.... itp.

rezerwujżesz i zezwól innym jechać w ciemno :D
sens oddany mw taki: mając to co opisał jarod i... wahania, rezerwowałbym
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 15.08.2014 19:44

te kiero napisał(a):
para-35-38 napisał(a):Zgadza się , że większość czasu spędza się poza app...ale naprawdę czy to jest fajne jechać nad adriatyk i .... do morza za....ać z codziennie 30 min z buta ,albo i nawet samochodem
.... itp.

rezerwujżesz i zezwól innym jechać w ciemno :D
sens oddany mw taki: mając to co opisał jarod i... wahania, rezerwowałbym

te kiero - niech jadą w ciemno :) Chwała im za to ! Nam. Polakom ! :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.08.2014 20:36

otiwitie
Wyjazd w ciemno - czy to możliwe? Jak najbardziej!
ale nie wszyscy muszą to robić i nie wszystkim musi pasować, każdy decyduje,
a jak ktoś pyta, prosi o radę, można odpowiedzieć
Tomalo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomalo » 15.08.2014 21:30

Witam wszystkich, którzy wolą, albo muszą w ciemno.
Również wyruszam z rodzinką(trzy osoby - ja z żoną i córcia 4 lata) 19.08 w ciemno. Chcemy posiedzieć do końca sierpnia, a jak będzie pogoda to nawet kilka dni dłużej.
Cel Podgora, może Draśnice, ewentualnie dalej w dół. Chciałem coś zarezerwować, ale oferty, jakie dostałem to 55-60 euro za 2+1, różne lokalizacje ale najczęściej bez tego najważniejszego - see view. O ile kuchnię mogę z kimś dzielić, mieszkać nawet spory kawałek od plaży, a w ostateczności nie mieć klimatyzacji i wi-fi, to tego widoku nie odpuszczę.
No i w związku z tym mam pytanie - jak tam sytuacja w Podgorze? Może jest ktoś na miejscu i mógłby napisać co słychać i widać na miejscu. Czuć już powoli koniec sezonu? Widać ludków oferujących kwatery. Mamy szansę na rozsądną kwaterkę w tych pieniądzach.
Do Chorwacji jedziemy drugi raz - w tamtym roku Brela, też w ciemno w połowie lipca - kwaterka po półgodzinnym szukaniu.
Żeby nie było, że brak rozsądku i bezmyślność z małym dzieckiem, mam plan awaryjny zabieramy namiot 3 osobowy i namiary na kampy. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba skorzystać.
Pozdrawiam wszystkich cro maniaków. :papa:
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 16.08.2014 03:08

jarod napisał(a):Miałem jechać w ciemno ale pojawiła się oferta: 2 pokoje + kuchnia, klima, wifi, tv-sat, widok na korze, 30 m od plaży, na zdjęciach jednak dość ascetycznie, termin to 2 tyg na przełomie sierpnia i września. Chcą 39 euro (z opłatą klimatyczną) za 2 os dorosłe + 4 letnie dziecko. Jak myślicie brać czy jednak jechać w ciemno z nadzieją że się znajdzie coś lepszego lub taniej.

na wyspie Krk zaraz za platnym mostem,za postawienie namiotu 2osoby i auto,zaspiewali nam 39€ ,to okrzyczana wyspa to i sie cenia,niewiem do kad jedziecie ale za apartament 39 € w wiekszych miastach to raczej cena bardzo atrakcyjna. Chyba ze pojedziecie jeszcze za zadar,tu ceny spadaja. My tu jestesmy pod namiotem na sporym kempingu i jest super,wszystko co potrzeba :)
alewe77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alewe77 » 16.08.2014 07:43

A ja mam pytanie do tych co aktualnie są w Pakośtanie. Jest szansa że od 19 znajdziemy coś w ciemno na dwa dni? Dwie dorosłe i dziecko. W zasadzie wracamy już i to ma być taka sentymentalna wizyta. Wiem, ze miasteczko jest dość ppopularne wśród Polaków - nadal tam tak tloczno czy może powolutku robi się luźnej? ? Może ma ktoś informacje gdzie ktoś coś wolnego może mieć wolnego ??
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 16.08.2014 09:54

na początku sierpnia w Pakośtane z kwaterami było tragicznie. Teraz może jest lepiej. Myślę, że na dwa dni znajdziecie coś w ciemno.
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 16.08.2014 10:23

Generalnie w tym roku chyba rzeczywiście jest trudniej w ciemno ale uważam że zawsze możliwe.
Dla świętego spokoju zarezerwowalismy 3 noce pod Rogoznica na taki krótki odpocyznek tranzytowy, trochę opalania, zobaczyć Primosten i Trogir a potem dalej w ciemno.
Nasz cel były okolice Dubrovnika np Mlini, Cavtat ale na miejscu kwatery jeśli jakieś były to min 80 euro a klimat, okolica ani plaże nas nie zachwyciły wiec zrobiliśmy w tył zwrot. Gdzie jechać... Odbilismy na Plejesac dojechaliśmy do Orebic. Przyznaje ze było późne popołudnie więc mała nerwowka była ale też nie jest tak że nic nie ma.
60 euro za ap niedaleko plaży ale bez klimy a 2 dzieci na rozkladanej sofie w jadalni - odpada.
Ładny ap z 2 sypialniami plus sofa wiec tak naprawdę dla5/6 osób za 85 euro a im nizej byliśmy na schodach wychodząc tym cena spadała do 70 bez klimy.
Był jeszcze jak to się mówi wczesny girek za 50 euro.
Robi się późno i ciemno wiec sprawdzona metoda odjechacod centrum w tym przypadku w górę. Za 3 podejściem apna 10 dni sypialnia z 2 łóżkami dla dzieci, przestronna kuchnia z jadalnią i podwójnym łóżkiem dla nas, nowe, dobrze wyposażone we wszelkie sprzęty,łazienka tez ok prysznic z kabiną a nie za zaslonka.
Chcieli 50 stanęło na 45euro.
Z tarasu widok na morze. Tak, do plaży jest kawałek ale jest mozliwosc zostawić auto w zaprzyjaznionym domu i stad juz ok100 do portu, plaży, centrum. My i tak codziennie jeździmy w inne miejsce plazowac wiec dla nie ma takiego znaczenia odległość ap od centrum czy plaży. Cisza, spokój dobra cena a jak chcemy głośno to 2min autem i mamy.
Jak ktoś lubi takie klimaty to jest tu w tej chwili wolny ap 2+1 tzn jestmozliwosc dostawki ale dla 3 osob jest to optymalne bo jest jedną sypialnia plus kuchnia z jadalnia
Figo2
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Figo2 » 16.08.2014 18:20

Witam,
wróciłem wczoraj. Opiszę co i jak :-) Pisałem wcześniej na forum i planowałem wyjazd w ciemno na Istrię. Co z tego wyszło? Plan pierwotny: wyjazd na Istrię 02.08 i szukanie czegoś od Umagu, przez Novigrad, Poreć, Rovinj, Fazana, Pula, Medulin. Co wyszło? Otóż po lekturze forum i radom użytkowników:
1) wyszukałem adresy lokalnych turisticki zajezdnica i tam adresy mailowe agencji turystycznych w danym mieście,
2) napisałem maila do tych agencji z podaniem terminu i interesujących mnie warunków
Odpowiedzi było bardzo mało. Odpowiedział ktoś z Puli, Medulina, Rovinj - ceny od 78 EUR. Ofert b.mało. Wskazywało, to, że w terminie od 02.08 są faktycznie załadowani. Napisałem więc na Kverner. Do Crikvenicy. Odpowiedziało kilka agencji. Mieli coś w Dramalj, Crikvenicy, Selce. Pisałem 5 dni przed planowanym wyjazdem. Oferty znikały z dnia na dzień. W końcu zdecydowałem się na ofertę agencji adria tours - apartament nr 271 pirin 2. W Dramalj. Vukovarska 88. Cena 65eur/dzień. Rezerwowane w czwartek 31.07. Wyjazd od 03.08. do 15.08. Widać nie mieli klientów, bo pierwotnie agencja odpowiedziała, że rezerwuje tylko od soboty do soboty. 31.07 wpłaciłem zaliczkę i pojechałem. Co mnie skłoniło do rezygnacji z wyjazdu w ciemno? To, że było tak mało ofert. I że znikały z dnia na dzień. To wskazywało, że jest popyt. I że z szukaniem w ciemno może być problem. W trakcie pobytu odwiedziliśmy m.in Pulę, Rovinj, Novigrad, aquapark Istralandia. Moje rady i spostrzeżenia:
1) na Istrii I Kvernerze nie ma ludzi z kartkami "wolne apartamenty",
2) może coś znajdziesz sam chodząc od domu do domu. Zastanów się jednak. Tych apartamentów na każdej ulicy jest mnóstwo. Właściciele nie zawsze mieszkają na miejscu, Czy jesteś przygotowany na chodzenie od domu do domu? Pukanie do kilku drzwi w każdym domu i pytanie o właściciela i wolny apartament? Na Istrii i Kvernerze faktycznie nie ma "staczy" z kartkami. Tam nawet nie ma wystawek przed domami "wolne apartamenty"
3) wydaje mi się, że w tych miejscach "królują lokalne agencje" - piszesz, idziesz, pytasz i oni wiedzą co i gdzie jest wolne,
4) nie warto rezerwować przez strony typu casamudno. Jest drożej. Warto pisać bezpośrednio do lokalnych agencji,
5) pierwsze 2 tygodnie sierpnia to chyba naprawdę szczyt szczytów,
6) zdecydowanie najwięcej samochodów z rejestracjami "D". Dlaczego nie piszę Niemców? Celowo. Bo w sklepie po niemiecku gadają, a do siebie (małżonkowie, do dzieci) po rosyjsku, chorwacku, turecku, po polsku. Kolejne nacje: Austriacy, Słoweńcy, Włosi, Węgrzy, Czesi, Słowacy. Polaków tym terminie bardzo mało. Może więc warto sprawdzać jak tam terminy wakacji w Niemczech? Wszyscy tu mówią o Włochach, ale to Niemców jest najwięcej.
6) rozmawialiśmy z właścicielką - na moje pytanie i stwierdzenie, że teraz to chyba "szczyt szczytów"odpowiedziała "teraz to trochę ludzi jest. Ale czerwiec i lipiec - mało ludzi. Za drogo",
7) Chorwacja zdecydowanie przestaje być tanim krajem. Co kto lubi oczywiście. Ale spaghetti po 26pln, lody za gałkę po 4 pln (rożek w sklepie po 6,50), piwo w knajpie po 10 pln (w sklepie po 5 pln). Polska to naprawdę tani kraj :-)
8) Istralandia - ktoś, kto był już kiedyś w aquaparku - niech sobie odpuści Aquapark Istralandia. (nie mówcie dzieciom, że może pojedziecie, bo Wam to wypomną ;-) ) Nie warto. Za mało atrakcji, tłumy ludzi. kolejki. Najpierw np. kolejka po pontony (1, 2 osobowe), później kolejka do zjeżdżalni. Moje doświadczenia: aquapark nessebar w Bułgarii, aquapark w Kusadasi, nawet aquapark przy hotelu w Egipcie był lepszy. Wszystkie bez tych dzikich kolejek, co w Istralandii. Może jak wybudują kolejne aquaparki dzięki większej podaży tłumy będą mniejsze,

Reasumując - jeżeli kolejne wakacje w Chorwacji - to na pewno nie w terminie pierwsza połowa sierpnia. Nie w ciemno na Istrię i Kverner. Warto byłoby stworzyć mapę Chorwacji wg rozkładu: gdzie są "naganiacze", gdzie ich brak. Byłoby wtedy łatwiej nam wszystkim zorientować się gdzie ewentualnie warto uderzać w ciemno, a gdzie lepiej rezerwować.
ArekJ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekJ » 16.08.2014 18:33

Mam pytanie.
Jadę w ciemno na Makarską Rivierę. Najchętniej Baska Voda lub Promajna, ale i sama Makarska może być.
Jak myślicie czy uda się znaleźć jakąś kwaterę dla 2 osób z kuchnią tak do 30 euro czy nie bardzo?

Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 241
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone