Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2014 19:34

"ot taka polandia"
Bo jak "rąbią" w sklepach( i gdzie tylko da się orżnąć ) turystów,to turyści rąbią chorwatków :mrgreen:
Mam nadzieję ,że "źródełko" kasy powoli im wysycha i będą tańczyć ,tak jak turyści zagrają :lol: :lol: :lol:
misiabela.75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiabela.75 » 12.08.2014 21:19

Wracając do tematu, 19,08 jedziemy do Drasnic jeżeli ktoś z forum przebywa obecnie w tej miejscowości proszę o informację czy jest szansa na znalezienie noclegu (jedziemy w ciemno 2+2) dziękuję :)
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 12.08.2014 22:43

Telefon od znajomych wczoraj: "Pojutrze chcemy jechać do Cro w ciemno na tydzień (ot, taka spontaniczna decyzja :D , dwie rodziny, 8 osób, w tym czwórka dzieci, ty tam tyle razy byłeś, pomóż, pliiiiz :D ". Myślę sobie: "Chyba na głowę upadli: teraz w sierpniu, w ciemno, z dzieciakami???? :?: " Szybki kontakt z kwaterami, w których byłem i odpowiedź: "No way, wszystko zajęte do 25 sierpnia". Ale się udało, 10 Euro od głowy z klimą i wi-fi, ale tylko dzięki cro.pl :D Wiele się da zrobić, ale pomoc cromaniaków jest często nieceniona. Mam nadzieję, że znajomym się spodoba :D
ALEX-77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALEX-77 » 12.08.2014 22:56

Witam
A jak wygląda teraz sytuacja z kwaterami w Baska Voda ,mam zamiar wyjechać w piątek 15-go ,jadę w ciemno, jakie mam szanse ze znajdę coś sensownego w tym czasie ?
leon665
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leon665 » 12.08.2014 23:05

Wyjazd w ciemno możliwy. Najwiekszym problemem są tanie kwatery, tam trafisz na sąsiadów jedzących 3 dni pod rząd te samą fasolkę po bretońsku ze słoika. Niby nic, ale w promieniu kilku metrów pryska czar wakacji.
ALEX-77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALEX-77 » 12.08.2014 23:22

leon665 napisał(a):Wyjazd w ciemno możliwy. Najwiekszym problemem są tanie kwatery, tam trafisz na sąsiadów jedzących 3 dni pod rząd te samą fasolkę po bretońsku ze słoika. Niby nic, ale w promieniu kilku metrów pryska czar wakacji.

Hehe .. no aż tak to nie mam zamiaru spędzać wakacji ,tanie kwatery hmm.. pojadę prawdopodobnie sam więc będę szukał pokoju 1 lub 2 osobowego i nastawiam się na 50E za dzień max.. oczekiwałbym ,klimy,WI-FI no i max 100m do plaży, rozumiem że podczas wynajmowania pokoju 2 osobowego tylko jednej osobie nie zmienia ceny ?
mucharobacznica
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucharobacznica » 13.08.2014 06:36

Witam, czy ktoś może coś wie na temat kwater w Pirovac?Jest szansa znaleźć pokój dla 2 osób w przystępnej cenie;-)?pozdrawiam
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 13.08.2014 07:49

bakard napisał(a):Witam.
Z rodzinką wróciliśmy dzisiaj z Pakostane , byliśmy tam od 4 sierpnia , pierwszy raz w ciemno. Wcześniejsze wyjazdy zawsze były rezerwowane ale będąc na miejscu zawsze widziałem wolne apartamenty więc nie spodziewałem się problemów. A jednak było ciężko znaleść lokum. Na miejscu byliśmy ok. 9.00 , zaczęliśmy pytać , wszędzie zajęte. Trafiliśmy na uczynnych Ukraińców którzy tam prowadzą swój apartament , zaczęli oni dzwonić po swoich znajomych , zabrali nas do dwóch miejscowych agencji turystycznych , wszędzie nic , całe miasto zajęte. Dopiero po 3 godzinach pytania od domu do domu udało nam się znaleść wolny apartament , w sumie dość blisko centrum miasteczka u sympatycznego starszego pana. Ale też dochodzę do wniosku że początek sierpnia to najgorszy moment na wyjazd w ciemno.

Ja też w podobnym terminie byłem w Pakośtane. Ile płaciliście za kwaterę od głowy? Gdzie chodziliście na plaże i jak ogólne wrażenia? W/g mnie jest to miasteczko ok, ale drugi raz tam nie pojadę.
Mona_M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona_M » 13.08.2014 10:37

giba0909 napisał(a):
Z rodzinką wróciliśmy dzisiaj z Pakostane , byliśmy tam od 4 sierpnia , pierwszy raz w ciemno. Wcześniejsze wyjazdy zawsze były rezerwowane ale będąc na miejscu zawsze widziałem wolne apartamenty więc nie spodziewałem się problemów. A jednak było ciężko znaleść lokum. Na miejscu byliśmy ok. 9.00 , zaczęliśmy pytać , wszędzie zajęte. Trafiliśmy na uczynnych Ukraińców którzy tam prowadzą swój apartament , zaczęli oni dzwonić po swoich znajomych , zabrali nas do dwóch miejscowych agencji turystycznych , wszędzie nic , całe miasto zajęte. Dopiero po 3 godzinach pytania od domu do domu udało nam się znaleść wolny apartament , w sumie dość blisko centrum miasteczka u sympatycznego starszego pana. Ale też dochodzę do wniosku że początek sierpnia to najgorszy moment na wyjazd w ciemno.

Ja też w podobnym terminie byłem w Pakośtane. Ile płaciliście za kwaterę od głowy? Gdzie chodziliście na plaże i jak ogólne wrażenia? W/g mnie jest to miasteczko ok, ale drugi raz tam nie pojadę.

My też byliśmy w Pakostane od 4-11 sierpnia i potwierdzam z noclegami było ciężko. My dzięki Bogu mieliśmy rezerwację, bo nie wiem jakbyśmy znieśli noc w samochodzie, mając na pokładzie 5 latka. Rozmawiałam z jedną dziewczyną i powiedziała, że spali u znajomych-znajomych i dopiero na drugi dzień znaleźli nocleg. Ale jak już wyjeżdżaliśmy to w miasteczku zrobiło się luźniej. Miasteczko fajne- polecam ;)
bakard
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bakard » 13.08.2014 11:52

giba0909 napisał(a):

Płaciłem za cały apartament 60 euro ( łącznie z taksą klimatyczną ) , 2 pokoje ( jeden z aneksem kuchennym ) łazienka , taras. Mieszkaliśmy na ulicy Ante Starcevica , to ta która odchodziła w górę od tego głównego kościoła w rynku po prawej jego stronie. Właściciel bardzo sympatyczny starszy pan , codziennie chciał częstować rakiją czy pomidorami z własnej hodowli. Ja na początku chciałem plażować na tej plaży Pilatusa ( najbardziej skrajna po prawej stronie miasta ) i w tamtej części miasta na początku szukaliśmy kwatery. Byliśmy tam potem 2 dni ale od nas było tam jednak dość daleko. Można było podjechać samochodem co robiłem ale parking bezpośrednio przy niej był płatny i potem przenieśliśmy się na plażę przy kampingu Kozarica. Ogólnie mamy bardzo sympatyczne wrażenia jak zawsze z Chorwacji , choć miasteczko jednak dość zatłoczone w tym czasie bo my wcześniej jeździliśmy do mniejszych miejscowości. Ja zapewne więc również tam kolejny raz nie pojadę bo wolę za każdym razem inną miejsowość czy nawet inny Region. Na kolejny raz myślę o jakiejś wyspie...
A Wy gdzie mieszkaliście i plażowaliście?
ALEX-77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALEX-77 » 13.08.2014 14:43

Kochani w sobotę będę w Baśka Voda pierwszy raz i to w ciemno :) , gdzie można spokojnie i najlepiej darmowo :wink: zostawić autko i udać się na poszukiwanie kwatery ? będę tam po raz pierwszy wiec będę na pewno troszkę skołowany co,gdzie i jak ,z góry dziękuję za wskazanie jakiegoś miejsca ,a może macie jakieś namiary na kwaterę 2 osobową z klimą i wi-fi ? dzięki.
agaciete
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaciete » 13.08.2014 18:21

ALEX-77 napisał(a):Kochani w sobotę będę w Baśka Voda pierwszy raz i to w ciemno :) , gdzie można spokojnie i najlepiej darmowo :wink: zostawić autko i udać się na poszukiwanie kwatery ? będę tam po raz pierwszy wiec będę na pewno troszkę skołowany co,gdzie i jak ,z góry dziękuję za wskazanie jakiegoś miejsca ,a może macie jakieś namiary na kwaterę 2 osobową z klimą i wi-fi ? dzięki.

Jak już dojedziesz i się ulokujesz w apartamencie, daj znać jak Ci poszło poszukiwanie :)
Ja wraz z mężem i znajomymi będę w Baśce 23 sierpnia ;) Liczę na to, że będzie już luźniej, bo jak czytam powyższe wpisy to jestem lekko zaniepokojona...

Rok temu jechaliśmy wybrzeżem w kierunku Dubrownika, i na nocleg zatrzymywaliśmy się losowo. Sveti Juraj, Dugi Rat, Podgora, Tucepi. Nie było najmniejszego problemu z zakwaterowaniem, z cenami (od 10 do 15 euri/os) i jakością.
ALEX-77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALEX-77 » 13.08.2014 22:33

Ok dam znać na pewno ,no sam jestem trochę zaniepokojony, bo na necie jak szukam kwater to nic nie ma w rozsądnej kwocie w tym terminie,ale mam nadzieje że nie wszyscy ogłaszają się w internecie :?
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 14.08.2014 06:48

bakard napisał(a):
giba0909 napisał(a):

Płaciłem za cały apartament 60 euro ( łącznie z taksą klimatyczną ) , 2 pokoje ( jeden z aneksem kuchennym ) łazienka , taras. Mieszkaliśmy na ulicy Ante Starcevica , to ta która odchodziła w górę od tego głównego kościoła w rynku po prawej jego stronie. Właściciel bardzo sympatyczny starszy pan , codziennie chciał częstować rakiją czy pomidorami z własnej hodowli. Ja na początku chciałem plażować na tej plaży Pilatusa ( najbardziej skrajna po prawej stronie miasta ) i w tamtej części miasta na początku szukaliśmy kwatery. Byliśmy tam potem 2 dni ale od nas było tam jednak dość daleko. Można było podjechać samochodem co robiłem ale parking bezpośrednio przy niej był płatny i potem przenieśliśmy się na plażę przy kampingu Kozarica. Ogólnie mamy bardzo sympatyczne wrażenia jak zawsze z Chorwacji , choć miasteczko jednak dość zatłoczone w tym czasie bo my wcześniej jeździliśmy do mniejszych miejscowości. Ja zapewne więc również tam kolejny raz nie pojadę bo wolę za każdym razem inną miejsowość czy nawet inny Region. Na kolejny raz myślę o jakiejś wyspie...
A Wy gdzie mieszkaliście i plażowaliście?

Mieszkaliśmy jakby przy przedłużeniu ulicy przy której Wy mieszkaliście ale wyżej. Była to ulica Gupca :D Chodziliśmy też na plaże przy autokampie. Te bliżej centrum były makabrycznie zatłoczone. Pewnie się mijaliśmy. Z plusów pobytu- bardzo ładny widok z tarasu na morze. Kolejny wyjazd to pewnie powrót na Riwierę Makarską ale już nie w sierpniu i chyba nie w ciemno.
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 14.08.2014 15:27

Croomaniacy!!!
Czy jest ktoś kto wrócił z Pagu??? Nie wiem jak pogoda...woda i kwatery. Jedziemy jutro.... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 240
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone