Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pospalbym
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pospalbym » 10.08.2014 17:42

Hej , to był nasz pierwszy wyjazd do cro (w ciemno)
Od razu na wstępie dodam że już NIGDY , PRZENIGDY nie wyjadę tam w ciemno ...

Po 15 godzinach podróży w niedziele 3.08 byliśmy o 16.00 na miejscu
Padło na Makarską
Lokalu wolnego szukaliśmy ok 6 godzin. Nic kompletnie wolnego. Biura = zero ofert , naganiaczy = zero
Zrobiliśmy piechotą ok 5 km. Wszystko zarezerwowane.
Pojechaliśmy do Baska Voda , tam również nic wolnego . Chorwaci na wstępie poinformowali nas , że będzie nam bardzo ciężko coś znaleźć , bo jest niesamowite oblężenie
Wróciliśmy do Makarskiej i dalej chodziliśmy po domach . W końcu brudni, wymęczenie trafiliśmy na gościa , on wykonał telefon , przyjechał drugi na skuterze i zawiózł nas do jedynego wolnego lokum na samej górze . jakieś 800 metrów od plaży.
Nie mieliśmy wyboru więc zostaliśmy, 20 eur za osobę .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2014 18:02

Jestem w Breli, dzielnica Sćit, ale nie chodzę po domach i nie pytam gdzie wolne apartamenty.
W ciągu dnia plażowanie i pływanie, potem obiadokolacja i spacer po promenadzie.
mag84
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag84 » 10.08.2014 18:17

W czwartek 31 lipca około godziny 15 dotarliśmy (2 osoby) zgodnie z planem do splitu z zamiarem dalszej podróży wzdłuż wybrzeża w celu znalezienia kwatery na 10 dni. Jadac w kierunku Omisza widzielismy przy drodze co jakis czas osoby stojace z informacjami o wolnych pokojach, jddnak mijane miejsca nie do konca nas zainteresowaly. Minelismy Omisz i dotarlismy do Stanici ( o ktorym wstepnie myslelismy jako celu naszej wylrawy ). Z jadranki widac bylo fajną zatokę, ktora od razu nas zainteresoawala dlatego kiedy tylko zobaczylismy dziewczyne stojaca przy drodze z oferta wolnych pokoi zagadalismy do niej. Przyjechal jej kolega ktory zaprowadzil nas do kolejnej dziewczyny juz w " centrum " Stanici. Z kolei ona zaczela nam przedstawiac KILKA opcji z ktorych moglismy skorzystac. Stanelo na apartamencie w piewszej lini zabudowy, od budynku do wody jqkies 15 m wiadomo kilka schodow do pokonania przez podworko. Apartament byl wolny tylko do soboty rano czyli 9 dni zamiast 10 ktore chcielismy, wiec pojawil sie dylemat. Watpliwosci zostaly rozwiane kiedy zobaczylismy pokoj. 2+1 w niezlym standardzie z klima, netem, aneksem kuchennym itd. Pozostala jezcze kwestia ceny - standardzowo dla 3 osob kosztuje 85 € . Poniewaz ktos wczesniej odwolal rezerwaje, apartament stal wolny a gospodarzowi zalezalo na jak najszybszym zakwaterowaniu kogos, dlatego zaproponowana cena to 50 €. Po negocjacjach z gospodarzem i dziewczyna ktora nas do niego zaprowadzial zeszlismy do 45 €. Apartament super, samo Stanici tez fajne miejsce. Wrocilismy dzisiaj rano.
Drugi raz bylismy w Chorwacji i drugi raz w ciemno, rok temu Primosten, na miejscu dopiero kolo 20 i godzina szukania bez posrednikow i pokoj znaleziony. Niestety dalej od plazy ale i tak bardzo milo go wspominamy kosztowal 27 € za dwie osoby.
Wiadomo jest maly stresik czy uda sie cos znalezsc i jak szybko, ale mysle ze warto i mozna jechac w ciemno.Podczas wycieczek w strone Makarskiej rowniez widzielismy ludzi stojacych z tabliczkami - noclegi. Takze osobom, ktore dopiero wybieraj sie na wakacje w ciemno- szybkiego znalezienia fajnego apartamentu. Pozdrawiam
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 10.08.2014 18:24

Ktoś mi dziś zwrócił uwagę, że wyjazd w piątek 15 sierpnia i przyjazd w sobotę 16 sierpnia to zły pomysł, bo to długi weekend i wszystko będzie zajęte. Czy to prawda?
KiniaK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KiniaK » 10.08.2014 19:08

te kiero napisał(a):
KiniaK napisał(a):Wymagania mamy takie, żeby było gdzie spać, gdzie gotować, łazienka w pokoju i taras ;)
Jakby się trafił widok na morze to się nie obrazimy, ale nie zależy nam na lokalizacji 20m od wody.
Plaże chcemy mieć do 10min piechotą i raczej będziemy celować w mniejsze i spokojniejsze miejscowości, nie chcemy jakiejś mocno turystycznej i imprezowej okolicy.
Jeśli chodzi o cenę, to nasz max to 45e (12 noclegów).

na takie wymagania i przedział cenowy (2os, 45E) to jak najbardziej znajdziecie we wskazanym obszarze
KiniaK napisał(a): I dlaczego 15 to późno???

raczej z reguły ekipy turystów wjeżdżają do południa, potem więc sporo app jest już zajętych, a im bliżej wieczoru, np targowanie często może nie wypalić, gdyż wynajmujący wiedzą, że musicie się zdecydować bo nocka się zbliża,
btw: w Breli w tym roku będę po 16tej, ale już bardziej przy końcu sezonu :wink:

To 45e to jest już taki hiper mega totalny max - jeżeli nastanie środek nocy i nadal nie będzie nic innego :P
A tak realnie patrząc - jaka jest możliwa najniższa stawka za nocleg w tym rejonie (linia Sibenik - Split) i w takim terminie (18-30.08)?
Tzn. czy jest szansa że znajdziemy coś sensownego np. za 30e, czy nastawiać się zdecydowanie na min. 40?
A jeśli chodzi o godzinę przyjazdu - w przypadku dotarcia w poniedziałek a nie piątek/weekend też robi to taką różnicę?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.08.2014 19:27

trajano napisał(a):Ktoś mi dziś zwrócił uwagę, że wyjazd w piątek 15 sierpnia i przyjazd w sobotę 16 sierpnia to zły pomysł, bo to długi weekend i wszystko będzie zajęte. Czy to prawda?

Czy wszystko będzie zajęte to nie wiem, ale na korki i multum nadciągających ludzisk możesz śmiało liczyć. ;)
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 11.08.2014 02:41

witam.probuje sie doczytac czy jest mozliwy nocleg po drodze do cro,na kempingu np na wegrzech,ale nic takiego nie znajduje i tak jedziemy pod namiot wiec mozna by go raz dwa rozlozyc a potem zlozyc,probowal ktos tak? Pozdro
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 11.08.2014 04:21

Janusz Bajcer napisał(a):Jestem w Breli, dzielnica Sćit, ale nie chodzę po domach i nie pytam gdzie wolne apartamenty.
W ciągu dnia plażowanie i pływanie, potem obiadokolacja i spacer po promenadzie.

A czy podczas spacerów lub innego "poruszania się po dzielni" widzisz jakichkolwiek naganiaczy?
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 11.08.2014 06:12

kobert4 napisał(a):witam.probuje sie doczytac czy jest mozliwy nocleg po drodze do cro,na kempingu np na wegrzech,ale nic takiego nie znajduje i tak jedziemy pod namiot wiec mozna by go raz dwa rozlozyc a potem zlozyc,probowal ktos tak? Pozdro

Jeśli chodzi Wam o nocleg na Węgrzech to ja osobiście korzystałam z kempingu nad Balatonem. Miejscowość Balatonenderics...Kemping Delta. Jedziesz drogą na Kesztely i o drodze w lesie jest skręt na kemping...całkiem sympatyczne miejsce i można się przepluskać w Balatonie. Porozumiesz się głównie w niemieckim,ale córka właściciela zna angielski. Proponuję spojrzec w google maps. ja korzystałam dwukrotnie z namiotem.Ceny do przyjęcia.
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 11.08.2014 07:48

a powiedz cos wiecej o tej cenie nad balatonem? Przewaznie podajecie ceny za osobe a jak to jest za samochod i namiot?mam jeszcze pytanie czy na cempingach zazwyczaj liczona jest jakas doba hotelowa?ze nalezy sie do ktorejs godziny zwinac.interesuje mnie jeszcze czy na wiekszosci cempingow jest wifi?
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 11.08.2014 08:35

kobert4 napisał(a):a powiedz cos wiecej o tej cenie nad balatonem? Przewaznie podajecie ceny za osobe a jak to jest za samochod i namiot?mam jeszcze pytanie czy na cempingach zazwyczaj liczona jest jakas doba hotelowa?ze nalezy sie do ktorejs godziny zwinac.interesuje mnie jeszcze czy na wiekszosci cempingow jest wifi?

Wiesz co, ja ostatni raz nocowałam tam w 2010 roku wiec Ci nie powiem, bo zwyczajnie nie pamiętam i ceny mogą być nieaktualne. Masz tu linka, może coś Ci to pomoże. Wiem tylko,ze było niedrogo bo to nie duży kemping. Aha..no i wtedy nie przyjmowali euro...trzeba było mieć forinty. Obok jest plaża trawiasta fajna, tez płatna i tez w forintach...euro nie chcieli....ale może coś sie zmieniło od tego czasu

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2014 08:55

jackq napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jestem w Breli, dzielnica Sćit, ale nie chodzę po domach i nie pytam gdzie wolne apartamenty.

A czy podczas spacerów lub innego "poruszania się po dzielni" widzisz jakichkolwiek naganiaczy?

Nie, przy promenadzie ich nie widać.
Być może stoją przy jadrance, ale tam nie spaceruję.
torreso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) torreso » 11.08.2014 09:14

k3vin napisał(a):
maniust napisał(a):
k3vin napisał(a): czy za 50-60 euro można znaleźć apartament z widokiem na morze? czy to będą apartamenty z widokiem na pranie sąsiada? :wink:

Można , pytanie tylko w której linii brzegowej , raczej nie pierwszej.....chociaż jak będziecię mieli szczęście.

szczerze nie jest to ważne dla mnie, ważne żeby balkon miał widok na morze, i mam dylemat czy rezerwować ten za 110euro czy jechać w ciemno :?

110 EUR za 4 osoby/doba? To co tam jest w tym apartmani za wyposażenie? Kible z marmuru?
Wrzesień, Hvar, 4 osoby - 35EUR/doba - oferta od znajomego Chorwata.
To samo tylko 2 osoby - 20EUR/doba...

Widok na morze, wyposażona kuchnia, dwa tarasy - mały swój i drugi duży wspólny z sąsiadami.
Ok. 70m od morza.

My w tym roku Pag - 20EUR/doba, warunki takie same jak wyżej.

Ludzie skąd wy bierzecie te ceny :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.08.2014 10:21

KiniaK napisał(a):To 45e to jest już taki hiper mega totalny max - jeżeli nastanie środek nocy i nadal nie będzie nic innego :P
A tak realnie patrząc - jaka jest możliwa najniższa stawka za nocleg w tym rejonie (linia Sibenik - Split) i w takim terminie (18-30.08)?
Tzn. czy jest szansa że znajdziemy coś sensownego np. za 30e, czy nastawiać się zdecydowanie na min. 40?
A jeśli chodzi o godzinę przyjazdu - w przypadku dotarcia w poniedziałek a nie piątek/weekend też robi to taką różnicę?

ogólnie między 30-40E, bliżej Sibenika powinno być taniej
w poniedziałek zostają te app, na których nie było chętnych wg turnusów sobota-sobota, ile ich będzie trudno ocenić
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.08.2014 10:32

trajano napisał(a):Ktoś mi dziś zwrócił uwagę, że wyjazd w piątek 15 sierpnia i przyjazd w sobotę 16 sierpnia to zły pomysł, bo to długi weekend i wszystko będzie zajęte. Czy to prawda?

może się zdarzyć, piątek to również u nich święto Velika Gospa,
aczkolwiek przecież turnusy głównie w terminie sobota-sobota, ten gospodin który na to się nastawia i będzie miał obsadę do soboty, to Ci wynajmie

btw: nie cisnąłeś wczoraj wieczór na Braci Mieroszewskich na wys. Expo? (Bmka z Twojego avatara mi śmignęła)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 237
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone