napisał(a) aglig » 24.07.2014 14:51
Może i orka na ugorze, ale jeśli choć jednemu dziecku będzie zaoszczędzona fantazja rodzica to już sukces.
Figo wymyślił sobie:
Figo2 napisał(a):Witam,
prośba o info. Jak z dostępnością kwater? Planuję wyjazd w ciemno - start z Polski 01.08, (...)rozpoczęcie poszukiwań od Umagu (...). Nie będzie nic na Istrii - następnego dnia Crikenica, itd. (..). Wymyśliłem, że najlepiej jechać i samemu coś wybrać. Jedziemy w 4 (2 dzieci 7 i 11 lat), cena za apartament - ok. 70-110 (120EUR?). Trochę odstręcza mnie info, że w tym roku 20% więcej turystów, a na Istrii to takie tłumy, że palca nie wciśniesz. Zwłaszcza w sierpniu. Ktoś ma bezpośrednie wieści?
Z góry dzięki.
Czyli ma jakieś tam wątpliwości.
Ale przy dwójce dzieciaków na pokładzie zakłada możliwy nocleg w samochodzie i całodzienne szukanie. Dobrze chociaż, że cenę za nocleg ma prawdopodobną a nie z kosmosu.
Ale cel podróży (Istria) jak na początek sierpnia już nie zbyt szczęśliwy. Przypominam, że jest to ulubione miejsce Włochów i że właśnie wtedy rozpoczynają wakacje ( we Włoszech w sierpniu w miastach puchy).
Ale oczywiście zawsze znajdzie się "doradca", który utwierdzi go w "szczęśliwym" pomyśle, pisząc tak:
BEZ OBAW!!! NA PEWNO ZNAJDZIESZ TO CZEGO SZUKASZ!!! ODWAGI!!!
Kupując w Necie w tzw. "ciemno" nigdy nie masz pewności czy to jest właściwie to czego szukam ????? (zdjęcia apartamentu, okolicy itp. sobie a rzeczywistość jest okrutna:))) Jazda w ciemno daje swobodny wybór jak nie ta miejscowość to inna, jesteś wolny i decyzja należy do Ciebie czy ich ukochane "eura" wydasz tu czy tam. To TY przyjechałeś wydać w tym kraju SWOJE pieniądze niech zabiegają o Ciebie!! JESTEŚ PANEM TURYSTĄ a nie ubogim klientem liczącym na łaskawość gospodarzy. ODWAGI DASZ RADĘ!!!!
A później dzieci marudzą, żona wściekła, ogólnie wszyscy zmęczeni i zamiast udanego urlopu powody do rozwodu.
I jeszcze jedno jestem wielką zwolenniczką jazdy w ciemno, ale nie w sezonie.
Jakby napisał, ze jedzie 01.09 sama bym go zachęcała do takiego wyboru kwatery.
Ostatnio edytowano 24.07.2014 14:57 przez
aglig, łącznie edytowano 1 raz