Figo2 napisał(a):Witam,
jeżeli ktoś jest w tej chwili na Istrii, był niedawno - prośba o info. Jak z dostępnością kwater? Planuję wyjazd w ciemno - start z Polski 01.08, nocleg Słowenia i w sobotę 02.08 rozpoczęcie poszukiwań od Umagu i dalej w kierunku Puli (tak długo, aż coś wreszcie znajdę). Ostatnie miejsce - Medulin. Nie będzie nic na Istrii - następnego dnia Crikenica, itd. Dlaczego w ciemno - bo pierwszy wyjazd do Chorwacji przez biuro - hotel Vorożdin w Selce (szczytowy gierek). Crikenica i Selce - b. fajne, ale hotel delikatna porażka. W zeszłym roku wcześniejsza rezerwacja w jednym z serwisów - Ciovo. Apartament taki sobie. Wymyśliłem, że najlepiej jechać i samemu coś wybrać. Jedziemy w 4 (2 dzieci 7 i 11 lat), cena za apartament - ok. 70-110 (120EUR?). Trochę odstręcza mnie info, że w tym roku 20% więcej turystów, a na Istrii to takie tłumy, że palca nie wciśniesz. Zwłaszcza w sierpniu. Ktoś ma bezpośrednie wieści?
Z góry dzięki.
Umag bym sobie odpuścił
hagi1212 napisał(a):Witam. Potrzebuję ratunku drodzy forumowicze i znawcy zachodniej Istrii.
Przyjechałem dziś do Umagu i od 15.00 przez dwie godziny poszukiwałem plaży na której mógłbym się położyc. Niczego w promieniu 5 km nie znalazlem(sam beton lub sztucznie wysypany piasek z zamuloną wodą plus gratis glony atakujace stopy)
Mógłby ktoś polecić jakąś ładną plażę w promieniu 15 km, byłbym bardzo wdzięczny (Przejżysta woda, czyste kamyczki i tego typu sprawy )
Pozdrav, Michal.