Figo2 napisał(a):Witam,
jeżeli ktoś jest w tej chwili na Istrii, był niedawno - prośba o info. Jak z dostępnością kwater? Planuję wyjazd w ciemno - start z Polski 01.08, nocleg Słowenia i w sobotę 02.08 rozpoczęcie poszukiwań od Umagu i dalej w kierunku Puli (tak długo, aż coś wreszcie znajdę). Ostatnie miejsce - Medulin. Nie będzie nic na Istrii - następnego dnia Crikenica, itd. Dlaczego w ciemno - bo pierwszy wyjazd do Chorwacji przez biuro - hotel Vorożdin w Selce (szczytowy gierek). Crikenica i Selce - b. fajne, ale hotel delikatna porażka. W zeszłym roku wcześniejsza rezerwacja w jednym z serwisów - Ciovo. Apartament taki sobie. Wymyśliłem, że najlepiej jechać i samemu coś wybrać. Jedziemy w 4 (2 dzieci 7 i 11 lat), cena za apartament - ok. 70-110 (120EUR?). Trochę odstręcza mnie info, że w tym roku 20% więcej turystów, a na Istrii to takie tłumy, że palca nie wciśniesz. Zwłaszcza w sierpniu. Ktoś ma bezpośrednie wieści?
Z góry dzięki.
No, ja byłem w Banjole koło Puli, wróciliśmy w niedzielę
Jak sobie wyobrażasz szukanie na Istrii apartamentów
Od Umag do Medulin masz ze 100 kilometrów i ANI JEDNEGO gościa z tabliczką, że oferuje apartamenty.
Idziesz do agencji turystycznej, dostajesz adresy i szukasz
Ale za 120 euro za dobę za samą kwaterę, 2+2, ci coś znajdą w agencji turystycznej na 100%
Taniej by ci wyszedł hotel z wyżywieniem, gdybyś go zarezerwował kilka miesięcy temu.
Teraz z hotelem to musztarda po obiedzie, zostały te najdroższe