Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 23.08.2009 17:45

Witam
28 sierpnia wyjeżdżamy ze Śląska do Trogiru ( a konkretnie na Ciovo).
4 lata wstecz jechałem w ciemno, teraz też tak muszę - nasza miejscówka jest oblegana przez znajomych i znajomych znajomych... :P .
Wolę nawet 2 h na miejscu aniżeli stracic zaliczkę lub się bardzo rozczarowac na miejscu ( niestety mam złe doświadczenia z zamawianiem miejscówek przez neta)
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 23.08.2009 17:48

Czy Ktoś z Forumowiczów ma jakąś ciekawą miejscówkę w ciemno godną polecenia na Ciovo ???
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 23.08.2009 18:05

RadamiaN napisał(a):Czy Ktoś z Forumowiczów ma jakąś ciekawą miejscówkę w ciemno godną polecenia na Ciovo ???

Przecież to nie będzie będzie w ciemno :):):)
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 23.08.2009 18:08

w ciemno tzn. na 100% pewną miejscówkę.

Wyjazd za tydzień więc już "jedną nogą" jestem na plaży
:D :D :D
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 23.08.2009 18:29

RadamiaN napisał(a):w ciemno tzn. na 100% pewną miejscówkę.

Wyjazd za tydzień więc już "jedną nogą" jestem na plaży
:D :D :D

To już będzie wrzesień więc poszukasz co Ci będzie odpowiadało.
Mam pewne przeczucie - będziesz miał bardzo udany wyjazd :):):)
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 25.08.2009 14:29

Witam
trochę zabawne sa wypwoiedzi osób które jadac w ciemno narzekały, że szukały 2 godz. a nawet :) wiecej. Jadąc w ciemna zakładam, że będę szukał to co może być dostępne: w danej chwili, za pieniądze dla mnie dostepne, wmiejscu które mnie intersuje itd. itp. zakłądam ryzyko, żew nic nie znajdę i dotyczy to nie tylko Chorwacji ale każdej wyprawy organizowanej wg zasady "w ciemno". Chyba naturalne jest założenie , że mogę nie znaleźć cozegoś w miejscowości X i dlatego zakładam w planie przeszukania miejscowości położonych w bliskim sąsiedztwie - rónie atrakcyjnych.
Tak nakazuje logika.
A po za tym każdy wie co robi, zdaje sie że jesteśmy dorośli.
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 25.08.2009 18:59

Jadąc w ciemno więcej jest zysku niż ew. strat ( np.tylko 2h na poszukiwanie :)
8)
andyblue
Plażowicz
MAKARSKA w ciemno!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) andyblue » 25.08.2009 20:39

Witam!!!

Po ogledzinach forum przez 2 tygodnie wyjechalismy na wakacje 15 sierpnia do Makarskiej (16 bylismy na miejscu ok 15:00)

Jechaliśmy w 12 osób!!! z noclegami zero problemów!!! Ludzie prosili sie abysmy do nich zawitali,

Jadąc w 2 osoby to można przebierać!!! ale tak jak pisze byliśmy tam w niedziele o 15:00 z tego co wiem to wieczorem juz trudniej.
POLECAM te regiony, pewna temperatura super pokoje z łazienkami!!! SUPER! pobralem sobie wizytowki tam gdzie spalem bo super!!!

Ceny za 2 osoby: 30 do 35 euro z sypialnia, kuchnia, lazienka, klima!!! :!:
andyblue
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andyblue » 25.08.2009 20:40

acha i FULL COM :
czyli jedzenie, atrakcje, statki, dalmacja, parking w hotel HILTON IMPERIAL itp bez oporów pamiątki na 2 osoby trzeba liczyc na 7 dni 3500 zł
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 26.08.2009 13:22

Mój pobyt w Chorwacji 05 - 18 lipca 2009, wyjazd w ciemno (choć nie bez obaw). Apartman znaleziony w pół godziny, na 5 osób (spokojnie mogły spać jeszcze dwie), 2 sypialnie, pokój dzienny, 2 łazienki i 2 kuchnie, 2 tarasy - jeden na Jadran, drugi na Biocovo, klima - 70 euro za dobę, w miejscu które nam bardzo odpowiadało - blisko piekarnia ze świeżutkim pieczywem, kawiarnie, lodziarnie, sklepik z podstawowymi produktami potrzebnymi człowiekowi do normalnego funkcjonowania, bankomaty, do morza tylko przez ulicę i mały deptak-słowem: wszystko po naszej myśli. Teraz mogę podziękować, bo to dzięki ludziom z forum w ostatniej chwili zrezygnowaliśmy z rezerwacji przez internet i nie załowalismy ani trochę :wink: :wink: :wink:
nycka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nycka » 26.08.2009 16:38

witam
wybieram sie po raz pierwszy do chorwacji i to w ciemno, nie obawiam sie znalezienia noclegu, dreczy mnie tylko czy zastane tam garaze przy kwaterach? wybieramy sie autem+motor, z autem nei ma problemu, moze sobie stac, ale motor lepiej schowac do garazu, istnieje taka mozliwosc? jak z kradziezami motorow w chorwacji?
z gory ddziekuje za odpowiedz,
pozdrawiam
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 26.08.2009 19:28

nycka napisał(a):witam
wybieram sie po raz pierwszy do chorwacji i to w ciemno, nie obawiam sie znalezienia noclegu, dreczy mnie tylko czy zastane tam garaze przy kwaterach? wybieramy sie autem+motor, z autem nei ma problemu, moze sobie stac, ale motor lepiej schowac do garazu, istnieje taka mozliwosc? jak z kradziezami motorow w chorwacji?
z gory ddziekuje za odpowiedz,
pozdrawiam

Tym lepiej, że w ciemno - na miejscu sprawdzisz kto ma garaż a kto nie :)
Poza tym w wielu przypadkach apartamenty znajdują się w domach przerobionych lub budowanych pod wynajem. Zwykle także ktoś z rodziny właścicieli jest na "terenie" lub w pobliżu więc raczej mają baczenie na swoje włości :D
Więc garaż w domu a w najgorszym wypadku jakaś wiata to prawie standard

jeszcze tylko 2 dni i... :arrow:
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 27.08.2009 23:00

Jedź na Ciovo ... prosto potem na GORNIJ OKREG, walisz aż zaczniesz hamować przed morzem! Tam parkujesz i pytasz o noclegi xD

ja tak zrobilem i w 1szej chacie znalazlem nocleg. zawsze jadę w ciemno :D

a jeszcze ten okres ...to już prawie koniec Sezonu i tam będzie troche luuuzniej.
crokomak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) crokomak » 27.08.2009 23:46

W dniu 16 sierpnia znalezienie odpowiedniego apartamentu w Makarskiej zajęło 15 min. 4 osoby, 2 pokoje, kuchnia, łazienka, 2 tarasy, TV SAT, internet, klima - 60 euro.
Widok na morze, do plaży 200m, sklep i piekarnia 20m. We wrześniu taniej 45-50 euro.
Jak ktoś zainteresowany to namiary i zdjęcia na maila.
Generalnie w połowie sierpnia znalezienie kwatery w Makarskiej nie stanowiło najmniejszego problemu. Osób oferujących apartamenty zdecydowanie więcej niż ich poszukujących.
szkudel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szkudel » 04.09.2009 21:59

Witaj, nie wiem jak wysłac do Ciebie priva, ale jeśli jest taka możliwość to0 ja poproszę o namiary na tą kwaterę o której wspominasz. Tutaj albo na @ adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki i pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone