artik napisał(a):Witam !
Jak wiele osób śledziłem to forum już parę lat gdyż co roku obiecywałem sobie wyjazd do Chorwacji, byłem w wielu miejscach ale po opisach cromaniaków postanawiałem że odwidzę ten kraj, jakoś się nie składało były Włochy, Tunezja, Izrael i nadszedł czas na CRO i pozwolę sobie opisać moje spostrzeżenia, może komuś się przyda,- wyjazd w ciemno a jak.... nadmienię tylko że podróżujemy z dziećmi 12 i 3 lata, dojechaliśmy do Makarskiej przed południem jak zaleca abc forum w środku tygodnia i to jeszcze 15.07 czyli przed Włochami i co brak wolnych kwater lub cena np. 120 E albo piwnica... po męczącej podróży tak średnio mi się podobało, ale goniłem i pot się lał, zaczepiali mnie ludzie no tak ale albo chcieli wcisnąć mi pokój 3 osobowy z kuchnią za 55 albo rudera za 45 E. Po 3-godzinach decyzja zapadła jedziemy w kierunku Splitu w Omis podobna sytuacja naganiacze chcą wcisnąć co mają a nie co chcemy, po godzinie znalazłem : z klimą, wi-fi i standard naprawdę super za 60 E. Moje wnioski są takie: w ciemno raczej nie, jest tu ładnie ale bez przesady, ładne apartamenty są rezerwowane z wyprzedzeniem a zostaję mocno przebrane, P.S. W sezonie jest tu naprawdę sporo ludzi, byłem dzisiaj w Splicie w porcie i widziałem kolejki samochodów na promy
Rafał Y61 napisał(a):''aczkolwiek uważam że w ciemno to jedzie ten co dokonał rezerwacji
slaweek napisał(a):Nie wiem skąd u was taki strach
te kiero napisał(a):Nie jestem zorientowany do kogo pisałeśslaweek napisał(a):Nie wiem skąd u was taki strach
Ja stracha nie mam, jeszcze nie było tak bym nie znalazł sensownej dla nas (2os.) kwatery w 30min max;
Nie piszesz o terminie w jakim przyjechałeś, a to mz jest istotne, i w ogóle Płn Dalmacja, to jednak nie południowa, w której mz więcej naroda.
Ogólnie "w ciemno - możliwe", ale nie wszyscy mogą mieć te same chęci, wymagania, możliwości, umiejętności i miejsce.
Spartacus napisał(a):Witam. Wybieramy się w 4 do Chorwacji na początku września.
Jedziemy z Katowic i planujemy zwiedzić cała Chorwację aż do Dubrovnika. Mam pytanie. Czy jest wgl opcja jechać w ciemno i bez problemu znaleźć apartament? Mam na myśli coś a'la wycieczka objadowa. Np dwa dni w Makarska, dwa dni w Trogirze, po prostu chodzi mi o noclegi w apartamentach na nie więcej niż 3 noce i jazda dalej. Chcemy odwiedzić w Chorwacji Jeziora Plitwickie, Dubrovnik, Trogir, Split, zahaczyć o Omiś, Makarską itp Linia brzegowa jest dość obszerna i zajęłoby to bardzo dużo czasu i pieniędzy na paliwo, aby to zwiedzić.
Ewentualnie w grę wchodzi opcja zatrzymania się w okolicach Makarskiej, mniej więcej środek Dalmacji i stamtąd można już myśleć o wycieczce jednodniowej np do Dubrovnika, zahaczając przy tym o inne miejscowości. Tylko do tych jezior Plitwickich z Makarskiej daleko...
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje