Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 15.07.2014 20:51

Dziękuję za wyczerpujące info. jestem coraz bliżej decyzji wyjazdu w ciemno w okolice Pakośtane na początku :papa: sierpnia.
Nova
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nova » 15.07.2014 21:18

W Drage w centrum jeśli tak mozna powiedzieć :D jest taka mini plazyczka i tam maluchy się pluskają, obok knajpka i malutki plac zabaw, co mnie zdziwiło. Kamyki mniejsze i większe, półki skalne fajne do opalania, jak kto chce. Cisza, spokój, my tak lubimy. Jesteśmy odniedzieli więc niewiele widzieliśmy. Dziś byliśmy zobaczyć pine beach. Ale wieczorem, o 20. Bardzo fajnie i o tej porze zero tłoku :D .
Napewno tam wrócimy za dnia.
P.S. przepraszam że piszę w tym wątku, ale tylko odpowiadam
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 16.07.2014 08:40

Poszukuję kwatery dla znajomych (2+1) w Opatiji lub okolicy!! Termin pobytu od 2 do 12 sierpnia. Możecie coś polecić?? Pozdrawiam :wink:
oshi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oshi » 16.07.2014 11:54

Witam :-)chciałbym zapytać jak stoi sprawa z wyjazdem w 2 osoby na Hvar lub Korcule w ciemno?czy jest możliwość znalezienia w ciemno jakiegoś apartamentu?czy baza noclegowa jest duża?termin sierpień.... Prosiłbym o jakieś info na ten temat. :-)
Fanka
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 16.07.2014 12:21

oshi napisał(a):Witam :-)chciałbym zapytać jak stoi sprawa z wyjazdem w 2 osoby na Hvar lub Korcule w ciemno?czy jest możliwość znalezienia w ciemno jakiegoś apartamentu?czy baza noclegowa jest duża?termin sierpień.... Prosiłbym o jakieś info na ten temat. :-)

Jadę 2 raz na Hvar, większe skupiska kwater są wokół miast, Hvar, Stari Grad, Jelsa, Sucuraj, w zatoczkach jest mało kwater i ciężko je objeżdżać ze względu na trudne dojazdy krętymi szutrówkami.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 16.07.2014 19:18

Nie wiem czy zdążycie mi odpowiedzieć, bo wyjazd jutro okolo godziny 14 tej. do tej pory 3 razy bylismy w Cro ale zawsze na autocampy i wiadomo zawsze w ciemno. w tym roku jedziemy na tzw apartamenty w 5 osób 2 dorosłych i trojka dzieci właściwie młodzieży 17 lat. Pytanie moje czy jest ktos teraz w Gradac i mi odpowie czy długo szukał kwatery? znalazłem jedna w necie koresponduje z właścicielką i dostaniemy w sumie dwa apartamenty 3 osobowe za cene 75 euro czyli nieźle 15 euro za osobę, jest klima jest internet, ale te apartamenty to naprawdę małe pokoje z trzema łózkami malutki aneks kuchenny i łazienką i tak prawdę powiedziawszy taki wczesny gierek. Nie jestem przekonany do tego lokum. Napiszcie mi czy jest możliwe w tej miejscowości albo w Tucepi lub w Baska Voda Brela znaleźć teraz jadać na miejsce lokum dla 5 osób najlepiej żeby to był apartament dwupokojowy z przestronnym pokojem dziennym. Bo już sam nie wiem czy brać to co mi proponują przez neta czy jechać w ciemno. Przyznam sie ze do tej pory to bylem taki gieroj ze zawsze w ciemno, ale jak napisałem z 20 maili z zapytaniem o wolne miejsca to albo nikt nie odpisał albo ze zajęte.
oshi
Autostopowicz
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) oshi » 16.07.2014 21:12

Fanka napisał(a):
oshi napisał(a):Witam :-)chciałbym zapytać jak stoi sprawa z wyjazdem w 2 osoby na Hvar lub Korcule w ciemno?czy jest możliwość znalezienia w ciemno jakiegoś apartamentu?czy baza noclegowa jest duża?termin sierpień.... Prosiłbym o jakieś info na ten temat. :-)

Jadę 2 raz na Hvar, większe skupiska kwater są wokół miast, Hvar, Stari Grad, Jelsa, Sucuraj, w zatoczkach jest mało kwater i ciężko je objeżdżać ze względu na trudne dojazdy krętymi szutrówkami.

Dziękuję za odpowiedź :-) i mam jeszcze małe pytanie, czy w sierpniu będzie duży problem z miejscami? Ewentualnie czy mógłbym prosić o jakieś namiary, w razie problemów będę wiedział gdzie pytać o coś fajnego.....bartomiejmarek@gmail.com
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 16.07.2014 21:17

Hej Nova. Napisz jeszcze coś ze swojego pobytu w Drage Pakośtane. Jakie plaże, jakie spacery wieczorem itp. :)
Fanka
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 16.07.2014 22:05

oshi napisał(a):
Fanka napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź :-) i mam jeszcze małe pytanie, czy w sierpniu będzie duży problem z miejscami? Ewentualnie czy mógłbym prosić o jakieś namiary, w razie problemów będę wiedział gdzie pytać o coś fajnego.....bartomiejmarek@gmail.com

Ja znajduję kwatery na Visit Hvar.

Nie mam bladego pojęcia czy coś sensownego się znajdzie w sierpniu, tam gdzie byłam w zeszłym roku właśnie w sierpniu było 0 wolnych kwater, ale tam było b. mało kwater. Może w miejscach b. ludnych jest inaczej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2014 22:22

filip122 vel Darek napisał(a):Nie wiem czy zdążycie mi odpowiedzieć, bo wyjazd jutro okolo godziny 14 tej. do tej pory 3 razy bylismy w Cro ale zawsze na autocampy i wiadomo zawsze w ciemno. w tym roku jedziemy na tzw apartamenty w 5 osób 2 dorosłych i trojka dzieci właściwie młodzieży 17 lat. Pytanie moje czy jest ktos teraz w Gradac i mi odpowie czy długo szukał kwatery? znalazłem jedna w necie koresponduje z właścicielką i dostaniemy w sumie dwa apartamenty 3 osobowe za cene 75 euro czyli nieźle 15 euro za osobę, jest klima jest internet, ale te apartamenty to naprawdę małe pokoje z trzema łózkami malutki aneks kuchenny i łazienką i tak prawdę powiedziawszy taki wczesny gierek. Nie jestem przekonany do tego lokum. Napiszcie mi czy jest możliwe w tej miejscowości albo w Tucepi lub w Baska Voda Brela znaleźć teraz jadać na miejsce lokum dla 5 osób najlepiej żeby to był apartament dwupokojowy z przestronnym pokojem dziennym. Bo już sam nie wiem czy brać to co mi proponują przez neta czy jechać w ciemno. Przyznam sie ze do tej pory to bylem taki gieroj ze zawsze w ciemno, ale jak napisałem z 20 maili z zapytaniem o wolne miejsca to albo nikt nie odpisał albo ze zajęte.

Bierz te apartmany za 75 i nie kombinuj :mrgreen:
Wakacje to nie czas zeby sie stresowac, masz jeden problem mniej
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 16.07.2014 23:22

Lednice napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):Nie wiem czy zdążycie mi odpowiedzieć, bo wyjazd jutro okolo godziny 14 tej. do tej pory 3 razy bylismy w Cro ale zawsze na autocampy i wiadomo zawsze w ciemno. w tym roku jedziemy na tzw apartamenty w 5 osób 2 dorosłych i trojka dzieci właściwie młodzieży 17 lat. Pytanie moje czy jest ktos teraz w Gradac i mi odpowie czy długo szukał kwatery? znalazłem jedna w necie koresponduje z właścicielką i dostaniemy w sumie dwa apartamenty 3 osobowe za cene 75 euro czyli nieźle 15 euro za osobę, jest klima jest internet, ale te apartamenty to naprawdę małe pokoje z trzema łózkami malutki aneks kuchenny i łazienką i tak prawdę powiedziawszy taki wczesny gierek. Nie jestem przekonany do tego lokum. Napiszcie mi czy jest możliwe w tej miejscowości albo w Tucepi lub w Baska Voda Brela znaleźć teraz jadać na miejsce lokum dla 5 osób najlepiej żeby to był apartament dwupokojowy z przestronnym pokojem dziennym. Bo już sam nie wiem czy brać to co mi proponują przez neta czy jechać w ciemno. Przyznam sie ze do tej pory to bylem taki gieroj ze zawsze w ciemno, ale jak napisałem z 20 maili z zapytaniem o wolne miejsca to albo nikt nie odpisał albo ze zajęte.

Bierz te apartmany za 75 i nie kombinuj :mrgreen:
Wakacje to nie czas zeby sie stresowac, masz jeden problem mniej

Stres to dopiero będzie jak po przybyciu na miejsce zobaczy znacznie bardziej komfortowe a przy tym tańsze apartamenty :twisted:

No ale ja nie chciałbym doradzać bo w tym roku nie byłem w Chorwacji i się nie wybieram... a przez rok może wiele się zmienić :wink:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 17.07.2014 06:37

No właśnie też tak się zastanawiam. Ciekawe ilu wlascicieli apartamentów ma reklamę w necie a ilu bazuje tylko na kliencie z ulicy. Zastanawia mnie jeszcze ze jak napisałem ze pokoje maskę i aneks mini to właścicielka opuściła cenę o 10 % to albo jest dużo wolnych apartamentów i walczy o klienta albo tak ma. Bo w sumie napisałem okolo 20 maili i dostałem około 16 odpowiedzi ze zajęte. Korzystam z takich wyszukiwarek kwater zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i w sumie kryterium 5 osob termin od 18 do 28 07 i praktycznie nic nie wyszukuje to dziwne bardzo, Maile pisałem z tej strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Może trzeba by napisać jeszcze więcej maili. Ale widzę ze na 240 adresów dużo nie ma maili czyli klient z ulicy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2014 07:43

filip122 vel Darek napisał(a):No właśnie też tak się zastanawiam. Ciekawe ilu wlascicieli apartamentów ma reklamę w necie a ilu bazuje tylko na kliencie z ulicy. Zastanawia mnie jeszcze ze jak napisałem ze pokoje maskę i aneks mini to właścicielka opuściła cenę o 10 % to albo jest dużo wolnych apartamentów i walczy o klienta albo tak ma. Bo w sumie napisałem okolo 20 maili i dostałem około 16 odpowiedzi ze zajęte. Korzystam z takich wyszukiwarek kwater zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i w sumie kryterium 5 osob termin od 18 do 28 07 i praktycznie nic nie wyszukuje to dziwne bardzo, Maile pisałem z tej strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Moze trzeba by napisac jeszcze wiecej maili .

Moze to jest szerekie i glebokie :wink:

Z takim nastasieniem tylko popsujesz innym urlop
To jest sezon i po prostu jest pelno.
A jak chcesz spedzic czas nad Jadranem na rozpaczaniu, ze mogles po 10 godzinach szukania w upale znalezc jeszcze cos lepszego, to to zrob 8)
Tylko szkoda teojej rodziny
numenius
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 17.07.2014 09:35

Ja raz szukałem, chyba 3 lub 4 lata temu. Zjechałem z autostrady pomiędzy Omiszem, a Makarska około 9:30. Pojechałem w lewo w stronę Makarskiej. Kwatery dla dwóch rodzin (4 os. i 2 os.) znalazłem około 18-tej. Oczywiście miałem jakieś kryteria szukania, ale z każda godzina weryfikowałem je na swoja niekorzyść. Skończyło się dobrze, ale nie muszę nikogo, kto był w lecie w Cro przekonywać, co to znaczy 7-8 godzin intensywnego szukania po tylu godzinach jazdy (nocnej). Dojechałem prawie do granicy z BiH, a następnie w druga stronę. To nie jest szukanie takie, jak w miejscowościach nad Bałtykiem. Tu poza upałem dochodzi jeszcze spora różnica poziomów w miejscowości i biega się z góry na dół i come back. Ktos Cie prowadzi od Jadranki do kwatery, okazuje się, że "trochę" ona się różni od tego, co jeszcze mówił stojąc przy magistrali, no i masz jakieś 20 minut "w plecy".

Oczywiście przypadek przeze mnie opisywany nie jest regułą. Ja jednak wyleczyłem się od wyjazdów "w ciemno" chyba na zawsze.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 17.07.2014 09:42

filip122 vel Darek napisał(a): Pytanie moje czy jest ktos teraz w Gradac i mi odpowie czy długo szukał kwatery?

Jak będziesz na miejscu, i natrafisz na problemy z kwaterą w Gradac, to poszukaj też w okolicznych "zadupiach", Brist, Podaca - tam może być (choć nie musi) trochę mniej tłoczno, a ceny kwater lepsze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 214
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone