napisał(a) beti.ka » 14.07.2014 19:35
Wiadomo, że ile osób tyle różnych opinii...Ja w tym roku drugi raz zdecydowałam się na wyjazd w ciemno, mimo zeszłorocznej porażki. Musicie wziąć pod uwagę, fakt, że o ile w lipcu są wolne kwatery to w sierpniu sytuacja zmienia się diametralnie za sprawą sierpniowej siesty w wielu firmach, fabrykach itd. W zeszłym roku również wybraliśmy się ze znajomymi w ciemno, szukaliśmy 3 godziny apartamentów w Primosten i niestety totalna kicha, a lokalne mini agencje turystyczne oferowały apartamenty za 80e i dodam, że niektóre bez klimatyzacji. Postanowiliśmy jechać dalej, ale wiedzieliśmy, że skoro w takim mniejszym miasteczku jest taki problem, to na Makarskiej tym bardziej nie ma czego szukać i tak natrafiliśmy na małą miejscowość Marina i przeciętny apartament za 45e z plażą po drugiej stronie ruchliwej drogi. Mimo tego, że nie było łatwo i nie znaleźliśmy tego czego szukaliśmy, to i tak mi się podobało, ale i tak uważam, że Chorwacja jest droga..i trzeba mieć naprawdę wielkie szczęście, żeby w szczycie sezonu, w sierpniu znaleźć wymarzoną kwaterę, niestety bierze się co jest i raczej nie uwierzę w to, że jest w czym wybierać. Pozdrawiam i życzę powodzenia!:)