Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PARTYZANT
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PARTYZANT » 20.08.2009 22:00

Eh, wiesz, że to wszystko zalezy od przypadku...
W tamtym roku byliśmy w 2 osoby w Makarskiej jakoś 10-17 sierpnia
i nie mieliśmy żadnego problemu ze znalezieniem noclegu.
Za apartament 5 osobowy(!) dla 2 osób!! płaciliśmy 17euro/os, cena wyjściowa 20/os.

PEWNIE SPALIŚCIE W GARAŻU... :wink: :wink: :wink:
PARTYZANT
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PARTYZANT » 20.08.2009 22:57

!!! LUDZIE NIE PISZCIE DURNOT !!!

JAKIE WOLNE PIĘKNE APARTAMENTY W SEZONIE ZA 35-45 EURO ???

BYŁEM PIERWSZY RAZ W CHORWACJI OD 10-08-2009...

PO WIELOKROTNYM STUDIOWANIU FORUM UPATRZYŁEM BRELĘ DLA MOJEJ RODZINKI.

W SEZONIE TRAGEDIA!!!

WSZYSTKO POZAJMOWANE... WOLNE "apartamenty" TO KICHA!!!

W POSZUKIWANIU DOBREGO NOCLEGU Z BRELI DO BASKI A PÓŹNIEJ MAKARSKA.
BIERZEMY NAPRAWDĘ SUPER APARTAMENT (NIESTETY PRZY GŁÓWNEJ ULICY MAKARSKIEJ) 300 M OD PLAŻY ZA 100 EURO (WIĘCEJ DNI 70EURO) NA 1 NOC...

TYLKO Z POWODU AWARI NASZEGO AUTKA ;-(

...POLECAM SERWIS "DADO"...

NAPRAWIONO NAM AUTO NA DRUGI DZIEŃ ;-)

MARZYŁEM O ROMANTYCZNYCH ZATOCZKACH I DOMKU Z WIDOKIEM NA MORZE A NIE BLOKU PRZY GŁÓWNEJ ULICY I ZATŁOCZONEJ PLAŻY!
JEDNAK NIE PODDAJEMY SIĘ ŁATWO I PAMIĘTAJĄC ŻE NIE MA TEGO ZŁEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO PO WIELOGODZINNYM POSZUKIWANIU ZNAJDUJEMY SWÓJ WYMARZONY DOM PRZY PLAŻY W ROMANTYCZNEJ ZATOCZE I SPĘDZAMY WSPANIAŁE WAKACJE...

ZAREZERWOWAŁEM 18 DNI NA 2010ROK... NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ...

p.s. dla zainteresowanych wskazówki i fotki na e-mail

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!

LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ DEBILOM PISZĄCYCH O CHORWATACH Z WOLNYMI APARTAMENTAMI ZA KILKA EURO PRZY PLAŻY W SEZONIE W GŁÓWNYCH MIEJSCOWOŚCIACH.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 20.08.2009 23:42

Partyzant albo wrócił z CRO nabuzowany albo mu się capslock zablokował :lol:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 21.08.2009 07:42

PARTYZANT napisał(a):LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ DEBILOM PISZĄCYCH O CHORWATACH Z WOLNYMI APARTAMENTAMI ZA KILKA EURO PRZY PLAŻY W SEZONIE W GŁÓWNYCH MIEJSCOWOŚCIACH.

Czekam na interwencje modów.
Falubaz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Falubaz » 21.08.2009 08:02

Na cztery wyjazdy do Cro tylko jeden mieliśmy zarezerwowany. A tak zawsze jeździmy w ciemno na przełomie lipca i sierpnia. Raz szybciej coś znajdziemy, a raz musimy trochę więcej poświęcić czasu na szukanie noclegów. Ale zawsze z pozytywnym skutkiem.
Ten jeden raz, z rezerwacją, okazał się najmniej udany, mało powiedziane, to były takie wakacje z lekkim dreszczykiem :) Co oczywiście w żaden sposób nie zniechęciło nas do spędzania co rocznych wakacji w tym pięknym kraju
:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2009 08:09

pablo2222 napisał(a):
PARTYZANT napisał(a):LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ DEBILOM PISZĄCYCH O CHORWATACH Z WOLNYMI APARTAMENTAMI ZA KILKA EURO PRZY PLAŻY W SEZONIE W GŁÓWNYCH MIEJSCOWOŚCIACH.

Czekam na interwencje modów.

I co mam zrobić ??? Postawić w kącie ?
Pisząc dajemy świadectwo swojego poziomu.
Idąc Twoim tokiem rozumowania - praktycznie w każdym wątku są "perełki". Aktualnie jest gorąca "dyskusja" o tym czy Chorwaci chcą zebyśmy jedli w knajpach czy nie - zaglądnij tam i zobacz ile tam jest jadu i wylewania pomyj na głowe - jak ktoś lubi się publicznie opluwać to jego sprawa.
Trudno zamykać każdy taki śmietnik czy usuwać każdy taki wpis - raz że to jeden mały krok do cenzury a dwa od razu pojawiają się w wątku "Do Admina/modów" obrońcy praw wszelakich i drąc publicznie szaty będą kolejne bicia piany o "zamordyźmie" na cro.pl, o równych i równiejszych itp. bzdury ;-)
Reasumując - pisząc, dajemy świadectwo własnego poziomu lub jego braku. Ignor założony na poszczególne nicki jest zdecydowanie lepszy i skuteczniejszy niż kopanie sie później z koniem w stylu: "kto i dlaczego i jakim prawem mi usunął mój wpis" ;-)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 21.08.2009 09:11

Wiesz Piotrek napisałem to bo poczułem, że napisał to do mnie. Nie będę mu odpowiadał bo nie mam zamiaru dyskutować z nim na takim poziomie.
Myślałem, że dasz mu chociaż ostrzeżenie. Ale...
A nie ma co ciągnąć tematu. End
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 21.08.2009 12:11

Piotrek_B napisał(a):- jak ktoś lubi się publicznie opluwać to jego sprawa.
... Ignor założony na poszczególne nicki jest zdecydowanie lepszy i skuteczniejszy niż kopanie sie później z koniem w stylu: "kto i dlaczego i jakim prawem mi usunął mój wpis" ;-)

W pełni popieram - tylko czemu facet tak KRZYCZY :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2009 13:04

Jacek L napisał(a):W pełni popieram - tylko czemu facet tak KRZYCZY :D

W lesie podobno można.
A może nie?
Obrazek
A może zbunkrował się gdzieś daleko?

pzdr
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 21.08.2009 16:01

No w sumie Brela w sezonie to może być zawalona, ze go nie ostrzegł nikt 8O :wink: :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2009 19:51

PARTYZANT napisał(a):!!! LUDZIE NIE PISZCIE DURNOT !!!

Pozostając w tej samej poetyce,można napisać:

DURNIE CZYTAJCIE!!!

(pierwszy post w tym wątku):

Idealna sytuacja jest przed sezonem (od maja do połowy czerwca) i po sezonie (od połowy września) gdy 90% miejsc jest wolnych a im bliżej początku/końca sezonu turystycznego tym ten % zbliża się do 100.
Poza sezonem można przebierać w ofertach a sameceny kwater są dużo niższe. Gdy jedzie się na wycieczkę do HR np. z początkiem maja, wówczas rezerwacja czegokolwiek zupełnie mija się z celem.
Odwrotna sytuacja jest w szczycie sezonu.

Okres pomiędzy 20.07 a 20.08 z uwagi na masy Niemców i Włochów nie jest najszczęśliwszy do wyjazdu w ciemno. Zwłaszcza w regionach najbardziej popularnych wśród Włochów jak np. Istria ale też w innych popularnych wśród wszystkich turystów rejonach jak np w Dubrovniku, na Riwierze Makarskiej i na ulubionych wyspach (Krk, Rab, Pag, Hvar, Korczula) mogą być problemy ze znalezieniem wolnych miejsc a na pewno nie będzie już komfortowego wyboru bo co lepsze miejsca będą "przebrane". Więc takiej sytuacji należy się wystrzegać a jeśli koniecznie jedziemy w ciemno szczycie sezonu to należy kierować się do równie sympatycznych a mniej popularnych miejscowości turystycznych, co często owocuje odkryciem jakiegoś urokliwego miejsca, do którego później chętnie się wraca..
[b]
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.08.2009 20:12

hepik napisał(a):Poza sezonem można przebierać w ofertach a same ceny kwater są dużo niższe.

Ponieważ nigdy nie byłem w Chorwacji w innym terminie niż podany wyżej (do połowy czerwca i po połowie września), sądzę że mogę się tu wypowiedzieć.

I napiszę tak : to nie do końca jest prawda że w tych terminach można przebierać w ofertach. Owszem, ceny są na pewno sporo niższe (bo jak czytam o niektórych cenach sezonowych to włos się na głowi jeży). Może i mozna przebierać ale zależy gdzie, bo na pewno nie tam, gdzie większośc, jak nie wszystkie domy są pozamykane :!: bo wynajmujący je Chorwaci powracali już do swoich mieszkań w Zagrzebiu Splicie itp. Tak dzieje się w malutkich miejscowościach gdzie życie toczy się tylko w lecie, a takie nas zwykle interesują, spotkalem się z kilkoma takimi przypadkami - Ribarica, Duba Peljeska, Sreser, Simuni, a nawet o dziwo w tym roku sam Pag (tereny w kierunku na Bosanę). Tak więc ogólnie trudno nie jest ale czasem z wcześniej upatrzonej miejscowości po prostu trzeba odjechać z kwitkiem........
Tropheus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tropheus » 21.08.2009 22:55

Witam,
wróciłem dzisiaj z Cro, Sukosan od 09.08. pełno wolnych kwater, my wybralismy sobie apartament 4 osobowy, 2 pokoje plus aneks kuchenny i duży taras 150 metrów od plaży za 40 Euro.
gelu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gelu » 21.08.2009 23:08

Ja jestem jeszcze w Cro i też wybór kwater jest (wszystko kwestia gustu i zasobności portfela) też jestem pierwszy raz i w ciemno.
MączeK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MączeK » 22.08.2009 12:28

Wybieramy sie w dwie osoby 2 Wrzesnia na Riwiere Makarska pytanie czy moze byc duzy problem z kwatera oraz czy moze ktos polecic jakas fajna malownicza spokojna miejscowosc na Riwierze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone