Łukasz789 napisał(a):http://www.makarskainfo.com/pl/makarska/apartamenty-makarska.htm
...
No i?
Za 15-25 euro za osobę za dobę masz spory wybór...
Łukasz789 napisał(a):http://www.makarskainfo.com/pl/makarska/apartamenty-makarska.htm
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Łukasz789 napisał(a):Bo przecież wszyscy znajomi i na tym forum mówili ,że za cały apartament zapłacę 20 euro za noc. To ,że wyjazd był bardzo spontaniczny (planowany z 2 tygodniowym wyprzedzeniem) wcale mnie nie martwiło, bo przecież znaleźć w Chorwacji kwaterę w ciemno to żaden problem. Przynajmniej tak wszyscy mówili w tym moim znajomi na tym forum było to samo. Nie wiem naprawdę co strzeliło mnie do głowy aby jechać akurat w sierpniu w czasie największego ruchu turystów. Kwater było sporo , ale po pierwszych kilkunastu szczęka mnie opadła, po pierwsze żadnych negocjacji cen w większości przypadków ceny w okolicach 30 euro od osoby (cena ostateczna). Było kilka kwater po 20 euro od osoby ,
Po kilku godzinach wpadłem w rozpacz zbliżał się wieczór a my nadal bez miejsca do spania ..
Niestety znów podrożała "nasza" stara kwatera w Krku. Na początku płaciliśmy po 30- euro za rodzinę, dziś w tym samym czasie Chorwat liczy sobie 130 euro za rodzinę za dobę!!!!!!! Szkoda bo lubimy Chorwację, ale Chorwaci trochę przesadzają z cenami
zeluu napisał(a):Przesyłam w miarę "świeże" info z cro. W poniedziałek ok południa dojechałem na riwierę makarską i praktycznie nie było kwater. Przeszukaliśmy Promajnę, Tucepi, Drasnice i Podgore. Jedyne co udało się znaleść to pokoje za 50 -70 eur. Masakra. Teraz w cro jest naprawdę full. Trzeba naprawdę porządnie się na męczyć, żeby coś znaleść. Ostatecznie odpuściłem Riwierę Makarską i wróciłem na stare śmieci czyli okolice Trogiru. Tu taj znalazłem super kwatery nad samym morzem za 60 eur. Trochę drogo ale app jest super. Podsumowując odradzam jechania w ciemno na riwierę makarską, a jeżeli już to lepiej wziąć ze sobą laptopa i w razie czego rezerwować chociaż na jedną noc przez np booking bo może być tak, że nic nie znajdziecie
darek1 napisał(a):Na Makarskiej w sezonie ceny wysokie standard niski. Tak było w ubiegłym roku. Dlatego wynająłem w Duce i Sevidzie. Taniej i bardziej komfortowo nad samym morzem. Na Makarskiej wynajmujący dostają w szału na punkcie kasy.
supernutka napisał(a):My również od wtorku 06.08 pierwszy raz Chorwajia samochodem - Primosten wyjazd "w ciemno"
Przyjazd godz.11.30 rozpoczęliśmy szukanie apartmani dla 3os 12-14 dni.
W Travel agency Dalmatinka oraz innych agencjach Turystycznych poinformowano nas że w Primosten wolnych miejsc brak.Odwiedziliśmy ok 25 domów gdzie były jakieś informacje o pokojach. Wszędzie to samo - brak miejsc w Primosten.
Podjechaliśmy do Rogoznicy i tu niespodzianka w agencji Turystycznej okazało się że jest jedno wolne apartmani dostępne od dnia następnego, cena 75 euro na poddaszu, oddalone od plaży.
WiktorG10 napisał(a):słyszałem od polaka że miał trudności w znalezieniu noclegu w okolicy Makarskiej, Podgory, Baśki, Tucepi, Breli, Omiś... wszystko zajęte.... jedynie daleko od plaży budynek ale pokoje nie za dobre jak na 20euro osoba:)
Edikol napisał(a):Ja też przyjechałem na Makarską 03,08 od 8,30 zaczęliśmy szukać kwatery dla 5 osób, zaczęliśmy od Breli i w kierunku Dubrownika, zahaczyliśmy prawie o Ploce i nic, jak coś było to takie badziewie że głowa boli a o cenie już nie mówię
nasajem napisał(a):Założenie było 50e na dobę, później zrobiło się z tego 70e, okazało się że albo za mało, albo i tak nic nie było. Nas było tylko 2 osoby....
mervik napisał(a):Mlody003 napisał(a):Mam pytanie gdzie najlepiej szukać noclegu w jakim regionie wyspy krk gdzie najłatwiej ,ktoś kto był może coś polecić w terminie od 11 do 17 lipca nie szukam luksusów tylko nocleg dla 5 osób najlepiej jak by było z kuchnią czy w tym okresie będzie ciężko bo z tego co czytam to wysoki sezon i mogą być problemy oczywiście chodzi mi o cenę tak do 20 euro od osoby może być nawet do 1 km od plaży .
To dla 5-ciu dorosłych ,czy są jakieś dzieci
michal.p napisał(a):Witajcie
Wybieram sie w przyszłym tygodniu do cro, pierwszy raz w sezonie
W związku z powyższym mam pytanie czy jak będę na miejscu w niedzielę rano to znajdę jakiś rozsądny apartament (2+1).
Czy te może lepiej być od soboty.
Czytałem rożne posty i opinie, potrzebuje jasnych konkretnych odpowiedzi
Pozdrawiam
Krzysztof1970 napisał(a):Witam, pierwszy raz jadę do Chorwacji, 2 osoby dorosłe i dziecko 12 lat. Interesuje mnie wypoczynek nie w tłoku, nie w mieście, najlepiej jakieś małe miejscowości wolne od natłoku turystów. Czy ktoś uprzejmy wskaże mi takie miejscowości i ewentualnie namiary na noclegi? Pozdrawiam
szpecgos napisał(a):Jak wspaniałe są co roku te same tematy i udowadnianie takich racji.
Sprawa jest prosta - skoro w Chorwacji jest tak drogo to widocznie jest wielka grupa ludzi, która uważa, że warto tyle zapłacić. Jest to bardzo prosta sprawa bo jak sam widzisz jest wiele alternatyw innych i jest wolny rynek. Nie wiem kto Cię okłamywał, że Chorwacja jest tania - nie jest dla osób oczekujących tego co Ty.
Porównywanie marcowego wyjazdu do Egiptu do szczytu sezonu w Chorwacji jest co najmniej niepoważne. Zawsze możesz jechać do Monaco, Hiszpanii, Włoch.
Całą dyskusję można podsumować:
BMW też jest nienormalne, że chce 200tys za samochód skoro Dacia oferuje samochód za 50tys. I ten i ten jedzie, ma klimę i Dacia mniej pali. Powariowali!!
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje