Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
araya77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) araya77 » 20.06.2014 20:59

te kiero napisał(a):wiesz sporo właścicieli apartmanów wynajmuje od 14:00, ale jeżeli nie mieli wcześniej obłożenia to można uderzać już z rana 8:00-10:00;
czyli wyjazd ~21:00
Potwierdzam
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 20.06.2014 21:21

kristof napisał(a):Witam. Planuję pierwszy wyjazd do Chorwacji i nie mam określonej miejscowości, aczkolwiek chciałbym spędzić urlop w okolicach Makarskiej :) Szukam apartamentu dla 2 dorosłych + 2 dzieci (7 i 14 lat) w terminie od 01.07 (przyjazd) do 10.07 (wyjazd) - czas pobytu 9 dni. Cena za dobę do 70E. Szukać oferty czy jechać w ciemno?

Polecam jechać w ciemno mimo,że to początek sezonu nie powinno być problemy ze znalezieniem kwater byłam na samym początku lipca w Makarskiej i na początku jechałam pełna obaw czy oby na pewno znajdziemy fajny apartament i jeszcze w dobrej cenie a zaskoczenie było ogromne ponieważ wybór był duży, trzeba się targować a będzie jeszcze taniej po co przepłacać zawsze się coś znajdzie , czasem warto zaryzykować.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 21:34

XXI wiek.internet. maile,telefony, mozliwosc spokojnego wyboru,negocjacji cen w Polsce,
a tyle osob jedzie w ciemno, czesto z malymi dziecmi, szuka po nieprzespanej nocy... 8)

Choc z roku na rok turystow w Chorwacji przybywa, choc jest coraz wiecej relacji tych,
ktorzy nie mieli szczescia,
to wiara, ze w ciemno, w srodku sezonu,
da sie za pol ceny znalezc wypasiony apartament sie nasila :wink:
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 20.06.2014 21:51

Podstawowa zasada - kwatery trzeba szukać przed południem. Im później, tym mniejszy wybór i większa stanowczość ze strony Chorwatów co do ceny - zbliża się koniec dnia i widzą, że turyści mają nóż na gardle. Co roku jezdzimy z mężem w ciemno i nie wyobrażamy sobie innej opcji . No chyba że byłoby to miejsce polecone przez znajomych, którzy już tam byli. :D
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 20.06.2014 22:18

bluesman napisał(a):
Fanka napisał(a):nawet 50 metrów to dużo, 250 nie wchodzi w grę...nawet jak tam będą marmurowe łazienki....ze szlafrokami dla gości....za 10 euro od osoby...czy to tak trudno pojąć.... :papa:

Czy to jest lenistwo ?? chyba musisz na co dzień dużo chodzić :) :mrgreen:

No gratuluje założenia, że ja robię to samo co ty na urlopie.... :lol:

I kiji cie obchodzi ile ja chodzę....może mam drewnianą nogę... :twisted:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.06.2014 22:54

Lednice napisał(a):XXI wiek.internet. maile,telefony, mozliwosc spokojnego wyboru,negocjacji cen w Polsce,
a tyle osob jedzie w ciemno, czesto z malymi dziecmi, szuka po nieprzespanej nocy... 8)

Ludzie lubią widzieć, co biorą.

Przez internet to z byle szopy możesz zrobić Burj Al Arab!

Poza tym, skoro na miejscu ta sama kwatera kosztuje 30% taniej niż przez internet, to po co przepłacać?

A jeśli dodamy do tego ogromny wybór miejscówek w takiej Makarskiej na przykład - to tylko w ciemno!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 23:11

Nie zgadzam się 8)

Nie da się z byle szopy zrobić Burj al Arab :!:

Zawsze sprawdzam fotki przy ofercie i one mówią więcej od opisu kwatery. Bez fotek nie ma negocjacji. Dodatkowo Google street view i opinie z internetu.
I szansa, że się wtopi jest bardzo mała :roll: :roll:

Taki sam rabat możesz załatwić przez internet i nie ma obaw o to, że jak tu ktoś wyżej napisał:
im bliżej wieczora, tym Chorwaci stają się bardziej nieustępliwi co do ceny :wink:

Co mi po taniej kwaterze w ciemno, jak jest 3 kilometry od plaży :roll:
Całą taniość zjedzą mi opłaty za parkingi :x
Albo w wersji dla oszczędnych trzeba drałować ostro pod górę pół godziny :roll:

Jak jeździłem sam w ciemno, co prawda nie do Chorwacji, to było to ekscytujące.
Ale z całą rodziną :?:
Za dużo tych znaków zapytania.

Oczywiście można mieć szczęście. Ale nawet gdybym takowe miał 5 razy pod rząd, był super obrotny,
to bym do nikogo nie przekonywał do jazdy w ciemno.

Zresztą ktoś może być bardzo przedsiębiorczy w innej dziedzinie, a zwyczajnie może się nie nadawać do organizowania w sposób samodzielny wakacji.
Nie każdy to umie robić i nie ma w tym nic dziwnego. Jest dobry w czymś innym. :roll:

Jak ktoś nie wie, jak się zabrać do organizowania wakacji po swojemu,
to niech tego nie robi. Niech idzie do biura podróży, kupi wycieczkę, zapłaci i problem z głowy. :wink:
Ostatnio edytowano 22.06.2014 11:26 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.06.2014 23:14

Lednice - wszystkie rzeczy, o których pisałem, mam osobiście przerobione, więc wiem dobrze, o czym mówię.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 23:28

Ja też wiem. I też osobiście przerobione :wink:

Tu na forum dominują starzy wyjadacze, ludzie bardzo przedsiębiorczy,
jedni lubią mieć wcześniej coś zarezerwowane, inni jadą w ciemno.

Kwestia wyboru. W każdym razie każdy robi to na własne ryzyko. :roll:
Możemy tu udzielać przeciwstawnych rad i nowicjusze mają z tego mętlik w głowie. 8)

Trochę tylko jest głupio, jak nowicjusz się napali na wyjazd w ciemno.
Wtedy może być bek, rozczarowanie :?
Mieliśmy na forum taką relację: Chorwacja, nie dziękuję :!:

Chłopina uwierzyła, że będzie super, nie przygotowała się do podróży, bo miało być super,
a potem jęczała, pobeczała się, dostała spazmów 8)
I kto był winien temu: Chorwacja :!: :D

Trzeba lojalnie poinformować o ryzyku :!:
Ostatnio edytowano 22.06.2014 11:27 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
VowoABT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) VowoABT » 21.06.2014 08:12

rok temu byłem w sezonie i nie było problemów ledwo się zatrzymałem na przełęczy na parkingu nieopodal Breli to już mnie miejscowi atakowali z noclegami - w tym roku potrzebuje dwa 2 osobowe pokoje i nie wiem co robić trochę się zaczynam obawiać a wyjazd 15.07 do 31.07 w internecie nie jest łatwo wyszukać bo większość pozajmowane - rok temu też był strach a na miejscu wszędzie wolne pokoje cz w tym roku w Breli w takim terminie też sie tak miło zdziwie czy już nie - a może macie jakąś miejscówke do polecenia :)
AgaBartek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBartek » 21.06.2014 09:23

Rozwiązaniem pośrednim jest zarezerwować jako plan B coś z minimalną zaliczką (choć nie wiem ile się daje bo sam nic nie rezerwowałem nigdy), a na miejscu szukać. Z mojego doświadczenia wynika, że na miejscu zawsze jest taniej i lepiej. Możliwość wybrania na miejscu - bezcenna!
VowoABT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) VowoABT » 21.06.2014 18:03

AgaBartek napisał(a):Rozwiązaniem pośrednim jest zarezerwować jako plan B coś z minimalną zaliczką (choć nie wiem ile się daje bo sam nic nie rezerwowałem nigdy), a na miejscu szukać. Z mojego doświadczenia wynika, że na miejscu zawsze jest taniej i lepiej. Możliwość wybrania na miejscu - bezcenna!

racja zawsze można wrócić albo spać na plaży :) a tak na serio to rozejrzałem sie jeszcze tu i tam i nie ma możliwości nieznalezienia nawet jakiegokolwiek noclegu na miejscu
robi-18
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi-18 » 21.06.2014 22:18

Lednice napisał(a):
robi-18 napisał(a):Zdaję sobie sprawę , że gdzie 3 osoby tam 4 opinie. 8) 8) .....

..... Proszę o wskazówki dotyczące różnicy pomiędzy oferowanymi miejscówkami.

Sam sobie zaprzeczasz :wink:

Wielkie dzięki ! :papa: :papa: :papa:
Właśnie takie info chciałem uzyskać ! :hut: :hut: :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.06.2014 08:14

robi-18 napisał(a):Witam !Po przeczytaniu ok. 20 stron "dyskusji" mam taki zamęt w głowie , że już nie wiem co myśleć.Zdaję sobie sprawę , że gdzie 3 osoby tam 4 opinie. 8) 8)
Jedni piszą o problemach z miejscówkami inni wręcz przeciwnie. :hut:

ostatecznie trzeba samemu zadecydować, dla Ciebie 2-3 godz poszukiwań są do przyjęcia, ale weź pod uwagę co na to rodzina, wbrew pozorom może im się to nie podobać, osobiście widziałem jak z tego powodu urlop dla naszych rodaków zaczynał się solidną kłótnią, różnice w zdaniach dotyczących wolnych noclegów wynikają w większości od miejsca i intensywności poszukiwań oraz wymagań noclegowych

robi-18 napisał(a):Myślę o wyjeździe na początku sierpnia. Po analizie wątku mam obawy co do terminu. :lol:

w ogłoszeniach int. najczęściej sezon określany jest jako lipiec/siepień (szczególnie przy kosztach), jednak ten faktyczny przypada, jak się zorientowałem do tej pory na 20.07.-25.08. więc wyjazd na początku sierpnia może budzić obawy, jednak my zawsze jeździmy w sierpniu i nigdy nie było problemu,
dużo zależy od wielkości i atrakcyjności miejscowości oraz Waszych wymagań noclegowych

robi-18 napisał(a):Trudno o obiektywną ocenę poszukiwania dobrego apartamentu.
Proszę o wskazówki dotyczące różnicy pomiędzy oferowanymi miejscówkami.

dla mnie standardem jest: pokój, aneks kuchenny, balkon z widokiem na morze, łazienka osobna, klima, w miarę cicha okolica, ale już problemu nie stanowi odległość od plaży, no chyba że byłoby to dobre pół godziny lub więcej (szczególnie w górzystym terenie);
najlepiej przeanalizować czego się oczekuje i wybrać na Street View jakąś miejscówkę(i) i tam próbować uderzyć, ogólnie płd Dalmacja jest bardziej oblegana
robi-18
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi-18 » 22.06.2014 09:33

Dzięki !
Możesz jeszcze dorzucić kilka ciekawych miejscowości .
Nie koniecznie te najbardziej znane i oblegane .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 201
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone