Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Solek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Solek » 19.06.2014 11:37

w ubieglym roku zajechalismy na poniedzialek ok 11,00 i trafilismy fajna kwatere ale bylo nas az 8+1:) pytam wlasnie o sobote aby pobyt byl dluzszy
kristof
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristof » 19.06.2014 22:16

Witam. Planuję pierwszy wyjazd do Chorwacji i nie mam określonej miejscowości, aczkolwiek chciałbym spędzić urlop w okolicach Makarskiej :) Szukam apartamentu dla 2 dorosłych + 2 dzieci (7 i 14 lat) w terminie od 01.07 (przyjazd) do 10.07 (wyjazd) - czas pobytu 9 dni. Cena za dobę do 70E. Szukać oferty czy jechać w ciemno?
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 20.06.2014 08:03

kristof napisał(a):Witam. Planuję pierwszy wyjazd do Chorwacji i nie mam określonej miejscowości, aczkolwiek chciałbym spędzić urlop w okolicach Makarskiej :) Szukam apartamentu dla 2 dorosłych + 2 dzieci (7 i 14 lat) w terminie od 01.07 (przyjazd) do 10.07 (wyjazd) - czas pobytu 9 dni. Cena za dobę do 70E. Szukać oferty czy jechać w ciemno?

Jechać w ciemno, w tym okresie bez żadnych obaw.
robi-18
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi-18 » 20.06.2014 11:16

Witam !
Po przeczytaniu ok. 20 stron "dyskusji" mam taki zamęt w głowie , że już nie wiem co myśleć.
Zdaję sobie sprawę , że gdzie 3 osoby tam 4 opinie. 8) 8)
Jedni piszą o problemach z miejscówkami inni wręcz przeciwnie. :hut:
Myślę o wyjeździe na początku sierpnia. Po analizie wątku mam obawy co do terminu. :lol:
Trudno o obiektywną ocenę poszukiwania dobrego apartamentu. Dla jednych 2-3 godziny to wieczność po takiej podróży. Dla mnie to do przyjęcia. :boss:
Proszę o wskazówki dotyczące różnicy pomiędzy oferowanymi miejscówkami.
Pozdrawiam ! :papa: :papa: :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2014 11:19

Fanka napisał(a):nawet 50 metrów to dużo, 250 nie wchodzi w grę...nawet jak tam będą marmurowe łazienki....ze szlafrokami dla gości....za 10 euro od osoby...czy to tak trudno pojąć.... :papa:

Czy to jest lenistwo ?? chyba musisz na co dzień dużo chodzić :) :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 12:24

robi-18 napisał(a):Zdaję sobie sprawę , że gdzie 3 osoby tam 4 opinie. 8) 8) .....

..... Proszę o wskazówki dotyczące różnicy pomiędzy oferowanymi miejscówkami.

Sam sobie zaprzeczasz :wink:
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 20.06.2014 13:14

kristof napisał(a):Witam. Planuję pierwszy wyjazd do Chorwacji i nie mam określonej miejscowości, aczkolwiek chciałbym spędzić urlop w okolicach Makarskiej :) Szukam apartamentu dla 2 dorosłych + 2 dzieci (7 i 14 lat) w terminie od 01.07 (przyjazd) do 10.07 (wyjazd) - czas pobytu 9 dni. Cena za dobę do 70E. Szukać oferty czy jechać w ciemno?

ja w tym terminie bałabym się jechać w ciemno. Wprawdzie dzieci duże ale.... to już zaczyna się tłok - tym bardziej na Makarskiej. a skoro to jeszcze pierwszy wyjazd.... barak doświadczenia w szukaniu .... może być problem. Powinieneś jeszcze wiedzieć, że tam jest problem z parkowaniem... nie zatrzymasz się zawsze tam gdzie będziesz chciał szukać. Zastanów się czy czegoś nie znaleźć przez internet... Ale to Wasza decyzja. :) powodzenia. :papa:
AgaBartek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBartek » 20.06.2014 16:56

Tylko w ciemno. Byliśmy 5 razy w Dalmacji, zawsze szczyt sezonu, zawsze w ciemno. Kwater zatrzęsienie. Baska Voda, Makarska, Brela to kombinaty turystyczne.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.06.2014 17:00

jechać, jak nie w okolicach Makarskiej to i w samej Makarskiej znajdziecie;
po 17,5E na łebka powinno być ok
AgaBartek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBartek » 20.06.2014 17:01

A poza tym Chorwaci to przemiły ludzie i szukanie kwatery to przyjemność. A jak nie macie mocy na łażenie, to na wlotach miejscowości stoją panowie z tabliczkami z napisem SOBE. Mówisz czego szukasz i za ile, pan wsiada z tobą do auta i obwozi pokazując kwatery. Jak sie nie podoba to dziękujecie i gość bez urazy zostaje w mieście. Taki to przemiły naród!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 18:09

AgaBartek napisał(a):Tylko w ciemno. Byliśmy 5 razy w Dalmacji, zawsze szczyt sezonu, zawsze w ciemno. Kwater zatrzęsienie. Baska Voda, Makarska, Brela to kombinaty turystyczne.

Rozumiem, ze ci co pisali na forum o tym, ze mieli ogromne problemy, zmyslali :?: 8)
araya77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) araya77 » 20.06.2014 19:58

te kiero napisał(a):

jechać, jak nie w okolicach Makarskiej to i w samej Makarskiej znajdziecie;
po 17,5E na łebka powinno być ok
Śmiało w ciemno. Ten termin jest dobry na szukanie w ciemno.
Nie wiem czemu ludzie nie chca mieszkać W Makarskiej?. Jesli znajdziesz gdzieś lokum na uboczu , w spokojnej dzielnicy , blisko morza ,to mogą być całkiem fajne wakacje. Makarska ma super starówkę i wszystko jest na miejscu
araya77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) araya77 » 20.06.2014 20:08

gakako napisał(a):

ja w tym terminie bałabym się jechać w ciemno. Wprawdzie dzieci duże ale.... to już zaczyna się tłok - tym bardziej na Makarskiej. a skoro to jeszcze pierwszy wyjazd.... barak doświadczenia w szukaniu .... może być problem. Powinieneś jeszcze wiedzieć, że tam jest problem z parkowaniem... nie zatrzymasz się zawsze tam gdzie będziesz chciał szukać. Zastanów się czy czegoś nie znaleźć przez internet... Ale to Wasza decyzja. :) powodzenia. :papa:
Koleżanka ma rację. Z parkowaniem na Makarskiej jest ciężko , jednak w bliskim sąsiedztwie portów są przeważnie parkingi miejskie ( no jeśli tak je mozna nazwać). Tam można zostawić auto ,cena w tamtym roku chyba 10 kun /1h.. Zostawiasz auto i szukasz co cię interesuje.
kristof
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristof » 20.06.2014 20:37

Pobudzacie moją chęć pojechania w ciemno. Przypominając sobie moje wyjazdy nad Bałtyk, to wyjazdy bez rezerwacji były spędzone w lepszych lokalizacjach niż te z rezerwacją :). Niestety raz miałem taki początek urlopu że nie znalazłem noclegu i wróciłem do domu :(. Zakładając że mam dojechać do Makarskiej i wyjeżdżam z Katowic bez noclegu (ewentualna drzemka na postoju), o której powinienem być na miejscu aby szukać kwater, albo o której mam wyjechać?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.06.2014 20:46

wiesz sporo właścicieli apartmanów wynajmuje od 14:00, ale jeżeli nie mieli wcześniej obłożenia to można uderzać już z rana 8:00-10:00;
czyli wyjazd ~21:00
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 200
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone