Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 01.06.2014 00:44

Lednice napisał(a):Ale kuchnia jest :wink:

100 złotych za noc za pokój 2-osobowy ze wspólna kuchnią = 25 euro bez śniadania

Moim zdaniem nie ma w tej ofercie nic dziwnego ani podejrzanego 8)

Bo np. dla 4 osób w tym budynku mamy cenę 50 euro za noc, 200 złotych, za 2 pokoje i prawo do korzystania z kuchni.

To wcale nie jest mało ani za dużo 8)

Dla porównania inna cena z booking : w lipcu apartament we Wiedniu, z aneksem kuchennym, w hotelu ***, ze śniadaniem dla 4 osób w cenie, na 1 noc --- 84 euro, koszt samego śniadania 32 euro 8)

No ale.. Wiedeń słynie z najtańszych hoteli w Europie :mrgreen:

w Cro średnia cena w sezonie to jakieś 20 EUR od głowy, no ale w tym przypadku cenę obniża wspólna kuchnia , wspólna łazienka obniża standard jeszcze bardziej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2014 07:23

Średnia cena we Wiedniu też jest wyższa od podanej przeze mnie 8)

Czasem da się znaleźć coś fajnego w dobrej cenie wszędzie. :wink:

Podane powyżej 100 złotych za pokój nie jest chyba taką super okazją :roll: Cena odpowiada jakości.
Co innego gdyby za te 100 złotych była kuchnia i pokój.
No i też 250 metrów od plaży może oznaczać różne rzeczy, np. 250 metrów w linii prostej, ale na wysokiej skarpie i przy ruchliwej drodze, a na plażę trzeba iść pół kilometra :roll:
fox2plus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fox2plus » 01.06.2014 11:26

Wybieram się do Medulin w okresie 05.07-12.07 czy coś znajdę na miejscu czy raczej odradzacie jechać w ciemno?

P.S. kiedy odbywają się tzw. zmiany turnusów Sobota-Sobota czy inne dni?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2014 12:16

Coś się znajdzie, ale to nie Makarska, gdzie są naganiacze na ulicach. Trzeba szukać samemu albo przez agencje

Tak zwana zmiana turnusów jest w soboty.
To chyba logiczne, ludzie kończą robotę w piątek i ruszają w drogę 8)
oksytocyna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksytocyna » 03.06.2014 22:28

Dzień dobry wszystkim :)

Od kilku dni to forum stanowi dla mnie wspaniałą odskocznię od studenckich zmagań z sesją. Razem z chłopakiem chcemy w tym roku wybrać się - jak w temacie-w ciemno - na południe Europy, plany padły na trasę od okolic Puli wzdłuż wybrzeża, przez Słowenię aż do Triestu. Wszystko układało się nam w głowach pięknie, aż do momentu sprawdzania orientacyjnych cen (strzelałam w 8. września) na booking. W tamtym roku jechaliśmy w ciemno przez Węgry i maksymalna cena za 1 nocleg wynosiła 120 złotych za pokój - obawiam się, że teraz będziemy musieli od takich wystartować... Zdążyłam się też już zorientować, że campingi w Chorwacji przybierają raczej formę dużych kompleksów z basenem i plażą, co sprawia, że po policzeniu kosztów samochód + namiot + wszystkie poboczne opłaty - tanio nie wychodzi.

Jaką najtańszą opcję noclegową polecacie? Czy da się spędzić noc w cenie nie przekraczającej dla dwójki 80 złotych? Nie zależy nam na bliskości plaży, klubów, anie wszelakich udogodnieniach - chcemy się cieszyć pięknymi miasteczkami i dobrym jedzeniem, spędzając maksymalnie 1-2 dni w jednym miejscu :)

Będę też bardzo wdzięczna za wszelkie informacje o Słowenii i Trieście w tym temacie, bo internet milczy, a ceny na booking horrendalne (jak na studencką kieszeń oczywiście).

Pozdrawiam,
Ola
domino89
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domino89 » 10.06.2014 17:20

Witam wszystkich
Chciałem się poradzić czy w tym roku w terminie od 01.09 do 14.09 będzie problem żeby dostać w ciemno apartament dla 2 osób (z kuchnia i łazienka oczywiście) w Makarskiej w cenie do 30 Euro? Apartament nie musi być jakoś blisko plaży (dwa lata temu jak byłem to do plaży było 500m i to nie był żaden problem). Żadnych udogodnień nie potrzeba, najważniejsze żeby można było coś ugotować i żeby była łazienka.
Jeszcze pytanie czy np jak w danym miejscu mówią że chcą 30 Euro za dwie osoby/noc to biorąc apartament na 2 tyg można coś zejść z ceny?
Pozdrawiam
Dominik
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2014 18:15

oksytocyna napisał(a):
Jaką najtańszą opcję noclegową polecacie? Czy da się spędzić noc w cenie nie przekraczającej dla dwójki 80 złotych? Nie zależy nam na bliskości plaży, klubów, anie wszelakich udogodnieniach - chcemy się cieszyć pięknymi miasteczkami i dobrym jedzeniem, spędzając maksymalnie 1-2 dni w jednym miejscu :)

Będę też bardzo wdzięczna za wszelkie informacje o Słowenii i Trieście w tym temacie, bo internet milczy, a ceny na booking horrendalne (jak na studencką kieszeń oczywiście).

Pozdrawiam,
Ola

80 złotych, czyli 20 euro za nocleg w apartamencie dwuosobowym :?: :roll:
I tylko 1-2 noclegi w jednym miejscu 8)

Nie widzę tego. To nie ceny w booking oszalały, to wasza kalkulacja finansowa jest błędna.
Niestety :roll:

Prawie wszyscy na wybrzeżu wynajmują chętnie na tydzień i wtedy da się zyskać rabat.
Na 1-2 dni nie opłaca się wynajmować poza siecówkami typu booking.
Te ceny w booking są realne. :!:

PS: o Słowenii i Trieście w interencie jest ogromna ilość informacji,
także na tym forum można się sporo dowiedzieć :!:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.06.2014 19:46

domino89 napisał(a):Witam wszystkich
Chciałem się poradzić czy w tym roku w terminie od 01.09 do 14.09 będzie problem żeby dostać w ciemno apartament dla 2 osób (z kuchnia i łazienka oczywiście) w Makarskiej w cenie do 30 Euro? Apartament nie musi być jakoś blisko plaży (dwa lata temu jak byłem to do plaży było 500m i to nie był żaden problem). Żadnych udogodnień nie potrzeba, najważniejsze żeby można było coś ugotować i żeby była łazienka.
Jeszcze pytanie czy np jak w danym miejscu mówią że chcą 30 Euro za dwie osoby/noc to biorąc apartament na 2 tyg można coś zejść z ceny?
Pozdrawiam
Dominik

.....w tym roku ,ja bym obstawał w granicach 40EU za pokój :roll:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 10.06.2014 20:54

oksytocyna napisał(a):spędzając maksymalnie 1-2 dni w jednym miejscu :)

Nie wiem, kiedy zamierzacie jechać, ale szukanie noclegu w sezonie w Chorwacji na 1-2 dni to prawdziwy "pain in the ass". Przerabiałem to kiedyś i nigdy więcej nie mam zamiaru tego powtórzyć. Już lepiej spędzić parę dni / tydzień w jednym miejscu i z niego robić "wypady".
domino89
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domino89 » 11.06.2014 00:19

Chwile poszukałem i znalazłem apartament typu Studio 25 Euro/noc wygląda dość dobrze. Kilka ofert widziałem w internetach poniżej 30Euro i dlatego zastanawiam się czy lepiej brac teraz takiego pewniaka czy lepiej jechać i mieć taniej albo nawet za te same pieniadze tylko ze zrobic ogledziny na miejscu...
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 11.06.2014 04:29

Lepiej zrobić oględziny na miejscu, na zdjęciach wszystko jest ładnie a w rzeczywistości może być bałagan. Kiedyś szukałem w ciemno to różne miejsca oglądałem to jest kolorowy zawrót głowy. :D :papa:
magdula81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdula81 » 11.06.2014 04:59

mam jeszcze pytanie odnośnie tych agencji turystycznych, które znajdują się w każdym miasteczku.
Czy im należy zapłacić za to, że wskażą jakiś apartament do wynajęcia?
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 11.06.2014 05:17

Tak, przykładowo znajdziesz apartament w ciemno za cenę 50 euro doba to w biurze trzeba dać za ten sam apartament 55 euro doba. Tak że nie opłaca się. :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.06.2014 06:09

domino89 napisał(a):Chwile poszukałem i znalazłem apartament typu Studio 25 Euro/noc wygląda dość dobrze. Kilka ofert widziałem w internetach poniżej 30Euro i dlatego zastanawiam się czy lepiej brac teraz takiego pewniaka czy lepiej jechać i mieć taniej albo nawet za te same pieniadze tylko ze zrobic ogledziny na miejscu...

no nie wiem czy jeszcze taniej się uda coś znaleźć, tym bardziej w Makarskiej. Chyba, że szukasz malutkiej klitki.... :wink:
domino89
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domino89 » 11.06.2014 08:58

Dzięki za pomoc :wink: będzie trzeba się zastanowić...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 192
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone