Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomazo72
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomazo72 » 28.05.2014 11:21

Nie wiem , dlaczego straszycie chłopaka ...? Ja zawsze jadę w ciemno, i tylko w lipcu . Byłem 6 razy w samej Makarskiej ( podobno drożyzna ) i za pokój 2+1 , z aneksem , klimą i tv płaciłem 35-45 euro za dobę ,zależy od miejsca. I to na ulicy Kralja Kresimira IV, więc prawie nad samą plażą. Jasne , że były kwatery i po 60 euro, ale trzeba szukać i się targować. Nie polecam agencji lub "naganiaczy", bo wam wcisną taki lokal, że na plażę trzeba będzie zaginać z kilometr lub dalej, co w upale może stać się sportem ekstremalnym . Życzę powodzenia. :hut:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 28.05.2014 11:42

tomazo72 napisał(a):Nie wiem , dlaczego straszycie chłopaka ...? Ja zawsze jadę w ciemno, i tylko w lipcu . Byłem 6 razy w samej Makarskiej ( podobno drożyzna ) i za pokój 2+1 , z aneksem , klimą i tv płaciłem 35-45 euro za dobę ,zależy od miejsca. I to na ulicy Kralja Kresimira IV, więc prawie nad samą plażą. Jasne , że były kwatery i po 60 euro, ale trzeba szukać i się targować. Nie polecam agencji lub "naganiaczy", bo wam wcisną taki lokal, że na plażę trzeba będzie zaginać z kilometr lub dalej, co w upale może stać się sportem ekstremalnym . Życzę powodzenia. :hut:

Ale to nie wszystko jedno kiedy w lipcu, pierwsza polowa lipca jest luźniejsza, kolega napisał że chce jechać 2 połowa lipca, wtedy zaczynają się dzikie tłumy....Nawet zdarza się (nie wszędzie), że ceny w 1 połowie lipca są niższe, niż w drugiej połowie.
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 28.05.2014 13:00

W ciemno masz prawo wyboru i nie zależne jest to od terminu - w sezonie wszędzie jest OTWARTE poza sezonem masz taniej ale wiele kwater jest jeszcze w fazie otwierania lub zamykania, po małym rekonesansie zawsze trafisz na "perełkę", bo zawsze jest ktoś kto nie dotarł na miejsce z jakiegoś powodu. A to za ile i w jakich warunkach będziesz spał (bo myślę że jedziesz tam nie mieszkać tylko plażować a jak lubisz to i zwiedzać) to tylko będzie twój wybór.......
A po za tym jedź i baw się świetnie.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 28.05.2014 13:20

tomazo72 napisał(a):Nie wiem , dlaczego straszycie chłopaka ...? Ja zawsze jadę w ciemno, i tylko w lipcu . Byłem 6 razy w samej Makarskiej ( podobno drożyzna ) i za pokój 2+1 , z aneksem , klimą i tv płaciłem 35-45 euro za dobę ,zależy od miejsca. I to na ulicy Kralja Kresimira IV, więc prawie nad samą plażą. Jasne , że były kwatery i po 60 euro, ale trzeba szukać i się targować. Nie polecam agencji lub "naganiaczy", bo wam wcisną taki lokal, że na plażę trzeba będzie zaginać z kilometr lub dalej, co w upale może stać się sportem ekstremalnym . Życzę powodzenia. :hut:

Porównujesz Makarską do Primostenu?,popatrz choćby na ilość kwater(co się bezpośrednio przekłada na cenę).Makarska to spęd w porównaniu z Primostenem i 150 km bliżej
radzik128
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzik128 » 30.05.2014 07:38

planuje wyjazd ciemno do Breli 10 lipca tj. z czwartku na piątek i teraz czy wybrać czwartek bo przed weekendem ruch troche mniejszy czy lepiej w piątek bo w sobota zmiana "turnusu " ?
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.05.2014 08:41

radzik128 napisał(a):planuje wyjazd ciemno do Breli 10 lipca tj. z czwartku na piątek i teraz czy wybrać czwartek bo przed weekendem ruch troche mniejszy czy lepiej w piątek bo w sobota zmiana "turnusu " ?

Podróżowanie w weekend to przeważnie stanie w korku szczególnie na granicy SLO/CRO. My wybraliśmy w czwartek, bo właśnie we czwartek ruszmy i mamy zamiar dotrzeć we czwartek do CRO i tam przenocować
radzik128
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzik128 » 30.05.2014 08:47

a z mazur to przez Polske jazda ?
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.05.2014 08:50

radzik128 napisał(a):a z mazur to przez Polske jazda ?

Ruszamy z wawy, więc już trochę bliżej :D
akasha84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) akasha84 » 30.05.2014 22:23

pati--23 napisał(a):Czy poniżej Splitu w małych miejscowościach będzie duży problem ze znalezieniem kwatery?
Jedziemy z okolic Katowic. A co do trzeciego pytania to czy rozbieżność cenowa w lokalach jest duża czy porównywalna do cen nad Bałtykiem w sezonie?? :)

Pati my w ubiegłym roku pojechliśmy totalnie w ciemno, ba nawet nie mialam kiedy poczytać o Chorwacji, gdyż o wyjeździe zdecydowaliśmy w środę, a wyjechaliśmy w niedzielę na przełomie lipca i sierpnia do Omiš. Kwaterę znaleźliśmy ekspresowo 10 metrów od plaży za 40euro za dobę za dwie osoby, fakt, że warunki jak w komunie, ale kuchnia, łazienka, pokój i klima były do tego duży taras z widokiem na morze. Być może gdybyśmy dłużej poszukali to standard byłby ciut wyższy, ale w szczycie sezonu taka miejscówka tuż przy morzu... byliśmy zachwyceni. Z tego, co widziałam każdy, kto szukał za 3-4 razem znajdywał miejscówkę :-)
kocia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocia1 » 31.05.2014 21:18

Ja dzisiaj znalazłam pokój dwuosobowy przez booking na 5 dni za 520 zł. Co wychodzi 50 zł na osobę dziennie, 250 metrów od plaży, czy ta cena w ogóle jest realna? Bo jakoś trudno mi w to uwierzyć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2014 21:23

kocia1 napisał(a):Ja dzisiaj znalazłam pokój dwuosobowy przez booking na 5 dni za 520 zł. Co wychodzi 50 zł na osobę dziennie, 250 metrów od plaży, czy ta cena w ogóle jest realna? Bo jakoś trudno mi w to uwierzyć.

Pokój czy apartament :?: :roll:
To raczej ważne 8)

Cena musi być realna, tylko co dostajesz w zamian, diabeł tkwi w szczegółach :roll:
kocia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocia1 » 31.05.2014 21:30

Pokój, pokój :) oceniony niby na 8 w skali do 10 :) właśnie nie wiem czego mogę się spodziewać po takiej cenie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2014 21:38

Sam pokój, bez kuchni :?: Bez aneksu kuchennego :?:
Da się przygotowywać samemu posiłki :?:

Jak się nie da, to lepiej poszukać hotelu z wyżywieniem, wyjdzie taniej niż codzienne stołowanie się po knajpach, :roll:
kocia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocia1 » 31.05.2014 22:37

Jest kuchnia, z tego co się doczytałam to jedna dla wszystkich wynajmujących pokoje .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2014 22:51

Ale kuchnia jest :wink:

100 złotych za noc za pokój 2-osobowy ze wspólna kuchnią = 25 euro bez śniadania

Moim zdaniem nie ma w tej ofercie nic dziwnego ani podejrzanego 8)

Bo np. dla 4 osób w tym budynku mamy cenę 50 euro za noc, 200 złotych, za 2 pokoje i prawo do korzystania z kuchni.

To wcale nie jest mało ani za dużo 8)

Dla porównania inna cena z booking : w lipcu apartament we Wiedniu, z aneksem kuchennym, w hotelu ***, ze śniadaniem dla 4 osób w cenie, na 1 noc --- 84 euro, koszt samego śniadania 32 euro 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 191
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone