Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 07.08.2009 06:22

slawek_116 napisał(a):Wyspa Hvar jest naprawde ladna wyspa. Osobiscie mieszkalem w Starim Grad-zie ale zwiedzilem ja cala. Jedno co moge polecic to zeby promem plynac ( nie pamietam miejscowosci ale kawalek na Makarskiem ) na wyspe niz ze Splitu a do miasta Hvar przejechac to jest okolo 100 km, ale prom tanszy 5 razy. Ja za 2 auta i 8 osob cos kolo 900 kun ze splitu zaplacilem a z powrotem tylko 225 wiec warto chyba te 100 km przejechac.

Chyba o Drvernik ci chodzi.
gaceq
Croentuzjasta
Re: PAG w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 07.08.2009 06:25

jarkow napisał(a):Mam zamiar być w Chorwacji w dn. 11-20.08
Czy Pag (konkretnie Madre, Metajna) też jest obleganym i popularnym miejscem w szczycie sezonu?
Wysłałem ze 20 zapytań i wszyscy mają zajęte w tym terminie.
Czy jadąc w ciemno w tym okresie, w te miejsce znajdę coś dla 4 osób?

Pozdrawiam.

Wyciągnąłem kulę i widzę, że znajdziesz bez problemu. Jak ktoś jeszcze chce zapytać to proszę podawać jaka miejscowość, ile dni i ile osób a ja będę sprawdzał.
pankufur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pankufur » 07.08.2009 06:44

gaceq napisał(a):Wyciągnąłem kulę i widzę(...) Jak ktoś jeszcze chce zapytać to proszę podawać jaka miejscowość, ile dni i ile osób a ja będę sprawdzał.

:D
To ja, to ja też...

14 dni, 6 osób. Sprawdź jeszcze gdzie się zatrzymam, bo nie wiem :lool:
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 07.08.2009 07:12

Niestety mam starą kulę i muszę podać miejscowość, nic nie poradzę ale może ktoś inny ma lepszą kulę i więcej widzi.
jarkow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarkow » 07.08.2009 08:31

gaceq napisał(a):Wyciągnąłem kulę i widzę, że znajdziesz bez problemu. Jak ktoś jeszcze chce zapytać to proszę podawać jaka miejscowość, ile dni i ile osób a ja będę sprawdzał.

Dzięki. A może jeszcze cyferki na Toto Lotek kula zna? A tak na poważnie zastanawiam się ile ze wszystkich apartamentów ma swoje oferty na www.
andyblue
Plażowicz
Makarska czy jechac w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) andyblue » 07.08.2009 10:47

Do chorwacji jade pierwszy raz (16 do 23 sierpień), na miejscu bede ok godziny 14:00 w niedziele.

Z tego co wyczytałem na forum a przegladam je od 2 dni (jest świetne) to najlepsza miejscowość to Makarska, (podobno blisko do plaz piaskowych, których jest mało).

Czy warto w przyjechac w niedziele w ciemno??? o godz 14??? czy lepiej sie martwic :?:
pankufur
Odkrywca
Re: Makarska czy jechac w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) pankufur » 07.08.2009 11:55

andyblue napisał(a):czy lepiej sie martwic :?:

Umartwiać się? Na wakacjach? Kolego no, co Ty? :mrgreen:

A tak na marginesie to też tak jadę i też w ciemno, ale po przewertowaniu tego forum WIEM, że na miejscu znajdę jakieś lokum, które pozwoli mi cieszyć się wakacjami. Czego i Tobie życzę :D
smolaka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smolaka » 08.08.2009 20:45

W tym roku byłem po raz drugi. W ubiegłym pojechaliśny 15 sierpnia "w ciemno" planując tylko miejsce Marusići. Kwaterę znależliśmy w ciągu 15-u minut i do tego wydaję mi się że bardzo tanio. W tym roku pojechaliśmy 24 lipca i znalezienie kwatery w tamtym rejonie zajęło nam ok 5-u godzin. Nauczony tym dożwiadczeniem w następnym roku napewno zarezerwuję, bo szkoda czasu na szukanie. Szczególnie jak jedzie się z rodziną i z dwojgiem małych dzieci. Pozdrawiam.[/code]
andyblue
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andyblue » 10.08.2009 15:24

To teraz juz nie wiem czy jechac w ciemno na tego 16 lipca?
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 10.08.2009 20:14

andyblue napisał(a):To teraz juz nie wiem czy jechac w ciemno na tego 16 lipca?

NA 16 lipca to już się spóźniłeś... :wink:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 10.08.2009 22:55

nowalijka napisał(a):
andyblue napisał(a):To teraz juz nie wiem czy jechac w ciemno na tego 16 lipca?

NA 16 lipca to już się spóźniłeś... :wink:

Nooo na 16. lipca, to rezerwuj, masz do wyboru prawie wszystkie kwatery w Chorwacji :) ;)
soul17
Globtroter
Re: Makarska czy jechac w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) soul17 » 11.08.2009 07:43

andyblue napisał(a):Do chorwacji jade pierwszy raz (16 do 23 sierpień), na miejscu bede ok godziny 14:00 w niedziele.

Z tego co wyczytałem na forum a przegladam je od 2 dni (jest świetne) to najlepsza miejscowość to Makarska, (podobno blisko do plaz piaskowych, których jest mało).

Czy warto w przyjechac w niedziele w ciemno??? o godz 14??? czy lepiej sie martwic :?:

Niedziela to chyba najlepszy dzień, większość kończy urlopy w sobotę, a Ci co mają bliżej w niedzielę. Dodatkowo druga połowa sierpnia to jednak nieco niższy sezon niż na przełomie z lipcem.
Co do Makarskiej to jak dla kogo najlepsza, napewno sporo rozrywek na mieście i możliwości wydania kasy, ale plaże raczej zatłoczone i trzeba czasem kilkaset metrów przejść by znaleźć odpowiednie miejsce.

Co do plaż piaskowych to chyba pomyliłeś Makarską z Malinską, na Rivierze Makarskiej piasku raczej nie uświadczysz.

jarkow napisał(a): A tak na poważnie zastanawiam się ile ze wszystkich apartamentów ma swoje oferty na www.

Przeglądając w tym roku apartamenty w Rogoznicy i będąc tam 3 lata temu, obstawiałbym nie więcej niż 10%.
andyblue
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andyblue » 11.08.2009 14:39

Sory kurde (przepraszam) chce przyjechac oczywiscie 16 sierpnia!

Mysle ze berdzie na Makarskiej w czym wybierac i ceny moze troche nizsze
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 11.08.2009 19:27

Witam
Niedziela do szukania kwatery w godz. popołudniowych to najlepszy moment. Nie będziesz miał żadnych problemów ze znalezieniem. Corwaci włąściciele w tym czasie sa juz podenerwowani bo kończy sie weekend, bo ktoś zrezygnował, bo koniec wakacji się zbliża. Byłem w lipcu i pamiętam podróż Magistralą Jadrąnską od Zadaru do Gradac. Na każdym parkingu przed miejscowościami stały dwie trzy osoby i oferowały apartmany, sobe itd. No i nie było w niedzielę tak wielkiego ruchu na drogach. turnusy kończą sie w sobotę. Wyjeżdżałem w niedzielę i korki korki były w okoloicach Zagrzebia - powroty.
pozdrawiam
pestka2912
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pestka2912 » 11.08.2009 21:36

andykan ma rację , my co prawda przyjechaliśmy w sobotę ale widząc korki " powrotne" przedłużylismy pobyt tak żeby wracac wniedzielę i faktycznie korki były dopiero w okolicach przejścia granicznego z Węgrami
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone