Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2014 21:46

pati--23 napisał(a):To że loteria to wiadomo ale jak poszperałam po biurach to oferty przebrane i pozostały oferty z dużych i tłocznych miejscowości a ceny zabójcze!

Zależy jakich biur i co to za oferty, apartamenty czy hotele :roll:

W sumie to teraz oferty hoteli są już przebrane i niewiele zostało wolnych miejsc za umiarkowaną cenę.

Za to apartamentów wybór w internecie jest ogromny i za 5 minut można zarezerwować w lipcu coś za umiarkowaną cenę.
Wyszukiwarka google, wpisać :
apartamenty online chorwacja
i można przebierać...
Reklama firm jest zabroniona na forum, więc ich nazw nie podaję
Ja nie widzę większego sensu w tym, żeby w sezonie z dzieckiem dziećmi jechać w ciemno w tej sytuacji 8)
Jak ktoś ma inne gusta i to lubi, to go bawi jechać wtedy w ciemno, to ja to rozumiem.
O gustach trudno dyskutować 8)
pati--23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati--23 » 21.05.2014 21:49

Nie oczekuje szybkich i konkretnych odpowiedzi :) Najbardziej interesuje mnie czy jak poszukam to czy uda nam się znaleźć jakieś kwatery w przyzwoitej cenie, a to że nie od razu znajdziemy to wiem bo po Polsce zawsze jeździmy bez rezerwacji i zawsze coś znajdziemy :o a tu się troszkę waham
hannah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannah » 22.05.2014 08:02

Internet jest wielki my szukaliśmy i na niemiecko języcznej stronie udalo sie odszukać kwatere na wyspie Vir w zadnych polsko jezycznych stronach nie bylo tej kwatery.Pogadaliśmy przez neta zarezerwowane i wyjazd 20 czerwca.Jest duzo ofert w przyzwoitej cenie i małe miejscowosci z dala od natloku ludzi.
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 22.05.2014 18:17

Lednice napisał(a):No, ale to jest szczyt sezonu :?

6 dorosłych i 1 dziecko, sporo 8)

Do tego nikt z nas nie wie, co wam przypadnie do gustu, co się spodoba, jakie miejsce, jaki apartman,
40 euro za 2+1 :?: :roll: No, może daleko od morza :roll:
To nie Chorwaci zrobili się pazerni, ale ceny się wyrównują do zachodniej Europy, także w Polsce.
Zakopane jest często w sezonie drogie jak Austria, Sopot jak Włochy :roll:

Ja bym szukał intensywnie w internecie,
wystarczy wpisać do wyszukiwarki np.
apartamenty Chorwacja online
i potem przeglądać strony

Coś MUSICIE znaleźć, co wam się WSZYSTKIM spodoba,

jak ma być blisko Polski, to Istria i Kvarner :!:

Poczytać forum, to jest skarbnica wiedzy :D
Koniecznie kupić przewodnik po Chorwacji

Z moich doświadczeń jasno wynika że nie ma problemu z apartamentem nawet w sezonie .Ostatni wyjazd do Blato 2 osoby 36€ 50m od morza. Wyjazd oczywiście w ciemno. Problemem jest tylko to że po całonocnej jeździe trzeba się sprężyć i z pół dnia szukać odpowiedniej kwatery. Internet odradzam często można się rozczarować to już lepiej w agencjach na miejscu.
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 22.05.2014 20:00

Popieram Dick45
Dwa wyjazdy i zawsze w ciemno, po całej nocy jechania pozostawiamy auto w pobliżu "wody" młodzież pilnuje i moczy nogi a my na polowanie. Szybciej trafiamy na kwaterę nam odpowiadająca niż nad naszym Bałtykiem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2014 20:03

Zawsze rezerwuję przez internet i nigdy nie było inaczej, gorzej,
niż było w ofercie. :!: :D

I nie było drożej :wink:
Często cenę da się negocjować :D

Oczywiście trzeba sprawdzać położenie kwatery w google, to co pokazują albo nie pokazują fotki :wink:
Przeważnie mało kto oszukuje w opisie kwatery, nie fałszuje fotek :!:
Patrząc się na fotki wiem, jakie jest wyposażenie, czy odpowiada cenie.
Właściciel czasem skraca drogę na plażę od kwatery albo ukrywa np. to, że obok jest Jadranka :wink:
Ale to da się zweryfikować w google street view

No i trzeba szukać opinii o hotelu czy apartamencie od innych osób :!:
Trzeba zebrać plusy i minusy, mieć z 4-5 kwater do wyboru i dopiero potem się zdecydować 8)

Dla mnie szukanie noclegu pół dnia w upale, po nieprzespanej nocy, jest czymś z innej planety :roll:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.05.2014 20:11

Dick45 napisał(a): Internet odradzam często można się rozczarować to już lepiej w agencjach na miejscu.

...ktoś tu głupoty wypisuje.....inter .....to podstawa
...zawsze załatwiałem wszystkie noclegi przez internet...i były takie jak w opisie :wink:
...tylko trzeba patrzeć na opinie ...to podstawa :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 21:26

mervik napisał(a):
Dick45 napisał(a): Internet odradzam często można się rozczarować to już lepiej w agencjach na miejscu.

...ktoś tu głupoty wypisuje.....inter .....to podstawa
...zawsze załatwiałem wszystkie noclegi przez internet...i były takie jak w opisie :wink:
...tylko trzeba patrzeć na opinie ...to podstawa :)

nigdy nie szukałam w agencjach kwatery. Zawsze przez internet i do tej pory się nie rozczarowałam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2014 21:36

Rozczarować się i na miejscu możesz....
A nuż Ci gospodarz zacznie świarło gasić o 22.00, dzieci nie będą mogły krzyczeć jak śpi po obiedzie........bywa.
Agencje to zdzierstwo w czystej postaci.

Zawsze się posiłkowałem netem i jakoś nigdy rozczarowań nie było.
No, ale może mam fart. :oczko_usmiech:
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 22.05.2014 21:42

Jeden raz rezerwowałem przez neta i się naciąłem.Opis i zdjęcia nie odpowiadaly stanowi obecnemu ale sprzed kilku lat.No cóż było robić- szukaliśmy na miejscu i znaleźliśmy dużo lepszy apartament. Nigdy więcej rezerwacji-zawsze w ciemno :!:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2014 21:54

szary779 napisał(a):Jeden raz rezerwowałem przez neta i się naciąłem.Opis i zdjęcia nie odpowiadaly stanowi obecnemu ale sprzed kilku lat.No cóż było robić- szukaliśmy na miejscu i znaleźliśmy dużo lepszy apartament. Nigdy więcej rezerwacji-zawsze w ciemno :!:

Ale przecież z pojedynczego przypadku nie można robić reguły. Jak Ci raz auto w trasie nawali, to więcej nie pojedziesz? :)
Może trzeba więcej pytać. Jak są 3 zdjęcia - poprosić o więcej. Jak są tylko wewnątrz - poprosić o zdjęcia otoczenia.
Ja tak robię i dodatkowo zadaję dużo upierdliwych pytań i dostaję odpowiedzi. Nigdy nie zdarzyło się, żebym zastał na miejscu stan niezgodny z opisem. W dobie internetu prawie wszystko można zweryfikować. Lokalizację, nawet nastroje właścicieli itp. :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 23.05.2014 09:54

walp napisał(a): W dobie internetu prawie wszystko można zweryfikować.... nawet nastroje właścicieli itp. :)

...zwłaszcza po upierdliwych pytaniach :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.05.2014 10:27

mervik napisał(a):
walp napisał(a): W dobie internetu prawie wszystko można zweryfikować.... nawet nastroje właścicieli itp. :)

...zwłaszcza po upierdliwych pytaniach :lol:

I tutaj też wypada to pozytywnie, bo chętnie zawsze odpowiadają. :wink:
pati--23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati--23 » 23.05.2014 17:29

Dzięki za info. bardzo przydatne.
A my nie jesteśmy bardzo wymagającymi podróżnikami.
A był ktoś może w Blace i Villi Laura????
Joki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joki » 25.05.2014 22:19

Witam wszystkich.

do tej pory jeździlismy w ciemno- zawsze jednak był to koniec sierpnia. Kwatery znajdowalismy "od ręki", nie pamiętam by był jakiś problem kiedy kolwiek.

W tym roku jednak mamy dylemat. Z dwóch powodów:

powód a)
-wyjazd z 16 miesięcznym brzdącem

powód b)
-wyjazd w drugiej połowie lipca

miejscówka nie ustalona- ale raczej i ogólnie- od Splitu na południe.

Czy ktoś z Was był w CRO w podobnym terminie w latach poprzednich "w ciemno"? jak wtedy z kwaterami?

Jak dla nas nie musi być to 50m od morza, może być i dalej byle klima była, schludnie i czysto.

Jak z reguły Chorwaci liczą za nocleg w układzie dwoje dorosłych plus dziecko? płacimy jak za dwójke czy liczą równo od trzech?

dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 189
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone