Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 13.05.2014 16:44

Akakai, ja sie nie wypowiem w kwestii cen, bo ostatni raz bylismy 3 lata temu. Ale moge popytac bo jedziemy w piatek, wiec bede miec mniej wiecej rozeznanie.
My teraz za pokoj 2+1 placimy 25 euro, mamy 10 m do morza, ale to calkowicie poza sezonem...
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 13.05.2014 22:08

8) Zawsze jeździmy w ciemno.:) Czy nad Bałtyk, czy nad jeziora i nie ważne kiedy mamy chęć dziś jutro a nawet dziś w nocy jesteśmy w drodze. Jeśli chodzi o Chorwację to tylko ustalamy dokładnie GDZIE i przybliżony termin z zasady jeśli w ciemno to poniedziałek rano być u celu i jak już przedmówcy pisali perełki zawsze się trafiają. :P Rezerwacja kwater z wyprzedzeniem jest OK jeśli mamy pewny urlop. A nie każdy ma taki komfort. Do Chorwacji dwukrotnie zawitaliśmy w II połowie lipca, Poreć w zeszłym roku był super to może i w tym roku Tribunji będzie OK.
Pozdrawiam :hut:
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 16.05.2014 22:34

Akaki napisał(a):Podpowiedzcie jak wygląda sytuacja z szukaniem w ciemno w pierwszym tygodniu Września - konkretniej Baska Voda, Promajna lub Brela, te okolice. Mailowe szukanie lokum nie nastraja optymistycznie i chętnie pojechałbym w ciemno, niemniej jedziemy autobusem, więc pikawa trochę niespokojna... :)

My jeździmy we wrześniu i znajdujemy kwaterę z widokiem. ;) wprawdzie szukanie dla 2 osób nie jest proste ale kwatery są.... a dalej od centrum to na pewno tak. Na Frankopanskiej w Breli powinniście znaleźć, Baska też duża ( i droga).... Ceny w zależności od standardu i odległości od morza. Mieszkaliśmy i za 45 E/doba 2 osoby i za 30 E/doba 2 osoby. Zależy też o której dotrzecie na miejsce... Jeśli rano czy w okolicy południa to zapewne dacie radę.... znajdziecie. :) Ale sami tę decyzję podjąć musicie... :P
brown
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brown » 16.05.2014 23:32

W Promajnie bywam od 2010 w drugim i trzecim tygodniu września. Zawsze przyjeżdżaliśmy w niedzielę rano i nigdy nie było problemu ze znalezieniem kwatery dla małżeństwa z dzieckiem. Mało tego, wybór jest spory. Ceny za 2 pokoje plus niezbędna reszta i taras z widokiem na morze w zależności od roku od 35 do 45 Euro.
Raz wpadłem na pomysł ,że zadzwonię do właścicieli apartamentu ,w którym byłem rok wcześniej. Zadzwoniłem kilka tygodni przed wyjazdem z pytaniem o obłożenie i cenę. Było wolne ale cena jaką zaproponowali była dużo wyższa niż rok wcześniej i ta za jaką zgodzili się wynająć apartament jak już dojechaliśmy we wrześniu. W mojej opinii nie warto na wrzesień robić wcześniej rezerwacji i przepłacać.
Vanco
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vanco » 20.05.2014 20:52

Witam serdecznie,

Przeglądam forum od jakiegoś czasu i im więcej czytam tym mniej wiem… Nasza sytuacja jest następująca- ponieważ o terminie urlopu (28.07- 10.08) dowiedzieliśmy się niedawno, nie było okazji wcześniej zainteresować się rezerwacją kwatery. Porozsyłaliśmy kilka wiadomości z pytaniami, ale jak na razie nic nie udało się znaleźć. Wybieramy się w trzy rodziny o następującej konfiguracji:
i- 2 osoby dorosłe
ii- 2 osoby dorosłe
iii- 2 osoby dorosłe + 4 latek

I tu moje pytanie: czy ktoś z Was jechał kiedykolwiek w ciemno w takim terminie i w tyle osób? Może macie jakieś ciekawe namiary? Dodam, że wybieramy Chorwację przede wszystkim ze względu na pogodę. Jesteśmy otwarci na różne regiony, a ponieważ będzie to nasz pierwszy wyjazd (autem), raczej celujemy w północną część (oczywiście nie jest to warunek bezwzględny, ale im bliżej PL tym lepiej). Co do standardu to potrzebujemy 3 osobnych pokoi, ale zakładamy że mogą być w jednym apartamencie, gdzie jeszcze będą łazienka i kuchnia (oczywiście jedna łazienka i kuchnia na wszystkie pokoje).
I teraz kilka pytań
- czy możecie wskazać region gdzie nasze wymaganie będą łatwiejsze do spełnienia?
- czy uważacie, że podane standardy (chodzi mi o rodzinę 2os+dziecko) mają szansę zaistnienia w kwocie 40 EUR?
- czy możecie podać jakieś namiary (nr PRV)?
Zdajemy sobie sprawę z terminu wyjazdu oraz z czasu jaki pozostał, ale będę wdzięczny za wszelkie rady i komentarze.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Ps.
Odpowiedź typu „nie ma szans, daj sobie spokój” również jest jakąś informacją, pod warunkiem że jest poparta merytorycznymi argumentami :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.05.2014 21:28

Vanco napisał(a):Witam serdecznie,

Przeglądam forum od jakiegoś czasu i im więcej czytam tym mniej wiem… Nasza sytuacja jest następująca- ponieważ o terminie urlopu (28.07- 10.08) dowiedzieliśmy się niedawno, nie było okazji wcześniej zainteresować się rezerwacją kwatery. Porozsyłaliśmy kilka wiadomości z pytaniami, ale jak na razie nic nie udało się znaleźć. Wybieramy się w trzy rodziny o następującej konfiguracji:
i- 2 osoby dorosłe
ii- 2 osoby dorosłe
iii- 2 osoby dorosłe + 4 latek

I tu moje pytanie: czy ktoś z Was jechał kiedykolwiek w ciemno w takim terminie i w tyle osób? Może macie jakieś ciekawe namiary? Dodam, że wybieramy Chorwację przede wszystkim ze względu na pogodę. Jesteśmy otwarci na różne regiony, a ponieważ będzie to nasz pierwszy wyjazd (autem), raczej celujemy w północną część (oczywiście nie jest to warunek bezwzględny, ale im bliżej PL tym lepiej). Co do standardu to potrzebujemy 3 osobnych pokoi, ale zakładamy że mogą być w jednym apartamencie, gdzie jeszcze będą łazienka i kuchnia (oczywiście jedna łazienka i kuchnia na wszystkie pokoje).
I teraz kilka pytań
- czy możecie wskazać region gdzie nasze wymaganie będą łatwiejsze do spełnienia?
- czy uważacie, że podane standardy (chodzi mi o rodzinę 2os+dziecko) mają szansę zaistnienia w kwocie 40 EUR?
- czy możecie podać jakieś namiary (nr PRV)?
Zdajemy sobie sprawę z terminu wyjazdu oraz z czasu jaki pozostał, ale będę wdzięczny za wszelkie rady i komentarze.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Ps.
Odpowiedź typu „nie ma szans, daj sobie spokój” również jest jakąś informacją, pod warunkiem że jest poparta merytorycznymi argumentami :)

Ciężka sprawa z tą ceną , niestety Chorwaci strasznie zrobili się pazerni i ceny poszybowały ostro w górę
...cena za 2+1 =jakieś 60 EU w tym terminie
...ciężko teraz znależ miejsce żeby tyle osób było w jednym miejscu
Wiadomo że w północnej części można szybciej coś znależ
....ale ...to już nie ma tych klimatów co na południu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2014 21:38

No, ale to jest szczyt sezonu :?

6 dorosłych i 1 dziecko, sporo 8)

Do tego nikt z nas nie wie, co wam przypadnie do gustu, co się spodoba, jakie miejsce, jaki apartman,
40 euro za 2+1 :?: :roll: No, może daleko od morza :roll:
To nie Chorwaci zrobili się pazerni, ale ceny się wyrównują do zachodniej Europy, także w Polsce.
Zakopane jest często w sezonie drogie jak Austria, Sopot jak Włochy :roll:

Ja bym szukał intensywnie w internecie,
wystarczy wpisać do wyszukiwarki np.
apartamenty Chorwacja online
i potem przeglądać strony

Coś MUSICIE znaleźć, co wam się WSZYSTKIM spodoba,
jak ma być blisko Polski, to Istria i Kvarner :!:

Poczytać forum, to jest skarbnica wiedzy :D
Koniecznie kupić przewodnik po Chorwacji
Gandzialf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandzialf » 21.05.2014 00:26

Witam, poszukuję miejsca na wakacje na chorwacji, od kilku dni przekopuje fora oraz strony z rezerwacjami i mam straszny ból głowy. Chcielibyśmy jechać w 4 dorosłe osoby w rejony południowej dalmacji albo na którąś wyspę, jest to obojetne czy to bedzie makarska czy jakaś wyspa. Chodzi tutaj o pobyt blisko plazy która bedzie zaopatrzona w jakąs restauracje gdzie można coś zjeść i się nie zatruć oraz kupić sobie zimne piwo ;). Wszystkie apartamenty wydają się być zarezerwowane, czy wg was jest szansa w terminie 1-10 sierpnia znaleźć coś na 10 dni jadąc w ciemno w rozsądnej cenie ( 60-80) euro za 4 osoby ? Bardzo proszę o podpowiedź gdzie oprócz makarskiej można szukać noclegu aby można było mieć w miare zagospodarowaną plaże. Jeśli ktoś byłby tak miły i miał sprawdzony apartament to tez bardzo proszę o pomoc. z góry dzięki i pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.05.2014 07:52

Vanco napisał(a):- czy uważacie, że podane standardy (chodzi mi o rodzinę 2os+dziecko) mają szansę zaistnienia w kwocie 40 EUR?

Rozumiem, że cena jest dość ważnym kryterium. Poszukaj sobie miejscowości Starigrad-Paklenica. Dość blisko Polski, jest co pozwiedzać w okolicy, miasteczko nie duże, więc nawet jak będziecie w różnych domach to będzie to kwestia kilku minut jak będziecie razem. Mała miejscowość z kilkoma kramami z "pamiątkami" - dziecko nie specjalnie będzie miało na co naciągać rodziców.
Ze względu na plażę szukaj app. na granicy z Seline.
Z minusów - subiektywnie oczywiście:
- dla mnie mało klimatyczna, ale wypoczęliśmy tam na maksa.

Tu masz moją relację, ale są też opinie bardzo zadowolonych forumowiczów. I jeszcze jedna relacja
Jedziecie pierwszy raz, więc powinno Wam się podobać jeśli nie jesteście nastawieni na gwarne nocne życie, bo tego tu nie ma :D
pati--23
Plażowicz
Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati--23 » 21.05.2014 21:00

Witam!!
Mam kilka pytań co do wyjazdu w ciemno do Dalmacji, co prawda była tam kilkakrotnie ale zawsze wyjazd z kwaterami zarezerwowanymi z góry i to dość dawno. W tym roku z mężem i dzieckiem 6-cio letnim wybieramy się w ciemno w okresie 12.7.14-26.07,14 w okolice Baska Voda lub Pirovac. Mam pytania:
1. Czy w tym terminie i w tych okolicach znajdziemy bez problemu kwatery i w jakich cenach?
2. Jak wyglądają ceny za przejazd tzn. winiety, autostrady itp?
3. Co z wyżywieniem własne czy lokalne specjały i co lepiej i taniej?

Proszę o konkrety :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2014 21:12

Nikt na forum nie jest prorokiem i na pytanie 1.
nie odpowie :!: :roll:
Jazda w ciemno w sezonie to zawsze loteria 8)

Na pytanie 2. tez nikt nie odpowie, bo nie napisano skąd jedziecie do Chorwacji :!: :roll:

Na pytanie 3. też nikt nie odpowie. Pojęcie "lepiej" jest bardzo subiektywne, każdy lubi co innego.
Do tego praktycznie nie da się całego jedzenia zabrać ze sobą.

Czyli konkrety są takie :!:

PS: o winietki i inne sprawy z dojazdem szukajcie informacji tu:
faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania-f27.html
samochodem-trasy-noclegi-przepisy-uwagi-f4.html
pati--23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati--23 » 21.05.2014 21:24

Czy poniżej Splitu w małych miejscowościach będzie duży problem ze znalezieniem kwatery?
Jedziemy z okolic Katowic. A co do trzeciego pytania to czy rozbieżność cenowa w lokalach jest duża czy porównywalna do cen nad Bałtykiem w sezonie?? :)
pati--23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati--23 » 21.05.2014 21:28

To że loteria to wiadomo ale jak poszperałam po biurach to oferty przebrane i pozostały oferty z dużych i tłocznych miejscowości a ceny zabójcze!
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 21.05.2014 21:37

pati--23 napisał(a):Czy poniżej Splitu w małych miejscowościach będzie duży problem ze znalezieniem kwatery?
Jedziemy z okolic Katowic. A co do trzeciego pytania to czy rozbieżność cenowa w lokalach jest duża czy porównywalna do cen nad Bałtykiem w sezonie?? :)

My dwa lata temu byliśmy na peljesacu i kwaterę szukaliśmy tydzień przed wyjazdem, a wyjeżdżaliśmy w lipcu. Bardzo szybko udało nam się znaleźć i całkiem dobrze trafiliśmy. Fakt, że miejscowość malutka, nawet sklepu tam nie ma, ale to akurat nam nie przeszkadzało, bo dom nad samym morzem i z całkiem fajnym miejscem do kąpieli dla małych dzieci.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2014 21:41

pati--23 napisał(a):Czy poniżej Splitu w małych miejscowościach będzie duży problem ze znalezieniem kwatery?

Pani chce szybkich i jednoznacznych odpowiedzi na pytania, na które nie ma takich odpowiedzi :!: :!:

Można mieć szczęście i znaleźć po pół godzinie coś fajnego, można stracić pół dnia i w końcu skorzystać z drogiej i mało ciekawej oferty.
W tym wątku wszystkie te niuanse są wyjaśnione i trzeba go przestudiować dokładnie.
To nie jest takie proste.
Diabeł tkwi w szczegółach :roll:

Dawno temu byłem nad Bałtykiem, ostatni raz w 2008 roku. :roll:
Wszędzie w kurortach nadmorskich jest tak, że w samym centrum, na plaży, na deptaku, jest znacznie drożej niż na peryferiach.
Obojętnie, Bałtyk, czy Jadran
Czasem są obok siebie dwa lokale, jeden droższy od drugiego o 50%, a po wystroju nikt by się tego nie domyślił :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 188
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone