Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 06.05.2014 00:19

Fanka napisał(a):No ba, poza sezonem to jest insza, inszość, nie każdy jednak ma taką możliwość, ja mogę tylko w sezonie... 8)

Domyślam się, że nauczycielka :?: :D Moja żona również, ale ja nie napisałem, że poza sezonem a jedynie poza środkiem sezonu. Dlatego my jeździmy zawsze tuż po zakończeniu roku szkolnego - wtedy jeszcze całkiem duże luzy są :D Żal tylko ludzi, którzy stoją w kilometrowych korkach "do", gdy my pomykamy pustą autostradą do domu w połowie lipca. No ale oni pewnie żałują nas, że my już "po" :D Tu trzeba rozważyć, które uczucie jest bardziej dokuczliwe i dokonać odpowiedniego wyboru.
mada10000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada10000 » 06.05.2014 10:19

Wyjazd "W ciemno " ma tylu zwolenników ,co i przeciwników :D To zależy od człowieka.
My w zeszłym roku pierwszy tydzień września ,a drugi naszego urlopu w Cro ,szukaliśmy w ciemno.
Myslę ze na pierwszy tydzień ,prosto po podróży nie zdecydowałabym się jechac w ciemno. Ja lubię miec wszystko zaplanowane i być pewną ,że po przyjeździe będę miała gzie spokojnie odpocząć.
Jedziemy ,dość daleko , bo z nad samego Morza Bałtyckiego (Darłowo) ,i zreguły aż na koniec Dalmacji.
Nawet ,jak jest nocleg po drodze to i tak jest to wiele kilometrów .W tym roku jedziemy w szczycie sezonu ,więc
noclegi na oba tygodnie w dwóch różnych miejscach zarezerwowane.
Ale jak ktoś jest młody ,ma miej kilometrów do przejechania i dusze hazardzisty to dlaczego nie jechać w ciemno :D :D
Stefa1966
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefa1966 » 07.05.2014 09:32

2013 r.
Baska na Krk, 3 rodziny (4+3+3), druga połowa lipca, szukalismy w poniedziałek rano - 3 ap. w sąsiadujących budynkach
Ap. 4 osobowy, 2 sypialnie, z klimą, 1 łazienką z pralką, olbrzymi, ponad 30 m. taras z widokiem na morze 80 Eur- znalezione po ok. godzinie szukania, do morza ce 300 m.
Ap. 3-osobowe bez klimy i pralki, pokój z niewielką kuchenką wychodziły po 72 eur

w tym roku tez planujemy w ciemno ale na makarskiej, Zivogosce lub Zaostrog, ew. Drasnice
liczę, że i tym razem sie uda
może nawet chętnie byśmy zarezerwowali ale termin urlopu ciagle się zmienia...optowałam za sierpniem ale jak czytam wasze opinie to chyba jednak zdecydujemy sie na lipiec
dorotaitomek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotaitomek » 07.05.2014 14:16

Byłam dwa razy, oba po 15 sierpnia. 2 dorosłych + dwójka młodzieńców, bo dzieci to już nie są.
Pierwszy raz - kwatera po godzinie 40 euro, 100 m do morza, sypialnia i duża kuchnia z dwoma łóżkami, znaleźliśmy sami.
drugi raz - podjechał "naganiacz" na skuterze i zaprowadził nas do kwatery 10 m od morza, ok 70 mkw.dwie sypialnie, dwa tarasy, dwie łazienki, duży salon z kuchnią, stargowaliśmy na 55 euro.
I tak jak piszecie - wyjazd w ciemno ma plusy i minusy. Ważne to się nie denerwować. Już przecież jesteście na wakacjach....
a jak toczyłam pianę trochę ze stresu trochę ze zmęczenia - mąż mówi: przecież można na plaży przenocować... mrozu nie będzie:)
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 08.05.2014 20:08

Witam kilka razy byłem w chorwacji zawsze w ciemno,ale pierwszy raz jade z małym 2letnim dzieckiem.Mam pytanie czy warto ryzykowac w ciemno czy może zarezerwowac cos?I drugie pytanie czy ktoś może polecic jakies małe fajne miasteczko lub nawet wioskę na makarskiej rivierze dla małżeństwa z małym dzieckiem.Z góry dziękuje,acha wyjazd planuje w połowie lipca.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2014 22:23

Na to pytanie nikt nie odpowie, tylko wy, bo nikt z forumowiczów nie zna waszego dziecka :roll:

Są dzieci, które doskonale znoszą podróż i ewentualne długie szukanie kwatery też by zniosły w spokoju,
a są też takie, które dają rodzicom ostro popalić :roll:

Małe fajne miasteczko na Makarskiej w lipcu :?: :roll: Wszędzie jest pełno ludzi, nie piszesz, czy ludzie będą wam przeszkadzać, czy tez lubicie, jak jest dużo turystów :roll:
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 09.05.2014 06:36

Andrzej3777 napisał(a):Witam kilka razy byłem w chorwacji zawsze w ciemno,ale pierwszy raz jade z małym 2letnim dzieckiem.Mam pytanie czy warto ryzykowac w ciemno czy może zarezerwowac cos?I drugie pytanie czy ktoś może polecic jakies małe fajne miasteczko lub nawet wioskę na makarskiej rivierze dla małżeństwa z małym dzieckiem.Z góry dziękuje,acha wyjazd planuje w połowie lipca.

My w tamtym roku byliśmy w ciemno z trochę ponad rocznym dzieckiem. Kwatery szukaliśmy ok. półtorej godziny. Trójka dorosłych latała za kwaterami a tatuś z dzieckiem pilnowali auta i "zwiedzali" okolicę. Wiec u as spokojnie. Czyli generalna zasada...w czasie szukania nie trzymac dziecka w aucie tylko wypuscic na dwór....zajmie się i po kłopocie. No...ale jak tu powiedział poprzednik...nikt nie zna Twojego dziecka.
Aha.....no i w pobliżu Makarskiej...może Tucepi :-)
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 09.05.2014 12:44

Polecam Mała Duba, byliśmy tam w zeszłym roku w szczycie sezonu. Jak na ten termin nie było wielkiego zatłoczenia ,zresztą to malutka miejscowość, właściwie osada.
brolnston
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brolnston » 09.05.2014 13:36

Witam wszystkich, nie chcę się wymądrzać jak jest w sezonie, ale w zeszłym roku pierwszy raz jechałem do Chorwacji z 2 letnim dzieckiem. Termin: przełom sierpnia i września. Pierwsza część urlopu Istria - wcześniej na cro obczytane miasta - wybór padł na Vrsar. Mieliśmy być ok 11, ale okazało się, że napatoczyła się Postojna, Piran, Koper itd więc byliśmy ok 18 - czas szukania kwatery 20 minut. Świetny apartament z tarasem 2 minuty od plaży - 40 ojro. Potem przenieśliśmy się w poszukiwaniu piasku dla dziecka na Nin - czas szukania kwatery (z uwagi na topografie miasta) ciut dłuższy - ok 30 minut:) 35 ojro noc, taras, widok (choć standard wczesny Tito:). Także myślę w tym roku jechać także w ciemno w tym samym okresie - z tym że bardziej na południe. I jedno dziecko więcej na poikładzie:)
Akaki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akaki » 12.05.2014 21:10

Podpowiedzcie jak wygląda sytuacja z szukaniem w ciemno w pierwszym tygodniu Września - konkretniej Baska Voda, Promajna lub Brela, te okolice. Mailowe szukanie lokum nie nastraja optymistycznie i chętnie pojechałbym w ciemno, niemniej jedziemy autobusem, więc pikawa trochę niespokojna... :)
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 13.05.2014 05:24

W pierwszym tygodniu września to apartamenty będą szukać Ciebie a nie ty apartamentów :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.05.2014 07:06

Akaki napisał(a):Podpowiedzcie jak wygląda sytuacja z szukaniem w ciemno w pierwszym tygodniu Września - konkretniej Baska Voda, Promajna lub Brela, te okolice. Mailowe szukanie lokum nie nastraja optymistycznie i chętnie pojechałbym w ciemno, niemniej jedziemy autobusem, więc pikawa trochę niespokojna... :)

w necie ogłasza się w dalszym ciągu niewielka liczba apartmanów (tzn gospodarzy) w porównaniu do ilości faktycznych kwater, także myślę że na spokojnie znajdziecie
Akaki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akaki » 13.05.2014 14:10

A jakie byłyby Wasze przewidywania odnośnie cen? Bo kontaktowałem się mailowo z bodaj 30-40 miejscami i widełki są duże - od 26 do 50 euro/noc/pokój 2os. Zastanawiam się czy jeśli się trafi, zaklepać coś za dajmy na to 30 Euro i mieć ten komfort psychiczny, czy też liczyć na niższą cenę na miejscu...?
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 13.05.2014 14:40

Akaki, kwestia w ile osob jedziecie, jakich kwater szukacie (ilu osobowych, jaki standard, odleglosc do morza itp), na jak dlugo. Teoretycznie wrzesien to juz nie sezon wiec w ciemno powinniscie spokojnie cos znalezc.
Akaki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akaki » 13.05.2014 14:46

Dwuosobowy pokój z kuchnią i klimą na tydzień, w racjonalnej odległości od morza (do 100 m?), raczej na obrzeżach - plaże miejskie nie dla nas. Jako że mam doświadczenie tylko z cenami "internetowymi" i przypuszczam że faktycznie tylko część właścicieli ogłasza się w necie - jakie są ceny czegoś takiego "na miejscu" w pierwszym tygodniu września? Jako że nie będziemy mobilni (autobus) to dość istotna informacja :).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 187
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone