Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ironman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ironman » 21.03.2014 20:18

To i ja się przyłączę. Planujemy wyjazd 3 osobowy w terminie ok 10 lipiec, Split lub bliskie okolice. Czy będzie problem ze znalezieniem w ciemno kwatery przyjeżdżając w czwartek, lub piątek 11 lipca rano? Za jaką, mniej wiecej, cenę mogę coś znaleźć w miarę normalnego? I jeśli nie bardzo może mi się to udać, to czy ktoś ma kwatery do polecenia w których można jeszcze zamówić taki termin? I jeszcze czy da sie wynając np na 4 nocleg czy trzeba koniecznie tydzień? Mam nadzieję, że nie za wiele pytań ;)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.03.2014 20:34

Pytań nigdy za wiele, od tego jest forum. :)
Chodzi jednak o to, aby pytania były precyzyjne. Zdajesz sobie sprawę, że jeśli pytanie brzmi: "Za jaką, mniej więcej, cenę mogę coś znaleźć w miarę normalnego?" to zaraz pojawią się pytania: a co dla Ciebie znaczy coś w miarę normalnego.
Najbliżej Splitu mam namiary na kwatery w Mimicach. Jeśli nic nie znajdziesz, to pisz na PW.
Pozdrawiam. :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 21.03.2014 20:54

Pablo Rafael napisał(a):Witam, dla stałych bywalców HR i zwolenników wyjazdów w ciemno, w tym roku jadę do HR , pierwszy raz i w ciemno, grupka wypadowa wzrosła do 7-8 osób, czy w terminie 5 -12 lipiec z Waszego doświadczenia znajdzie się coś ciekawego dla takiej grupki ? w Primosten lub Rogoznicy ? Jakie Wasze doświadczenia ? Nie jadą z nami dzieci, zakładam przyjazd (niestety) w sobotę... ale z rana a więc czas manewrowy będzie...

Pomarzyć zawsze można :D
Pablo Rafael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo Rafael » 21.03.2014 21:17

Kolego Z o czym mogę pomarzyć ? Bo albo odpowiadasz logicznie i na temat albo po prostu wyznając zasadę nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz...

Jeżeli jest to forum, które ma też pomagać wzajemnie innym użytkownikom często też nowym to nie róbmy tutaj przedszkola. Zapomniał wół jak cielęciem był ?
Ironman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ironman » 21.03.2014 21:33

Cóż, pierwszy wyjazd więc i chaos wszechobecny ;) Coś normalnego to w moim mniemaniu, zwyczajne ludzkie warunki, łóżko, łazienka wiele nam do szczęścia nie potrzeba :) w dodatku chcemy tam zostać tylko na weekend a później ruszyć dalej więc wymagania na prawdę nie są wielkie. Chce się tylko zorientować na jaki wydatek się mniej więcej przygotować, i czy w ogóle będzie mozliwe znalezienie takiego noclegu w ciemno? Dodam, że w tym czasie w Splicie odbywa się Ultra music festiwal, na który zresztą się wybieramy więc ruch może być wzmożony.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 21.03.2014 21:49

Pablo Rafael napisał(a):Witam, dla stałych bywalców HR i zwolenników wyjazdów w ciemno, w tym roku jadę do HR , pierwszy raz i w ciemno, grupka wypadowa wzrosła do 7-8 osób, czy w terminie 5 -12 lipiec z Waszego doświadczenia znajdzie się coś ciekawego dla takiej grupki ? w Primosten lub Rogoznicy ? Jakie Wasze doświadczenia ? Nie jadą z nami dzieci, zakładam przyjazd (niestety) w sobotę... ale z rana a więc czas manewrowy będzie...

Na początku lipca nie będziesz miał problemów ze znalezieniem lokum, to jeszcze nie jest pełnia sezonu.
Widywalem w połowie sierpnia grupki 8-12 osób, wtedy dużej grupie jest trudniej znaleźć apartman w jednym budynku.

Jadąc na początku lipca w ogóle nie miałbym obaw.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2014 23:50

Ironman napisał(a):Cóż, pierwszy wyjazd więc i chaos wszechobecny ;) Coś normalnego to w moim mniemaniu, zwyczajne ludzkie warunki, łóżko, łazienka wiele nam do szczęścia nie potrzeba :) w dodatku chcemy tam zostać tylko na weekend a później ruszyć dalej więc wymagania na prawdę nie są wielkie. Chce się tylko zorientować na jaki wydatek się mniej więcej przygotować, i czy w ogóle będzie mozliwe znalezienie takiego noclegu w ciemno? Dodam, że w tym czasie w Splicie odbywa się Ultra music festiwal, na który zresztą się wybieramy więc ruch może być wzmożony.

A skąd się bierze ten strach przed rezerwacją wcześniejszą :?: :roll:

Zaręczam osobiście, że o wiele łatwiej się szuka i negocjuje w internecie.
Wiadomo, że są ludzie różni, jeden spuści z ceny wywoławczej w internecie, bo i tak zarobi.
Drugi tego nie zrobi, bo nie :roll: Bo liczy, że zgłosi się klient, co bez szemrania zapłaci każdą cenę :(
W internecie szukacie spokojnie i w końcu coś znajdziecie.
A jak nie znajdziecie, to pozostaje podróż w ciemno :roll:

Na wasze pytania jest RACZEJ odpowiedź TAK

Ale diabeł tkwi w szczegółach,
np. warunki będą cywilizowane, ale cena waszym zdaniem masakryczna :roll:
Widełki cenowe w tym przypadku od 50 do 80 euro :roll:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 22.03.2014 06:04

Ironman napisał(a):Cóż, pierwszy wyjazd więc i chaos wszechobecny ;) Coś normalnego to w moim mniemaniu, zwyczajne ludzkie warunki, łóżko, łazienka wiele nam do szczęścia nie potrzeba :) w dodatku chcemy tam zostać tylko na weekend a później ruszyć dalej więc wymagania na prawdę nie są wielkie. Chce się tylko zorientować na jaki wydatek się mniej więcej przygotować, i czy w ogóle będzie mozliwe znalezienie takiego noclegu w ciemno? Dodam, że w tym czasie w Splicie odbywa się Ultra music festiwal, na który zresztą się wybieramy więc ruch może być wzmożony.

Trzeba być naprawdę marzycielem aby znaleźć kwaterę dla tylu osób w sezonie w ciemno a łazienka i łóżko godnych warunków nie czynią, jeśli jeszcze dodać do tego że kwatera ma być wynajęta tylko na weekend to ja w takie cuda nie wierzę.Po zeszłorocznym pobycie w Vodicach(a byłem tam kilka razy) i niesamowitym przyroście wczasowiczów nie wierzę w znalezienie tej kwatery-być może trzeba będzie kwaterować ludzi w kilku miejscach a to przekłada się na czas(oby sobota nie zmieniła się w niedzielę).
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 22.03.2014 06:07

Z napisał(a):

Pomarzyć zawsze można :D

ok. lecz ile razy można to samo pisać 178 stron tematu i nadal o to samo mielone.
Ironman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ironman » 22.03.2014 10:48

Dzięki Lednice za odp. Co do rezerwacji to nie mam pojęcia, może po prostu dlatego że nigdy tego nie praktykowałem. Mógłbym i poszukać w necie tylko nie wiem na jakiej zasadzie wygląda zarezerwowanie takiego miejsca i gdzie najlepiej szukać, chodzi mi o strony. Co do ceny to rozumiem, że jest to cena za całość a nie od osoby, jeśli tak to jeszcze w miarę przystępna. I nie sądziłem, że może być to aż taki problem aby znaleźć kwaterę dla 3 osób jak pisze "Z".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2014 11:31

Ja tu nie chcę reklamować firm, które oferują rezerwację noclegów :wink:

Wystarczy wpisać do wyszukiwarki google
np. noclegi chorwacja online
Albo wejść na stronę booking.com

Potem wybierać w ofertach, koniecznie trzeba napisać datę przyjazdu, odjazdu, ilość osób, jeśli są dzieci, to ich wiek, no i samo miejsce planowanego pobytu 8)

Płaci się albo kartą kredytową albo przelewem. Z tym, że w tym ostatnim przypadku zwykle wystarczy zaliczka.

No i nie zaszkodzi sprawdzić, czy ceny oferowane w internecie, w firmie pośredniczącej,
nie są wyższe niż na stronie internetowej apartamentu czy hotelu.
Czasem opłaca się wynająć bezpośrednio u właścicieli :!:
Zresztą może tak być, że np. w booking nie mają pokoju dla 3 osób, a taki pokój jest w apartmanie na stronie internetowej apartamentu.
Przy dłuższym pobycie negocjować cenę, poprosić o rabat, szczególnie, jak się jedzie z dziećmi 8)
Mogą nie chcieć dać zniżki, ale nie ma co się zrażać za pierwszym razem. :D
Ironman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ironman » 22.03.2014 12:06

Wielkie dzięki za porady, w takim razie spróbuję poszukać online :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.03.2014 13:26

Ironman napisał(a): I nie sądziłem, że może być to aż taki problem aby znaleźć kwaterę dla 3 osób jak pisze "Z".

Z akurat odpowiadał na ten post:
Pablo Rafael napisał(a):Witam, dla stałych bywalców HR i zwolenników wyjazdów w ciemno, w tym roku jadę do HR , pierwszy raz i w ciemno, grupka wypadowa wzrosła do 7-8 osób, czy w terminie 5 -12 lipiec z Waszego doświadczenia znajdzie się coś ciekawego dla takiej grupki ?

To jednak robi różnicę podczas szukania kwatery. :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 22.03.2014 16:03

Tak jest ja odpisywałem na post w którym chodziło o 8osób,trzy osoby to raczej standardowa obsada kwatery więc nie powinno być kłopotu z jej znalezieniem.
Ironman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ironman » 22.03.2014 16:26

Ok już rozumiem, po prostu odnosiłeś się do mojego postu więc myślałem, że 3 osobowa grupka to już tłok ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 178
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone